maanantai 29. elokuuta 2011

Kääntyykö se nyt?Niin, kääntyykö se nyt, tämä vuodenaika? Ihanasta kesästä, lempeästä Elokuusta hyytävään syksyyn?
Olen jotenkin tuudittautunut siihen uskoon, että vaikka kalenterissa lukeekin Syyskuu, kesä jatkuu yhä vain.

Tämänpäiväinen harmaus ja sadekuurot eivät kyllä kovinkaan helteistä syyskesää lupaile, Buuuuu!!
Kyllähän niitä syksyn merkkejä on ilmassa. Yökosteus viipyy aamu aamulta pidempään pinnoilla. Horsmat ovat jo kukkineet. Pääskyt kokoontuvat langoille hiomaan optimaalista reittisuunnitelmaansa. Pihlajassa sato alkaa olla valmista. Ja omppupuut natisevat taakkansa alla.

Aamuisin saa parasta raikkautta sieraimiinsa kun hiippailee ompputarhaan. Kirpeänmakea omenan tuoksu on kieltämättä ihana. Puhdas ja aito. Ei mikään omenaesanssinen kauhistus.

Näinhän sen pitää mennä. Syksy saapuu ja taas yksi mainio vuosi kääntyy viimeiselle kvartaalilleen. Jonka päässä häämöttää Joulu pitkine pyhineen.


Nämä Homeboyt ottavat veljesrakkauden nimissä ilon irti elämästä. Toinen tuulettaa kainaloaan velikissan naamalle jonka jälkeen toinen käyttää kattitaklausta ja pelastautuu tunkanhajusta raikkaammille ilmoille. Koko ajan keinutuolista kuului hyrr-hyrr-purr-hyrr-hyrr -hurinaa. Epävireistä ja unista, just niinkuin kissa osaa.

Kuvasta ei valitettavasti näy kuinka Lumppu-Elli murjotti kiukkuisena keinutuolin alla. Vain ihme varjeli Ellin häntää litistymästä tuolin jalaksen alle poikien myntätessä tuolissa. Kyllä Ellikin yritti sekaan mutta eiväthän nämä jätkät hyvästään luovu.

Nyt Elli piilottelee viekkaasti jossain yläkerrassa. Näki varaamani harjat ja karstat ja taitaa ryökäle aavistaa, että nyt ne rintatakut lähtevät.

Tita oli aivan oikeassa, se kaulurin leikkaaminen auttoi vähän. Muttei tarpeeksi. Takkupanssari tulee rinnuksiin parin ulkona vietetyn yön jälkeen. Ellin ja Ellin Slutwalk... ei tarvis ihan niin kirjaimellisesti ottaa.


Nyt minäkin luon tammamaisen raukean katseen tähän päivään ja hiippailen petiin. Aamuherätys on a) ankea b) aivan liian aikaisin.


6 kommenttia:

 1. Okei... se mun tekemä parturointi oli ns. ensiaste. Mutta tarvittaneen vähän enempi. Ota siis sakset käteen ja avustaja pitämään Elliä. Leiko kauluksesta etujalkojen väliin asti ns. sentin sängelle. Sitten otat korvien alapuolelta kauluskarvat lyhyiksi. Ei siis ihoa myöten, vaan noin sentin sängelle. Aina lapaluuhun asti. Katso kun kissa pesee itseään, että missä kohdin jää suttaamaan samoihin karvoihin... ja ne karvat sitten pois.

  Niin... mulla on viisi pitkävillaista... jotka kasvattavat just tehokkaasti talvikarvaa.

  Kyllä se Ellillekin löytyy sopiva kampaus, ettei takkuihin tikahdu.

  VastaaPoista
 2. Elli lymyilee yhäkin. Tottakai illalla, kun menin nukkumaan, neiti kölliskeli tyytyväisenä pedillä. Tietäen, etten enää siihen aikaan ryhdy saksimaan. Ja nyt aamulla, katosi taas kuin se kuuluisa tuhnaus autiomaahan.

