torstai 2. toukokuuta 2013

Sekaisin päivistä


Päivistä sekaisin ja sekaisin päivistä, päivien viemää ja taas viedään. Tämä oli sellainen päivä.
Aamusta alkaen kaikkea, myös hiekkaa rattaissa.

Ylitin itsehillintäni rajat ja ällistyin itsekin kuinka cool ja viileän rauhallinen pystyin olemaan. Kyllä paskastakin timantti tulee kun tarpeeksi pistää painetta. Jep. Olin nimittäin Äitikullan kanssa juhlaklänninkiostoksilla. Joo, ajattele vaan omalle kohdalle...

Kenkien löytymiseen meni vajaa tunti. Onneksi ajoin suorilta kaupungin parhaan kenkäosaston apajille ja ilmoitin, että täältä löytyy tai sitten ollaan crocseissa. Ja löytyi.

Sen verran juhlavan määrän vuosikymmeniä Äitikulta on tätä maata taapertanut, että koivista löytyy kulumaa, kyhmyä ja kipupistettä riittämiin. Tavoitteena oli -ei sen enempää- kuin jalkaystävälliset ja nätit juhlakengät, ei mallia mummo. Löytyivät ne! Hallelujaa ja muut ylistykset perään.

Yläkerran naistenvaateosasto hiotti vielä enemmän. Mutta kyllä sieltäkin löytyi sekä mekko että vaihtoehto b:ksi otettu paita. Nyt on kaksi upeaa asukokonaisuutta suoraan tästä ajasta.

Pysyttiin budjetissa ja jäätiin reilusti säästöllekin. Silti saatiin parempaa kuin lähdettiin hakemaan.

Esikoinen suoritti jälki-istuntonsa ja pääsi turhan helpolla, saivat hengailla ulkona kun valvoja ope pelasi samalla futista toisen ryhmän kanssa. Illalla olikin vähän toisesta aiheesta perheneuvottelun paikka ja siinä hän ei enää ihan niin helpolla päässytkään. Ei hitto, ei tämä murrosikä ole helppo rasti ensinkään. Ei teinille eikä vanhemmille.

Hevosten kauralaari on tankattu, uusi heinäpallukka kyyditty kotiin ja pari muutakin asiaa on hoidossa.
Illan paras hetki oli koeajopyöräily Nuoremman kanssa, hyvin rullaa junnun uusi pyörä ja minäkin sain Kilometrikisaan ensimmäiset merkinnät.

Tämä tältä päivältä, kuittaan itseni kohtuullisen kuittina petiin.
Onneksi huomenna on jo perjantai. Minä onneton elin pitkälle iltapäivään maanantaita...


12 kommenttia:

 1. Oho! Todella kovan luokan rasti on sulla ollut tänään vaate/kenkäostoilla! Mallikas suoritus... mun painajaisiin kuuluu anopin kanssa vaateostokset. Minut tarvitaan mukaan kuskiksi ja makutuomariksi. Ajatteles - minut, jonka kriteeri vaatteele on että se on ehjä ja mukava... Anoppi ei osaa päättää... sitä armotonta jappasua ottaisko tuon vain tän vai sittenkin sieltä edellisestä rättikaupasta sen yhden.

  Elpymistä ja toivottavasti korva jätti rauhaan. Jatka vielä huominen entisellä ohjeella pillereiden kanssa jos tarpeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, minä inhoan vaateostoksilla käymistä enkä kykene kuljeksimaan kaupasta toiseen rättirekiltä toiselle hinkkaamassa niitä rytkyjä. Saati sovittelemaan pelkästä sovittelemisen ilosta. Hrrrh.

   Ainoa kauppa jossa olen aidosti kiinnostunut materiaaleista ja joissa hintalappua katsotaan yleensä vasta niitä poisnyhtäessä ovat hevostarvikekaupat.

   Tänään tein yhden pysähdyksen taktiikan ja mentiin suoraan Carlsonille. Siellä on valikoimaa ja laatua. Ja kaupungin paras astiaosasto! Äitikulta on samanlainen ostaja kuin minä, tietää sen oikean kun sen ensin löytää sieltä sälän ja silpun seasta. Ostaa aikaa kestäviä klassikoita.

   Korva otti vähän kipeää illan pikku pyörälenkillä mutta ei onneksi mitään isompaa. Pilsua huuleen ja nukkumaan.

   Poista
 2. Carlson on merkillinen instituutio. Kuopion kauppa on niin valtava, että siellä pitäisi olla gps, jotta pystyisi luovimaan sujuvasti. Mutsi oli siellä kempparimyyjänä, kun olin vielä alle kouluikäinen :)

  VastaaPoista
 3. Savonmuan Stockmanni on semmoinen ameeba että in levittäytynyt moneen rakennukseenkin ;-) Siinä on sitä vanhaa kunnon tavaratalomeininkiä. Ja pätevät myyjät. Pisteet savoon!

