sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Huilipäivän hulinaa


Kuten kuvasta näkyy, vietin vauhdikkaita aamupäivän tunnelmia koirien parissa. Hulluja nuo koiravetoiset hiihtäjät. Ja mikä riemu siellä vaihtoaluemontussa olikaan! Koirat olivat aivan intona ja hiihtäjät saivat kyllä tehdä hartiavoimin töitä. Tapahtuma oli SM-tason kisat, tuossa lajina oli viesti. Eilen on hiihdetty yksilökisoja.

Match Show´ssa oli huomattavasti vaisumpi tunnelma -ja hiivatin paljon kylmemmät oltavat. Mätsärit pidettiin hallissa josta tultiin ulos aurinkoon lämmittelemään. Mutta voi miten hauskaa Peetulla oli. Pentuja oli yhteensä 13 ja Peetu sai alun pariarvostelussa punaisen nauhan. Sitten punaisen nauhan saaneet pantiin riviin ja Peetu pääsi nelospallille. Eli sijoittui ihan hienosti, mokoma keikari. Heilutteli huolettomana häntäänsä ja viihtyi ilmeisen mainiosti ollessaan huomion kohteena. Siinä meillä on koira(npentu) josta kehkeytyy kyllä vielä massahurmaaja.

Kotiintuomisina oli pussillinen leluja, pipo (händlerille) ja jotain makupaloja. Ja taas yksi arvokas hyvä kokemus molemmille.


Kokovartalokohmetus suli pienen huilin jälkeen ja sitten Nuorempi jo kainosti ehdottikin, että voitaisko tänään vähän humputella hevosten kanssa. No totta mooses! Pyhäpäivän kunniaksi vetäisin ihan viralliset ratsastushousut jalkaan ja kaivelin kaapista upouudet ratsastussaappaat, vain pari vuotta vanhat. Ne perhanat olivat väljät!!! Ensimmäistä kertaa elämässäni totean, että kaapissa vaatteet ja kengät laajentuvat, jotkut kutistuvat mutta näemmä laatukama laajenee. Nice.

Pikkuisen jännäsin, mitä Tösse tykkää uusista kuolain-suitsiviritelmistä ja tykkäsihän se. Ainakin se edellisillä varusteilla ajoittain ilmennyt päänravistelu ja vatkaaminen oli tiessään. Tuntui, että alla oli oikein tyytyväinen ja työmoraaliltaan kelpo hevonen. Ilmeisesti en onnistunut pahoittamaan tamman mieltä millään tavalla, niin tyytyväisenä se tarpoi umpihangessa ja pärskähteli tohkeissaan.

Kaikista vaikeinta oli päättää milloin riittää. Silloinhan se lysti pitää lopettaa kun molemmilla on hauskaa. Etenkin näiden monesti mielensäpahoittaneiden kanssa.

Soosi kurkki kaihoisasti heinäkulmaan ja ihmetteli, kuinka me kehtaamme viivyttää iltapäiväheiniä kokonaiset puoli tuntia yliaikaa. Hyvin kehtasimme. Ja loppujen lopuksi ilmeisen tyytyväiset hevoset jäivät nauttimaan iltapäiväauringon lämpimistä säteistä turvat tanakasti heinäkasassa.

Seuraavaksi siirrymmekin aitojen ulkopuolelle, katsotaan nyt sopiva päivä ja sopiva keli. Ehkä se on jo huomenna, ehkä tiistaina, Luoja tietää vaan ei kerro, vielä.

Noiden kuvien ratsastuksellinen anti on vähäinen, muodosta ei tietoakaan (eikä vielä tarvistakaan) sillä tavoitteena oli vain saada hyvää fiilistä aikaan satulan molemmin puolin.

O sole mio!
Iso-J heilui kameramiehenä ja joutui myös välillä siirtämään Soosia oikeille raiteille. Jolloin kadotti kenkänsä hankeen. Sen koommin miestä ei aitauksessa näkynytkään.

Hän muuten eilen ehdotti, että laitetaan lampaat vakuumiin ja hommataan joku pikkuinen poninretale niiden paikalle. Vannomatta paras, mutta yritin kyllä kertoa miten kamalia huligaaneja shettikset osaavat olla. Minusta Soosin metkuissa on jo aivan riittämiin ennakoitavaa, paikattavaa ja korjattavaa joten ehkä nyt kuitenkin pidetään Orvokki, Wappu ja Veera. Ovat ne kuitenkin enimmäkseen ihan harmittomia kavereita.

Voin hyvin kuvitella mikä kauhukaksikko Soosista ja Shettiksestä voisi tulla, kanuunankuularalli kahdella hevosvoimalla ja ponivaihteistolla. No thanks.

