maanantai 15. elokuuta 2011

Kesäloman iltahuuto

Tupaterrierin uusi kuosi ja vanha asenne

Jep, näin se kesäloma päättyi. Koululaisilla. Huomenna perilliset passitetaan takaisin opinhakuun ja minäkin joudun väkisin nappaamaan arjenliepeestä kiinni. Vaikeinta on varmasti hoputtaa itsensä yöpuulle ennen puolta yötä. Nythän se hujahtaa sujuvasti uuden aamun puolelle ennenkuin nukkuminen tulee mieleenkään.

Illan tullen sää viileni, taivas meni pilveen ja tuulikin puhkuu jotain aivan kummaa, viileää ilmaa mistä lie tundralta. Onneksi keskiviikolle on jo luvassa auringonkuvia sääkarttoihin.

Tänään oli pitkästä aikaa ajopäivä. Iso-J ajoi etelään ja tuli just takas. Me käytiin kaupungilla, monessakin osoitteessa piti piipahtaa. Ihastelin Taitokorttelin seppien takorautatöitä ja löysin vintiltä hauskan puodin, kaikenlaista kaunista ja herttaista silmän iloa kotiin.

Porkkanapenkissä lymyävät mustanaamiot

Kävin kinuamassa kuivikehinnat pientilallisen lompakolle suopeammiksi ja taisin saada ihan hyvän diilin. Meinataan nyt sitten tällätä talliin kuivikkeeksi olkipellettiä. Olen kiusannut tuttavia ja saanut käyttäjäkommenttia moneltakin taholta punnittavaksi. Oikein hyvä, muy bueno.

On se luojan lahja, että on olemassa ihmisiä joille meilata ja joilta saa vastauksia. Ja erilaisia näkemyksiä itse kultakin. Tasoittaa vähän omaa polkua eikä tule mieleen tällätä itseään persus edellä puuhun. Kiitos kaikille taas kerran tietopankkiaan raottaneille.

Kurvasimme myös talikko-ostoksille ja esikoisperillinen sai oman pinkin talikon. Kävi heti mätkimässä laitumelta kärryllisen pallukoita ja kehui käteväksi kun on oikean mittainen talikonvarsi. Jeees, näin se menee. Tallihommien delegointi niille joiden selkä oikeasti kestää!

Lähiruokakuljetus koiravartiossa

Illemmalla oli vihdoin aika kyyditä Tupaterrieri parturiin. Pari tuntia trimmaaja teki töitä ja kuori virttyneestä lapasesta esiin virtaviivaisen maanuoliaisen. Koira on itsekin aivan älyttömän leuhkana tyylikkäästä muotoilustaan. Ruokottoman pitkäänhän koirakurja saikin kuunnella pulsuksi moittimista, nauttikoon nyt rekkunen, on sen ansainnut. Olisi pitänyt katsoa taas sitä peilistä kuikkivaa mörköä ja kysyä kenen on syy ja kenen on vastuu koiran ulkomuodosta...

Niin, nyt olisi sitten lapsosten lomat ns. lusittu ja koulutie avautuu eteen aamulla. Uusi luokanvalvoja, pitkä ranska ja muitakin muutoksia luvassa. Onneksi minulla on nyt luvassa astetta höllempi kalenterijakso joten voin jeesata ainakin taustatukena. Ostin tänään kaksi isoa rullaa kontaktimuovia, huomenna se alkaa, kirjojen päällystys. Hommaa jossa olen oikeasti näppärä. Ja josta tykkään.Tässäpä vielä sadonkorjuuhenkisesti kuva torpan oliivisadosta. Kaksi niitä on. Mutta kunhan taustalla lojuva Veli Milton hokaa pallukat, ne saavat varmasti kyytiä ja siinä män sitten sekin sato. Kissantuhoihin. Että ei tarvitse baarimestarin käsikirjasta palauttaa mieleen dry martinin ohjetta.

Tein tuohon etusivulle nyt vihdoin linkin talliremppaosioon. Siellä on vasta yksi kuva ja sehän on meitsin nörttitaidot huomioiden huikea saavutus. Koetan laittaa sinne aikajärjestyksessä kuvia ja kommentteja jos ja kun remppa aikanaan pyörähtää täydellä teholla käyntiin.

Nyt on pikkuinen pakko kaivella esiin puhtaan pyykin kori ja töhisyttää silitysrautaa seuraava tunti. Kenties sieltä pohja paistaa ennen kymmenen uutisia?

Ja hyväksi lopuksi, oleanterin uusi tuleminen:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com