keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Kokeillaan

No nyt on haettu AppStoresta Bloggerin mobiiliversio ja kas kummaa, tämähän näyttää toimivan. Olisin kyllä halunnut kuvan ensin ja tekstin sen alle, mutta menköön nyt tämän kerran näin.

Kuva on tiistailta. Vähää vaille kahdeksan oli näin valoisaa, päivä pitenee ja tuntuu,että vuorokauteen olisi tullut lisää tunteja, tavallaan on tullutkin. 

Tänään on kotipäivä mutta koska Torpan nettiyhteys ei vieläkään toimi, joudun puuhaamaan ihan muita hommia kuin mihin olin varautunut. 

Näillä mennään, kiitos vielä kerran Arttoriuksrlle joka muistutti appseista. Olisikohan sellaista appsia joka kytkisi nettiyhteydet isseksein eikä mun tarvitse roikkua Elisan 'puhelinpalvelussa' tuntikausia.

Nämä nettiyhteysprobleemat alkoivat suunnilleen samantien kun muste oli kuivunut entisen operaattorimme kauppakirjoista Elisalle.... Ennen kaikki oli paremmin! 
Mukavaa pikkulauantaita, missä lienetkin.

12 kommenttia:

 1. Voithan käyttää älypuhelimesi nettiä tietokoneessa? Puhelimen asetuksista Internet-jakaminen, sieltä löydät ensinnäkin salasanan, joka sitten syötetään tietokoneeseen, sitten kännykästä laitat internet-jakamisen 'käytössä'/'on'-tilaan ja menet tietokoneella tuonne oikeaan alalaitaan ja sieltä klikkaat internet-yhteyden auki ja syötät sen salasanan.
  Itselläni ainakin tämän ensimmäisen kerran jälkeen salasanaa ei enää tarvitse syöttää, vaan seuraavilla kerroilla laitan vain puhelimen käyttöasentoon.

  VastaaPoista
 2. Pitääpä tutkia, kiitos tästäkin hyvästä vihjeestä. Meillä on semmoinen homma, että puhelinoperaattorimme Elisa ei oikein saa kuuluvuuksia saati nettiyhteyksiä kuntoon tällä tiluksella. Puhelut puhutaan joko ulkona tai dna-liittymässä.

  Tuo laitejakohomma on kyllä kähvä, meillä kotilangattomassa kaikki siirtyy nätisti ilman piuhoja koneelta koneelle mutta kun kotiin tuleva datayhteys pätkii niin silloin ei toimi mikään. Nyt siellä operaattorin päässä oli jäänyt huoltotöiden takia meidän plugi kytkemättä ja kas, heti kun panivat töpselin seinään, alkoi nettivalokin vilkkua.

  Tätä se on, haja-asutusalueella jossa valokuitu on unta vain. Modeemimeinigillä mennään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuule, asun isossa suomalaisessa kaupungissa, keskustan liepeillä: tuttavilla ja naapureilla on valokuitukaapeliyhteys. Vaan ei toimi sekään. Joko ollenkaan, eli nettiin ei pääse, tai jos tekee vähänkään vaativampaa tiedonsiirtoa, niin nopeus hidastuu huomattavasti. Läppärit, tabletit ja puhelimet heillä on uudet, valtion laitokset uusii laitteitaan todella tiheään. Itsellä on kotikäytössä ihan nettitikku ja luotettavuuden vuoksi kaipaan yhä sitä ensimmäistä 56 kilobitin puhelinmodeemiani...se on ollut luotettavin. Kiitos Soneran, Elisan ja DNA:n, kaikki on kokeiltu. OP

   Poista
  2. Vielä on pitkä matka siihen, että nettiyhteys toimii rykimättä kelillä kuin kelillä.

   Joskus mietin, että kyllähän tässä ollaan vähän poispilattuja, kaikki on nykyisin niin nopeasti saatavilla. Ja siksi joku verkonetsintäoperaatio joka kestää yli 5 sekuntia tuntuu iäisyydeltä.

   Mutta aina saa narista! Mihin kaikki vanhat ovetkin joutuisivat jos eivät saisi narista? Ja lankkulattiat?

   Poista
 3. Joo, on se ihan kätsä puhelimessa (ja tabissa) toi bloggeri, mutta sieluni huutaa jos en saa tuotoksiani suoltaa kymmensormijärjestelmällä. Se on liiaksi selkäytimessä, joten puhelimella näpyttely on ihan karseeta kun ei nakit mahdu sen näppäimistölle oikeaan asentoon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohtuullisen kauheaa on sörkkiä puhelimen mininäppiksellä kun on kymmensormijärjestelmän joskus opetellut. Muistatko kuoma vielä ne konekirjoituskurssin rytmibiisit? Pling, rivinvaihto!

   Poista
 4. Aivan maaginen valo ja väri tuossa kuvassa!

  Ja kaikkea sitä nykyään keksitäänkin. Tietotekniikka menee niin lujaa eteenpäin, että minä olen pyllähtänyt jo vuosia sitten kelkasta. Ja Ässää komppaan - pakko saada oikea näppis eteen, että jotain voi kirjoittaa. Eikä mulla ole kuitenkaan mitkään nakkisormet...

  Kelit on pohjanmaalla keväisen loskaiset. Taitaa vähät "hanget" kadota vesisateeseen. Talvi oli lyhyt ja leuto. Jos uskaltaisin, niin kevättä odottaisin. Mutta koska pessimisti ei halua petttyä, niin tyydyn tuijottamaan säätiedotuksia ja säätilaa ulkona. Se vain ON mitä on. Siitä seuraa JOTAIN jos on seuratakseen. Pahimmassa skneaariossa kevät ja kesä jatkuu näillä samoilla asetuksilla, mutta vähälumisempana ja valoisempana.

  * puist *

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan puhelimella roiskaistu räpsy autotallin ovelta aamuhämärissä. Taisin käyttää jotain Instagramin filtteriä mutta periaatteessa kuva on ihan originaali. Oli hieno valo, vain pari minuuttia ja se oli ohi.

   Plussakeleillä täälläkin. Pikkuisen harmittaa, että ulko-oven takainen talvikauden pakastin ei toimi luotettavasti. Joutuu tunkemaan virallisiin pakastimiin ja nehän eivät riitä ikinä mihinkään. Etenkin kun tekee koiranruokaostoksia eikä muista pakastinasiaa…

   Älä manaa mitään kauhukevättä saati lososadekesää. Jos mentäisiin ihan peruskuivilla keleillä.

   Poista
 5. Eräs neitokainen on saanut haasteen Intolta ja Torstenilta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitos. Oliko se neitokainen vai Ponny Sörsselson?
   Molemmat julkaisevat Ystäväkirjansa sivut mielellään… :D

   Poista
 6. Ystävät siellä Torpalla: Valoa, iloa ja voimia sekä hyvät Ystävänpäivän toivotukset koko Majakarin väeltä!

  Myös muille Torpan tanhuvilla kulkijoille samat terveiset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, lämpöö ja lempee sinne Majakarille!

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com