maanantai 6. helmikuuta 2012

Lauhtuvaa


Kertaalleen jo nähty kuva mutta menköön.
Vaalien jälkeinen arkiaamu näytti ihan omituiselta. Pakkasmittarissa vain -14, aurinko kadonnut ja lunta tuiskii.

Jospa lauhtuminen tulisi myös ihmisten mieliin, on niin kovin surullista lukea fb-päivityksiä ja keskusteluja joissa ilkutaan ja ärsytetään, toisin sanoen puretaan omaa pahaa mieltä.
Rauhoittukaa ihmiset, oikeasti.

Suomi sai keskustelevan presidentin jonka uskoisin ottavan edeltäjiänsä aktiivisemman roolin myös kotimaan sisäisissä asioissa. Jos ei muuten, niin ainakin herättämällä keskustelua ja toivottavasti sysää yhteiskunnan kipeästi kaipaaman muutoksen vyöryn liikkeelle. Monellakin tasolla.

Vastakkainasettelun aika meni jo. Nyt olisi hyssyttelynkin ajan jäätävä taakse ja asioista pitää pystyä puhumaan ääneen. Taitaa vain olla nykyisin vallalla tämä mielensäpahoittamisen ja kaikestajärkyttymisen aika.

Viikonloppu katosi jonnekin lämmityksen, vedenkannon ja sisätiloissa muhimisen sekaan. Kissat ovat älyttömän energisiä ja rasittavia, äsken yllätin jätkät rassaamasta yrttinippuja -mintunlehtiä kaikkialla!
Nyt jos ne pirulaiset hoksasivat, että kissanhuippausainetta on aivan tassujen ulottuvilla niin sitten lähti mintut piiloon.

Elli purjehti eilen aamulla pakkaseen ja sitä mukaa kun tassunpohjista lähtenyt kylmän tunne kiipesi kissapoloisen aivoihin, se jäykistyi entistä järkyttyneemmän näköiseksi. Ja tuli kahdella loikalla ovenraosta sisään. Sen jälkeen se linnottautui vuodevaatelaatikkoon koko päiväksi.

Perjantain postauksen kommenteissa oli mielenkiintoista luettavaa Kanaemon ja Maria Veikontyttären terveisissä. On se kyllä merkeleellistä, jos omaansa ei saa puolustaa ja siitä joutuu edesvastuuseen. Kauheitahan tuommoiset tapaukset ovat ja niitä pitäisi muka vain hyväksyä tapahtuviksi. Eikä!
Minä haluan nähdä sen päivän, että joudun leivättömän pöydän ääreen jos ja kun kerron nimen kanssa kuka se meidän nurkissa hiippailee ovia aukomassa ja eläimiä karkuuttamassa.

Tänään lähetän erikoisterveiset ja lämpimät halaukset Nempalle. Soitellaan jos ollaan samaan aikaan joutilaina ja puhelimen tavoitettavissa.

Reipasta viikonalkua kaikille!


8 kommenttia:

 1. Kaikenlaista kusipäätä sitä liikkeellä on, jo toi asianajajaan yhteydenotto sen taas todisti.

  VastaaPoista
 2. Koettelee meikäläisenkin oikeustajua ja paljon tuommoiset tapaukset. Minä ymmärrän sen, että kettu hakee kanan tarhasta tai haukka vie kissan mutta jos naapurin koira hupinaan tappaisi meidän pihalta meidän eläimiä, sitä minä en opi (enkä opettele) ymmärtämään.

  Aurinko näkyy, pakkasta kohtuullisesti ja raikas tuuli. Vaihteeksi se tuuli käy muualta kuin jostain siperian perälaidalta.

  VastaaPoista
 3. Ihan helpottaa henkisesti tämän tädin mieltä nää pakkasen lauhtumiset. Meillä oli aamulla enää -10!!! Melkein kesältä jo tuntuu... ;D

  Mutta vielä edelliseen postaukseen ja siun ylläolevaan kommenttiin: aivan, juuri näin, MIKSI ei omistaan saisi huolta pitää ja saattaa tekijät (jotka on tiedossa) edesvastuuseen, ilman että joutuu itse vähintäänkin jalkapuuhun?? Ihan kipeetä, sanon minä.
  No, nyt on muiden riesoina sama koira, oikein paikallislehden yleisönosastosta luettu. Oppiikohan ne nyt? Tuskin...

