keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Toukokuu


Hyvää ja mukavaa Vappua, etenkin neidit ja rouvat. En minä unohda vappunakaan.
Aamulla rymistelin rappuset alas koirien ja kissojen kanssa ja suuntasin oitis ensimmäisenä tututumaan toukokuuhun. Kädet eivät vapise eikä päätä kivistä, hyvä alku hyvälle kevätkuukaudelle.

Kalenterinlehtiä kääntää ilokseen, näinä kuukauden ensimmäisinä aamuina. Vaikka muutenhan olemme  varmaan liikuttavan yksimielisiä siitä, että aika kuluu liian nopeasti, eller hur?

Kyllä, kylän suurin kypärähän se siellä, letkun letkeydestä en tiedä mutta näinhän se Junnu Vainion sanoittama laulu "Tulta päin" menee:

"Mul' on kylän suurin kypärä ja letku notkea
Kun mä ruiskutan ei noki ehdi torppaa sotkea"


Jos jotain mielleyhtymiä noista sanoista ajattelitte, niin vappuna voi vähän soveltaa. Mutta vain vappuna.

Vappupäivän sää on pilvinen ja yö on ollut märkä. Piknik -kori saa puolestani pölyyntyä rauhassa, aamukahvitkin juon ihan porvarillisesti tuvan lämpimässä. Hevoset ovat ulkona, Nimetön kukko mellastaa rouviensa keskellä ja kissat lähtivät jo partioon.

Näin neljä joutsenta kaartelemassa lähimetsän yllä, niilläkin soi vapun kunniaksi torvet, komeasti. Pikkuisen lähimetsän keskellä on pelto, uskoisin niiden laskeutuneen sinne. Korppikin kökkelehti hevosten tarhassa ja urhea Peetu jätti västäräkkien jahtaamisen hetkeksi ja hätyytti korpin pois pihasta. Yleensä hevoset jahtaavat isompia lintuja, aikansa kuluksi varmaankin.

Mikäli päivä tästä kirkastuu, taidan hankkiutua hevoskyytiin ja käydä katsomassa pikkumetsän peltolänttiä. 


Päivemmällä on tarkoitus värkätä ruokaa grillissä ja lupasin lähteä Nuorimman kanssa fillarilenkille. Hällä on uusi upea turkoosi fillari ja sitähän pitää nyt päästä heti kokeilemaan. Aika jännä juttu, että hänellä on nyt samankokoinen pyörä kuin minulla. Ja Esikoinen katsoo minua silmiin suunnilleen samalta tasolta. Niin ne pienet kasvaa... pois kolmipyöräisten kokoluokasta *huokaus*

Oikein hyvää ja keväistä toukokuuta teille kaikille, palataan asiaan. Kanssamme kulkee toukokuun komistus, Kilpisoturi Artturi Lehkonen, sil vous plait, olokkeepa hyvät:

16 kommenttia:

 1. Hyvää toukokuun ensimmäistä ja onneksi ehdin tänne ennenkuin kuola liukastaa lattiat sillä olen huomannut että noiden teikäläisen viljelemien epäjumalankuvien palvonta saa aikaan jos jonkinlaista märkyyttä Torpan naispuolisissa vierailijoissa.

  Kaunis on keli ja toivonkin sydämeni pohjasta että menet hevoisen kanssa katsomaan sitä peltolänttiä, jo pelkästään siitä syystä että ratsastaminen on hieno harrastus ja kamera kulkee mukavasti siinä mukana ;D (jos vaikka jotain luontokuvia sattusi tallentumaan..)

  Aika hyvä keli mutta pakkasella oli yöllä ja aamulla kuuden aikaan lenkillä käydessäni näytti autojen lasit olevan jäässä. Nyt paistaa aurinko pilvettömältä taivaalta ja kai tuo vielä sangen viileä tuulikin muuttuu lämpimämmäksi, onhan tälle päivälle luvattu +10 astetta.

  Oiken hyvää 1. päivää koko orkesterille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä ja sun epäjumalasi :-)
   Vilpittömästi ja pyyteettä tarjoan taiteellisen katsauksen ihmiskehon anatomiaan kunkin kuukauden aluksi... Sulaahan se sokuri vanhankin suussa.

   Ratsastamaan en tällä puhurilla lähde, tanakkajalkainen terrierikin sinkoilee pihalla kuin pahvinen mäyräkoiran kääre.

   Välikorvassa jomottaa, taitaa pukata lastentautia :-(

   Poista
  2. Toivottavasti ei pukkaa mitään vakavampaa ja nauratti tuo että sulaahan se sokuri vanhankin suussa.. teikäläinen on nuori nainen joten eipäs siellä nyt vielä nutturaa paukuteta ;D niin ja perkele että irtosi taas Lätkiksen herättävä naurun röhähdys Peetun kuvauksesta :DD
   Ei ollut vaikeaa luoda mielikuvaa sen neliraajaisen riiviön etenemistyylistä :DDD

   Poista
  3. Kyllä se välikorva nyt kiukkuaa, ei olisi tarvinnut.

