lauantai 21. toukokuuta 2011

Silmät kiinni ja sinnepäin


Ehdin eilen illalla hetkisen aikaa tsiigailla maisemia uuden objektiivin kautta. Onhan se hyvä, monipuolinen ja hieno... ja valitettavasti kuuluu käsissäni kategoriaan helmiä sioille. En minä ainakaan heti sillä saa yhtään parempia otoksia.

Syy, miksi sen tuubin kameraani hommasin, on asioiden helpottaminen. Ennen tarvitsin vähintään kaksi objektiivia joiden vaihtelu oli kesken kuvaustilanteiden haasteellista. Nyt voin paukuttaa yhdellä ja samalla putkella lähelle ja kauas.


Lauantaiaamu koitti lämpimänä ja aurinkoisena. Äitikulta kirmaili pihalla, tervehti kanat ja kasvit. Ilmeisen tyytyväinen kotiinpaluustaan. Tuntui ihan epäreilulta, että jouduin tänäkin aamuna virittämään itseni työtaajuudelle, rustaamaan fasaadin kaupunkisäädöille ja karauttamaan töihin. Perhe jäi vötkistelemään kotiin. On siellä kieltämättä kaikille täksi päiväksi hommaa, tallireissutkin olisi tehtävä.

Onneksi Iso-J on nyt vapaa kaikista autoilurajoitteista, minä saan heittää relaxille kotiinpäästyäni.


Kuten kuvista toivottavasti näkyy, kohta kukkii kaikkialla. Syreeni on viittä vaille valmiina, vaahteralla kestää vielä hetken. Kaupungilta bongasin ekat tuomenkukat. Harmi vain, että kaikki kukkii ja kukoistaa vain hetken ja samanaikaisesti. Sitten on pelkkä vihreys. En minä rohkene valittaa, vihreys ja vehreys on oikein virkistävää pitkän pimeän ja harmaan kauden jälkeen.

Sainpa muuten eilen työntekijäasiankin reilaan. Vielä löytyi yksi ns. vanha työntekijä joka tulee tekemään irtopäiviä ja puolikkaita päiviä. Kesäksi otan mielelläni hiukkasen perheenkeskeistäkin aikaa.


Titan erityisesti pitäisi nähdä tämä istutusalue, on melko hillitön. Nyt siellä mellastavat värien ilotulitustaan kevään räikeimmät sipulikukat. Kohta korkeimmalla ovat pionien kruunut, toivottavasti vuosi vuodelta korkeammalla ja tuuheampana. Seassa on myös sinivaleunikoita, harjaneilikkaa ja muuta kirjavaa. Syksymmällä korkeimmalla heiluvat toivottavasti leimujen kukinnot, punaiset ja valkeat.

Jos olisin oikein uuttera vielä illalla, voisin kitkeä penkin reunukset puhtaiksi. Tänään on tosin eka ruohonleikkuu ja maisema siistiytyy jo silläkin.

Jossittelu jatkuu... jos olisin taitavampi kuvaaja, saisin tuossakin näkyviin pihamme korkeuserot. Penkin ja aitan välillä on melko viettävä nurmirinne, penkki on tavallaan tontin korkeimmalla kohdalla, torpan etupuolella kulmassa. Näkyy kauas ja niin pitääkin. Kaivolta pihhaan niinkuin ennen sanottiin.


Nämä kevätkaihonkukat sen sijaan taitavat levitä kaivolta pihhaan täysin vapaaehtoisesti ja itsenäisesti. Levitkööt, minä tykkään tuosta kauniista sinisenliilasta väristä. Eikä nimikään kasvia pahenna :-)

Eilen sain muuten viestin joka taisi avata meille myös mittaamattomat maastoreitit hevosten kanssa kulkemiseen. Kuutostien tuoltapuolen otti yhteyttä eräs hevosharrastaja. Hän tuntee ja tietää reitit ja tarjoutui oppaaksi. Ihan älyttömän kiva. Kohta pitää ottaa passi ja viisumi maastoreissuille mukaan, rajavyöhyke lienee maastojen takaraja...Eipä ole elämässä taaskaan isompaa moitteen sijaa. Kohtuullisen terveenä saa kitua, aurinko paistaa eikä pakkanen pane. Muutama tunti töitä ja sitten vapaata lopun päivää ja koko huominen. Veli Milton näyttää mallia kuinka rentoudutaan, maukkaan myyräaterian jälkeen.


Minä jätän sovulla myyrät ja muut jyrsijät kissojen eväiksi, illalla luvassa grilliherkkuja.
Iso-J yritti muiluttaa huomaamattoman grillitoimituksen vaivihkaa tiluksille. Mutta se boksi ei mahtunut varaston ovesta... Mikä hemmetin grandioosi noihin ehtooteineihin iskee? Isompi grilli joka vuosi?
Eikö ne kyrsät muka käristyisi vähemmälläkin tekniikalla?

Äitikulta lupasi sentään paistaa varusteisiin kuuluvalla lettupannulla meille muurinpohjalettuja!Tuo oli muka se "huomaamaton kotiintoimitus".... eheehehe.

Näin se vain menee, minä en näiden keväisten hevoshankintojen jälkeen oikein koe olevani oikeutettu motkottamaan grilleistä. Ellei sitten joku suunnittele meheviä hevosenlihavartaita kun nyt on isompi grillikin....


Saunatuoksuisiin tunnelmiin päättyy tämä postaus tänään. Toivottavasti sinunkin lauantai-iltasi on rento ja rauhallinen.

2 kommenttia:

  1. Voi sentään - annapas IsoJ:n grillailla ihan suvereenisti, pääset itse vähemmällä ruoanlaitolla. Miehet... ne vaativat ehdottomasti viimeisintä teknologiaa innostuakseen. Luonnon laki, jolle ei voi mitään. Se on sidoksissa jotenkin y-kromosomiin tai testosteroniin. Jos saat selville kumpaan, niin kerro mullekin.

    Hyvää viikonloppua ja kevään huikeaa kokemusta sinnekin!

    VastaaPoista
  2. Ihana, upea kevätpäivä joka on vietetty puutarhassa. Voiko ihanampaa ollakaan?! Lämpö ja sade tekevät tehtäväänsä ja yhä uusia penkkipunnertajia on puskenut maan pinnalle.

    Olen saanut rutkasti istutettua taimia, uudistettua perennamaita ja kitkettyä ei-toivottuja lajeja vääristä paikoista. Elämä on ihmisen parasta aikaa. Varsinkin kevät!

    VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com