keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Pyjama Party

Ahhhh, vuoden paras päivä, pyjamapäivä!

Tulimme juuri Iso-J:n kanssa tallikeikalta. Hevoset saivat sadenutut niskaansa ja lampsivat aamiaiskattaukselle, vesisateeseen. Ei ole tämmöistä Joulupäivää nähty, vettä tulee solkenaan. Täytyy palata ajassa taakse päin aina muinaiselle 90-luvulle jos muistelee edellistä vastaavaa Joulupäivän säätä. Siltikään en muista.

Parasta tässä päivässä on se, että koko päivän saa lökötellä pyjamassa. Syödä mitä huvittaa, milloin huvittaa.
Meillä on Siskolikan kanssa Äitien elokuvapäivä eli linnoittaudumme parin leffan ja hyvien eväiden kanssa telkkarihuoneeseen.
Perilliset keksikööt muuta tekemistä, hyppikööt vaikka ulkona lätäköissä.

Aatto on takana. Meitä kokoontui Torpan pitkän pöydän ääreen yhteensä 11 joulunviettäjää. Kaikille löytyi istuinsija ja kaikki saivat vatsansa täyteen. Ruoka oli, tarvinneeko tuota sanoakaan, hyvää ja sitä oli ylenpalttisesti. Kalkkuna oli ihan huippuhyvää, laatikot
meheviä ja makoisia, piirakat just niinkuin pitääkin ja lohi, se oli lähinnä taivaallista. Sienisalaatti, vihersalaatti, munavoi, kinkku, kaikki niinkuin pitikin.

Koirat saivat latkia kinkkulientä eivätkä jääneet osattomiksi muistakaan pöydän antimista.

Pukki oli piipahtanut meillä sillä aikaa kun olimme kaupungin hautausmaalla ja lahjavuori oli jokseenkin massiivinen. Jokaiselle paketille löytyi omistaja, ihan niinkuin pitääkin. Lapsille eniten ja Äitikullalle suurin paketti, kuntopyörähän sieltä paljastui.

Nyt on just hyvä näin. Vetäisen vielä vähäksi aikaa tässä tuvan soffalla kuusen hohteessa viltin korvilleni ja kysäisen Nukku-Matilta vieläkö heruisi pikkuisen lisäunta. Kyllähän tuo nimittäin maistuisi.

Mutta sitä ennen ihan pikkuisen aamiaista.
Mukavaa Joulupäivää sinulle, missä lienetkin!
4 kommenttia:

 1. Taivaalliselle kuulostaa päiväsi ja se sulle suotakoon, olet sinä sen verran lennokas arkena että hyvä se on välillä pysähtyäkin.

  Yhtä syömistä ja makaamistahan tämä on ollut vaikka välillä on noita velvollisuuksiakin tullut hoidettua ja tavallaan hyvä kun nämä pyhät loppuvat sillä kärsimättömyys alkaa nostaa päätään.

  Nautihan makoilusta ja niistä karatefilmeistä, niitähän te siskolikan kanssa kumminkin katselette? ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Katsottujen leffojen saldo nyt 2, Iron Lady ja Kasipallo. Seuraavaksi Selänne. Koko päivä pyjamassa, alkaa tuntua tuhnuiselta.

   Ulkona sataa ja sitten sataa lisää. Oja tulvii, melkoinen saavutus Joulupäiväksi.

   Poista
 2. Meillä oli tänään 10 hengen juhlapöytä kaikkine tarjoomuksineen. Olo on täysin palvellut ja istun tässä Meukow-lasillisen kanssa vähän huilaamassa.

  Teillä on ollut koko pirtin täydeltä MegaJoulua! Olipa muuten hyvä lahja Seniorikansalaiselle! Onpahan fillari joka ei kaadu, mutta pitää kunnon hyvänä. Eikä sillä pääse karkuun :D Moni muori pitää kolottavat polvensa kunnossa pyöräilemällä. Toimii!

  Hauskaa ja leppoisaa Joulun jatkoa Torpan koko henkilökunnalle vieraineen! Pohjanmaalla odotellaan milloin tämä vedenpaisumus loppuu. Joki on reunoja myöten täynnä vinhasti virtaavaa vettä ja kellarista sää äyskäröidä päivittäin monta ämpärillistä vettä. Eipä ennen talvella ole tulvinut näin. Ja sadetta on luvassa vetisessä muodossa vuodenvaihteen yli. Argh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos. Iso kattaus teilläkin. Mua alkaa kohta tämä joutenolo riepomaan, huomenna on pakko lähteä kävelylle.

   Toivottavasti nämä sateet nyt lakkaavat, muuten nähdään krookuksia Loppiaisena.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com