maanantai 16. marraskuuta 2015

Hiilillä

Tuskanpunaiset hiilet

Huominen Savonmuan Tietäjien tapaaminen siirtyi perjantaiksi. Voin kertoa, että v-tuttaa niin, ettei veri kierrä. No onpahan heillä enemmän tutkimista kun se pahuksen aneurysma oikein kerää painetta.

Ensin tuli ihan tyhjä olo, olin niin psyykannut itseni olemaan turhia hötkyilemättä ja annoin vasta eilen itselleni luvan ajatella koko asiaa. Mitä sitä suotta etukäteen miettimään. No nyt meni koko viikko ihan uusiksi. Äsken varasin joka päivälle jotain liikunnallista aktiviteettia, lähinnä Bodypumppia ja combatia, nekin teen oman kunnon mukaan.

Se siitä tältä erää, homma jatkuu.

Hevoset saivat alivuokralaisiksi talliin kääpiökochkukon ja Vappupillin. Saas nähdä kummalla sirittää päässä enemmän kunhan sen räkäduon 'laulua' aamuyön tunneista alkaen kuuntelevat. Voi olla, että kumpainenkin kipittää häntä suorana tarhaan eivätkä uskalla sieltä pois ennenkuin ne räähkät on siivottu pois nurkista.

Huomenna on Ponimiehellä PT:n valmennustunti, kenttä on lumesta huolimatta superhyvässä kunnossa.

Näillä mennään, talvi pitää otteessaan ja minun puolesta pitäköön. Tuvassa on lämmin ja kaukana on paha maailma.

Kepeitä polkuja viikkoosi, missä lienetkin!


6 kommenttia:

 1. Meillä on tallissa kolme parvea kanoja ja viisi kappaletta kalkkunaa. Yllättävän hyvin hevoset sitä melua sietää, silloin kun tallissa käyvät. Nythän hevoset on siis siirtynyt pihattoon, kun nuo kanaparvet vie aika monta karsinaa ;) Mutta anyway, aikoinaan kun allekirjoittaneen poni on nähnyt ekat kanat tallissa, se oli TÄYSIN paniikissa, mutta niin sekin vaan niihin tottui :)

  Tuntuu muuten ihan käsittämättömältä, että teillä on lunta. Täällä ei ole ollut vielä yhtään, mutta ponilla on ollut hokkikengät alla jo kuukauden. No, niinhän se kengittäjä sanoi, että nyt kun nää laitetaan, niin ei taatusti tule talvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmeen hiljaa kukot olivat kun hevosia ennen aamuseiskaa ulkoistin. Ponimies vähän kurkki niitä mutta Töttis ei edes tajunnut mitään ylimääräistä asutusta.

   Ovathan hevoset kuunnelleet niiden mölyämistä kaikki kesät joten äänimaailma on tuttu. Toki korkea talli antaa ihan veretseisauttavat volyymit, akustiikka on ns. korottava.

   Lunta on muutama sentti ja kun pysyy nollilla niin ei lumi sula pois. Tämä on ihan hyvä tilanne, ei rapaa, ei loskaa.

   Kengittäjä ei ole vielä vastannut, taitaa olla kiirus.

   Poista
 2. En keksi sanaa, millä kuvata tuollaista käytöstä, että siirretään Tärkeää ja Merkittävää tapaamista. Se on suurinta vääryyttä juuri siksi, kun on varautunut henkiseen aikatauluun asian suhteen. Jo pelkkä odottaminen on syvältä, mutta lisäodottaminen raapii sieluun saakka.

  Tsemppiä ja kärsivällisyyttä myssyyn. Pistät lihat liikkeelle salilla, niin sekin varmasti helpottaa ainakin vähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että siellä on nyt sairaustapaus, ei kai noita aikoja ihan köykäisin perustein siirrellä.

   Nyt ei enää harmita niin paljoa, sain purettua enimmät pois kunnon rivakalla treenillä.

   Poista
 3. Hei, ajattelee niin että parempi että ilmoittivat tänään kuin huomenna! Kurjaa se olisi ollut kustannuspaikalla kuulla että tervetuloa perjantaina uudestaan. Ja jos jotain on vuosien saatossa oppinut niin sen että jossain on aina joku joka kipeämmin apua tarvitsee. Tai että lääkäritkin sairastuu.

  Perhantai on muutenkin hyvä päivä tuollaiselle konsultaatiokäynnille, kerkeät viikonlopun järkkäämään asioita jos ilmoittavat leikkaavansa jo maanantaina. Ja perjantaina kaikki haluaa ajoissa kotiin joten labrat ja haastattelut sujuva nopeasti ilman turhia jonotteluja.

  Äkkiä se perjantai sieltä tulee, pari lisä päivää ja se on siinä.

  Oon ihan kade teidän lumista, aika luksusta kun luonto valaisee maailman. Ehkä saadaan lumisia ratsastuskuvia huomisesta ponijumpasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta turiset, olisi ollut pahuksen ärsyttävää ajella Kuopijoon saakka vain saadakseen pakit.

   Saa nyt nähdä mikä on jatko, ihan en purematta niele 'takaisin kotiin ja Buranaa tarvittaessa' -ohjelmaa.

   Se tässä korpeaa kun vieläkin on kalenteri stand by -tilassa, eipä juuri mitään voi suunnitella ennen kuin aikataulu selviää. Tämä nyt kuitenkin menee kaiken muun edelle. Hevosille on hätätilanteessa alustavat hoitopaikat jos joudun lojumaan sairaalassa pidempään tai jos tulee jotain rajoituksia tekemisten suhteen.

   Ponimiehen PT on kipeä joten ei tule valmennuskuvia, katsotaan sitten lauantaina uudelleen.

   Ja kyllä, lumi toi valot! Ihana juttu. Märkä musta pimeys on yksi hirveimmistä syksyn elementeistä. Hrrrr.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com