  Sateisen tuhruinen päivä. Mutta koska kuivaheinäpaalien eka erä tulee loppuviikosta, minun on syytä siirtyä ulkovajaan raivaushommiin. Muuten ihan kiva, mutta siellä lautakasan syövereissä on taatusti ziljardi hämähäkkiä *iiiik*

  Aina ei voi voittaa ja heinävarasto on tärkeämpi kuin minun vähäiset fobiani... Voitan siis pelkoni ja kohtaan urheasti ristilukit ja muut kauhistuttavat örkkiäiset. Whuhuuuuuu :-(

  VastaaPoista
 3. Ei käänny, ei. Kesä syksyksi siis. Ei vielä, eihän ?

  Suomipoijat I ja T hörisevät piparmintun tuoksuiset Kiitokset Hirnakan Torpan namutädille. Hyviä ovat _uskoa vahvistavat_ mellit, taustajoukkojenkin mielestä ;)

  Erinomaista vointia Torpan väelle ja rapsutuksia koko zoolle :D

  VastaaPoista
 4. Sadetta siellä, paistetta täällä! Kivat ja lämpimät kelit tosisaan. Nostin 120 keisarin kruunua maasta. Tietämättömille kerrottakoon, että en kultaa kaivanut, vaan nostin liljan sipuleita. Vein ne kaikki tutulle puutarhurille, lopuista levittelen taas vähän väljemmille vesille. Yksi sipuli on muuttunut kolmessa vuodessa noin 8-10 sipulin jättimöhkäleeksi. Hyvä satoisuus...

  Sitten kylmetin sydämeni ja kävin leikkomassa ämpärillisen punahatun kukintoja. Aika siirtyä alkoholin väärinkäyttöön ja upottaa ne silputtuina tuhtiin viinaan.

  VastaaPoista
 5. Onnistuin sitten nostattamaan kunnon työskentelykiukun ja mätkin ne naulaiset laudanpätkät, roippeet ja rimat ja muun roskan omiin kasoihinsa. Rovio pitää laittaa! Nyt olisi sopivasti maa märkäkin jos tuikkaan puurojua tulille.
  Raahasin ainakin kaksikymmentä kohtuullisen kokoista rankaa riihen puolelle, niistä saa mainiota polttopuuta talven tuiskuihin.

  Hevoset tuijottivat riehumistani hyvin kiinnostuneena. Tamma-Tössen hörähteli myötätuntoisena ja ihan selvästi sanoi; "tule tänne, tamma halii". Menin ja tulin elpyneenä takaisin. Tankkasin hevosvoimia!

  Huomiselle jäi hemmetin moinen rytö purkulautoja, nauloineen kaikkineen. En minä tiedä miten saan ne reilusta kahdesta metristä alas mutta kokeillaan kiukkua. Sillä syntyy jälkeä.

  On sitä paitsi aivan loistava kuivaheinävarasto. Vanhan riihen takana oleva lautaseinäinen, valokatekattoinen "latovajamikälie". Sieltä on aika kätsä nakella talvella paalit hevosille tarhaan eikä kuivaheinä mene pakkasessakaan milleen.

  ---

  Uskovaisten pastilleja, niillä se elämä auvoisammaksi muuttuu. Ainakin siksi aikaa kun pastilli suussa sulaa. Vanha kunnon piparminttupastilli kunniaan!

  Titalla taas tolleen kivan vaatimattomat iltapuhteet. Ja ne ihanat punahatut tulevat tarpeeseen, liottele hyvin ja lue loitsut että saat toimivat ropit ja liemet. Niille on ottajia...

  Tämä päivä taisi nyt olla tässä. Minä siirryn lankuttamaan omaan petiini.

  VastaaPoista
 6. Sulaa se. Pastilli. Toipilaankin suussa : ) TÄNKS ! Namutädille.

  Täällä on kohta kellukkeet tarpeen. Vettä räimii taivaalta nonstoppina, kiitos riittää jo !!!

  Eihän tuonne enää kohta sekaan sovi : (

  Mekin haettiin eilen luottoheinityspaikasta Sjundeåsta pari isoa kuivaheinäpaalia poikain evääksi. Analyysin tiedot ovat hyvät ja laatu sitäkin parempi eli talven heinitys on kunnossa.

  Oripoika kasvaa tasaisesti, kiva jässikkä : )

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com