sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Tahkoa on kierretty


Hohhoijakkaa kun ramasee. Kävimme Iso-J:n kanssa pippaloimassa Tahkon kauden avajaiset, ihan kutsuvieraaksi päästiin. Majatalomme parvekkeelta voi todeta, että oltiin ns. ytimessä. Ei juuri keskeisemmälle paikalle voi päätyä.

Kuvassa näkyvillä busseilla meidät kutsuvieraat (köh-köh) ajelutettiin Tahkon huipulle, Pehkubaariin After Ski -kauden avajaisiin. Jostain syystä ei ihan päästy tunnelmaan mukaan sillä pöydillä tanssiminen ei oikein innostanut. Juotiin kahvit ja ihmeteltiin ihmisten riekkumista. Suomalainenhan on surullisen kuuluisa siitä, että ilmainen viina on parasta juoda pois äkkiä ennenkuin se loppuu. Melko letkeässä kunnossa osa porukasta olikin ja meno sitä myöten. Ekalla bussilla pois ja hotellille syömään.


Hulppeat maisemat, ei käy kieltäminen. Tuntuu käsittämättömältä, että olen joskus itsekin rymistellyt noita rinteitä alas sukset jalassa. Enää en lähtisi, särkisin vain itseni. Murtsikkaa voisin kyllä hyvin lykkiä.

Kutsuvieraskarkelot alkoivat illemmalla ja siellä oli Mikko Leppilampi taas niin nättinä juontamassa. Oli  muotinäytöstä sun muuta, ruokaakin olisi ollut tarjolla. Jonne Aaron heitti keikan ja vielä jaksoin tampata. On se Jonne vaan niin lutunen. Kuitattiin samalla oman firman pikkujoulut joten nyt on nekin karkelot pidetty, pienyrittäjä ei jouda kaikenmaailman kinkereillä juoksemaan.

Aamu ei ollut ankea, väsytti vain niin pahuksen paljon, että nukuin aamiaisajan ohi. Kotimatkalle lähdettiin heti puoliltapäivin ja Torpalle saavuttiin hyvässä järjestyksessä. Täällä oli kaikki niinkuin pitikin. Perilliset pärjäsivät talonvahteina esimerkillisen hyvin. Hevosetkin tuli ratsastettua molempina päivinä, molempien Perillisten toimesta. Se on hyvä juttu se. Töttisparka pääsi joutui hankilaukoille ja sen lonttapolven kunto on kyllä huono. Tarvitsee siis lisää hankilaukkatreeniä!

Kirpparilöytö, liemikulho uudessa virassa

Toisen adventin ilta on jo pitkällä ja lähden justiinsa taputtelemaan hevoset yöunille. Enkä kyllä jaksa kukkua itsekään jalkeilla pitkään. Ensi viikolla on kiirettä monelle päivälle ja torstaina pakataan rekut autoon ja hurautetaan Isolle Kirkolle näyttelyreissulle. Pitäisiköhän tässä alkaa jännäämään? Koirat ovat autuaan tietämättömiä miten isoihin kinkereihin pääsevät ja hyvä niin.

Nyt ei irtoa enempää, pää ei pelitä ja aivan liian vähällä ruualla ollut kroppa kaipaa tankkausta. Onneksi arki tuo taas rakkaat rutiinit rytmittämään päivää. Ei tämä juhliminen ja yötä myöten riekkuminen enää sovi meikäläiselle.

Mukavaa viikon alkua, missä lienetkin!

Tallin joulukuusi

PeeÄäs:
kyllä muuten sieppasi selata uutisvirtaa ja nähdä kuvia Tampereen tapahtumista. Mitä hemmettiä se apinalauma meinasi saavuttaa sillä, että hakkasivat poliisihevosia, särkivät paikkoja ja tuhosivat omaisuutta? Ei pysty yksinkertainen ihminen käsittämään saati hyväksymään moisia tekoja.
6 kommenttia:

 1. No on siinä kierrelty tahkoa tosiaankin,ja kivahan on kierrellä ja mitkä upeat maisemat näkkyy,ilo silmälle tuollaset näkymät,,,voi kumpa joskus pääsis itekkin,,,.Ei sitä voi ymmärtää tavallinen tallaaja,että jotkut voi olla törkeitä käytökseltään,ihan hirveätä touhua niiltä,pitäs laittaa tuollaset kapaloitten väliin ja kysyä sen jäläkeen,jotta,,,,,GGrr,vihaan tuollasta :(..Muksaaa alkanutta viikkoa ja joulun aikaa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, toi Tahko on kyllä hiomaton timantti. Kun Helsingistä lähtee hiihtokeskuslomalle autolla, nämä keskimaan nyppylät ovat just passelin ajomatkan päässä. Ja silti kaikki änkee sinne Lappiin just samoilla viikoilla.

   Tampereen älykääpiöt toivottavasti pääsevät paikkaamaan särkemänsä, maksamaanhan niistä ei ole.

   Poista
 2. En tiedä teidän selkosista mutta täällä rinneyrittäjät ovat olleet hätää kärsimässä leudon talven takia. Ei se auta vaikka olisi millaista oheistoimintaa tahansa kun se tärkein puuttuu. Olen tämän vuoden aikana käynyt muutaman kerran tuossa lähellä sijaitsevassa laskettelukeskuksessa joka toimii ympäri vuoden ja ajatellut että mahtavat ne käyttökustannukset olla aika reippaat. Väkeä käy kyllä kesäisin mutta enpä usko että siitä paljonkaan käteen ja vaikka esim. asuntovaunupaikkojen hinnat ovat aivan järjettömät.

  Koirille menestystä tuleviin kisoihin ja toivon mukaan rapoa pukkaa jahka kisat ovat käyty.
  Mitä taasen Tampereen tapahtumiin tulee niin taas tuli todistettua kuinka typeriä ihmiset ovat (ja lainsäädäntö liian höveli).

  Jaksamista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä alkavat ensimmäiset rinteet olla auki, leuto alkutalvi jarrutti talvikauppaa monellakin suunnalla. Ehkä se tästä nyt pyörähtää käyntiin, tuottoisa talvisesonki. Ja onneksi ne venäläiset ryysäävät tänne heti kun meidän joululomat on ohi. Tuo tervetullutta kilinää monen matkailuyrittäjän kassaan niinä joulun ja hiihtolomien välisinä viikkoina jolloin suomalaiset eivät lomaile.

   Kiitosta vaan toivotuksista, yritän tässä tällä viikolla joutaa raportoimaan valmisteluistakin. Tänään on Peetun viimeistelytrimmi ja huomenna Nassen. Rokotukset pitäisi olla kunnossa ja muutkin hilppeet katsottuna valmiiksi.

   Poista
 3. Hienon pilkkumin olet löytänyt. :)
  Kiva, että pääsitte vippeinä juhlimaan, mutta harmi, että nukuit aamiaisen ohi.

  Tervetuloa tänne etelään, toivottavasti törmäämme perjantaina. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo, se hotelliaamiainen on yleensä aina samanlainen joten eipä tuosta isoa vahinkoa koitunut.

   Perjantaina olisi kyllä huisin hauskaa treffata Teidän Korkeutenne. Etsi russelipusselikehä ja meidät sen liepeiltä. Peetu lienee paras tuntomerkki :D Muutkin saa tulla moikkaamaan.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com