sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Kesäkuvahaaste

Sain taannoin Jillalta kesäkuvahaasteen.
Tänään oli niin tyhmäntuhnuinen, sateenharmaa mutta sateeton, pilvinen ja kolea päivä. Mieltä alkaa vähitellen lämmittämään, suorastaan kuumottamaan ajatus lomasta, epsanjan auringon alla...

Sinne on kuitenkin vielä monellakin tavalla pitkä matka joten selaan kesäkuvakansioita ja koetan päättää mitkä niistä ovat eniten minunnäköisiäni tulkintoja aiheesta Suomen kesä...

Voin kertoa, että kuva-arkistossa on kaikenkaikkiaan noin 10000 kuvaa joten kesän kiteyttäminen viiteen vaivaiseen kuvaan on hirveän raakaa puuhaa. Parhaani yritin.

Lampailla lähdetään liikkeelle, laitumelle pääseminen talven koppihoidon jälkeen on terapiaa kaikille aisteille. Lampaat, hevoset, kanat, marsut... kaikki ne nauttivat suunnattomasti Dr. Greenin reseptivapaasta luontoapteekista.

Lampaat kesälaitumella

Kesällä syntyy paljon uutta elämää. Myös hevosenpoikasia. Tämä sankari tässä on muuan Maestro. Suomenhevonen josta kuullaan vielä. Paljon kinutun tapiirikevennyksen jätän toiseen kertaan, tässä pieni ja maailman kummallisuuksia (kameran takaa höpiseviä tätejeä) luottavaisena kurkkiva varsa

Hevosen poikanen, wausa

Kesä on kaikkien aistien juhlaa, myös koirille. Nasse, tupaterrieri on aina osannut arvostaa elämän nautintoja, kaikissa muodoissa. Kissat toki löytävät oman 'vihreän oksansa' minttupöheiköstä, etenkin Veli Milton kunnostautuu kesäisin vetäisemällä kevyet päiväkännit minttujen äärellä. Valitsin kuvaksi siivomman version, Nassemaisen tunnelmatuokion.

Kesän tuoksu

Voikukka on kesän kukka. Keltaisena helottavat niityt ja ojanpientareet muuttuvat kesän edetessä puhalluskukkamereksi. Kerran kesässä täytyy puhaltaa!

Puhalla -ja toivo!

Kesään kuuluu laidun. Laitumelta löytyy kesäöisin monenmoisia kulkijoita. Hevosten aidatun alueen ulkopuolella kuljeskelevat hirvet, niiden makuupaikkoja löytyy vieläkin hevosten vierestä, vain ohut sähkölanka erottaa nämä isot eläimet toisistaan. 

Soosiponin ilmeestä päätellen ei olisi mikään ihme, vaikka hän lyöttäytyisi jonain kauniina kesäyönä hirvineidon völjyyn... tämä kuva on omistettu  Polgalle joka tuntee suurta sielunkumppanuutta Sörsselssonimme kanssa. 

Hevonen, tuo esteettinen eläin

Ja koska minä en koskaan ikinä tee niinkuin ohjeistetaan, tyrkkään vielä bonuksen; eikä siinä vielä kaikki....

Eikä Suomen kesää voi ohittaa ilman kesäyön unelmaa. Minulle se on tämä. Parhain ottamani kuva ikinä. Otettu sateen jälkeen kesäpäivän tasauksen hetkellä... tasaus tai seisaus, whatever, vuoden valoisin yö. Ihanista ihanin. Voin vieläkin palauttaa mieleen miltä kuvanottohetkellä tuoksui, miltä ruoho tuntui varpaiden alla, kuinka heilatta jäänyt satakieli luritti serenadiaan ja kuinka laitumelta kuului hevosten pärskähtelyä... oi ihana suviyö!

Juhannusruusu kesäyössä

Lykkään haasteen eteenpäin, aikarajaa en anna, toteuttakaa jo nyt tai vasta syksyllä. Ihan kuinka parhaaksi koette.

Ässän hihasta 
Ajatusmurusia 
Muna, minä ja Poikanen
Vihreä kana
Tuulikummun tilan Heidi

*****

Ja sitten vielä pikaisesti tähän päivään, osuvampaa kuvausta ei voi olla. Kiitos Seija tästä kuvasta, pöllin sen facebook -profiilistasi:


16 kommenttia:

 1. Ou jeah ja ah. Kiitos kuvistasi. Tuo lampaiden perätuhdon tarkastelu on edelleen niin nautinnollinen. Koska ne ei pidä ääntä tuossa asennossa :) Been there and heard that. Siksi bonukset...

  Pajosta kuvia sun on pitänyt valita, mutta oivalliset valinnat kerrassaan! Juhannusruusut on edelleen mun top-10 kärkisijoilla. Loisto-otos. Muistan tarinan sen takaa.

  Hyvää nousuviikkoa Torpalle. Meillä lähtee ihmeen hiljaisissa merkeissä viikko liikkeelle. Kakarat on maailmalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kyllä ne lampaat tuossakin asennossa saavat ääntä aikaan, semmoinen räkäinen kurlaava bärlbbbllläärbbää -ääni. Ihania ovat kun etenevät rouskuttavana rintamana eteenpäin.

   Minä jo toisaalla ehätin valistamaan, älä nyt hemmetti tuhlaa näitä kahdenkeskisiä päiviä Maestron kanssa siihen, että kannustat häntä koivunkaatoon. Se EI toimi. Ei nyt.

   :D

   Poista
 2. Todella hyvä setti kuvia ja Nasse näytti tosissaan nuuskivan kukkien tuoksua. Viimeinen kuva edustaa juuri sitä mitä olen koko helvetin pimeän talven odottanut. Kuva on niin hyvä ettei se kaipaa sanoja, koska sen kautta välittyy kesän kauneus. (No tulihan noita sanoja rivillinen mutta..)

