perjantai 31. toukokuuta 2013

Suomen Suven avaus


Osa suurkuorosta
Vieraileva solisti Diandra
Miss Earth ja kansainvälisiä kutsuvieraita


Kaikenlaisten teknisten ongelmien...

-kuvaamani video ei siirry pilvipalveluun eikä siis onnistu linkittäminen
-kamera vilkuttaa jo tuttua Error05 (salama ei nouse)
-väsyttää ja hermo menee muutenkin

....vuoksi kuvien yläpuolella olevassa linkissä on viime keväinen kooste etsittynä Youtuben syövereistä. Ei ole oma kuvaamani. Lopussa soi Karjalaisten laulu. Vaikuttava esitys!

Pääsette ehkä vähän tämäniltaisiin tunnelmiin. Äitikullan kanssa kurvattiin Oman Kaupungin Kirkolle (parkkikselle) ja käppäiltiin Laululavalle, autollahan sinne ei pääse, tiesulku on hyvissä ajoin ennen kinkereitä.

Oli mukavaa ja oli haikean liikuttavaakin. Esikoinen oli siellä varmasti viimeistä kertaa sillä tuo laulujuhla on alakoululaisille. Nuorimmainen oli ehkä viimeistä kertaa, sillä nyt tuo liki 30-vuotinen perinne uhkaa loppua kaupungin 'rahapulaan'.

Tästä rahapulasta on tullut hienoinen vitsin aihe. Paikallinen uutislehti kertoi reilu viikko sitten, kuinka kaupunginhallituksen (tai joku muu päättävä elin....) kokousasiakirjojen ja monisteiden tulostuskulut ovat huimat 6000 € per kokous. Ei ehkä ihan jokaiseen kokoukseen mene noin paljoa, mutta vuositasolla summa on varmasti vaikuttava.

Näinä sähköisen viestinnän aikoina pistetään kertakäyttöiseen kokouspaperistoon tuommoiset summat rahaa! Lyhyelläkin matikalla voi päätellä, että tyhjästä maksetaan. Kymppitonnilla saisivat koko lössille sinne kaupunginhallituksen elimiin näpsät tablettikoneet tai vaikka läppärit josta päätöksiä tekevät voisivat lukea asialistaa ja liitteitä ihan ilman papereita. Ja ne kokouskulut kutistuisivat murto-osaan. Josta voisi ohjata vaikkapa koulutoimelle sen kipeästi tarvitsemia lisärahoituksia.

Ja josta voisi ehkä kustantaa Suomen Suven avauksen kulut, +-40000 € jotta tuo hieno perinne jatkuisi.

Valitettavasti tästä kaupungista ei löydy sen enempää niitä kolmea viisasta miestä kuin... ööh... noh... joten tämä surkea kassanhoito jatkuu ja virkamieskoneisto voi paksusti. Siellä on varmasti jossain kaupungin ikioma monistamo jossa on monen virkapampun perillisiä suojatyöpaikoissaan joten eihän semmoiseen saavutettuun etuun voi kajota.

Opettajia lomautetaan, koulujen määrärahoista nipistetään ja nyt kun ne kolme viimeistäkin pienemmän kokoluokan kyläkoulua saatiin lakkautetuksi voidaan siirtyä muiden opinahjojen lakkauttamisen tielle.


Emmää jaksa enempää nurkua ja purnata. Kello käy puolta yötä ja pitäisi vääntyä petiin. Aamulla lähdemme koko porukalla koululle ja siitähän se sitten alkaa, kesäloma.

Tulee tarpeeseen, meille kaikille tekee hyvää elää vähän vähemmän aikataulutettua arkea.
Toki meillä aikuisilla on omat hommamme, mutta kyllä koululaiset ovat lomansa ansainneet. Meillä on sitä paitsi Suuren Suuri Porkkanamaa jonka kitkemiseen kuluu tunti jos toinenkin...

Valittaen minun on todettava, että eräiden tahojen kauan kaipaama Kesäkuun Ensimmäinen -postaus julkaistaan kyllä ensi yönä. Kuvat tulevat myöhemmin kunhan saan selviteltyä kamerani tilanteen. Taisi tulla pakkorako uusia se runko än-yy-tee-NYT! 

