lauantai 4. tammikuuta 2014

Stunttina linjoilla - Torpan Armon umpisuoli skaLpellin leikattavana

Torpan Armo toimitti Stuntin linjoille. Soon itte hospitaalissa potemassa ikäväksi heittäytynyttä umpilisäkettä, mutta viestitti että lykkää sää postausta kehiin. Hikeä pukkaa - ikänään en ole bloggerin syövereihin syventynyt. Aseena oli vain tunnukset ja salasanat * hikeä pukkaava hymiö * joten antakaa anteeksi harrastelijamainen ote asioihin.

Umpilisäke oli aikoinaan mysteeri - miksi semmoinen umpipussi on yleensä suunniteltu kehoon, kun se enimmäkseen ärtyessään aiheuttaa pikaista visiittiä leikkurin pöydälle. No joku selitys on siinä, että siellä on tallessa suoliston bakteerikannan viimeinen jemma, jos vaikka norovirus pyyhkäisee tyhjäksi koko elämää ylläpitävän bakteerikannan suolistosta. No nyt ei yhtälö toiminut ja Hirnakka lienee ns. unten mailla just nyt. Ja toivottavasti kirurgin skaLpelli on terävänä oikeassa kohdin.

Kyllä nyt lykkää Torpan Topakan Emännän elämään taas haastetta... monesta soon jo selevinnyt, muistissa on jokunenkin muukin seikkailu lääketieteen ihmeelliseen maailmaan. Eräänkin Juhannuksen jälkeen kiitän varjelusta suojatessaan syyttäjäviranomaisia siitä, että Armo oli liian huonossa kunnossa hakatakseen idiootin päivystyslääkärin epäilevästä "Onkos rouvalla Juhannus mennyt liian pitkäksi...." diagnoosista. Siinä kuitenkin oli hengenlähtö ihan liki.

Onneksi Torpalla on hyväksi treenattu henkilökunta. Iso-J on Mies Ihan Paikallaan. Jos siis on paikalla... Tuo mies palvoo maata vaimonsa jalkojen alla, niin että sivullisella käy ihan kipeää sielussa katsoa. Nyt Hirnakka katuu, että tunnukset jakoi... :D No joka tapauksessa Torpan Armon rinnalla on Tosi Hieno Mies. Ja perilliset on murrosiän kuohuista huolimatta topakkoja tapauksia, jotka ovat valmiita tekemään oman osuutensa. Vaikka Hirnakka onkin lääkärien skapellien alla, niin huolto toimii. Viimeisenä varmistuksena Seniorikansalainen vielä lykkää karjalanpiirakat sun muut palkinnot kehiin motivoimaan muuta porukkaa. Uskomattoman hienosti hiottu yhtälö. Oikeesti semmoinen rakkaudellinen ja huolta pitävä yhteisö, jossa jokainen yhtälön osa pienestä kanasta seniorikansalaisen asti on huolehdittu.

Pitemmittä jorinoitta koitan lykätä tämän postausksen bittiavaruuteen tietämättä kuinka tässä käykään. Kuvia... in your dreams... Mutta tilannetiedotus on lykätty eetteriin (jos keksin oikeat namikat tähän juttuun...)

Ja ennuste: Torpan Armo on tooosi kovaa tavaraa. Selviää hän. Ja kaikki muukin. Ehkä jo seuraava postaus on ns. aitoa tavaraa :)

Kiitos ja Anteeeksi :D (bloggerissa ei tosiaan ole oikeita hymiöitä....)

Hirnakalle oikeesti tosi lämpimät halaukset ja toipumisen toivotukset! Tänään lähti umpisuoli, mutta paljon jää vielä saksittavaa jäljelle.... ikää myöten nivel kerrallaan ja silleen.... * anteeksi, oli ihan pakko... *

Toimeksi saaneena: Tita

28 kommenttia:

 1. Pikaista toipumista Hirnakan emännälle! Kyllä nyt osuukin kaikkea sinne...

  Ja Stuntti selvisi hienosti kirjoituksestaan, pysyi tyylikin samana kuin itte Armolla :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Stuntti-Titalle <3
  Hengissä ollaan ja vatsanahka on kuin haulikolla ammuttu, pieniä reikiä paljon.

