sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Suorin sorkin


Karvaiset kaverit osaavat ottaa rennosti, arkena ja sunnuntaina. Olisi syytä ottaa oppia karvaisten kavereiden relaamisen taidosta. Olen joskus itsekin potenut ankaraa sunnuntaiahistusta. Tunti tunnilta sunnuntai tuntui ankeammalta ja mieli askaroi jo arkimaanantain kuvioissa. Eipä siinä sitten kovin kummoisia yölepojakaan saanut kun makasi viulunkielenä sängyssä odottamassa kellon rämistelyä.

Ei ihme, että viikon aikana univaje senkuin kasvoi.
Toista se on nykyisin. Ikä tekee ihmiselle ihmeitä ja sitä oppii arvostamaan hyviä yöunia, lepoa ja laiskottelua.


Kuinkahan monelle arjen riivaamalle olenkaan saarnannut laiskuuden hyveestä? Laiskuus on luova tila, laiskuudelle pitää antaa aikaa. Laiskuus elvyttää, virkistää ja yllättävää kyllä, laiskottelun kautta löytyy myös uutta virtaa. Mutta niin kuin muidenkin mukavien virkisteiden kanssa, laiskuudenkin kanssa pitää muistaa kohtuus. Renttuile kohtuullisesti, evästi isävainaakin.

Nasse sai tarpeekseen Veli Miltonin tyynynä toimimisesta ja maastoutui verhon poimuihin. Viekas tupaterrieri.


Tänään saatiin aikaan pientä hävikkiä hevosen karvoissa. Viikinkihevonen oli muuttanut poikamiesboksiin Suomivuonon kaveriksi ja kiitettävästi antoikin liikutusapua vuosikkaalle orhinretaleelle. Viikinki määräsi liikunnan vauhdin, suomivuono suunnan.

Tammat pällistelivät omasta osastostaan. Tätitammalle oli ilmestynyt täysin kalju pläntti vasemman silmän ylle. Ihossa ei vekkiä eikä naarmua, karvat vain pudonneet jossain tilanteessa jonnekin. God only knows. But doesn´t tell... Mutta kuten olemme jo tulleet tietoisiksi, karvat kasvavat käsittämätöntä vauhtia.


Että eiköhän tässä nyt ole rehkitty tälle pyhälle ihan riittävästi? Ei muuta kuin pää tyynyyn, persus soffanpohjaan ja sorkat suoraksi ja relax! Koska olet sen arvoinen.

9 kommenttia:

 1. Tää pyhä oli kyllä lepopäivä. Tai sitten virkistyspäivä. Kiva paussi arjen puurtamisen keskellä eniveis.

  Huomenna käydään taas uuteen työviikkoon tyytyväisinä. On mukavaa olla terve ja työkykyinen ynnä -haluinen.

  Sauna lämpiää...

  VastaaPoista
 2. Heips, pakettikortti oli tupsahtanut postiluukusta, joten väkivaltaa ei ole tapahtunut. Huomenna, todella varhain suuntana Pohjois-Suomi, ti kotiin ja silloin yritän ehtiä postiin. Anayway viimeistään keskiviikkona,haa maltan tuskin odottaa... pakettia ja hyvin ansaittua lomaa Espanjan auringon alla. Sitten välilasku kotiin ja suunta kohti Maltaa. Kauniita keväisiä päiviä kaikille toivoo Nemppa:)

  VastaaPoista
 3. Mainioit kuvii oot saanu otettuu. Silmä oikee lepää karvaperseit kattelles.

  Sunnuntai on monelle kammotus, vaik sen pitäs olla se varsinai huilimispäivä. Su-ma yönä kytätää kelloo ja pelätää ettei se soikkaa aamul ajallaa.

  Oon samaa mielt relaamisest. Jos mu ei auta, ni ainaki tarttee ressin päälle pukates ottaa ja lähtee heittää vaik kierros työpaikan ympäri...ulkopuolelt.
  Välil jalat pöyälle ja simmut kii. Unen rajamail löytyy usein ratkasu ongelmaa ja samal ittekki rentoutuu.
  Vanha sanonta pitää paikasa: Mä en työt pelkää, uskallan vaik nukkuu sen vieres.
  Luova tauko sillotällö on paikallaa, sen on nykyihmiset unohtannu.

  Mukavaa päiväjjatkoo sulle sinne!!

  VastaaPoista
 4. Nyt jo vähitellen hengästyttää Nempan tahti... nyt tyttö lomalle! Onneksi sulla oli olikin luvassa vähän breikkiä tähän kevääseen.

  Ja kiitos Papalle kommenteistasi. Niin se vain menee. Joku puhuu neuvoa-antavista hömpsyistä, meilläpäin ne taitaa olla nokoset. Iso-J on mestari, kehittänyt "hätäisten" torkkumisen taiteeksi. Viisikin minuuttia unen rajan tuolla puolen elvyttää ihmisen taas toiimintatarmoiseksi. Minen tiijä kun mulle päiväunet on ns. menetetty etu. Mutta jo pelkkä liskona torkkuminen ja silmien lepuuttaminen tekee hyvää!

  Nyt ei parane torkkua eikä liskona lojua, kauppa käy ja keikkaa pukkaa!

  VastaaPoista
 5. Jihaa, maltan tuskin odottaa lomaa. Löysin ison pinon ihania kirjoja... ja maltan tuskin odottaa kun pääsen niihin uppoutumaan. Olin muuten ostaa tänään Tupaterrierille & Hirnakalle myös yhden yhteisen:)... kirjan mutta kuitenkin mukanani ollut fiksu Neitonen ainakin lykkäsi idean toteuttamista, ehkäpä ensi Jouluun, sitten pukin konttiin. Mutta oli se vain niin hauskaa...nihhihhih...hihittelyä Oulussa:))

  VastaaPoista
 6. Jiihaa mikä kevätpäivä!!! Lumet sulaa ja on lämmintä! Ikävä ky llä tää on tilapäistä, mutta nautitaan niin kauan kun sitä kestää. Siis tämä päivä :D

  Citymarketin parkkipaikka oli kuin järvi. Vettä oli myös syvästi. Niin että aika messevät fiilikset - pajunkissojakin bongasin matkan varrelta.

  VastaaPoista
 7. Puro suli, puli, puli...

  Eilen tosiaankin lumet saivat kyytiä oikein kunnolla.

  Kyllä se kevät sieltä tulee ja elämä menee eteenpäin.

  Välillä sitä pysähtyy vaan miettimään liikaa mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

  Pitää muistaa elää tätä päivää ja iloita siitä mitä nyt on.

  Ja sanoa tärkeille ihmisille kuinka rakkaita he ovat : )

  VastaaPoista
 8. Hups, päivien viemää... en minä enää soffanpohjassa makoile, töitä ja arkea. Tuttua ja turvallista. Tänään, jos löytyy sopiva rakonen, yritän päivittää etusivua.

  VastaaPoista
 9. Ai joo, tykkäysnappulan puutteessa *peukku* kommenteille. Kevät on. Ystävät on. Läheiset on. Elämä on. Ihania!

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com