   Ilmakin asettui illaksi mutta pysyttiin vielä sisätiloissa ruoka-aikaan, ruuat kävivät ulkona grillissä.

   Nutturasta on pitkä matka siveyden sipuliin, lihaksiston ilot jäävät sopivasti siihen väliin ;-)

   Poista
  4. No voi kurjuus sitäkin vaivaa :/
   Täällä keli on ollut suht hyvä iltaan asti, joskin iltalenkillä koiruuden kanssa kylänraitilla puhalsi melko kylmä tuuli ja siitä voi päätellä että yöllä ollaan taas nollan tienoilla.

   Niin, vaihdoin muuten blogin teemaa toiseen kun ajattelin että jos sillä on mahdollisesti vaikutusta niihin latautumisongelmiin. Jahkas kerkiät niin poikkea ja ilmoita onko muutosta vai takkuaako vielä. Nimittäin jos niiltä lihaksiston iloilta jää aikaa ;)

   Poista
  5. Vähän nopsemmin latautui nyt, en vain heti älynnyt, että tausta oli vaihtunut. Kokeilen joutessani sekä Firefoxia että Chromea, Safari on vähän outo. Välillä jopa nettipankki sanoo, ettei selain tue evästeitä enkä pääse maksamaan laskuja. Mikä loistava tekosyy!

   Poista
  6. No hyvä juttu ja se on kyllä aika paljon selaimesta kiinni, Chrome näyttää olevan suosittu ja Firefox myös - IE:tä ei pahemmin käytetä mikäli bloggerin tietoihin on uskominen.

   Poista
 2. Savon poika on kaunis. Olisipa hauska kuulla Artturin juttelevan, tulisiko sieltä ehtoo savvoo, hilijoo ja kovvoo vai jotain wanna be not savolainen -murretta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisipa mielenkiintoista tietää ;-)
   Niinhän ne sanovat että ihmisen voi erottaa heimostaan muttei heimoa ihmisestä.

   Poista
 3. Se viimeinen kuva jäi pois, huomaan. Epäilen tahallista kiusaamista, mutta otan huomioon satunnaisen unohduksen (mitä se ei ole...)

  Uutta postausta kehiin! Paljasta koko totuus!

  VastaaPoista
 4. Meinaatko sixpackia? Se seutu on kalenterikuvassa niin tummasävyinen ettei kelpo kuvaa saa. Yritin kyllä.

  VastaaPoista
 5. P.S kaikkiin tekstareihin - lämmitä sitä korvaa millä tahansa lämpöpakkauksella - vaikka pulloon lämmintä vettä ja paina sitä korvaa vasten. Helpottaa. Ja ne pikkupilsut kitusiin huomennakin aamulla ja illalla.

  Jaxuhali :P

  VastaaPoista
 6. Toivottavasti lastentauti on pikaisesti ohimenevää sorttia !
  On ihan sama mikä päässä särkee, hammas,korva tai ontto humina, melko kokonaisvaltaisesti onnistuu lamaannuttamaan toiminnan :(

  Näin tosikalkkiksena katsellessani blogisi kuukauden kuvia mietin että tietääköhän noiden pikkupoikien vanhemmat että pojat laittaa kuviaan nettiin ;)
  Ei lapsia (ja mun silmissä noi siloposket on ihan taaperoita ;) ) turhaa varoitella internetin vaaroista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lastentauti vaikuttaa nyt rauhoittuneen, kiitos Titan pilleritaikojen.

   Pikkupoikiahan nuo ovat mutta kun kerran ovat jääkiekkojoukkueensa poikakalenterikuvauksiin suostuneet, ovat varmaan ymmärtäneet päätyvänsä kaikenlaisten täti-ihmisten katseiden kohteeksi.

   Mutta jos mun oma poika olisi kyseessä niin lupaa ei heruisi, ei vaikka mikä olisi!

   :D

   Poista
  2. Hyvä että korvapipi on historiaa.

   Ja Juu. Ei. Omat poijat eivät tod.pääsisi kalentereihin ;)

   Nuokin herttaiset pojat ovat varmasti astunut parrasvaloihin ja kameran eteen ajatuksena päätyä nuorien ja kauniiden naisten katseiden hyväiltäväksi.

   Ja mikä onkaan totuus ? (veretseisauttava...)

   Nuoruutta emme voi luvata, mutta
   kaunetta luonnollisesti yhä hehkumme ;)
   Viis siitä että kuun vaihteessa torpalla piipahtaessa täytyy varata vahvemmat tiimarit ja säätää näytön kirkkaus asentoon max. Kauhean pieninä julkaiset nuo kuvat ;) *toruu*

   Poista
  3. Poikaparat. Kova on jääkiekkoilijan osa, mutta onneksi se yleensä tasottuu missivaimoilla ja uudelleenrakennettuna purukalustona uran jälkeen.

   Ja miehillä on hei Pirelli -kalenterit. Että ihan tasa-arvon nimissä tässä vaan lepuutetaan silmiä.

   Täytynee vähän yrittää panostaa kuvien laatuun jatkossa, loppuvuodelle on semmoista herkkua luvassa, että kannattaa nyt katsella Tiimarin stydimpää mallistoa.

   :D

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com