  VastaaPoista
 4. No ehkäpä tuo maanantaissa eläminen olis osasyy ahdistukseen eikä vaivaa enää. Vaateostoksille (vaimo) en edes lähde tai paremminkin sanottuna en osallistu rekkisuunnistukseen koska onhan mun kuskina pakko olla. Näinä kertoina löydän itseni poikkeuksetta rautaosastolta hyväilemästä jotain uutta ja niin tarpeellista työkalua tai istua jökötän jossain kahvilassa ahtamassa itseeni tolkuttomia määriä evästä ;D

  Erittäin hyvää viikonloppua Sinulle ja Torpan väelle - tulkoon kesä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maanantaiahistustahan se taisi olla. Tänään heräsin pirteänä aurinkoiseen perjantaihin, eikä ahista yhtään.

   Tulkoon kesä -myös teille sinne korpeen, missä lieneekin!

   Poista
 5. Minä jolle pääkaupunkiseudulla aina asuneena/olleena ainoa oikea tavaratalo on stokka, olin hyyy-vin hämmästynyt kun sain duunissa käsiini Carlsonin historiikin, ja jäin tuijottamaan kirjasen kuvia. Astiastofriikkinä juurikin niitä kippo-osaston kuvia. Mahtava tavaratalo. Hieno historia.

  Ja noihin teinixeihin, usko huvikseksi, jahka pääsevät 14-vuoden paremmalle puolelle niistä tulee ihan kelpo kansalaisia. Siihen saakka... Voi huoh.

  (ihan vertaistukena voin kuiskata, mikäli muistan oikein, (onneksi nämä asiat unohtaa !) oma 14-vuotiaani mm. pisti jälkkärissä tupakaksi sillä seurauksella että palohälyttimet alkoivat soimaan...) Herttanen kympin tyttö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salla, aina oppii uutta :D
   Savonmuan Stockmanni on vertaansa vailla ja kelpaa paremmin kuin hyvin.

   Teiniparka oli tänä aamuna vähän vaisu ja vähän väsynyt. Vaikka sai nukkua myöhään (koulu alkoi kymmeneltä). Oli taas yön aikana vähän venynyt ja vanunut ja tullut entistä kulmikkaammaksi, on kuin varsa. Ja muuttuvan itsensä kanssa on kuin Bambi liukkaalla jäällä, aina turvallaan. Voi pientä.

   Herttaisesta kympin tytöstä taisi kuitenkin tulla ihan tolkun ihminen ;-)

   Poista
 6. Siis tällä viikollahan on kaksi maanantaita ja kaksi perjantaita. Ja ens viikolla sama juttu.

  Multa meni uusi kalenterikomistuskin ihan ohi kun oli vähän muuta "ohjelmaa".

  Hyvä, että suoriuduit muorin ostoksista helpolla. Itselleni nousi tuskan puna poskille jo pelkästä ajatuksestakin lähteä etsimään muorille juhlakolttua...

  Tsemppiä murkun kanssa toimimiseen. Ei taatusti ole helppoa eikä edes ihan nopeasti ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just, kahta maanantaita vastaan tarvitaan pari lauantaita ja kolme perjantaita. Sitten saattaisi ehkä selvitä hengissä.

   Toivottavasti VV voi jo paremmin.
   Itse olen ihmetellyt Peetun vapaaehtoisia aamupaastoja, joinakin aamuina se vaan ei suostu syömään aamupöperöitään ja joinakin aamuina syö kuin villipeto.

   Unohdimme ostaa Äitikullalle sukkahousut. Niitä luulisi löytyvän helpommalla, kuin kenkiä. Ja mä olisin voinut ihan koska vaan ottaa itselleni sen hänen mekkonsa. Niin kiva löytyi.

   ....


   Ja nyt hetkeksi tallihommiin. Loka-auto kävi imaisemassa kaivot tyhjiksi ja pahin kärtsä pihalla alkaa haihtua. Sörsselssön nuuhki huuli rullalla ilmaa ja lähti sitten hoppaloikkalaukalla kunniakierrokselle. On se huima.

   Poista
  2. VV on jo ihan kunnossa onneksi, kiitos kysymästä.

   Itselläni kaikki nuo parrat ovat enemmän ja vähemmän pitäneet vapaaehtoisia paastoja.
   Tällä hetkellä Juniori käytännössä syö vain iltaruuan. Aamuruokaa se syö kun se "valmistautuu" pentujen tekoon eli juoksujen aikaan sekä silloin kun se kuvittelee pentujen syntyneen...

   Ja hyvä Sörsselsson! Siinä hummassa on asennetta! :D

   Poista
  3. Kiva että pentu voi paremmin :-)

   Sörsselsonin asenne on kantaaottava ;-)

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com