tiistai 31. toukokuuta 2011

Käyn ahon laitaa


Keskeneräisillä töillä ei pitäisi rehennellä tutuille eikä tuntemattomille mutta nyt on hillittyä hurjemman välituuletuksen paikka. Iltapuhteella aitasin nauhamenekistä päätellen 200 metriä kesälaidunta. Naapurin maille luonnollisestikin.

Kuvassa alueen pituus ei oikein hyvin erotu, tuolla jossain alhaalla näkyy ehkä sähkölinja. About sinne saakka ja takaisin.

Langat odottavat viimeistä kiristyskierrosta ja sitten Ollipaimen napsautetaan kesätöihin. Veräjään tarvitsen erilaiset liittimet ja paimenelle säänsuojakaapin. Yksi maadoitussauva pitää sekin täräyttää maahan ja kytkeä paimeneen, sitten se taitaakin olla ahkeruuskahveja vaille valmis homma.


Tupaterrieri pöljäili piällysmiehenä ja sai ilmeisesti pari hyttysenpistoa liikaa. Hinkkaa ja hankaa itseään hyvin tuskaisena pitkin tuvan lattioita. Ressukka.

Minä taidan piipahtaa saunan kautta ja sitten hiihtelenkin vällyihin. Huomenna täysi työpäivä.
Tämmöttis, mie läppään itseeni olalle ahkeruudesta. Elämäni eka kesälaitsa viimeistelyä vaille valmis. Hyvä minä!

9 kommenttia:

 1. Hyvä Hirnakka! Nurkkatolpat on etevä tehdä puutolpilla. Lasikuituiset alkaa niiaamaan kun kiristää lankoja. Ainakin sillä mallilla, mitä meillä oli.

  Ja mullapa on lähes vapaata huomenna. Yksi asiakas ja sitten illalla edellisen hierojakurssin valmistujaiset. Ensin parraassa ravintelissa hyvä ateria, sitten saunailta meren äärellä. Seuraavalle päivällä ei ole kuutioitu muuta kuin toipumista...

  VastaaPoista
 2. Just näin Tita, nurkkatolpat puusta. Tähän päätökseen minäkin tulin. Eikä pahaa tekisi muutama välitolppakin puisena versiona.

  Voisinpa vähän veikkailla Titalle pienoista k.rapulan poikasta torstaiaamuksi. Kuulostaa kuitenkin niin mukavalta tuo illanviettoplääninne että kyllä se varmasti pikkukankkusen arvoista tulee olemaan! Pitäkää hauskaa.

  Nyt unille.

  VastaaPoista
 3. Varaahan Canuuna valmiiksi huomista laitumelle laskua varten - täällä odotetaan kuvia, vaikka pienessä kankkusessa :D

  Ja nauttikaa helteestä - täällä sataa maahan asti. Ukkonenkin kiersi jostain tuolta kauempaa. Huomenna on joki täynnä vettä, kunhan kaikki satanut alkaa valua alajuoksulle.

  VastaaPoista
 4. Huh, täällä alkaa pienoinen paniikinpoikanen kurkistella. Vähitellen alkaa karu totuus jysähtää tajuntaan. Hei hei helppo elämä. Hepat sen vei.

  Hain pikapistolla lisää eristimiä ja Kietäväisen örkkimyrkkyä. Muutahan ei sitten ole vielä valmiina. Aitaus, juomapalju, örkkimyrkky. Jee, hienosti on tässä valmistauduttu hevosten tuloon *häpeää*

  Ruokaa kasvaa maasta ja kauraa saan lähipakkaamolta yhdellä puhelinsoitolla kotiin tuotuna. Eiköhän tässä nyt pari päivää selvitä.
  Kunhan eivät huomenna jälleennäkemisen riemuissa painata suoraan aidoista läpi naapurin hatelikkoon. Siinä on se karhun metsä välissä...
  *kädet ristiin*

  VastaaPoista
 5. Hyvin se menee. Kunhan sähkö kiertää aidassa. ja jos mesikämmen tulee, niin noi sun viritykset saavat kyytiä : (

  Meillä, kuten tiedossa on, käytetään leviää lankaa ja jämeriä puutolppia.

  Nytkin maahanpanoaa odottaa satakunta kepukkaa ja aitalankaa on alkuun varattu n. 600 metriä.

