perjantai 14. helmikuuta 2014

Ystäväni Töttis

Ystävänpäivän kunniaksi myös Tamma Töttis pääsee rustailemaan Ystäväni -kirjaan vastauksensa. Edellinen osa oli Poni Sörsselsonin, sinne pääset vaikka tästä linkistä.


Nimi:
Töttis, TeeTee, Tötsä, emmää tiiä. Virallisissa papereissa on ihan hirveesti suorituspaineita lataava nimi jota kukaan ei kehtaa ääneen sanoa. Oonksmä nyt Se Jonka Nimeä Ei Mainita?? SJNEM?Voldemort??

Ikä:
Synnyin 12.6.2005, ihmiset väittää että olisin jo yhdeksän. Emmää tiiä. Voi olla. Tai sit ei. Päätä sie.

Kansalaisuus:
Suomenhevonenhan mie. Piensellainen. Ihan pieni. Poni. Vaan.

Isä, Äiti, sisaruksia:
Isä on perussuomalainen, hevonen siis. Kuollut jo. Häneltä on tämä naamakuvio peritty, muuta perintöä en saanut kun isä ei palkinnoille juossut.

Äiti on kanssa perussuomalainen, hevonen. Kuollut pari vuotta sitten. Perintöjä ei jäänyt sieltäkään.

Sisaruksia on äidin puolelta 3 veljeä ja yksi sisko. Isän puolelta yksi (kuollut) veli. Tässä kun jään miettimään niin aika lyhytikäistä sakkia ovat. Sukurasitteena muutama maankuulu hankala hevonen. Vanhempi emäntäni väittää, että lyhytikäisyys ja sukulaisten luonne liittyisivät toisiinsa. Mitähän se tarkoittaa?

Minulla on yksi lapsi, rakkauten hetelmä. Isä on kämppikseni Poni Sörsselsonin isoveli. Tämä oli vähän semmoinen yllätysvauva mutta kun me elettiin vapaan rakkauden laumassa niin näin pääsi käymään.

Poika asuu samalla kylällä. Kävi täällä kerran, mutta minua ahdisti niin paljon, että viikoksi masennuin. Ei ollut kivaa.

Tuossa on sen pojan kuva. Emmää tiiä onkse komee.

Jouhien väri:
Liinakkohan minä. Pellavapää. Kesällä ihan blondi mutta kuulema talvella tummuva harjani on vaan tekoälyä. Mitä se tarkoittaa? Mä en tiiä noitten ihmisten juttuja. Ne on niin outoja.

Mistä pidän:
Rauhasta. Rauha ei ole ihminen vaan olotila. Täällä nykyisessä kodissa on rauhallista. Ruokakin on hyvä mutta olen minä ollut dieetillä. Silloin en saanut ruokaa enkä vettä ollenkaan. Se ei ollut kivaa. Emmää vaan tiiä miten niin kävi, ihmiset on niin outoja. Ainakin monet niistä joitten kanssa olen elänyt. Jotkut on olleet kivoja.

Mistä en pidä:
Nälästä. Hälinästä. Metelistä. Eläinlääkäristä. Työkään ei oikein maistu mutta pakkohan sitä on kuulema tehdä kun on hevoseksi syntynyt. Oikeesti oon Plinsessa. Ja Plinsessat ei tee töitä. Ne vaan on nättei.
Yksi juttu mistä en tykkää on sarkasmi. Mä olen kuulema nätti kunhan jalkoja ei kuvata. Ja pääkin on nätti vaikka onkin vaan tuulitunneli. Ihmisten huumori on ihan tosi vaikeeta.


Lempiruoka:
Laidunruoho. Ja omput. Ja heinä. Ja kaikki mitä voi syödä. Nykyisin on kivasti säännölliset ruoka-ajat.

Lempiväri:
PINKKI. Tietysti. Pinkki on just ihana Plinsessaväri.


Harrastukset:
No olisin kyllä balleriina, mutta omistaja väittää, että mulla on neljä vasenta jalkaa ja kaikki sätkii eri tahtiin. Eli vähän kai niinkuin rivitanssija? Emmietiiä. Tykkään peilailla vesisaavin pinnasta että ehkä ne sit on ne Plinsessaleikit.