  Tiesittekö, että heräämössä on maailman parhaat jääpalat? Se ihana hoitaja tarjosi talon erikoisen, lasillisen jääpaloja. Mikä autuus lötkötellä siinä ja imeskellä jääkuutioita. Kurkku oli kuiva kuin beduiinin sandaalinpohja.

  Tästä vielä noustaan!

  VastaaPoista
 3. Kiitokset stuntille ja pikaista paranemista TKE:lle <3

  Jos rouva NYT sitten ottaisi hieman rauhallisemmin sen elämän/treenaamisen vaikka kyllähän tuo Tita ihan pätevä bloggaaja on ;D
  Ei vaineskaan, koitahan parantua ja muista parannella rauhassa sillä kyllä me tiedetään että sä olet kova muija vaikket juokse kulmatanko kädessä asioita hoitamassa. Me ollaan katsos huolissaan susta ja minä erityisen iloinen: niitä kerettiäläisiä pahvikuvia ei ole enää näkynyt joten voi sentään lapseni - sinä olet vihdoin löytänyt sen valaistumisen tien! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävä ihminen!!! Eivät tehneet Kalpalaiset kalenteria ja minä surusta sairastuin. Siskolikka sai Scandinavian Hunks -kalenterin mutta eihän se saituri kuvia muille vilauttele, itse vaan herkuttelee.

   Nyt sitä sitten taas huilataan, ei ole herkkua tämä. Minustakin tulee hiton ikävä tyyppi jos energiaa pakkautuu liikaa yhteen pieneen kalloon.

   Kiitos silti, kiltti olet ;-)

   Poista
  2. No kukaan ei sitten ole huomauttanut, että kirurgin pieni, terävä veitsi on skaLpelli!

   Toipumisia Hirnöökselle! Joko olet päässyt Torpalle? Ja ota nyt relax, kun kerran reijitettynä olet. Varmaan ne saikkua komensivat pitämään....

   Sunnuntain iloksi menen hanslankariksi Maestrolle aitan kengitykseen. Lapset on lähteneet ratsastamaan OttoTytön kanssa, joten täällä on sangen hiljaista.

   Poista
  3. Täällä minä paikallisessa Hiltonissa pötkötän vielä. Samassa huoneessa on niin hapan akka ettei mitään negatiivisuuden rajaa :-( Mua nuorempi ja niin katkera. Kolmantena on ilkikurinen mummeli, tosi vihmerä ja ketterä. Neljäs on tosi kipeä nuori nainen, sitkeästi kävelee ja ähisee, hammasta purren liikkuu.

   Mielenkiintoisia ovat ihmiset ;-)

   Poista
 4. Olipa hieno stunttipaikkaus, tuli laveampi näkökulma tähän huusholliin, kun sai kurkistaa sitä ulkopuolisen silmin. Toivotan kärsivällisyyttä ja hyvää toipumista Torpan Armolle ja tietysti jaksamista koko talonväelle. Kyllähän se aina koettelee, kun yksi puuttuu joukosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä melkein punastuin kun luin Titan näkemystä meidän tivolista ;-)

   Meidän huoneessa on Umppari, Tyrä ja Sappi plus se naukuja, Tyrä ja Sappi (80+) loistotyyppejä <3

   Poista
 5. Sairaalaelämä on avartava kokemus, mutta kotona paras - vaikka pahasti topilaanakin. Pyydän huomioimaan sairaalasta saamasi kotihoito-ohjeet. Neljä viikkoa ilman rasitusta. Edes kauppakasseja (tai heinäpaaleja, vesiämpäreitä...) et saa kantaa kolmeen viikkoon. Vetää väkisin leppoisaksi elämän... Pure kiinni läppärin reunaan ja surffaa rauhassa toipilaan etuoikeudella.

