tiistai 23. huhtikuuta 2013

Nuku pommiin


Eipä ollakaan koko perhe koisattu koskaan niin komeasti rokuliin kuin tänään. Kävin aamuvarhain viiden pintaan alakerrassa ja tyytyväisenä totesin, että vielä saa pari tuntia nukkua. Seuraavan kerran havahduin hereille ihmeen levänneenä. Kello oli 07.38 eli tasan 22 minuuttia siihen kun koulun kello soi.

Eiväthän Perilliset kahdeksaksi ehtineet vaikka tulikin lentävä lähtö. Onneksi meillä aikuisilla ei ollut aikataulutettua aamua.

Huoh, tällätavoin alkaneet aamut eivät yleensä tiedä hyvää päivällekään. Pikkuisen yrittää jopa päänsärkyä työntää riemukseni.

Kevät on ottanut monta supertiikerin loikkaa eteenpäin, on ollut aurinkoista ja lämmintä, tuullut sopivasti. Tänään on säätiedotuksien mukaan vettä luvassa. Meillä sateiden pitäisi alkaa iltapäivällä. Ei pitäisi, eikä tartteisi. Just kun alkaisi olla maa kuiva ja lumet pois.

Pihalla on suunnilleen keväthommat tehty. Ainaista haravointiahan näilläkin tiluksilla riittää ja kesemmällä ruohoa saa ajaa viikottain.

Eilen illalla saksittelin Sörsselssonin harjakset lyhyemmäksi, nyt poni on taas niin rotuponin näköinen. Ja mahdottoman komea nuorukainen. Tötterö katseli leikkaustoimitusta ilmeisen kateellisena, mutta en minä suomineidon pellavalettiin rohkene saksin koskea. Kasvatelkoon vaan liinaharjaansa.

Illalla lähdin fillarilenkille. Ei satanut mutta oli vastatuuli, vähän vaikeusastetta pitää aina olla. Olin oikein tyytyväinen, että treeni kulkee edes fillaroidessa. Huomaahan sen, että kunto on huimasti parempi kun jaksoin pari nousuakin polkea suunnilleen hengästymättä. Fillari täytyy ehdottomasti viedä huoltoon, etuvaihteisto jumii ja pitää outoa rutinaa.

Piipahdin vielä helvetin esikartanoissa pilatesrullan kyydissä. Se on semmoinen laji, että tuntee kirjaimellisesti syntiensä seuraukset venyttelyn laiminlyönnistä. Tekeehän se hyvää penikkatautisille kintuille ja möyhennetyille perslihoille. Lonkan ja lantion aluetta en juuri nyt pysty edes tekemään, sattuu niin älyttömästi.

Jos ketä kiinnostaa, youtubesta löytyy tietoa tästäkin lajista.

Näillä mennään tänään, hyvää Potilaan oikeuksien päivää, missä lienetkin. Ja jos et ole potilas, Kirjan ja Ruusun päiväkin sattuu tälle tiistaille.

Tähän loppuun vielä kuva uskolliselle lukijalleni. Ollappa hyvä :D


8 kommenttia:

 1. Jessus sentään mikä tonttu! :D
  Tuo lyö kyllä kaikki näkemäni laudalta ja välttyköön ikuisesti haulikon piipuilta :D
  *Hrhhh*

  Äkkilähdöt ovat kyllä pepusta ja sitä on kokopäivän toistaitoinen - ainakin meikäläinen - eikä töistä tahdo tulla mitään. Toiset taasen eivät juuri muita lähtöjä harrastakaan joten ihmetellä täytyy ihmisiä jotka pystyvät päivänsä aloittamaan ilman rauhassa juotua aamukahvia .

  Sulle kuitenkin parempaa päivää (kyllä se kesä tulee vaikka korvessakin sataa vettä ja tuulee vallan hemmtin lujaa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tonttu on melko erikoinen, herättäisi varmasti kiivasta supinaa kylän marketilla ;-)

   Sateinen ja tuulinen päivä, se tuli nyt syyskuu.

   Poista
  2. Syyskuulta kyllä tuntuu kun on tullut vettä harmaalta taivaalta koko päivän. Se itsensäpaljastajatonttu Äitikullan juhlille olisi kyllä sellainen piristysruiske ettei paremmasta väliä :D

   Poista
  3. Niin oli tonttu rehvakkaasti perperi apposen auki kuljeskelemassa :D

   Poista
 2. Minä vielä odottelen takapihan kuivumista, että pääsen töihin. Mitäpä jos tänä kesänä hankkisi tuollaisen puutarhatontun pelottelemaan naapurin lapsia... :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hakusanoilla garden gnomes löytyy vaikka mitä puutarhapeikkojen ihmeellisestä (ala)maailmasta, tutustu ja hämmästy!

   Toivottavasti teilläkin kevät etenee, meillä eteni suoraan syyskuuksi, kylmää, sateista ja tuulikin riepottaa. Ei puutu kuin räntäsade.

   Poista
 3. Bad hair day - ja niiin söpö pupunen :D

  Ja malttia tulinen Hirnakka - annetaan kylmien ilmojen vetäytyä kotiinsa Siperiaan. Kaikkein pahinta on jos on ensin lämpimät ja kasvukausi käynnistyy - ja sitten Siperia hönkii palelluksiin kasvit. Olkoon nyt kylmää (stoalainen huokaus tähän) ja tulkoot sitten kesä. Kerrasta ilman halloja. Kiitos ja Amen.

  P.S. mulla on kaksi puutarhatonttua lahjaksi saatuina. Katson voisko niitä tuunata vähän päheemmiksi :P Ne reppanat on viettäneet epätoivotun elämänsä pirtin leivinuunin päällä. Jos tuunattuina sais ne naapurin ipanoita peljättämään tulotien varteen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä vain säikytä niitä naapurin kauniita lehmiä mokomilla ukkeleilla.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com