Yöksi kylmenee ja siksi näimme parhaimmaksi tuikata tuvan iso uuni tulille. Päivän puuhasteluissa jäätyi sielukin, joten lämmitetään kun kerran riihi on puolillaan pitkää puuta.

Alkuviikolle on luvassa hevosten pedikyyri, tiistaiaamulle sen muistaakseni tulin varanneeksi. Pitää tarkistaa jottei tule ylibuukkauksia. Ne ovat hankalia selvitellä sitten kun on jo ns. tilanne päällä.

Tähän loppuun vielä kiitos Nempalle juttutuokioistamme ja tsemppiä kevään työvääntöihin.

Nyt kipaisen talliin iltaloitsuille ja sitten teen Veli Miltonit ja heittäydyn vapaalle.
Mukavaa maanantaita, missä lienetkin!PeeÄääs... kun miehen päästää kamerankantajaksi, tässä on nyt sitten se, minkä mies näkee tärkeimmäksi kuvaamiskohteeksi:
21 kommenttia:

 1. Toi viimenen kuva on niiiiiin just sitä mitä mieheltä voi odottaa. Se vain fokusoituu siihen oleelliseen. Tuohan vain kertoo aidosta asiasta, rehellisesti kuin suomalaisen miehen katse. Mä olen aikaa sitten sanonut, että Iso-J palvoo maata sun jalkojen alla. Ei imelästi, vaan aivan aidosti. Kuten suomalainen, kaapinkokoinen äijä kohtuullisen notkeasti voi tehdä. Mihinkään muuhun kädenvääntöön tai turpakäräjiin en ota yhtään mitään kantaa :D

  Ja mulla on hyvä ehdotus! Shettiksen sijaan tommonen 7000 euron sijoitus issikkaan! Siitä riittää kaikille paitsi Iso-J:lle. Istuis tuohon viikinkisarjaan tooosi hyvin.

  Lempeätä viikko Torpan väelle. Toivottavasti tämän illan railakkaat revontulet näkyivät teille asti!

  VastaaPoista
 2. No justiinsa :D
  Siis tolle sun loistoidikselle issikasta. Kerää koko sarja kylmäverisiä!

  Joo, miehen fokus on mitä on. Jos minä annan hälle kameran ja pyydän kuvamaan 'hevosia', 'ratsastavia ihmisiä' niin mitä hän tekee, tulee talliin sen kameran kanssa ja söhöttää zuumilla ahteriin.

  Nätisti sanoit Iso-J:stä, tuolla hyvällä se hönöilee pitkälle viikkoon.

  VastaaPoista
 3. Ai pärkkele, jotain tuolla taivaalla nytkin iiehuu mutten jäänyt ihmettelemään kun siellä on aika kylmä ja kotilieden lämpö houkutti enemmän kuin niskat nyrjällään taivaalle tuijottaminen. Vai pitäiskö... heitit kyllä pahan, pitää kohta piipahtaa katsomassa.

  VastaaPoista
 4. Suljetulla osastolla kuvia huomenna. Ei reposet luovuttaneet kuin perinteisesti vasta sitten, kun sisällä vaihdan putkea teleen, etsin jalustan ja kaikki muut vermeet. Kuvaaja saapuu sitten ns. jälkilöylyille ja koittaa saada edes jotain ikuistettua.

  Niin miljoona kertaa on nopealiikkeisten reposten suhteen huomattu, että kannattaa itse nauttia ja katsella. Jos rynnii sisälle virittämään kuvausvermeet, niin ryssii tilaisuuden nauttia hienosta luonnonilmiöstä.

  Tänään tavallisten reposnauhojen sijaan keskitaivaalle syntyi sykerö, josta ampui säteitä älyttömällä voimalla joka suuntaan. Niskat jumissa sitä tihtasin ja Tuula-Anneli pisti viestiä että Kokkolassa tykittää reposet samaa tahtia.

  Edes jotain hyötyä on siitä että illan mittaan lamppaa pihalla savustamassa. Tulee rekisteröityä nämä luonnonilmiötkin.

  VastaaPoista
 5. Missasinpa tuon luonnonnäytelmän tällä kertaa. Viikko alkaa kuumeisen Nuorimman lääkinnällä, toivottavasti ei kehity kurkkutulehdukseksi. Potilas itse iloitsee, kun saa lukea koko päivän Tolkienin tarinoita :-)

  VastaaPoista
 6. Ei voi mitään - edelleen tunnen jonkinlaista kohtalonyhteyttä Soosin kanssa! Joskohan hää mahtuis meidän kylppäriin? :D

  VastaaPoista
 7. Soosi on omanlaisensa :D
  Olen mahdottoman kiitollinen, että tuo poninketku oli reilut kaksi vuotta sitten vapaana ja saimme mokoman retaleen omaksemme. Poni jolla todella on huumorintajua ja elämäniloa.
  Välitän terveisesi ja kiitän!