  Tintit tapailevat äänenavauksena varovaista ti-tyytä. Leikkaamattomat kissat alkavat olla keväfiiliksissä, mikä on ihan vissi kevään merkki. Josko se punainen mahtikolli syntyis sitten tänne toimitettavaksi Torpalle...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään kukkoherra toi rouvat loppiaiskävelylle ja kova potina kanatarhasta kuuluikin kun rouvat päivittelivät paljasta maata ja myyränkoloja.

   Pakkolepo on niiiiin ärsyttävää mutta kun navassa on kahden sentin vekki ja muualla vatsanahkassa kiristää pari pienempää niin eihän se auta kuin kyteä hiljaisella liekillä.

   Punainen mahtikolli olisi kyllä upea mutta multa alkaa konstit loppua lisäeläinten ujuttamisessa Torpan muonavahvuuteen....

   Poista
 6. Ei hitto! Mä arvasin, että jotain on tapahtunut kun vallitsi sellainen radiohiljaisuus! Ei kiva juttu, muistan omani vieläkin, vaikka siitä on yli 20 vuotta aikaa.
  Paranemisia, äläkä vaan ala nostelemaan ja riehumaan, muuten ei hyvä heilu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei heilu hyvä eikä nyt emäntäkään. Niin ovat vahvoja troppeja, että niillä lähtee naapureistakin nuha.

   Pahinta on tämä köpöttely. Ja aina on joku väijymässä vessan oven takana jotta joko se nurin kupsahti. Vakuutuskorvausten toivossa tietysti.

   Poista
 7. Vaikka stunttti vetikin hyvin, niin lämpöisesti tervetuloa takaisin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Täältä tullaan. Kunhan pysyn semi-istuvassa asennossa, laitan läppärin tulille ja tyrkkään laajempaa raporttia.

   Poista
 8. Hyvä veto kieltämättä Titalta :).

  Huojentavaa osua linjoille vasta nyt kun operaatio ja muut ovat ohi ja olet jo kotona. Kuulostaa siltä, että jouduit nyt pakkolomalle. Paranemisia ja kärsivällisyyttä sekä sinulle että muulle perheelle kun kuntoilun vieroitusoireet iskevät.

  /Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kärsivällisyys, tuo jalo hyve jota me kaikki joudumme olosuhteiden pakosta täälläkin itsestämme etsimään....*huokaus*

   Poista
 9. Anu: mehän ollaan porukassa vedetty vaikka ja mitä vuosien varrella. Muistan elävästi reilut viisi vuotta sitten Inkoossa vietettyä Weteraato-weekendiä! Eväänä oli massiivisten juomisten lisäksi Hirnakan tekemää makaronolodjua. Ja sitä sun tätä muutakin. Huiman weteraatoporukan hivenen krapulainen turnee hevospaikkoihin, tutustuminen Isoon Harmaaseen ja sitä rataa... muistatte varmaan. Hauskaa oli ja kannatti lähteä Pohjanmaalta kohti eteläisintä kärkeä Suomessa.

  Memories...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Hyvä viihde vaati pienen veron seuraavana päivänä, mutta erinomaisessa seurassa sekin meni hyvin. Kiitän myös taikanäppiä niskajumien avaamisesta. Vaikutettuna muistelen yhä noita tallivierailuja.

   Tita kuvasi osuvasti Torpan yhteiseloa, alä Hirnakka turhaan punastele. Malta antaa muiden hoitaa arki nyt, ja parane pian.
   /A.

   Poista
 10. HAA! :) Ihan alussa en ollu ihan varma, mutta kun teksti eteni, niin tiesin takuuvarmasti kuka oli näppäimistössä!
  Tita, sinussa on tietty jälki, nytkin teit homman taidolla.

