perjantai 27. toukokuuta 2011

Päätä päiväsi saunomalla


Otsikko on kieltämättä monimerkityksinen mutta tällä kertaa sauna kruunaa kovan päivän illan.
Vapaapäivälle kertyi ajokilometrejä ja jokunen jännitysmomentti mutta voittopuolisesti päivä on ollut hyvä ja antoisa.

Hevosväki ymmärtää sen varovaisen ilon joka sielussa läikähtää kun ihminen saa lukea hevosen vakuutustarkastuksesta loppulauseen: kliinisesti terve hevonen. Ja taivutustuloksina puhtaat nollat (asteikolla 0-5) kaikista neljästä kuljettimesta. Mutta tämähän on vain ohimenevää, hevonen on terve kunnes toisin todistetaan. Ja pessimistihän ei pety. Siispä hymy pyllyyn ja leuka rintaan. Nöyränä kohti uusia vastoinkäymisiä ;-)


Mitä tulee Blonditamman reissaamiseen, voin kertoa että se on täysin ongelmatonta. Lompsii koppiin tyynesti ja sipsuttelee nätisti pois. Ei turhia riekkumisia. Klinikan pihalla oli sen sijaan maalaistytölle monenlaista jännää ohi pyyhältävistä ravihevosista palohälytykseen, nosturiauto ja helikopterikin tuli tutuksi. Tunti odoteltiin myöhässä olevaa lääkäriä ja tunnissa ehtii hevosen kokoinen hömelö pitkästyä moneen otteeseen.

Mutta kuten jo alussa mainitsin, reissun lopputulos oli mieluisa. Ja odotetun kaltainen.


Päivällä ehdin hakemaan auton kyytiin kepit joiden avulla voidaan tehdä ns. luvallinen valtaus naapurin tontille. Enää puuttuu nauhat ja sähköt. Näin sitä mennään huimaa vauhtia kohti laitumen iloja.

Puutavaran suhteen saatiin omanlaisensa jackpot, sata kaksimetristä tolppaa hullun halpaan asevelihintaan.

Jeppisjee, nyt alkaa homma kulkea.


Päivään mahtui lisäksi visiitti työpaikalle, perillisen kyyditys synttäreille, poishaku ja kolmas kaupunkireissu, tällä kertaa ruokatäydennysten merkeissä. Onneksi tälleen loppuillasta aikataulu on jo hivenen väljempi.

Minä taidan nyt kulkea kohti saunan lempeitä löylyjä ja sen jälkeen otan suoran suuntiman kohti vällyjä.
Huomenna on työpäivä ja kivaa luvassa illaksi kun pitkään odotetut ystävät saadaan vihdoin visiitille.

Nyt tuomentuoksuiset heipatukset.

5 kommenttia:

 1. Paraatipenkki on tosi siivo, mutta näkyyköhän Iso-J:n ahteri tuolta kivien luota...? Man, stones - and the holy spirit.

  Minä olen saanut sipulit istutettua, mutta potunpanoon tarvin kaverin. Viikonloppu menee kouluttaessa, mutta maanantai on sitten vapaata aikaa mellastaa puutarhassa. Sitä paitsi huomenna sataa vain. Joutaakin sisällä viettämään päivän.

  Hyvää viikonloppua kaikille!

  VastaaPoista
 2. Tarkkasilmä Tita bongasi Iso-J:n hanurin. Ihan tarkoituksella jätin kivimiehen puuhapaikan kuvan reunaan näkyviin. Tuli hyvä, tasainen ja luontevan näköinen kiveys. Vanhakin koira oppii kaikenlaisia temppuja.

  Täällä oli seniorikansalainen jemmannut potut ja sipulit ja ilmeisesti kylvänyt paljon muutakin, nätisti on harson alle peitelty kaikki. Ja ne joita ei ole, ovat kissakoltiaisten temmellyskenttänä. Mahtaa tulla psykedeelisiä kesäkukkaistutuksia! Yksi risti kehäkukka yksi risti ruiskaunokki...

  Sauna piristi ja nyt odottelen että saunamakkara jysähtää perille vatsanpohjille. Sitten se on krooh....

  VastaaPoista
 3. Onpas sangen hiljainen viikonloppu täällä(kin). Itse olen tehnyt töitä la ja su, huomenna on vapaata. Kelit on olleet lähinnnä kolean sateiset, joten eipä potuttanut olla sisällä koko viikonlopun.

  VastaaPoista
 4. Hiljaista on kun koko päivä on puuhattu ulkosalla.
  Eilen oli mukava ilta kun saatiin kauan odotetut ystävät saunomaan ja syömään. Tottahan toki se meni sitten aamuyön puolelle ennekuin maltettiin nukkumaan hipsiä. Ja aamulla käyntiinlähtö oli hidas.

  Sain kuitenkin siivottua yhtä sun toista penkinkulmaa, siirrettyä pari harhautunutta taimea uusiin paikkoihin ja jotain muutakin hyödylliseksi luettavaa askaretta sain tehtyä. Nyt väsyttää ihanasti.

  VastaaPoista
 5. Kaunis auringonpaiste, mutta kylmä tuuli. Kuinkas muutenkaan.... puutarhatöitä päivä. Maata kääntyy ja pian pääsen kylvämään. Taimia ei kannata laittaa ulos vielä. Toissayönä kävi taas liki pakkasta. Monessa paikassa oli monta astetta pakkasta - ehkä metsämarjat on osin palelluttaneet kukkansa. Pöh.

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com