  VastaaPoista
 4. Mä kans huokaisten suljin aamun lehden. Se on nyt ohi. Ei tarvi enää lehdistä ja telkkarista kattella samaa jappasua Sauli/Pekka. Riitti sitä lajia kuudeksi vuodeksi. Huh.

  Arktinen kylmyys vaihtui arktiseksi lumimyrskyksi pohjanmaalla. Tien päällä ajessa tulee fiilis, että ajelee kurripänikässä. Pelkkää valkoista ympäriinsä, näkyvyys erittäin mitätön. Kiva istua taas pirtin pöydän äärellä läppäriä naputellen ja tulen huminaa hällästä kuunnellen.

  VastaaPoista
 5. Kurripänikkä on varmasti juuri ainoa oikea sana kuvaamaan pohojammaan mytereitä.
  Täällä säästyttiin semmoiselta mutta muuten on taas kyseenalaista hupia piisannut.

  Iso-J:n hyvin palvellut datamasiina päästi ns. klassiset asennussavut ilmoille... sanomattakin on selvää että sillä koneella on ns. kaikki eikä varmuuskopioita ota kukaan. Vaikka meillä on semmoinen teraluokan ulkoinen levyasema ihan siinä otilla.

  Kone on jo kiidätetty naapurikylään elvytettäväksi, toivottavasti edes osa tiedoista saadaan käyttökelpoisena ulos.

  Nempalle kiitos soitosta, hyvä kuulla että olet tallessa. Ilmiinnythän tännekin kun aikataulut stemmaavat paremmin. Huomiselle odottelen varovaisen toiveikkaana tuttuja Lappeenrannasta, tänään sain Taiwanin tuliaisina jotain hyvin kummallisen makuista teetä. En tiedä mihin vaivaan se auttaa mutta varmasti on tehokas kun maisee niin oudolta. jotain juurtahan se on. Tai kuivattu mato.

  Nyt unta, paljon unta.

  VastaaPoista
 6. Mitä pitää tehdä silloin, kun elämä potkii lujaa päähän? Hankitaa pyöräly- tai ratsastuskypärä päähän? Molempia löytyy... kokeillaan... en usko, että auttaa...

  Voi ...ttu että elämä aina vain jaksaa pistää kierteitä kehiin. Huokaus. Aloitan avunannon Meukowilla. Hyvä lääke moneen vaivaan :D Jos ei auta, niin paremmat lääkkeet kehiin. Tai parempi annostus...

  VastaaPoista
 7. Auts, nyt kuulostavat Titan kierteet haasteellisilta?! Toivottavasti kuitenkin selvitettävissä olevia vastuksia ja tarttuu luuriin hän jos tahtoo avautua privaatimmin.

  Täällä on taas ihan normimeno. Pihalla on nyt se Titan kurripänikkä, valkoista puuroa ja hyvin sakeaa sellaista. Ja tietysti sade vain kiihtyi kun pesoliton takavalot häipyivät pyryyn. Minä ja lumikola jäimme mulkoilemaan toisiamme, huokaus.

  Nyt kuitenkin myslit ääntä päin ja talliin. Pakkasta on onneksi VAIN -8 joten taas pitää hakea uudet säädöt pukeutumiselle. Njääh. Tulis jo kesä.

  VastaaPoista
 8. Hui hai... ohimenevää vitutusta, joka helpotti kun sai kitistä ääneen täällä :D

  Eilen oli ihanat -3 astetta (kamalassa lumimyräkässä) ja tänä aamuna tsekkailin pilkkuvirheen paikkaa digitaalimittarissa kun oli -28. Olisin niin kernaasti sommitellut pilkun kakkosen ja kasin väliin. Vaan ei... kyllä totuus oli taas julma.

  Vissiin huominen vielä kitumista ja sitten on ainakin lauhtuvaa luvassa. Näin iloisesti täyttelen jonnin joutavalla höpötyksellä säistä sun Blgiasi - ihan hyvällä omallatunnolla :P

  VastaaPoista

Tip of the day:
Kannattaa tallentaa vaivalla väsätty kommentti ctrl-c komennolla ja mikäli julkaisuvaiheessa tekstisi lehahtaa taivalle, sen voi palauttaa ctrl-v komennolla takaisin.

Ja nyt sitä kommenttia väsäämään. Saa lähettää terveisiäkin!