maanantai 7. maaliskuuta 2011

Lomakiireitä


Katso mamma, yhdellä jalalla!

Tunnollisena (vätysmäisenä) pienyrittäjänä nökötän työmaalla lomaviikkoni ensimmäisenä päivänä. Näin se vain menee. Eikun siis oikeasti, otan tarkoituksella tämmöisen loivan lomallelähdön. Tänään täysi työpäivä, huomenna pari tuntia puntista kampaajalla käynnin ajan ja keskiviikkona ihan vaan käväisen duunissa. Sitten lähdetäänkin ajelemaan kohti etelän iloja.

Ja että tästä jotain valmista tulisi, nyt pitää tosissaan ryhtyä punnertamaan. Tällään nyt vielä toisenkin jumpattelukuvan, ne on niin tasaisia ja rauhallisia nuo kylmäveriset ;-)


Näistä kuvista sen verran että eilen sunnuntaina Metsänpojalla oli ekaa kertaa reki perässä. Totisen työn jälkeen lapsi sai luvan kanssa höntsäillä turhat pörhistelyt pois.

Näitä ei eilen nähty koska Bloggerpalvelu on ihan älyttömän pikkumainen kuvatilan suhteen, jouduin ostamaan 20 gigaa uutta kuvatilaa *buuuu*

Pitää nakittaa joku kärsivällinen ihminen tekemään mulle kuviini kopiointia ja pienennysoperaatiota. Itsellä ei aika eikä hermo meinaa riittää moiseen. Minä kun haluan pitää kuvat originaalimitoissa. Eihän sitä ikinä tiedä milloin tarvitaan isoja kuvia ;-) Näin ollen blogissa julkaistavat kuvat pitää tallentaa postimerkkikokoisina  bloggeria varten. Ihan tyhmää.

Ja nyt moimoi, tää menis taas!

12 kommenttia:

 1. Ai hitto, mun tarttis opetella kans toi tollai kuvien pienentämiin. Isoina aina lykkiny meneen.

  Kaunist tanssii hepolt, vaik viel pikkasen niit 'metukka-aineksii' pelkäänki.

  Mukavaa päiväjjatkoo sulle sinne!!

  VastaaPoista
 2. Partapappa, meille tulee kuulema "isännän hylly" tallin seinälle. Ja sille hyllylle Iso-J meinaa nostaa pienen lihamyllyn. Ihan vaan muistin virkistykseksi ja motivaattoriksi hevosille...

  Ahistaa tuo kuvahomma. Kauhee urakka niitä veivata monen ohjelman läpi ennen julkaisua *peruslaiska pessimisti nosti taas päätään*

  VastaaPoista
 3. "Metsänpoika tahdon olla, sankar jylhän kuusiston" ja kylä täti lähtee kuin telkkä pöntöstä kun tuon selkään kapuaa : )

  Notkea on poikanen, notkea !

  Ei vaan. Eihän ne nuoret hevoset mitään rehaa kun täti pistetään painoksi ; ) Ei ne jaksa !

  Mä ulkoistan pikkumiehen ratsutuksen ammattilaiselle ja jälkikasvulle. Ne o kaikki nuorempia ja osteoporoosi ei ole niin pitkälle kehittynyt kuin mulla. Ehkä.

  Meillä nyt kevään ohjelmassa, ei ihan Laama-agilityä, mutta valjaisiin totuttelua.

  Työhevossuunnan guru tulee huhtikuussa pitämään meille minikurssin aiheen tiimoilta.

  Oppilaita nyt koossa kolme eli kurssi on täynnä ja kuunteluoppilaatkin saatiin kerättyä ihan lähipiiristä. Nice and easy.

  Jotenkin musta tuntuu, että perjantaina pajatetaan paljon nuorten hevosten koulutuksesta lihapatojen äärellä, eller hur ? : )))

  Kivaa loman alkua !

  VastaaPoista
 4. Oikeen komeesti nuori ruuna ottaa mittaa painovoimasta! Keveät on kaviot!

  Eikä se kuvan pienentäminen ole ollenkaan iso homma. Mikä tahansa kuvankäsittelyohjelma käy. Siellä avataan kuva, valitaan Image size (tai joku muu, joka kuulostaa siltä että siinä voi rukata kuvan kokoa...) valitaan pikseleiden leveydeksi vaikka 600 pix. Pienentää kuvan koko huomattavasti, mutta ei liikaa. Sitten tallennetaan eri nimelle, esim. pukkipotku.jpg ja tämä valitaan kun haluat siirtää kuvan. Alkuperäinen jää siis talteen just in case.

  VastaaPoista
 5. Ai niin... vaikka pienennät kuvan koon, niin se näkyy saman kokoisena tuossa palstalla kuin ennekin. Mutta ei vie tallennustilaa murto-osaakaan entisestä.

  VastaaPoista
 6. Thänx Tita, pitää vähän syynätä mihin iPhoto kykenee vai tarvitaanko jotain muuta kättä pidempää tarvekalua kuvien kurittamiseen. Ihan oman laiskuuteni piikkiin laitettakoon se, että kuvatila tuli täppöön.

  Torppa on lämmin ja iltahommat kutakuinkin hoidettu. Perilliset ja Iso-J ovat ahertaneet koko päivän sorttaamalla Perillisten lelulaatikoita. Likat saivat ihan itse pussittaa mylittleponynsa, littlestpetshopörkkinsä ja muut muovihilppeet kirpparikäteviin myyntipakkauksiin. Vitonen hintaa ja kauppa käy.

