torstai 5. toukokuuta 2011

Borta bra

- men hemma bäst!

Pikapisto etelään on tehty ja torpalla ollaan. Kilsoja kertyi piirun alle 1000.
Menomatkaan aikaa meni nippanappa 5 tuntia ja tulomatkaan tärvääntyi vähän enemmän. Oli kaikenlaista tumpeloa ja tientukkoa mielenpiristeenä. Päivärahakeikka ja kilsakorvaukset siivittivät menoa. 

Ostoksille jäi tänään aikaa roimat pari tuntia. Vähemmän kuin suunnittelin mutta Nukku-Matti vaati veronsa ja kuittailin univelkoja ihan roimasti.

Epsanjasta muuttolintuna lehahtanut Anoppi kipeän kantapäänsä kanssa taapersi ostoskierroksella mukana, joten en saanut kaikkia tehoja irti parituntisesta. Ensimmäiseenkään hevostarvikepuljuun en ehtinyt enkä paljon muuallekaan. Mutta paluukyydissä tuli sekä pottumopo alias puutarhajyrsin (kävin Evitskogissa mökillä), pari pionia ja jokunen tupsu valkovuokkoja. Niillä pääsee jo pitkälle.

Stockalla hiljennyin toviksi Ralph Laurenin paitojen ääreen mutta totesin, että tarvitsen paljon enemmän sähköpaimenta ja puutavaraa kuin mystisesti kaapissa kutistuvia paitoja. Taputin itseäni olalle ja ainoa paikka jossa lankesin, oli entisten kotikulmien taimikauppa. Olisin minä sieltä pari muutakin kasvia mieluusti kantanut autoon mutta henkilökunta ei halunnut myydä. Yksi ei tiennyt onko töissä vai ei, vastaus kysymykseeni oli paljon puhuvasti "öööh". Toinen oli "Leikoista, muusta en tiiä", kolmas "Elikkä Niinku Harjoittelija En Tiiä Mittään" ja se ainoa jonka päteväksi tiedän, jumitti havuissa toisen asiakkaan kanssa.

Huoh, sinne jäivät haaveitteni havut ja likusterisyreenit. Ja monta pionia.

Ikeasta löytyy aina sinisen kassin täydeltä kaikenlaista tarpeellista tavaraa. Onneksi sekin kauppa saadaan savon sydänmaille lähiaikoina, ei tarvi aina ajella sinne syrjänperille etelään ikeaostoksille.

Iso-J käytti ajokieltonsa tehokkaasti, tunti jäi vielä löysäilyä kun kotona oltiin kl. 23. Nythän se ajokortti on taas ns. soiva peli kun vuorokausi vaihtui ja piina on ohi.

Minätyttö se parkkeeraan itseni ihan just petiin, aamulla nukun niin kauan kuin unta riittää. Ja sitten käännän kylkeä. En mene töihin huomenna. Iso-J menee.

2 kommenttia:

 1. Ai niin - onnea Iso-J:n piinan päättymisestä! Meillä on eletty tämä viikko yhden auton politiikalla ja siinä piisaa haastetta sumplia aikatauluja kohilleen. Onneksi A-sarjan A-painoksen Fjoordi on iltaisin täällä.

  Sitä yhtä kirottua varaosaa odotellessa...

  Nyt töihin koko illaksi!

  VastaaPoista
 2. Taas upea päivä Pohjanmaalla. Toki yöpakkasen jälkeen... mutta lämpenee... lämpenee joka päivä himpun.

  Ekat kärhöt nostavat varovasti päitään maan povesta. Ja valkovuokotkin alkoivat kukkia!

  Mukavaa äitienpäiväviikonloppua! Mulla tulikin totinen ponnistus, kun äiti, anoppi, anopin sisko ja sen siskon poika tulevat äitienpäivälounaalle. Eli huominen siivotaan raivokkaasti, sitten laitetaan ruokaa tosissaan ja lopulta nautitaan työn jäljestä. Eli täysi actionviikonloppu...

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com