sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Kevään merkkejä ja muita havaintoja

Hyvinhän se meni. Pronssi aina voitetaan, hopea hävitään.
Hieno oli peli ja hienosti joukkue kokosi itsensä, nousten ottamaan sen joka heille pelillisten(kin) ansioiden puolesta kuului.

Kunniaa ja menestystä Kanadalle illan peliin, tre kronor tikahtukoon koppavuuteensa. Ja tahallani kirjoitin pienellä. Eihän tre kronor ole yhtä euroakaan, hädin tuskin yhtä Kanadan dollariakaan.

Nyt onkin hyvä jäädä odottelemaan mm-kisoja. Jännäksi menee miten sen maailmankolkan tilanteet kääntyvät.

Viikonloppu on sujunut kutakuinkin niin kuin perjantaina vähän haaveilin. Sopivasti urheilua, lepoa, ruokaa ja rentoilua. Ei mitään ylimääräistä pakollisten kuvioiden lisäksi.

Sää on ollut kauhea. Välillä satoi isoja räiskäleitä, välillä tihuutti vettä. Tänä aamuna tuli räntää. Nyt on vain harmaata ja lämmintä tuhrua. Lumi pysyy hädin tuskin läjässä, tuosta ei ole enää pitkä matka sohjoon. Eikä kevääseen.

Kevään merkkejähän tässä on ihmetelty koko talven. Lintujen kevätkarkeloinnit, kanojen hautomisvietit, koirapoikien uuttera postilaatikon penkan haistelu, jänisten temmellykset peltoaukeilla. Pikkuisen jos uskaltaisin kopaista kukkapenkkiä, sieltä varmaan ensimmäiset penkkipunnertajat jo löytyisivät. Varmaan jouluruusukin värkkää jo nuppujaan.

Sisällä pörrää pari kärpästä ja pelargonit värkkäävät nuppujaan. Kaikkein varmin kevään merkki toistaiseksi on tämä:


Kliivian poikanen värkkää kukkaa. Varsinainen emokukka murjottaa toisaalla, tämä poikanen päkistää esikoistaan.

Kärpäsistä nimittäin ei voi olla varma. Nasse on sellainen turaturkki pierupussi, että hällä varmaan asuu persvilloissa pari kärpästäkin alivuokralaisena, ympärivuotisesti.

Kevät tietää myös sitä, että koko nelijalkaisten kööri pitää madottaa ja tarkistaa rokotukset. Töttistä ainakin pitää ilahduttaa rokotuksella ihan lähiaikoina. Karvanlähtö hevosten kohdalla on 50/50, Sörsselson pudottelee villahousujaan, Töttis ei luovu yhdestäkään karvasta. Varmaan murjottaa vielä juhannuksenakin talvivällyissä.

Kevät etenee, myös kalenterissa. Ensi sunnuntai-iltanana pitäisi hinautua lentokenttähotelliin ja olla valmiina aamun aikaiseen lentoon. Ensimmäistäkään matkavalmistelua en ole vielä tehnyt ja nyt huomaan, että olisi pitänyt aloittaa ajoissa. Garderoobi on ulkoilma-akiviteettien osalta kunnossa, mutta iltatilaisuuksien osalta se on tyhjää täys. Yksillä ehjillä sukkahousuilla ja uudella pipolla ei vielä täytetä smart casual tai black suit dress codea

Uikkarit ja aurinkolasit sentään paikallistin, niitäkin siellä matkustusohjeen mukaan tarvitaan.

Jep, kiire tulee. Tänään on kuitenkin vielä ihan vaan löysäilypäivä, Peetu ja Esikoinen lähtevät agilitytreeneihin, me muut käymme sillä välin kävelylenkillä. Ihan tasamaalla tasatahtiin, ei mitään intervallirepäisyjä. Vieläkin nimittäin pistää (ajatustasolla) hiottamaan lauantainen jumppakattaus, parhaat palat sekä Grit Plyosta että Coresta. Viimeisissä kerähypyissä sain hädin tuskin tossunpohjat irti lattiasta, hyppypunnerruksissa ei ollut hypystä toivoakaan, hyvä kun sain viimeiset punnerrukset tehdyksi.

Mukavaa sunnuntaipäivän jatkoa, missä lienetkin!

Tulossa ovat nämäkin

12 kommenttia:

 1. Kevät etenee vauhdilla ja juuri tällä hetkellä mennään +4,2 asteen kelissä!
  Ei hullummat asteet helmikuun lukemiksi ja vielä kun kaiken kukkuraksi sataa tihuuttaa, niin pian alkaa maasto näyttää enemmän mustalta kuin valkoiselta.

  Islanti on varmasti hieno kokemus ja koska näitä kiireitä (sairaalaa ym.) ensi viikolle riittää, niin toivotan jo nyt hyvää ja turvallista matkaa.
  Kerrohan koko orkesterille terveisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kevättä tyrkkii ja kovaa. Eilen tuuppasi niin lujaa, että vetäisin ihan kunnon pannut pihamaan jäätiköllä. Ei tuntunut kivalta gluteuksessa eikä muissakaan lihallisissa ja luullisissa osissa.

   Tsemppiä sulle tähän viikkoon, tarvinnet.

   Poista
 2. Parempi se on aina se voitettu pronssi kuin hävitty hopea. Teukka-salama rulaa!

  VastaaPoista
 3. Heh. Voisithan tuota kokeilla black suit - koodin täyttävää....mustat sukkahousut ja pipo (eikä sitten muuta) yhdistelmää iltatilaisuudessa....
  Huoh. Itsellä ihan sama tilanne garderoobin kanssa - ei minulla on onneksi 2 viikkoa aikaa Isoon Omenaan - ja se varsinainen matkan syy edistyy kyllä. Kunhan muistaisin tämän esta-lomakkeen.

  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tihihhiihhiih, voi olla, jotta muu seurue kohottelisi kulmakarvojaan uusiin ulottuvuuksiin moisen asun nähdessään.

   Esta-lomake on kai aika olennainen asia siihen kolkkaan mentäessä? Muista nyt.

   Poista
 4. Reiskat jalassa on aina kotoisinta! Ihan kamalaa tuskaa tällätä itsensä iltakuntoon, muutoin voisin kahdehtia reissuasi Islantiin :P

  Viikonloppu meni hyvin, vielä pitäis jaksaa seitsemän päivää lisää tätä työputkea. Jospa tämä virkoava kevät tuo lisää energiaa jaksamiseen.

  VastaaPoista
 5. No ainakin ruottalaiset hävis ja nolosti ;D

  Ah, sulla se vaan Islannin matka lähestyy. Muista sitten tsekata 66North -kauppa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niin, olisivat saaneet hävitä reilummin, 5-0 niinkuin Suomi rökitti USA:n.

   Nyt vielä se nuhalääkeskandaali, aaah ma nauran!
   Moni on kehunut tuota 66Northia, pakko käydä katsomassa.

   Poista
 6. Tulitsekattua pronssipeli,hyvä jellonat,jotta edes pronssille pääsitte,parempi sekin..Kevät sieltä tuklee meilleplussan puolella ollaan +3 astetta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin pelattu. Ja kevät etenee. Kohta saa varmaan kaivella allergialääkkeet esiin.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com