  Hyvää alkavaa viikkoa Torpan väelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et varmaan takoita tuota vihonviimeistä kuvaa? Tuota jossa tommoinen läppäkorvainen piski ravistaa antaumuksella :D

   Kesä on kertakaikkiaan ihana. Joskus jopa ihan elävässä elämässäkin eikä vain valokuvissa.

   Poista
 3. Fanitan Nassen kesäkuvaa, joskin tuossa ruusukuvassa on tosiaan sitä jotain. Paluu cavan kotikonnuilta sujui hyvässä järjestyksessä, joskin arkeen paluu otti ja ottaa veronsa. Lähinnä kai se on merkki erittäin kivasta lomasta ja löysinkin itseni eilen surffailemasta niin hotels.comista kuin AM:n sivuilta ja ehkä loma alkaa sitten kesäkuun lopulla Lefkakselta, Pargasta, Skiathokselta tai...
  Huomenna treffaan illalla kaksi hurmaavaa boxeri-neitoa, joten suuntana on siis jälleen Isolle Kirkolle. Terkkusia Nemppalasta kaikille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se loma sitten toimii sinunkin kohdallasi :D
   Meille tuli vähän puskista tuo epsanjan reissu. Lippuja ei ole vielä ostettu mutta asia on työstössä. Kieltämättä ajatus leppoisista päivistä kaukana poissa houkuttaa sitä enemmän mitä enemmän asiaa ajattelee. Ja kyllä se ajatus useampaa reittiä on päähän pälähtänyt tänäänkin.

   Yksi reitti oli villasukkaan hiipinyt märkyys, uskolliset hunterini ovat saaneet osumaa ja vasemman ukkovarpaan kohdalla on vekki josta märkä lieju änkeää sisään. Yäh.

   Poista
 4. Kiitos! Tartun haasteeseen. :)
  Minustakin tuo juhannusruusukuva on ihan ehdottoman hieno. Mitään tuollaista ei meikäläisen arkistoista valitettavasti löydy...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos mä otan kymmenentuhatta kuvaa ja VAIN yksi on vuodesta toiseen ylitse muiden, niin kertoo se aika paljon meitsin 'täysosumista'. Tyydyn tuohon yhteenkin.

   Älä ota paineita.

   Poista
 5. Oj ja voj, tämä kukkahattutäti (tai näillä keleillä pikemminkin mutapeltosuokkiämmä) ihan ylpistyy kun olet kelpuuttanut meittin "pikkuisen" kesäkuvakavalkadiin :)

  Aika kuluu niin vimmattua vauhtia, heinäkuussa tuo "Pepe Willberg" täyttää jo kolme !

  Varsa-ajan minivogue on suoristunut ja blondaantunut monta astetta.

  Vallattomasta varsasta on kehkeytynyt rakastettavan raivostuttava ratsunalku, persoonallinen ja utelias polle.

  Haluaa osallistua kaikkeen ja on siinä mielessä tyypillinen pikkupoika, että pärisevät vekottimet ovat niitä parhaita. Kun traktori ajetaan hiekkatarhaan ja tarkoituksena on lanata tai aurata siellä, niin nuori mies "osallistuu" tapahtumaan hyvin mielellään.

  Onneksi isännällä on hyvät hermot ja roppakaupalla hevosmiestaitoja, joten nämäkin sessiot otetaan koulutuksen kannalta :)

  Teinihevoisen ajo-ja ratsukoulutus etenevät hitaasti, mutta varmasti. Joka viikko otetaan askeleita eteenpäin, välillä vähän pienempiä ja toisinaan jopa ihan harppauksia. Eilen oli hyvä päivä, oikein hyvä.

  Kun nyt päästiin teineihin ja eläinharrastuksiin, niin on jo pitkään pitänyt lähettää VALTAVASTI AALTOJA teidän nuorelle koiraharrastajalle.

  N & P agilityradalla-video oli aivan huikea, wooow ! Hieno homma kertakaikkiaan :)

  Jatkakaa samaan malliin niin johan alkaa ropista ruusukkeita myös tässä lajissa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, mä niin tiesin, että tapiirikevennystä siellä odoteltiin. Varsakiehkurat ovat kyllä jokaisella hevosella tallella, ihan siellä otsatukan juurella on joku laine.
   Ja kyllä se teidän tukkajumala on komia poeka!

   Opin sauna on autuas aina, onnea ja menestystä teitin teinin koulutukseen.
   Omani ahertaa piskinsä kanssa ja kyllä minä eilen ihmeissäni katselin kuinka hienosti Peetu keskittyi keppipujotteluun. Olihan siellä ne johteet suuntia antamassa mutta silti. Pitääkin katsoa saanko linkattua sen videon tänne, se on aika hauska.

   Poista
 6. Kiitos haasteesta! Palataan aiheeseen kesemmmällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä, ei kiirusta.
   Mullakin on ainakin kaksi haastetta vastaamatta.... pitää jossain välissä pohtia ainakin sitä S:n luontohaastetta.

   Poista
 7. Kiitos haasteesta, katsotaan palaanko asiaan hetmiten vai kesän jälkeen :)

  VastaaPoista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäköhän mä sekoilen ... Jännä että tästä osoitteesta oli tullut tänään paljon katseluita? :D mä olen koko illan yrittänyt valita seitsemän lempikuvaa viime kesästä erääseen pikkaisen jääneeseen kesäkuvahaasteeseen, joten siinä mielessä tämä postaus sopii kyllä tunnelmaan ... ;)

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com