  Hirnakalle toivotaan rauhallista paluuta arkeen. huom rauhallista ja hiukka hitaampaa! Kyllä se siitä tokenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula. Tita veti hyvin ja arvasin, että entinen nörtti ottaa haasteen vastaan ;-)

   Poista
 11. Meidän tiluksilta ei toimiteta yhtään punaista mahtikollia Torpalle riesaksi. Tänään oli huikea operaatio saada Puffle - tuo älyvapaa extremekatti (juu - punainen pitkävilla - komea kuin Kissamaailman Adonis) alas rantalepän korkeuksista.

  Tarkempi raportti Suljetulla osastolla. Loppu hyvin ja uusi innovaatio tikastraktorista on keksitty! Ja mun oli pakko voittaa korkean paikan kammoni.

  VastaaPoista
 12. Toipumisia Nemppalasta ja tiukka kehoitus/käsky Torpalle noudattaa KopkopHillin Valkotakkisten ohjeistusta vaikka laparoskopia onkin avoleikkausta huomattavasti potilasystävällisempi vaihtoehto. Vaikka toipuminen on nopeampaa ja ko. lasareetti tunnettu laadukkaasta gastrokirurgiasta ja viillot huomattavasti pienempiä, kannattaa siltikin ottaa hyvin rauhallisesti ja keskittyä laiskailemaan. Tulossa kulmille lähiviikkoina, joten olemme yhteykisissä kun kalenteri tarkentuu. Titalle kiitos ja mukavaa alkanutta vuotta, päivitys oli vallan mainio:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiittää ja kumartaa Nemppalan suuntaan (missä ikinä se milloinkin sijaitsee.... mielessä on kuva sangen livakasti liikkuvasta persoonasta...)

   Pakko tässä on vetää ns. yhtä köyttä Torpan Armon hillitsemiseksi toipumisen ajalle * huokaus * Ei ole kyllä yhtään varaa viisastella asioissa, mutta jos on menty vatsanpeitteiden läpi suolistoon, niin onhan se pakko antaa reikien arpeentua. Muuten vatsaontelon sisältö alkaa pusertua ihan väärälle puolelle....

   Käsiraudat, kettingit tai jotain vielä järeempää...? Lähetetäänkö jokainen jonkinmoinen "lisävarustepaketti" Torpalle? Rauhoittavia raksuja?

   Poista
 13. Olisi kyllä fiksua keksiä jokin yllätyspaketti Torpalle Toipilaan iloksi:)? Nemppalassa alkaa huomenissa arki mutta onneksi ihan kotikulmilla kokoustamalla ja se on mukavaa. Jossakin kohti voitaisiin konsultoida liittyen akilleskipuun (aika piinallinen) ja Tyyneyden droppiin.Hirnakan kautta voitaisiin varmaan vaihtaa koordinaatteja. P.S Hieno juttu, että tyylikäs Mr. Red Cat pääsi turvallisesti alas seikkailuiltaan.

  VastaaPoista
 14. Voi ystävät rakkaat. Minut on nyt sidottu tähän tuvan komentokeskussohvaan. Nasse vartioi vieressä ja kauheat kalmanhajuiset koiranpierut pitävät minut sopivasti päihtyneenä, lääkehöyryt sen lisäksi pitävät huolen, etten kauas etene. Äitikulta vahtii bunkkeristaan haukkana pihan liikkeitä.

  Lisäksi Iso-J jätti minulle läppärin. Mutta otti mukaansa Visakorttini. Koska tietää, että yhtälö: pitkästynyt potilas + nettikauppojen alet + Visa = Problems.

  VastaaPoista

Tip of the day:
Kannattaa tallentaa vaivalla väsätty kommentti ctrl-c komennolla ja mikäli julkaisuvaiheessa tekstisi lehahtaa taivalle, sen voi palauttaa ctrl-v komennolla takaisin.

Ja nyt sitä kommenttia väsäämään. Saa lähettää terveisiäkin!