Torstai-illan auringonlasku
Muista asioista on vielä syytä mainita, että keskiviikkona meille tulee remonttifirma hommiin ja Torpan takaeteinen märkätiloineen on pois pelistä. Arvioitu kesto on lomakaudet huomioiden noin 3 kk.

Onneksi on laajin mahdollinen kotivakuutus. Silti maksamista jää ihan riittämiin, mm. se tänään pihaan ajettu kasettikuormallinen kiviä jotka kaivurimies taputtelee imeytyskenttään sunnuntaina. Älkää minulta kysykö mitä ja miksi. Tuolla pellolla nyt kuitenkin on hitonmoinen kivirytö ja kaivuriäijä körryyttää pihaan sunnuntaina. Ja taatusti ennen kirkonmenoja.

Pääsin tänään pikkuisen herkuttelemaan Subarun pikkumaasturilla. Valittaen on todettava, että kyseessä ei ollut koeajo vaan laina-auto oman kiesin huollon ajaksi. Torpan ainoat nelivedot, hevoset käyttäytyivät eläinlääkärin käydessä oikein mallikkaasti kuten jo edellisessä postauksessa kiittelin.

Nyt unta pattiin ja kroppa lepoon. Sitäkin muuten ehdin tänään kurittamaan niin, että mm. vatsalihakset ovat kohtuullisen tuntumalla koko ajan. Opin monia uusia käsien ja rintakehän rääkkäystapoja, mm. ranskalaisen punnerruksen, kick-backin ja noin yhdeksän muuta tapaa saada itsensä kipeäksi. Semmoinenkin kuin cable jungle, ihan älytön asento joka tekee hirveitä tuntemuksia vatsalihaksiin.

Auh. Mertarannan sanoin: vaikka tekee kipeää, se ei haittaa sillä se on IHANAA!

Kauniita unia, missä lienetkin! Meillä unta säestää satakielen laulu ja sireenin tuoksu...PeeÄäs: Iso-J, tuo katala kelmi oli viime yönä tallentanut puhelimeensa vienoa kuorsausta ja kehtaa väittää, että sen metakan aikaansain minä. En minä kuorsaa. Naiset eivät kuorsaa. Sireenintuoksua tymäkämmät aromit irtoavat kahdesta syvän unen uumenissa koisivasta terrieristä. Joten tuokin satakieli-sireenintuoksumyytti maalaiselämän romanttisesta puolesta voidaan kuitata murretuksi.
4 kommenttia:

 1. Jos se Subaru oli Forrester tai XV, niin kapean makupalan sait... ei niistä ole mun mielestä moneenkaan. Semmoisia semipelejä vain.

  Äänestän etänä Hirnakan "Järjen Ääneksi" Jojensuun kaupunginvaltuustoon! Liian paljon liian paksua on päättävissä elimissä... uusia tuulia tarvitaan ja kipeesti! Kuin olis?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. XV se taisi olla. Legacy tai Impreza olisivat jo uuuuh-osastoa ja ähkäisy tuntuisi lompakossa liian kipeältä. Tuokin malli oli niiiiiiin hyvä <3

   Minä tyydyn vain marisemaan netissä, ei minusta olisi politiikkaan taistelemaan hyvävelikerhoja vastaan. Turhautuisin nopeasti ja ahdistuisin siihen ryhmäkuripakkoon.

   Poista
 2. Joo, jos eduskuntakin on pystynyt siirtymään tablettikäyttöön (tiedän sen työni puolesta) niin luulisi jonkun kaupunginhallituksenkin pystyvän. Tuollaisilla kopiointikuluilla on helposti kustannettu tablettivermeet joka iikalle!
  Ihme tuhlausta... Ja kyllä pitää kevätjuhlaperinteen jatkua. Varuskunnan lakkautus tuntuu ihan lähipiirissäkin ja sekin on ihan sieltä ja syvältä...

  Eikä kuulosta kivalta tuo kolmen kuukauden remppa. On kai teillä pihasauna yms. käytössä kuitenkin?

  Iso-J:llä on yhtä katalat harrastukset kuin täkäläisellä Siipallakin... Enempää en sitä kommentoi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On onneksi pihasauna ja äidin residenssissä suihku. Pyykitkin voi pestä äidin koneella. Oikeastaan suurin (?) harmi on, että kaikki sisään-ulos liikennöinti tapahtuu etuovesta.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com