torstai 26. toukokuuta 2011

Kiireen keskellä

Mökä -aasin jälkeläinen??

Kiireen keskellä mutta ei sentään myrskyn silmässä.
Vaihtelevassa kevätsäässä sinkoilen kuin flipperipallo ympäri kyliä. Sinne sun tänne ja hetkeksi takaisin. Tälle viikolle on kasaantunut niiiiin paljon kaikkea, että minun rajallinen toimintakapasiteettini ylitti rajansa jo aikoja sitten.

Yritän saattaa loppuun sekä inventaariota, laidunaitausprojekteja, hevosten lääkärintarkastuksia, kengittäjätreffejä, pihatöitä ja ja ja.... laiska töitään luettelee ;-)

Neliveto

Eilen oli koululla kevätjuhla. Tai meidän koulun tapauksessahan se on ns. kevätesitys jossa ei veisata suvivirttä (se on sitten päättäjäispäivänä) vaan jossa isänmaan toivot esittävät huolella harjoiltuja numeroita. Eilen teemana oli Sirkus ja kyllä, taas oli luovuus huipussaan.

Miten ne opettajat jaksavatkin ideoida, toteuttaa ja hioa kaiken muun kiireen keskellä semmoiset spektaakkelit?

Tissibaari

Torpan pihalla kieritellään kiviä. Ei ihan kiinanmuuria mutta astetta pienempiä projekteja. Tiedäthän, yhden kun saat valmiiksi, viereinen paikka näyttääkin niin repsottavalta että se on aivan pakko fiksata kuntoon....  Iso-J päristelee pikkutraktorilla kärry kivilastissa kolisten, ihme ettei ole vielä selkäänsä saanut hajalle.

Titan lailla kaipailin saranoita omaankin selkääni, kitkeminen on rankka laji. Eilen pikaruoppasin tienpuoleisen pihan etummaisen penkin reunakivet, ne ovat vanhoja talon kattotiiliä ja sieltähän kurkkii iloisesti voikukat tiilten välistä. Ja myyrillä näkyi olevan katettu tunnelisto tiilten alla. Kelvoton Veli Milton makoili taas minttupenkissä höyryhengittelemässä huimausaineitaan eikä nirvanassaan reagoinut mitenkään myyränhajuisiin tunneleihin.

Huomenna on onneksi töiden puolesta vapaapäivä, mutta sehän on luonnollisesti sitäkin aikataulutetumpi. Oman jännitysmomenttinsa huomisiin aikatauluihin tuovat perillisen koulukaverin synttärit; jossain pitäisi olla johonkin aikaan...

Aika rientää, niin minäkin!

5 kommenttia:

 1. Lugna ner dig.

  Hosumalla ei saa kuin... no ainakin kiireen aikaiseksi.

  Mulla alkaa panikointikäyrä nostaa päätään reilun viikon kuluttua olevien lakkiaisten vuoksi.

  Rahalla saa ja hevosella pääsee on päivän sana, mutta millä saisi mokomat kaviokkaat valjastettua pihatöihin laitumella maleksemisen sijaan ; )

  Noo, vieraista 90 % on sellaisia sukulaisia, ystäviä ja naapureita, jotka ramppaavat meillä yhtenään = ovat nähneet tilukset enemmän tai vähemmän sotkuisina.

  Eli tehdään se kun ehditään ja loput jää tekemättä. Elokuun lopulla on sitten kuopuksen rippiäiset, josko pihan saisi siihen mennessä raivattua ?

  Tai sitten ei.

  Aurinko paistaa ja kampaajatätsy on luvannut tänään peitellä "törkeen tyvikasvun" eli mikäs tässä on ollessa : )))

  VastaaPoista
 2. Oi, lakkiaiset :D
  Muistin juuri, että aika monta korttiakin pitäisi saattaa postiin kuun vaihteessa juhliville, oma kummipoika taitaa saada korttinsa myöhässä, kuten tavallista.

  Mitä tulee törkeään tyvikasvuun, olen jo oppinut sähähtämään peiliin vilkaistessa. Toivon aina, että sieltä vastaan kurkkiva mörkö säikähtäisi ja luikkisi karkuun. Turha toivo... ja bad-hair-day -pipo juurtuu kohta ikiajoiksi päähäni.

  Meillä sataa... jos olisi aikaa, kiitäisin metsään korvasieniä jahtaamaan. Nyt niitä tulee, plop-plop-plop putkahtelee hakkuuaukeille.

  Ja taas riennän!

  VastaaPoista
 3. Voi miten kiva olikaan tämän hullun viikon päätteeksi istahtaa kotaan nokipannukahveille. Satuttiin tamman tallille sopivasti ja päästiin rääppiäisiin ;-)

  Tammasta löytyi kesän eka punkki. Tuskinpa jäi viimeiseksi eikähän niitä kaikkia edes huomaa. Tupaterrieri sai punkkikarkotteet niskaansa hetimmiten ja veljekset aamulla. Ellille ei riitä tässä jaossa, keikka apteekkiin kirjataan huomisen uuvuttavan pitkään ajolistaan.

  Huomenna on siis vapaapäivä... huoh... Lauantaina pääsee töihin huilimaan ;-)

  iso-J rakentelee kivistä nättiä riviä, ilmeisen terapeuttista puuhaa kun aivan vapaaehtoisesti niiden kanssa jaksaa jumpata.

  VastaaPoista
 4. Juoskaa te... minä aloitin viikonlopun. Tällä viikolla se sijoittuu perjantaihin ja maanantaihin. La ja su on koulutustöitä.

  Tänä vuonna ihme kyllä ei ole lakkiaisia tai valmistujaisia tuttavapiirissä. On siis ns. välivuosi. Omat ipanat odottavat ihan tärinässä kesälomaansa.

  VastaaPoista
 5. Viime vuonna tällä samalla viikolla meillä on ollut omenapuu kukassa ja on vietetty Sirkku Kanasen maahanpanijaisia. Kätevää kun voi kurkata tuolta juttuarkistosta vertailukohtia. Jutut on aivan yhtä luokattomia tänäkin vuonna ;-)

  Titalla kiva versio viikonlopusta, maanantait olisikin syytä blokata pois kalenterista. Nautihan vapaastasi, suosikoot säät pihapuuhiasi.

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com