  Saavat poijjaat taas syödä...

  Nyt jo V-R on enempi ja vähempi... läski, lihava. Ja kesän jälkeen vielä lihavampi.

  Nåå, lihavat on lepposia ja miten se nyt menikään.

  Nyt nauttimaan helteisestä säästä ja illalla juhlateltan pystyttämisestä. OMG. 5 x 8 metrinen hökötys noussee meidän pihalle hevosten ihmeteltäväksi ?!

  VastaaPoista
 6. Täytyy nyt vielä tähdentää, tuo pikakeppiaitaus on naapurin maille tehty (luvalla) ja vain kesälaidun. Varsinainen hevosaitaus meille tulee lankkuaitamallina ja kunnon tolpista toteutettuna.

  Rajanaapuri odottelee kuulema ihan innoissaan että saa hevosenperät maisemaansa. Toivottavasti sopuisaa mieltä löytyy myös sitten kun keltainen pullea poni ja kullanruskea perinnehevonen dyykkaavat kivimuurin yli tulppaanipenkkiin ;-)

  Ihmeen rento ja lunki sitä onkin vaikka NE tulevat huomenna kotitiluksille. Onkohan tämä nyt se kuuluisa paskahalvaus?

  VastaaPoista
 7. Nonnih. Kulmatolpat puuta ja langat kiristelty. Sähkö kulkee. Akun kautta. Perhanan paristo ei yskäisekään mutta akkuvirta antaa kunnon sytkyt. Se on nykäistävä aamulla akku skodzillasta irti ja kiikutettava laitumelle.

  Pariston kiikutan takaisin myyjäliikkeeseen. Heti arkena.
  Kaikkeen sitä kaupunkilainen joutuukin :-)
  Ja sääskiä, niitä on lentolaivueittain. Ei tarvi ihmiskurjan yksin ahertaa, heti niskassa on kaveri ja sillä sata kaveria.

  Nyt saunaan ja sitten hetipian unille. Aamu on ihan just ja kuljetusrumba pyörähtää käyntiin heti ysin jälkeen. Ekana tulee lambit.

  VastaaPoista
 8. Oi Onnea, oi autuutta, oi suloisuutta. Pieni tammavarsa (niin kaunis pienokainen!) kasvamassa ja isommat kotipihaan kurvaamassa. Elämän parhautta <3

  Kyllä erään tutun tamman kelpaa teidän maisemiin asettua !
  Niinhän se on. Asioilla on tapana järjestyä. Aina.

  Erinomaisen Onnellisia kesäpäiviä Hirnakan torpan väelle !

  VastaaPoista
 9. Kiitos Salla :-)
  Toivottavasti Hötkytammalle kelpaa torpan antimet eikä koe tarpeelliseksi poistua torpan mailta etelään vievää tietä pitkin... ainakaan oma-aloitteisesti.

  Elämän helmeä oli myös äskeinen pihakierros. Mitä ihanuutta onkaan tepastella saunan jälkeen paljain varpain ompputarhassa. Vastaleikattu nurmi (Iso-J voi hakea kesäduuniin Tali Golfiin ruohonleikkaajaksi) ja ylenpalttisesti kukkivat hedelmäpuut. Hissuksiin vislaavia lintuja, sääskiä ja ihania kesäyön tuoksuja.

  Kiireen keskellä en ole todellakaan huomannut kaikkea sitä mitä seniorikansalainen on aikaansaanut viime viikkoina. Säntilliset rivit, kivetyt kulkuväylät ja nätisti harsotetut kylvökset yrttimaalla. Pottumaalla tekisi Hägglundkin kunniaa suorille riveille ja porkkanapenkit kasvavat kovassa äkseerauksessa särmäntarkasti.

  On meillä uuttera mummo, ällistyttävää.

  Nyt kietaisen kevyen saunajompan kitusiin ja kellautan kankut vaakaan. Aamulla jatkuu. Pitääpä muistaa laittaa kameran akku lataukseen. Yhden akun hukkasin varsalaitsalle...

  Saiko Nita gardenpartykatoksen koottua ja mitä tuumivat heppaset? Entäs Jedi The Smile? Nostiko koipea tolpalla? Rapsutahan kaveria ja kerro terkkuja. Nassellakin alkaa taas tallimestarin duunit. Ei päässyt eläkkeelle tupaterrierinä.

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com