perjantai 27. marraskuuta 2015

Black Friday


Mustana 'valkeni' tämä perjantai, eilen illalla satanut ohut lumihuttu oli sulanut vedeksi. Takaovelta koiria aamurynnäkköpissille päästäessäni tossu lipesi yläportaalle ilmestyneellä jäällä ja tulin portaat alas persmäkeä, päätyen koko ahterin leveydeltä lätäkköön. Ei kiva. Onneksi näkyvät vauriot jäivät yhteen rispaantuneeseen kynsinauhaan, repeytyneeseen kynsilakkaan, märkiin pyjamanhousuihin ja pieneen rokamaan vasemman kyynärvarren sisäpuolella.

Korvien välissä kiehui, jopa niin, että unohdin hetkeksi päänsäryn. Se toki palasi samantien kun sain kuivat vaatteet päälleni.

Perhanan talvi kun ei osaa tulla ja syksy joka ei osaa lopettaa. Ohut, pikkuinen lumikerros ja kuiva -2° on oikein passeli keli.

Onneksi tänään oli kauan kaivattu kampaaja-aika, nyt on taas pikkuisen lyhyempi frisyyri (polkkapituus on just hyvä) ja tyvikasvu raidoitettu pois. Oikein hyvä.

Sitten pitikin jo palata kipinkapin sohvalle huilaamaan, meinasi nimittäin horisontti heittää ja olo oli todella kehno.

Nyt kun sain vähän huilattua, on lähdettävä uudelleen kaupunkiin. Onneksi on Äitikulta apukuskina joka kärppänä vahtii jokaista tilannetta. Oli siitä hänen silmäleikkauksesta näemmä todellista hyötyä. Villasukkatehdaskin pyörii lähes tauotta ja lapasiakin syntyy sivutuotteena pari per päivä.

Kivaa perjantaita, toivottavasti se ei ole musta missään muussa mielessä kuin maan värissä ja kauppojen aleilmoitusten sävyissä.

Älä tonttuile pikkujouluissa, missä lienetkin!

6 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia, kommentoin pregabaliiniin liittyen tuonnne Hupaisten Heppujen lumileikkipostaukseen! Ihanaa että on viikonloppu, vaikka ei sitä vielä oikein sisäistäkään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kiitos kommentista, huomasin sen sieltä.
   Kuten kuvasta näkyy, olen aloittanut omalla vaatimattomalla panoksellani adventista alkavaan joulukauteen. Neilikat ovat punaisia, tänään ostin punavalkoisia tuohon täydennykseksi.

   Lumet sulavat, se niistä lumileikeistä tällä erää.

   Rentoa viikonloppua!

   Poista
 2. Mukavat myräkät oli yöllä, vanhan pirtin nurkat natisivat ja ottivat tuulesta hyvät ääniefektit! Kasvihuoneesta oli kaksi panelia lentänyt kauas pellolle, vauriot on jo korjattu. Jokunen laho puu oli luovuttanut Kärppäniemen kuusikossa jytkähtämällä maahan. Sitä talvea odotellessa... huoh... maa on ihan musta taas. Pimeys tulee kuin säkki päähän aivan liian aikaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulahteli meilläkin, ämpäri oli vaeltanut kanalan ovelta kauemmas, ei muita vahinkoja tiedossa.

   Musta maa alkaa olla täälläkin, tylsää ja tympeä. Ei ainakaan nostata mielialaa, verenpaine sen sijaan kasvaa kohisten. Pitää kai soitella Kuopijoon maanantaina.

   Sitä saa taas lämmittää uutterasti. Onneksi on puuta. Kivaa viikonloppua ja vinhoja innovaatioita sinne ;-)

   Poista
  2. Kanojen sielunelämää on vaikea ymmärtää. Välillä munasivat nihkeästi 2-4 munaa päivässä. Nyt päkistävät ihan urakkatahtia jopa 8 munaa päivässä! Tehorouwien munien koko on ihan järkyn suurta, melkein hanhenmunia päkistävät.

   Poista
  3. Tämä outo vuosi on vaikuttanut kanoihinkin. Ensimmäinen kerta täällä asuessa tänä vuonna piti OSTAA munia. Nyt nuoretkin maatiaiset puskevat munaa, semmoinen 3-4 on jo ihan joka päiväinen saalis. Ja kun loputkin saavat tuotannon käyntiin, riittää munukkaa taas kavereillekin vietäväksi,

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com