Lempikouluaine:
Ai kauheeta, koulussa mie oon ihan huono. Just ja just oon oppinut pysymään pystyssä kolmessa eri askellajissa ja pari kertaa olen hypännyt. Ehkä sellainen samoilu ja tajunnanvirtailun kuuntelu on miun juttui kun mie oon tälleen aika henkinen tyyppi.
On kyllä ihan kiva lähteä silleen extremejuttuihin tonne maastoon, ihan huippujännää oli kävellä pellon toiseen päähän, ajattele, toiseen päähän asti. Melkeen kuolin kun jännitti mutta, sit mä kakkasin ja helpotti. Lähden uudestaan, oli tosi tosi kivaa.

Hohtohetki vuodelta 2013

Isona minusta tulee:
Emmietiiä kun en kuulema tämän isommaksi kasva. Kuulema mulle riittää se, että olen Ihmisen Kaveri. Kuulostaa aika hyvältä. Mut ennenkaikkea mie olen Plinsessa. Tiaraa olen toivonut, ehkä saan sen tai pienen kruunun suitsiini kymmenvuotissynttäreinä? Olis aika ihanaa.
Isompi omistaja puhuu jotain matkaratsastustreeneistä mutta emmä tiiä kun on noi neljä vasenta jalkaa, että miten ne saa silleen tahtiin menemään? Kauheen vaikeeta on liikuttaa niitä silleen ettei kompastu.

Parhaat kaverit:
Ei mulla oikeen ole muita kun toi kämppis, Poni Sörsselsson. Sillä vaan on sellasia tyhmiä poikien pieruhuumorijuttuja, ei yhtään leiki mun kaa Plinsessajuttuja. Mutta on mulla sitten mielikuvitusystäviä niinku keijukaisia ja muita mutta en kyllä varpisti kerro enempää. Miun sielunsisko on Helinä Keiju mutta käy tosi harvoin. Mie aina voimaannun kun se käy.
Aika kivoja noi ihmisetkin on. Tai silleen reiluja.

Motto:
Niinku mikä?? Motto? Onko se joku teema tai sellainen? Hitsin vaikee… emmie tiiä.
9 kommenttia:

 1. :)
  Voi rinsessaa !!! Kaunis on blondi rivitanssija, kovin kaunis.
  Töttiksen suvun perintönä näyttää kulkevan nätti läsi !

  VastaaPoista
 2. Nämä ovat hyviä postauksia ja hauskasti kirjoitettuja!
  Olen ollut rehellisesti sanottuna hieman pihalla noiden hevosten suhteen mutta nyt tuli sellaiset tietoiskut että ne päivittivät nämä vajavaiset tietoni ajantasalle. Kiitos hauskoista lukuhetkistä (niin, ja hohtohetkistä ;D )

  VastaaPoista
 3. Plinsessa <3 <3 <3 Blodilla vedet silmissä ... :D

  VastaaPoista
 4. Mukaansatempaavasti kirjoitettu ja hyvin tekstistä tyypit tunnisti! Voisi melkein olettaa, että nettiyhteys on palannut keskuuteenne.

  Hauskaa viikonloppua - meilläkin pitkästä aikaa vapaata!

  VastaaPoista
 5. Ystävänpäivä on joka päivä Soulmate Hirnakan suhteen, joten ei muuta kuin kohti uusia seikkailuja. Koko viikon matkustaminen imaisi Nempasta mehut, joten päädyin kotoilemaan matkailun sijasta. Vasen nilkka aiheuttaa hienoisesti haastetta, ei dikannut eilistä aamulenkkiä lainkaan, joten kylmää, Arcoxiaa ja Sotshin kisoja. Soitellaan:)

  VastaaPoista
 6. Hauskat jutut molemmilta, niin Sörssöniltä, kun plinsessalta. Huumori hevosia :D

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikki kommenteistanne. Plinsessa on, omanlaisensa. Ei ehkä penaalin terävin kynä mutta toisaalta niin helposti ennakoitavissa, että vain tyhmä saattaisi sen sellaiseen tilanteeseen jossa se joutuu puolustautumaan tai pakenemaan. Helppohan tuollaisen huttupään kanssa on olla, rutiinit ja rauha, niitä se hevonen tarvitsee.

  VastaaPoista
 8. Voi, onpas söpö toi plinsessan poika. Ihan mainio :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuonohevosen ja suomenhevosen sötkös, aika junttura oli jo orivarsana eikä ole ruunaamisen myötä sen taipuisammaksi muuttunut. Nätti kyllä on. Paitsi tuossa kuvassa.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com