  Hirmuinen pino tyhjiä ikeabokseja jäi nyt muuhun käyttöön. Hyvähyvä, talliin vain.

  Aikamoinen tätilinko tuo meidän notkea Jylppymme. Siksipä tämä täti antaa hitaasti kehittyvän kylmäverisen varttua ihan rauhassa. Kun aika on kypsä, saavat perilliset loikata kyytiin ;-) Nuoret luut paranevat nopeammin.

  Maatiaiselta tuli siemenluettelo, vieläkään ei kylvöpuuhat ota tulta. Tämä kevät on nyt ihan outo, kylvökuume puuttuu kokonaan?! Yleensä tähän aikaan kaikki ikkunalaudat ovat piukassa taimikippoja.

  Toisaalta, ehkä multapuuhat ja alati uteliaat Kissakansalaiset eivät voi elää rauhanomaisesti saman katon alla. Kiusaus voi olla kissalle liian kova...

  VastaaPoista
 7. Jep, näyttää Metsänpoika niin tyypilliseltä *Vilkkusilmä Vuonikselta*, josta lentää ajatustakin nopeammin täti- ja junioriratsastajatkin näppärästi kohti Maaemon syleilyä. Nimimerkki Kokemusta on eräästä Elsasta, joka on kylläkin edellenkin erittäin hurmaava. Joten inhorationaalinen Nemppa suosittelee sopivaa jaksoa ratsuttajalla kun aika koittaa... Ammattilaisten apu on kovassa kursissä myös IT-ongelmissa, vaihdoin sitten laserkirjoittimeen kaikki kasetit, jota se vietitti tarvitsevansa sillä lopputuloksella että printeissä on valkoinen sektori keskellä. Ja vielä loppuviikoksi Napapiirille huoh...tahtoo lomalle ja pian!!! Hauskaa lomailua Torpalle!

  VastaaPoista
 8. Hieno on Poijjan venytys, upeaa on lihaksia liikutella. Kunhan ei itse joudu selässä istuen moisia kokemaan. Männävuosina tuli noita nähtyä. Ja koettua.

  Nyt on omat elukat vaihtuneet pienempiin, mutta edelleen pääkoppa surraa ymmärtämisen suhteen. Vietit ne oli hevosvoimillakin. ´

  Kummasti tulee käytyä nykyään hienoissa hevospaikoissa, monet yksityispaikat antavat auliisti aikaa koiraihmisillekin. Kuten männäviikolla Helasvuon talli. Voi ku olis tuolla saanut joskus ratsastella! Nyt oli miehet mustissa ja koirat vietissä.... Tästä lisää Torpan emännälle pizzan ääressä.

  VastaaPoista
 9. Päätin, etten tee uutta päivitystä ennenkuin olen opiskellut kuvien kutistamisen ja takonut sen kallooni rutiinien osastoon. Jotta hyvää Naistenpäivää kaikille naisille, mieslukijat älkööt unohtako onnitella ja kiittää elämänne naisia, isoja tai pieniä!

  Parin tunnin päästä lipsahdan puntikselle, menään perillisten kanssa kampaajalle. Likatkin saavat muutaman reissuraidan. Nuorempi tahtoisi kovasti vuonohevosvärit päähänsä mutta siihen en taivu. Yksi Metsänpoika takkutukka riittää!

  Illalla olisi hyvä, jos ehtisin moikkaamaan heppasia. Pääsevät molemmat loppuviikon hevostaitoleirin opetusmateriaaliksi joten aktiviteettia ja uusia jumppahetkiä on luvassa vaikkemme olekaan paikalla *aploodit*

  Kahvia, pakko saada kahvia!
  Ja Seija, eivätkös olekin tallit nykyään hienoja?! Joskus muinoin vesiboksi ja sisävessa tallissa olivat überluxusta. Nyt siellä on varmaan jousiorkesteritkin tilattavissa soittelemaan maneesiin inspiraatiomusiikkia ;-)

  VastaaPoista
 10. Pääntautia Kirkkonummen Kylmälässä !

  Piti laittaa info tännekin kun NIIN moni hevois-ihminen tätä palstaa lukee.

  Ei ole kummoinen päivä muutenkaan. Jotenkin sellainen syyllistetty olo... : (

  VastaaPoista
 11. Voi näitä tautisia aikoja :-(
  Olkoon ihmisillä viisautta vältellä tallivisiittejä. Ja vielä enemmän toivon viisautta puhua avoimesti tautitilanteesta. Ketään ei palvele se, että oman tallin taudit salataan.

  Ja toivottavasti Nitalla on jo parempi olo!??

  Me vallattiin kampaamon tuolit likkojen kanssa ja poistuimme tyylikkäästi raidoitettuna koko lössi. Nuorimmaisella on ne vuonohevosvärit nyt päässään! Jumangegga, penska jemmautui riittävän kauas mamman korvilta ja silmiltä ja oli kaivellut ihan printatun mallikuvankin. Jee, tästä tulee vielä haasteellista tämän tyttären kanssa...

  Nyt vähän työtyö-juttuja ja sitten kotiin silityslaudan ääreen tököttämään.

  VastaaPoista
 12. Hyvää Naistenpäivää kaikille! Pääntaudin kanssa ei ole leikkimistä...kannattaa noudattaa äärimmäistä varovaisuutta ja myös kaksijalkaisten noudattaa todella tarkkaa hygieniaa... harmillisia juttuja! Nitalle aurinkoisempaa loppuviikkoa. Torpan Armolle ja Perillisille mukavaa lomaa!

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com