torstai 6. helmikuuta 2014

Kuorma ja muuta keikkaa


Tällä viikolla pihassa on pyörähtänyt isompaa ja pienempää kuormaa ja huomenissa tulee vielä heinääkin pari isoa rullaa. Olisi tuommoinen hiabbi kyllä kätsä… tuosta noin heilahtaa 500 kg kuivikepellettiä maahan lavalle ja siitä lava pumppukärryllä tallivarastoon.

Edellinen kuski ajeli auton mäkeä alas, tallin parioville asti ja siitä hiabilla suoraan nyytti omalle lavapaikalleen varastoon. Tämä kuski oli nöösipoika ja vasta opetteli hommia. No hyvin osasi, kiitos siitä.

Heidi toimittanee lähiaikoina lammasta palana ja jauhettuna, tilauksenkin sain sitten jätettyä. Ensimmäistä kertaa minä lampaan ruhoja ostelen joten kiitos Heidille kärsivällisestä opastamisesta. Täytyy syödä pakastimien anteja vähemmäksi jotta mahtuu herkut ja fileet kylmään. Toinen lihalasti pitää hakea ihan lähiaikoina sieltä Lihataivaasta, pulskaa kananrintaa ja kunnollista naudan jauhista. Kenties pari biffiäkin.

Keikkaa, ajosellaista on tänään ollut aamusta alkaen. Aika hyvin sompailtu, kun ihan lähialueajolla onnistuin lasettelemaan mittariin yli 200 km. Perillisten ratsastustunti eteläisessä lähinaapurikaupungissa hoitui sekin ja kaikki osapuolet olivat ilmeisen tyytyväisiä. Opettajallakin näyttää vielä tukka olevan päässä eli ei ole sitä turhautuksesta repinyt irti. Perilliset tykkäävät kuin se kuuluisa hullu siitä vielä kuuluisammasta puurosta.

Iso-J isompana kurvaili laajemmalla alueella tehden tuplakilometrit. Yhtään ei käy kateeksi. Sen verran puuduttavaa tuo kantatie 6:n eestaas höylääminen on.

Päivän sää oli kohtuullinen -5° ja pikkuisen tuulta. Mitään ei satanut, eli lumipeite on edelleen noin kymmenessä sentissä. Sangen maltillista talvea tämmöinen.

Appi oli onnellisesti ja hyvässä järjestyksessä rantautunut Hispaaniaan ja tallustellut junalta talolle, mukava koipienoikomislenkki lennon päälle. Kieltämättä pikkuisen aikaa ajatus viivähti lämpimämmän ilmanalan seutuvilla.

Kun ei ole tämän enempää uutisoitavaa niin sehän taitaa olla merkki siitä, että tavallinen, tasainen arki on palannut elämääni. Kävin verenimijällä eilen, CRP on nyt 5 eli täysin normaali. Olen siis terve. Ja sehän meinaa sitä, että voin aloittaa maltilliset salitreenit. En ehkä huomenna, mutta viikonloppuna kuitenkin käyn vähän ottamassa tuntumaa.

Aamiaista armaalle
Se täytyy kyllä julkisesti tunnustaa, että Iso-J on tämän (toivottavasti päättyneen) sairausputkeni aikana osoittautunut mitä mainioimmaksi tallimestariksi. Talli on ollut järisyttävän siisti ja puhdas, hevoset ulkona ajoissa (ennen aikojaan, kesken aamu-unien) ja muutenkin hoidettu paremmin kuin hyvin.
En itse pystyisi parempaan. Töttistammallakin on ollut otsatukka niin suittuna ja siistinä, että nykyinen suttublondimoodi näyttää nololta. Pitää kai letittää aamuisin.

Kiitos Iso-J!

Ja kanalassa haudotaan, kahden kanan voimin.

Mukavaa perjantaita, missä lienetkin!

PeeÄäs:
ne ovat sitten olympialaiset kisatkin käynnissä. Pätkääkään ei muu kiinnosta kuin hoki. Ja Snowcrossi. Tämän päiväisten suoritusten mukaan ränneistä ja kouruista ne suurimmat hohtohetket irtoavat, hyvähyvä.

Tuota Snowcrossia (ja Skicrossia) kannattaa katsoa ihan vaan jännityksen takia. On meinaan huiman näköistä kun neljä, jopa kuusi tyyppiä painattaa samaan aikaan samassa rännissä suksilla tai laudoilla alas ja toki huitaisevat muutamat hypyt ja temput siinä lasketellessaan. Ihan tosi siistiä. Kokeilisin jos olisin nuorempi ja ketterämpi. Ihan varmasti! Mutta koska täti, treenaan persausta ja muita lihasryhmiä turvallisesti kuntosalin miellyttävässä ilmanalassa, omassa pikku musiikkikuplassani.4 kommenttia:

 1. Mä jo kattoin, että ei juma mikä lasti tavaraa teille laskeutuu... mutta vain osa siis. Pellettiä tarpeeseen. Hyvä ettei tavara pääse kesken loppumaan. Ja noi sydäri nakkimunnukat oli loistava idea! Valitettavasti meillä ei nakkeja syödä, mutta hauska idea!

  Onnittelut terveydentilan saavuttamisesta. Keep it going! Meilläkin tämä vain kalenterista havaittava talvi jatkuu harmaan leppeänä. Lunta maassa hyvä jos se 10 senttiä. Lumityöt eivät ole rassanneet ollenkaan.

  Huomenna on perjantai, joten ei ole liian aikaista kehoittaa kaikkia valmistautumaan viikonloppuun :)

  VastaaPoista
 2. Onhan sulla ollut ohjelmaa! Selkeesti terve! Mun silmät jäi kiinni tohon aamiaiseen....

  VastaaPoista
 3. Komppaan Helmeä ja tunnustan että olen kateellinen ukollesi. Tänäänkin sain itse vääntää puurot ja tehdät leivät sun muut mutta siihen on jo niin tottunut ettei sitä noteraa muuten kuin tälläisissä tapauksissa.

  tosin pelästyin heti alussa kun olin lukevinani että olet lasatellut menemään 200 km:n tuntinooeudella mutta onneksi kyseessä olikin matkamittari. Noita kilometrejä tulee todella äkkiä sillä toissapäiväinen asiointireissu naapurikylään tuotti sen 150 km ja sitten oli vielä pienemmät ympyrät päälle täällä kotkylän kinttupoluilla. Selkä ei tykännyt yhtään.

  Koittaa sitten olla riehumatta sen pienen peppunsa kanssa siellä salilla ettei taas tule luettavaksi lasareettipäivityksiä sillä se tietää sitä että lammasvaunut ihan aikuisten oikeasti kurvaavat pihaan ja tulen köyttämään sut punkkaan (prkle!) :D

  Hyvää perjantaita ja alkavaa viikkoa <3

  VastaaPoista
 4. Sounds good, nimittäin CRP ja tosiaan tautityyppi tuntuu olevan hyvin äreää. Kollegan kotona jyllää kurkkukipu, liki 40:n lukemia tavoitteleva kuume ja tarttuu nopeasti ja napakasti. Kotiin Isolta Kirkolta, skippasin cocktailit ja hyppäsin Tassuun ja kiidin läpi sumun, joka oli oikeasti inhottava kokemus mutta ihana olla kotona. Älä kuitenkaan unohda slope styleä... hokin osalta ikäviä uutisia liittyen loukkaantumisiin. ARGH! Nemppa linnoittautuu nyt kotiin until Monday:)

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com