tiistai 13. marraskuuta 2012

Välitila


Kuva vuoden takaa, kissa lantatunkion takaa.
Lumi tuli ja lumi suli. Nyt on tämmöinen tylsä välivuodenaika. Kylmä päivä oli tavallaan ihan tosi kiva, kirkas ja kuulas. Aurinko paistaa tähän vuodenaikaan jo pahuksen viistosti, ihan kettuillessaan irvistelee ennenkuin siirtyy tekemään kesää kenguruiden maahan.

Autolla-ajosta viisto valo ja puiden välistä vilkkuvat säteet tekevät yhtä helv *krhm* piinaa. Ja olin melkein valmis lyömään yhden Imaginareum -lekkerin vetoa, että migreeni iskee ennenkuin aurinko laskee horisonttiin.

Vielä ei särje mihinkään päähän joten taisin selvitä päivästä voittajana. Kylmä päivä tekee pihalla liikkumisesta hankalaa, piha on kupera ja viettävä ja aivan ilkijäällä. Semmoisella jossa ei pysy hiekkakaan vaan se muuttuu kuulalaakereiksi jotka viskaavat ämmän nurin.

Yritin teljetä Äitikultaa bunkkeriinsa mutta eihän mokoma siellä pysy. Hiihteli hyvällä tyylillä pitkin pihaa ja yllättävää kyllä, pysyi pystyssä. Luoja hulluistaan huolen pitää.

Päivä oli taas sellainen toimitustiistai jolloin joka tunti piti käydä jossain, hakea joku tai viedä joku.


Muuta mainittavaa tähän päivään ei sitten taida kertyäkään. Paitsi paljon puhetta ja väittelyä Talvivaarasta. On se merkillistä miten ensin oikaistaan kaikki mahdolliset mutkat, kunhan vain saadaan kaivos rallattamaan viipymättä. Sitten kun jossain kohtaa paljastuu moka, kaikki nulkit luikkivat vastuuta pakoon. Kummasti sattui ministerikierrätyskin tähän saumaan, pelattiinko nyt joku turvaan ja pantiinko uusi, tunnetusti teflonkuorrutteinen ukko tuleen?

Minä yksinkertainen naiseläjä en käsitä, miksi me annamme maaperämme aarteet ulkomaisille kaivosyhtiöille. Meille tulee hetkellisesti työtä ja kituviin kuntiin veroroposia. Kun kaivos on ammennettu tyhjiin, yhtiö lähtee ja pilattu luonto jää kituvan kunnan hoitoon. Eikö meidän kannattaisi kaikin mahdollisin tavoin varjella pohjavesiämme, puhtaasta juomavedestä on käsittääkseni huutava pula useassakin maailmankolkassa.

Uskonpa vielä senkin, että tulevaisuudessa soditaan iänikuisen uskonnon lisäksi puhtaasta vedestä.

Noh, minä saan uskoa mihin haluan. Toivon sydämeni pohjasta, että jostain löytyy ne kolme viisasta miestä jotka kertovat miten tämä sotku selvitellään ja miten sen kanssa elämme me ja jälkipolvet.

Huomiseksi on luvattu lisää sateita, ilmeisesti meillä sateen koostumus on jotain jäätävän veden ja rännän väliltä. Eikö tämä välitila jo voisi päättää mikä siitä tulee? Tulisi vaikka luminen talvi.

Näihin kuviin ja tunnelmiin, heipatihei!

On tämä yksi prkeleen työmaa

PeeÄäs,
huomasin juuri, että 9.11.2009 on kirjoitettu/julkaistu tämän blogin ensimmäinen postaus. Paljon on sen jälkeen muistiin merkitty ja julkisanottu. Hauskaa, enimmäkseen, on tämä kirjoittelu ollut. Lupasin lopettaa siihen, kun huomaan jauhavani aina samoista asioista... hmmm, nyt pisti miettimään. Kolme vuodenkiertoa paluumuuttajan elämää, pakkotoistoahan se jo on.10 kommenttia:

 1. Mitäs sitä hyvvää konseptia muuttamaan. Älä vain lopeta. Onnittelut migreenittömästö päivästä,ei se ehkä kaamosaikaan niin helposti tule, mutta annas, kun kevät koittaa niin...sama vaiva täällä.
  Kissaveljeksen (hovimestari?) ilme on kyllä puhutteleva tuossa alimmassa kuvassa. On kyllä peribrittiläisen butlerin näköinen, että...OP

  VastaaPoista
 2. Juu, älä hyvä ihminen lopeta. Eilen lensi mämmit suusta kun luin vertauksen kiteeläisestä emännästä, joten olet saanut hyvää aikaan; lopetan syömisen tämän blogin ajaksi - tulee liian paljon siivottavaa. Aivan riemastuttava kuva kissasta ja tuskinpa kuvateksti paljon heittää sen ajatusmaailmasta. Pysy pystyssä ja pesueelle terveisiä! :)

  VastaaPoista
 3. Joo, "strobo-efekti" autolla ajaessa on kyllä ihan kamalaa! Mulla sattuu työmatkalle yksi sellainen pätkä, joka on noin kilometrin mittainen. Hyi. No, nyt se ei haittaa kun on harmaata ja vettä tuhnaa.

