tiistai 2. marraskuuta 2010

Eläköön Marraskuu!

Esikkokin tykkää Marraskuusta

Nyt loppuu Marraskuun solvaaminen!
Ajattelepa nyt itseäsi, mikä kuukausi olisit mieluiten? Melko röykkiön ääniä kahmivat pirteä Toukokuu, lempeä Elokuu, ruskainen Syyskuu ja aina ihana Helmikuu, kaunis jo nimenäkin.

Kukaan ei koskaan tahdo olla Marraskuu. Se viheliäinen, märkä, kylmä, loskainen ja pimeä musta aukko joka rumentaa vuodenkiertomme niin täydellisesti.

Siksipä tämä kuukausi kaikkine kolminekymmenine päivineen tuntuukin niin tuskaisen pitkältä. Ihan kostoksi varmaan omi itseensä 5 maanantaitakin? Niinkuin neljässä ei olisi ihan riittämiin kärsimystä?

Ennakkoja Joulunpunaisesta
 Ja nyt minä aion ottaa ressukkaisen Marraskuun erityiseen suojelukseeni. En poikkipuolista sanaa aio nillittää tämän kuukauden oikuista. Otetaan säät, tuulet, tuiskut ja loiskeet vastaan haasteina.

Marraskuussa aion panostaa elämän pieniin iloihin, entistä ponnekkaammin. Vähän enemmän kuntoilua (raitista ilmaa edes pienen iltakävelyn verran), vähemmän mässyiltoja, vähemmän punaviiniä näin glögikautta odotellessa ja rutkasti enemmän ja pidempiä yöunia. Ansaittua lepoa ennen Joulukuun ponnisteluja.
Leikkaako lanttu?
Eilinen oli ihana esimerkki oikeaoppisesta Marraskuun maanantaista, minun mittapuuni mukaan. Pontevasti töihin ja kuunvaihteen byrokratian kimppuun. Pois ruikutus, valitus ja ahistus. Sitten paikalle lehahti aina tarmokas Nemppa jonka kanssa oli varsin terapeuttinen ja voimaannuttava (h-vetti miten yököttävä sana) täsmäisku kaupungin vaatetusliikkeisiin. Tai siihen ainoaan vakavasti otettavia vaihtoehtoja tarjoavaan ja jossa asiakas on vielä mahdollisuus, ei rasite ;-) Eikä poistuttu tyhjin käsin.

Illalla kotosalla annoin varsin varhaisessa vaiheessa periksi väsymykselle ja kömmin vällyihin jo ennen iltayhdeksää.

Marraskuusta voi ottaa ilon irti varsin pienilläkin asioilla. Miksei antaisi Marraskuulle mahdollisuutta olla hyvä, kiva ja antoisa kuukausi? Kuka käskee iloitsemaan elämästä vain kauniilla säällä? Harmaan sävyt ovat usein kauniimpia kuin räikeys ja ylenpalttinen loisto.


Kalenteri näyttää myös ihan kivalta, luvassa kehitysmaamatkailua Ruotsin raukoille rajoille, ensimmäinen adventti osuu tämän kuun loppuun ja yksi kampaajareissukin mahtui vielä tälle kuulle. Pieniä hohtohetkiä pienen ihmisen elämään. Mitäpä sitä taivaita tavoittelemaan, kuunvalo riittää hienosti. Eivät näy rypytkään niin syvinä pehmeässä kaamosvalossa ;-)

Hopsanhei ja iloista viikonjatkoa!

3 kommenttia:

 1. Onpa sitä nyt kaivettu asenne-ase esiin... minä voisin skipata marraskuun kyllä ohi. En pidä sen keskimäärin tarjomista anneista. En. Nih.

  Nytkin töiden jälkeen valoa riitti juuri ja juuri istuttaa 13 pensasta. Vain kuusi purkkia jäi odottamaan maahanpanijaisia. Ehkä jo huomenna.

  Ajat muuttuvat - lapsi tekee esitelmää koululäksynä - powerpointilla. Ihan ite. Vähän neuvoin alkuun ja ehkä animoinnissa pitää opastaa.

  VastaaPoista
 2. Terveisiä Napapiiriltä, Nemppa hurautti poliisiautollaan Pielisjoen rantahotellin pihamaalta noin 10 tuntia tänne Joulupukin maahan...toki Kainuussa pysähdyin työn äärelle. Poroiltakin näin tänään, vallan vekkuleita kavereita, joskin muualla kuin konepellillä. Ajelin puhelimessa juoruillen ja siellä Kauppias hoitaa homman- mailla ihmettelin mikä öppi alias otus on auton vasemmalla puolelle ja katsos Petterihän se siinä monine kaiffareineen. Anyway, ihana ja voimaannuttavaa oli nähdä eilen. Täällä ei ole lunta, joten en pääse suihkuttamaan NG-karvakenkuleita hotellin käytävälle:) Eiliseen kuului vielä toisenkin ihanan ystävän ja kummipojan ja hänen topakan siskonsa tapaaminen, joten aika täydellinen marraskuun maanantai.

  VastaaPoista
 3. Tita, jäljellä olevat 27 kokonaista Marraskuun päivää sujuvat suitsait sukkelanihanasti kun pitää Asenne-aseen tanassa! Kokeile vaikka ;-) Vähän sitä vanhaa Hublan mainosta mukaillen: uskalla rakastua Marraskuuhun.

  Ööh, powerpointtia?! Vaikuttavaa suorastaan!
  Oliskohan kohta taas jänskä juttu vanhat kunnon yliolanheittimellä pläjäytetyt kalvosulkeiset? Ja tilanteen aluksihan toki kuuluu murjaista se vanhaakin vanhempi konsulttivitsi: "kalvoton mies on kelvoton mies, heheheh"

  Voisko Nemppa joskus koklata onko aika jo ns. kypsä kokousretroilulle vai vieläkö pitää yhden sukupolven punnertaa powerpointtien kanssa?

  Minä tyttö se aion vielä ottaa ilon irti ja tutustua verottajan katso-palveluun, JEAH!JESH!WO-HOO!

  Elli on muuten kehittänyt uuden ulkoilumuodon. Juoksee kyllä häntä suorana ovesta ulos, samalla kyyryjuoksulla lähimpään puuhun ja ulvonta päälle. Kuuluu kauemmas kuinka täällä kissaa rääkätään eli pakotetaan ulkoilemaan. Melko etevä otus... ja säälipointseja ropisee laariin.

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com