  VastaaPoista
 8. Ylistetty olkoon Torpan emäntä ja kiitetty olkoon Jumala kuvien zoomaus-mahdollisuudesta! *Heittäytyy maahan ja suutelee TKE:n jalkoja* Oi kiitos!

  No nyt pääsen osallistumaan siihen ulkomuotokeskusteluun, ottaen huomioon fokusoinnin kohteena olleen pepan ja muut kuvat; Kahjo nainen jos kitiset kun paino ei putoa, mielestäni muodot ovat kohdillaan niinkuin naisella pitää ollakin. Varsinkin kun näkee muotojen eteen tehdyn töitä ja tällä en tarkoita pelkkää peräosastoa vaan katselin kokonaisuutta. Välitä kiitokset Iso-J:lle sillä nyt pääsin tähtäilemään kasvojakin paremmin kuin viime ratsastuskuvasta ja voin sanoa että hypotalamus hyppii ja sydän laulaa. Oli sulla tuossa tekstissä jotain muutakin mutta niitähän kerkiää sitten myöhemminkin kommentoimaan :D *Tää on niin iloisella tuulella*

  No onnittelut Peetulle ja tuo ratsastuhommien onnistuminen kaikkien osapuolien kohdalta oli tosi hieno juttu. Lampaat lihoiksi ja niiden tilalle issikka ja shettis - johan rytisee :D

  VastaaPoista
 9. Nohnoh, ottaa nyt vaan ne aamulääkkeet :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä viitti, kauniit olivat näkymät <3

   Poista
 10. Mä ku aluks aattelin et se on kissa, mut oliha siel alhaal kunnon kuva perseestä. ;DDD

  VastaaPoista
 11. Perspektiiviä kerrakseen ;)


  Onnea Peetulle !
  Ja Ponnyt ovat varsin mallikaan näköisiä ratsuja :) Hankihumppa on parhautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miesnäkökulma :D

   Peetu on jo vähän leuhka kun kaikki kovin kehuvat.

   Olisipa joskus se päivä, että noista lihspullista saisi kunnon ratsukuvia.

   Poista
 12. Koirahiihtohan on ihan tiukkaa urheilua. Siinä ei parane paljoa päätä kylmätä kun siihen hommaan ryhtyy.

  Hyvä Peetu, noin sitä valloitetaan mätsäriareenatkin. :)

  Hevostelukuvat ovat hienoja ja Tössekin näyttää niin ratsulta, että. Hieman nauratti ajatus siitä taannoisesta kommentistasi kun lähdet etsimään Soosille satulaa... Kuva sen kertoo. ;)

  Luulen, että täällä suunnalla Siippa olisi samaa maata Iso-J:n kanssa. Luultavasti tokaisi, että "hyvä perse". ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli mieleen koirahiihtoviestiä katsoessani, että maastohiihdon valmentajien kannattaisi tutustua avoimin mielin näihin huimapäihin ja heidän treeneihinsä. Iloinen urheiluja kykenee parempiin suorituksiin kuin nykyhiihdon 'murheilijat'.

   Yyyh, hetkeksi jo unohdin Soosin satulamurheet. Onneksi Nuorempi viihtyy ponin laakeassa selässä hyvin ilmankin satulaa.

   Miehet on, miehiä... ;-)

   Poista
 13. Meillä löytyy myös vastaavia kuvia meidän kuva-arkistoista, eikä kuitenkaan sinun ahterista vaan allekirjoittaneen ;D Mietin vaan, että mikä noita miehiä aina vaivaa...???!! Tai lähinnä, että mitä ne oikein ajattelee... Tosin se taitaa olla sanomattakin selvää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huh, onneksi meitsin hanurikuvat eivät teidän arkistoista löydy... Pari selitystä olisi ainakin olla ulkoaopeteltuna.

   Pikkupoikia, ikuisia sellaisia!
   Mieti mitä meistä jää jälkipolville näiden zuumailijoidemme 'ansiosta', kansanperinnettä kerrassaan :-)

   Olisiko sulla jossain välissä aikaa käydä kopeloimassa Tössen rankaa? Haluaisin jonkun toisenkin vilkaisevan kaulan aluetta.

   Poista
  2. Aina on aikaa rangan kopeloinnille :) Löydät puhelinnumeroni meidän kotisivuilta, pirauta tai laita viestiä. Parhaiten onnistuu viikonloppuisin :)

   Poista
 14. Minä kans tilasin molemmille typyköille uudet suitset diamangi-otsapannalla ja Aachen-turpahihnalla. Paketti tulee varmaan tällä viikolla, saadaan varmaan uudenlaista kurinalaisuutta. Tai ainakin toivon ma.

  Uudet ratsastushousut on myös tilattu :D

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com