torstai 4. elokuuta 2011

Rentut ja ruusut

Sommerwind, niin kaunis, niin soma!

Nyt tosi pikaiset terveiset, silmäluomet painavat tonnin ja rypyt kärkkyvät omaa paikkaansa alaluomella... siis kiireesti otettava suuntimat kohti elvyttäviä ja kaunistavia unia. Sitä ennen vähän ruusuja.

Iso nivaska ruusuja Äitikullalle joka yllytti vielä kerran aitaustalkoisiin.
Niin sitä seniorikansalaisen tsemppaamana retuutettiin nivaska aitatolppia maastoon. Maasto oli astetta haastavampi mutta hevosten kannalta aivan järjettömän hyvä paikka. Nyt on viimeinenkin syömätön ala omalta maalta aidattu ja hevosvoimat jauhavat hommissa. Joskus ehkä tuolla paikalla on oma ratsastuskenttä. Joskus. Ehkä.

Hyvät kuntoiluspurttailutkin nähtiin uuden ruokailualueen kunniaksi. Metsänpojan ahteri osoitti kohti taivaita ja tamma verrytteli hivenen hillitymmin. Vieläkin puistattaa...

Olin itsekin aika yllättynyt kun sähköt räpsähtivät aitaan ihan ykkösellä. Aluskasvillisuutta on paljon ja liitoksia aitanauhaan tuli enemmän kuin halusin. Mutta sähkö pelittää ja paimenpoika nakuttaa.
Sain muuten itsekin rytmintahdistukset, ensi kerralla muistan irroittaa akkukaapelit siirron ajaksi...


Tämä ruusu tulee ihan kaikille lukijoilleni! On teitä ällistyttävän paljon ja näköjään torpalle tullaan kaikilta mantereilta paitsi harvemmin eteläisestä Amerikasta. Muut maanosat ovatkin jo tänne löytäneet. Kivakiva!

Nyt jokunen tunti kaivattua unta ja sitten onkin uusi puuhapäivä. Luvassa lammasaitauksen kakkososa ja jotain pienempää jumppaa.

Ruusuntuoksuisia yöunia!

2 kommenttia:

 1. On se vaan jännää miten sateet ja ukkoset pyyhkivät ohi. Oltiin uuden lammasaidan asennushommissa ja näytti, että justiinsa tulee myteri päälle. Katinvillat, pyyhki noin kilometrin päästä ohi ja salamoi ärhäkästi mennessään.

  Eipä siis toivoakaan, että huomenna säästyisimme letkujen vetelyltä.

  Tänään on ollut oikein työteliäs päivä. Tyhjennettiin lankkutarha hevosten sontakasoista (7 kottarikeikkaa), haettiin pellolta kolme jymylastia kuivaa heinää ja nyt illalla aidattiin uusi alue lampaille. Sillä pärjäävät syksyyn saakka, vuorotellaan nykyisen kanssa niin että tulevat molemmat kalutuksi talveen mennessä.

  Hevoset ovat vallan tyytyväisiä (ja pulleamahaisia) uudesta kattauksesta.

  VastaaPoista
 2. Laitumista tehdään selvää ennätystahtia. Se on nähty... julmettu heinikko muuttuu gofkentäksi niin sipeveästi! Pinta-alaa ei ole koskaan liikaa. Kai... mulla on neljän hehtaarin kokemukset.

  Töiden alettua olen niissä lähinnä kaulaa myöten suossa. Julmetun pitkät päivät ja vastaavasti lyhyet yöt. Muuta ei ehdi tehdä. Nyt koitin pihalla vähän yhtä sorakäytävän pohjaa pohjustaa, mutta joku sammutti valot... Yöllä alkaa täälläkin olla jo pimeää. Keljua.

  Huomenna sentään jokin kiva hemmottelu. Kampaaja. Juurikasvua on sen viisi senttiä - mikä näyttää kyllä aika.. hmmm... eksoottiselle. Ja otsatukka kutittaa nenänpäätä ja joudun huiskauttamaan kuin Hirnakan tamma, että näen johonkin suuntaan. Huomenna tämäkin asia paremmin...

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com