lauantai 20. elokuuta 2011

Per heti... kotiin!


Yhtä intensiivisesti kuin eräs länsiuusimaalainen talliterrieri, minäkin kollasin nurkkani kun pääsin kotiin.

Kiva reissu mutta aivan liian pikainen siihen nähden, että monta sanaa jäi vaihtamatta, monta asiaa puhumatta ja turhan kiire. Tai noh... tavallaan. Siis kotiin on kiva lähteä ja kotiin on kiva tulla. Kotiin on aina kiire.

Mutta talliympyröissä kiire on myrkkyä. Ei mulla olisi ollut mikään hoppu lähteä mihinkään niin kauan kun pitkänaamoja kuikuili rapsutusten perään. Ja itteensä nohevampaa juttuseuraa ympärillä.

Kiitos teille joita tapasin ja kiitos myös kohtaamilleni viidelle herrasimieshevoselle. Harvoin olen niin intensiivisesti analysoinut karsinanpohjaa kuin tänään... mutta uuden edesssä on syytäkin vähän kyykistyä kumartamaan.

Tässä kuvassa Herra Sankarihevonen sai siistin otsatukan ja minä saan vastavuoroisesti hämmennyksen omaani.

Vaikka aikataulu oli ärsyttävän kireä, ehdimme kuitenkin pysähtyä sekä lelukauppaan keräilyhevosten jahdin merkeissä että kahteen hevosvarustuskauppaan... nyt on ainakin yksi synttärilahjatoive toteutettu. Taivaansininen harjapakki on täällä.

Sitten käytiin eksymässä Porvoossa, ihana kaupunki mutta ei sinnekään pidä mennä hätäisenä... Onneksi saatiin navit ja gaattorit samoille lukemille taivaan tähtien kanssa ja satelliitista apua ja selvittiin takaisin kotiinvievälle tielle.

Kotona oltiin 21.30 ja saunassa 22.30.
Nempalle unohdin juuri soittaneeni, jutellaan sitten huomenissa.

Tälleensä tänään, huomenna ehkä jotain muuta.

5 kommenttia:

 1. Kauniit tukat teil molemmil o...

  VastaaPoista
 2. Hengästyy jo kun lukee teidän pikataivaltanne... nauttikaa kotona olosta ja kiireettömyydestä. Tai kiireettömyydestä... hehe.. sadonkorjuun ja remontin keskellä :D

  Minä lähden pelastamaan ruton vaivaamaa pottukasvustoa. Eli leikkomaan varret poikki. Kostea ja lämmin - aina tulee rutto. Toisaalta ei haittaa, sillä mukuloissa on kokoa, näköä ja makua. Varret joutaakin jo pois.

  VastaaPoista
 3. Ihme! Tänään ei satanut!

  Saatiin laitumelta pois monta kuormallista jytkypalleroita, nyt alkaa olla puutarhalannoitteita omiin ja naapureiden tarpeisiin ainakin ensi keväänä tarvittavat määrät.

  Kuisti edistyy, nyt se taitaa olla enää kattopeltejä vaille valmis. Takkatupa sai uudet kalusteet, ne mitä vyörättiin lauantaina kotiin. Huomenna viedään yksi vuodesohva kierrätyskeskukseen ja tämän kesän "sisustushommat" on sitten siinä.

  Huomenna taas uutta askaretta. Ai niin, pantiin tallinpäätyyn yöksi karhuvalo, naapurillakin semmoiset jo öisin loimottavat. On kuulema taas nallukka ihan näillä huudeilla ja jahtimiehet perässä. Hevoset ovat onneksi ennenkin karhujen tekemisiä seuranneet, näillä selkosilla niitä nyt vain on ja se on hevostenkin opittava kestämään. Meillä ihmisillä ne suurimmat ongelmat ovat.

  Varuilta lisättiin vähän iskuvoimaa laidunaitaan, tammadaami sai tietysti tällit ja murjotti äkäisen näköisenä pitkät tovit.

  Voi kun minä odotan sitä, että saan tallettaa hevoset yöksi koppihoitoon. Vaihtavat muuten jo karvaansa, talvikarvaa pitää kasvattaa ajoissa :-( Taidanpa siirtyä seuraavaksi loimikauppiaitten sivuille... syksyn kuosit kiinnostavat aina.

  Ja vielä, Seijalle lämpimät terveiseni. Kuulin koiratyttösi siirtyneen toiseen vahtipiiriin *hali*

  VastaaPoista
 4. Auts... Seijalle osanotto! Toi sattuu niin sieluun asti....

  VastaaPoista
 5. Sinne se Riinuska lähti. Ilmavoimiin : ( Miun kaveri. Nyyh.


  Kiitos Hjirnakka pikavierailusta. Kiva kun kävit ja seuraavalla kerralla sit uudestaan. Vähän pidemmän kaavan kautta : )

  Eilen meillä vietettiin kuopuksen rippijuhlia.

  Oj ja voj. Likka oli söpö kuin mikä ja kaakku hyvää.

  Viimeisen yhdeksän kuukauden aikana olen järjestänyt kolmet isot hilut ja nyt tuntuu siltä, että seuraavat ovat vasta kun kuopus pääsee ylioppilaaksi tai valmistuu muuten vain.

  Omia tasavuosia aion juhlia kolmen vuoden päästä jossain. Mahdollisimman kaukana : )

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com