sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Leijun

Eilisen lauantain jälkeen leijun edelleen pienessä euforiassa.
Oli se Grit Challenge ja kyllä, minä kävelin omin jaloin salista ulos.
En tosin enää koskaan palaa ennalleni, oli niin täräyttävä kokemus.

Kaikki mahdolliset fyysisen ja henkisen jaksamisen rajat ylittyivät, mutta palkintofiilis kulkee mukanani aina.

Ei asiasta enempää, tänään on ollut puhtaasti lepopäivä. Pikkuisen aion oikoa koipiani kävelyllä.

Siskolikka ajoi tovi sitten pihaan hiihtoloman merkeissä ja saanen sekä lenkki, että saliseuraa useampana päivänä.

Ai niin, flunssakin jäi sinne jumppasaliin. Siinä rytkytyksessä irtosi kurkusta kröhät ja töhnät, pari urhoa kävi heittämässä pitkät syljet roskikseen, minä tyydyin vain räkimään putkistoani puhtaaksi.

Täällä leijuu myös lunta. Koko pitkän päivän on satanut uutta lunta, liki kymmenen senttiä tähän mennessä eikä taukoa sateelle näy. Eihän sitä lunta vielä ole viidesosaa normaalimäärästä mutta en minä enää tässä vaiheessa kaipaa sitä lisääkään.

Hevoset pääsivät naapurin Minnan ja Nuorimmaisen toimesta pitkälle peltolenkille, taas on uusia maisemia katsottu ja maailmankuvaa avarrettu.

Koska hevoset eivät ole kengässä, eikä hokkipitoa ole, ei noille auralla kiillotetuille teille ole mitään asiaa, pitää siis rämpiä hangessa ja samoilla metsiköissä. Sehän on kunnon jumppaa se, molemmille.

Eilen minä (jälkieuforiassa) käytin tamman maastolenkillä, Nuorimmainen kipsutteli Sörsselsonilla perässä. Mahdottoman hauskaa oli sekä meillä että hevosilla.

Eilisen ilonaiheisiin kuului myös ystävien visiitti Torpalla, kiireetön saunareissu ja pitkä puhelu Jypinkylään, Islannin reissu lähestyy ja pukukoodi aiheuttaa jo pientä painetta. Ulkoilukamppeita kyllä on mutta ne iltatilaisuuksien asut aiheuttavat pikkuisen tuskaa. Toivottavasti Nempan kunnioitusta herättävästä vaatekaapistosta löytyy jotain sopivaa päällepantavaa, Matkahuolto toimitaa lähetyksen ja Äitikulta ehtii tekemään pieniä räätälinpistoja jos tarvitsee muokata jotain.

Kamera ja tietokone eivät vieläkään keskustele… on siis otettava käyttöohje käteen ja ryhdyttävä asentelemaan erinäisiä ohjelmia.

Uusi viikko hyökyy päälle, kalenterissa on paljon tekemistä ja sehän tietää myös ajamista. Iso-J starttaa aamulla savonmualle ja me jäämme pyörimään tänne lähikulmille.

Leppoisaa pyhäillan jatkoa, missä lienetkin.11 kommenttia:

 1. Wow - Torpan armolla on haba kasvanut! Mukava kun pääsit tuulettamaan päätäsi ja selvisit siitä myös hengissä :) Toivottavasti lumisade pitää taukoa sen aikaa kun Iso-J kurvailee maalikylissä...

  Meillä kevät edistyy selvästi ja ahdistelen Maestroa polttopuusavottaan. Kaadettavia puita löytyis mun mielestä niin paljon, että ensi talven polttopuut olis omalta tontilta. Kuution verran tuli jo tänä päivänä kaadetusta koivusta. Bonuksena siitä saan ison pakurikäävän jatkojalostukseen.

  Mukavaa alkavaa viikkoa! Mulla on edessä 11 päivän työputki, yksi vapaata, viikonloppu töitä ja sitten VIIKKO lomaa! Olen todennäköisesti aika raato sitten kun loma viimein alkaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojaa, tuo kuvakulma nyt ei ole edullinen mihinkään, edes habaleissönille. Eihän tuosta saa edes kelvollista herutuskuvaa. Ilme oli kyllä tuima mutta kohti lattiaa.

   Tänne tuli pari hiihtolomalaista poikaa joten saavat purkaa energiaansa mättämällä märkää ja pahuksen painavaa lunta jota tipahtelee katolta parille kulkuväylälle.

   Pakurikäävän jatkojalostusraporttia odottelen ja kevättä toivoen...

   Poista
 2. Jos on teikäläinen euforisissa tunnelmissa niin nyt olen minäkin! :D
  Kiitetty olkoon Luoja ja kiitettyjä olkoot sen insinöörin vanhemmat jotka päättivät nusaista Feedlyn keksijän/koodaajaan sillä se näyttää nuo valokuvat tooooodella isoina <3 <3 <3 !!!!
  Jessus sentään ja pitäisi kai jotain järkevääkin sanoa mutta se poninhäntä kaiken muun päälle...siinä meni ens yön unet (koska kuva paloi verkkokalvoille) mutta ei mitään väliä...

  Niin, sä olit siis ollut jossain treenijutuissa ja jotain hevosia hangessa vai Islannissa ajamassa Isoa-J:tä savoon....ookke, hyvä homma ja sunnuntaita sullekin ja kerro niille..mitä ne nyt oli ne pienet nelijalkaiset...no kummiskin..niitä terveisiävaimitänenytoli :D

  Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulin vielä sanomaan että älä ihmettele kun postilaatikosta löytyy ylimääräinen lasku. Se on sairaalasta jossa ne yrittää laittaa mun niskaa oikeaan asentoon :D

   Poista
  2. Voi elämä sun juttujasi :D

   Voin kertoa, että letitetty ponnari oli hiestä läpimärkä. Tee itse tuo setti paksu (villapipoon verrattava) kuontalo päässä.

   Poista
  3. Uskon mä että sun ponnari oli hiestä märkä - niin minäkin olen ollut joka yö sen jälkeen kun näin tuon ponnarin kunnolla ;D

   Poista
  4. Onneksi et (käsittääkseni) ole ammatiltasi kampaaja… :D

   Poista
 3. Melkoisen ihania fiiliksiä teillä... Mä odotan kovasti myös sun islanninmatkaa ja toivon hartaasti paljon ihania kuvia !! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota… älä nyt ihan henkeäsi pidätellen odottele kuva-aarteita. Parempia saat islannin omilta matkailunedistämissivustoilta :D

   Oli kyllä mahti viikonloppu, ihan tositosikiva.

   Poista
 4. Grit Challenge? Näinkin pian kahden sairaalareissun jälkeen? Ris-Pek-TII!!! Itse olen käynyt täysissä ruumiin voimissa tavallisia Gritejä (Plyo ja Power) kokeilemassa, ja kyllä siinä tuli - erään ohjaajan ilmaisua lainatakseni - jo mummoa ikävä, ei äiti riittänyt. Kateellinen huokaus myös lumen johdosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D
   Itsekin hämmästyin jaksamistani. Oli ehkä riittävä pohjakunto eikä se mennyt ihan nollille sairastamisen aikana. Onneksi älysin pitää sairauslomat huolella ja aloittaa liikunnan vähitellen. Challengeen menin sillä periaattella, että lopetan kesken jos tulee paha olo. Tuli paha olo mutta ei sillä tavalla, että olisin kesken jättänyt.

   Lunta tuli juu, nyt se on kostunut ja painunut ja plussa-asteilla mennään. Ihan on ihmeellinen talvi.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com