  Onnittelut 3-vee bloggaamisesta, mutta tässä ei nyt täyty mikään paikallaan junnaaminen, joten sinulla ei ole lupaa lopettaa.

  Ai niin, Talvivaarasta. Se vieraille aarteiden lahjoittaminen johtuu tämän maan ikivanhasta kaivoslaista. Nyttemmin sitä kai on uudistettu (onkohan tullut voimaan, en tiedä), mutta vanhan lain mukaan kuka tahansa mistä tahansa sai tulla tänne ja tehdä valtauksen. Hieno homma, eikö?
  Asia nousi tapetille muutamia vuosia sitten kun Areva ryhtyi tekemään niitä koekairauksiaan jos muistat. Siitä kai se lain muuttaminenkin sitten kumpusi... Että näin.

  VastaaPoista
 4. Mul on sulle vinkki tohon, ku hiekka ei pysy jään päällä: Säilytä hiekkaa metalliämpärissä ja se ämpäri johkin hyvin lämpöseen paikkaan. Tarvittaessa sitten lämmintä/kuumaa hiekkaa viskot jäälle, ni siinä pysyy!!

  VastaaPoista
 5. Btw, kissanhiekka on silloin paras vaihtoehto kun on sellainen keli ettei hiekka tartu. Ehkäpä hieman hintava hiekoitus vaihtoehto mutta parempi sekin kuin kallonmurtuma.

  VastaaPoista
 6. Mä lovetan sun kissoja♥

  VastaaPoista
 7. Minkälaista kissanhiekkaa? Niitä on niin monenlaisia, meillä pienimmällä pennulla on käytössä sisäwc, jossa puupelletti kuivikkeena. Se tuskin käy hiekoitukseen...

  Muutenkin ajattelin heivata sisävessan pois käytöstä. Pentu tulee kiireellä sisälle kuselle. SE ottaa päästä.

  VastaaPoista
 8. Yhteisvastaus kaikille yllekirjoittaneille:

  Ehei, ei, en minä ole pistämässä torpan ovea säppiin, ainahan täällä sattuu ja tapahtuu ja joskus on ihan hyvä hataran muistin tueksi näitä talletella nettiin. Netistähän mikään ei kuulema poistu, ikinä. Eli varmassa tallessa ovat muistelmani. Täältä löytyvät myös alkusyyt Perillisten tuleviin komplekseihin ja kriiseihin :D

  Neljäs nettipäiväkirjavuosi on alkanut ja jatkan tätä vaihtelevalla intensiteetillä. Joskus juttua (= joutoaikaa) pukkaa enemmän, joskus menee päiväkaudet etten koneelle jostain syystä malta/pääse.

  Piha on niin hirveässä kunnossa, että tuohon ei auta kuin suola ja/tai fööni. Se marraskuisista maalauspuuhista kyläläisille tuttu töhötin.
  Pitääkin hommata hyvin hienoa, akvaariohiekan tapaista roinaa ja roiskia sitä ympäriinsä.

  Naapurin isäntä soitteli, paikka jonne hän oli myynyt parivuotisen varsansa, oli ratsattu virkavallan ja ties minkä toimesta ja hepat viety tallista pois. Perusteena puhelimitse annettu ilmianto jossa "tiedettiin" ettei ko. tilalla olisi a) tallia b) heinää. Hevoset vietiin siis TALLISTA ja pihalla 17 suurheinäpaalia. Huoh. Kunhan saan tästä keissistä lisätietoa, kirjailen siitä tännekin.

  VastaaPoista
 9. Voihan välitila ;)
  Toivonrikkaana ajattelin nauttia kahvimukin seuraksi Torpan väen kuulumisa,mutta bloggaaja onkin jumiutunut välitilaan ;)

  Hyvää viikonvaihdetta voin kuitenkin tässä kätevästi toivottaa,rapsutuksia karvakorville !

  VastaaPoista
 10. Moikka vaan! Torpalla lienee a)täysi tohina b)Torpan Armo migreenissä.

  Arvaillaan täsä kumpi on oikee vaihtoehto.

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com