torstai 30. joulukuuta 2010

Välipäiviä


Nämä kuumeilupäivät voisi todellakin jättää väliin. Autokuumeen ja muiden sellaisten mukavien ja hytisyttävien kanssa toki voi elää. Ne tekevät elämästä hauskaa. Mutta klöntti kurkussa ja jäytävä lämpöily kuuluu sarjaan eniten v*tuttaa.

Eilen raahauduin kampaajalle, sitähän ei peruta niin kauan kuin pää harteilla keikkuu. Sen jälkeen olikin kiiruhdettava ponikerhon loppunäytökseen. Voi että ne on herttaisia, ne poniinit! Pikkuisia karvaturreja, römppävatsa ja tappijalat. Tästä toki tulee mieleen bloginpitäjän perhepotretit, ollaankohan sukua shettiksille?


Kuva on tumma ja niin on ponikin eikä mulla ollut uuden salamani manuaalia mukana. Eikä tosin siinä pakkasessa viitsinyt näpertää pikkunamiskoita paljain näpein. Ihan vain rukkasilla räiskin menemään. Onneksi joku ponikin osui salaman eteen.

Kotimatkalla sain kuulla sata ja kaksi hyvää syytä miksi meidän pitää hommata shettis. Tai mieluummin kaksi. Ylivoimaisesti paras veto oli kasvimaan kyntöhommat. Lannoituskin sujuu samalla kun poni päästelee papanat samoin tein. Ja nämä meidän tilukset eivät todellakaan ole niin suuret, etteikö täällä selvittäisi ilman työhevosta. Noh, perilliset ovat samasta puusta ja tiedän, että tässä vielä ponikaupoille päädytään. Toivottavasti ei nyt ihan vielä, ei edes ensi vuonna.

Poniravikursseille olisi nyt päästävä. Senkus vaan, hyvähän se on kun penskat harrastavat mieluisia asioita.

Hyvin menneen ponileirin päätteeksi kurvasin ratsutarvikeliikkeeen pihaan ja vein likat fleeceostoksille. Ja samoissa paidoissa ovat olleet eilisestä saakka.

Ilta menikin glögipannua väijyessä, flunssan torjuntaa tietenkin. Ensimmäistä kertaa piiitkään aikaan kolistelin kaapin kätköistä jopa XO-pullon esiin, siitä vaan aimo luraus glögilitkun sekaan. Konjakin Ystäville tiedoksi, viskiähän minä kaadan myyräkarkoitteeksi ;-)

Kieltämättä olo korjaantui, onhan se pienessä hönössä hauskempi sairastaa.

Tänään ei kuitenkaan ääni kulje senkään vertaan. Pitää vissiin hakea vielä optimaalisemmat säädöt glögin ja konjakin välille. Tietää testailua täksikin illaksi.

Huomenna on tosin tarkoitus antaa Iso-J:lle ansaittu vapaapäivä ja mennä itse töihin. Joten ei sitä liemilääkettä passaa hörppiä liikaa.

Jouluvieraatkin lähtivät kotimatkalleen. Tuli hiljaista. Ja tuli lumisade. Mutta se oli vähäinen näytösluotoinen sade, hädin tuskin kolmea senttiä pumpulilunta. Juuri sopivasti kuitenkin peittämään Nassen huolella merkkaamat jäälyhdyt. Inha kusenkeltainen jäälyhty on kirkkaassa päivänvalossa todella ruma. Todella.

Vähitellen täällä siirrytään arkeen. Ehkä näkyvin muutos on joulukuusen uloskantaminen. Se varistaa nyt neulasiaan niin huolella, että Loppiaisena meillä on pelkkä koristeltu ranka :-(

Äitikullan kuusi senkus tönöttää tyylikkäänä. Ja ihan sama sulatusaikakin oli molemmilla. Outoa. Outoa oli kyllä viimekesän hellekausikin, pakostahan se näkyy puiden outona käytöksenä.

Perilliset valittavat tekemisen puutetta. Huomenna on onneksi heppakerho kotikylän tallilla, pääsevät taas touhuamaan.
Ensi viikkohan heillä olisi vielä ihan kokonainen lomaviikko, en suoraan sanoen vielä tiedä, mitä ohjelmaa pystytään järjestämään. Töitäkin kun pitäisi ehtiä tekemään.

Pitkäkilpisten autojen letka vyöryy rajan yli ja se tietää töitä. Nyt olisi eurot kerättävä kuleksimasta. Harmi vain, että jäi venätän opiskelu lukioaikoina vähän muiden kiireiden taustalle. Nyt olisi pasalhstalle ja muille ilmaisuille tarvetta. Harasoo.

Nyt olisi kuitenkin maltettava huilata kun kerran rokulipäivää vietän.  Tässä malliksi Veli Winstonin lempiasento. Katti makaa ketarat oikosenaan sylissä ja yleensä jopa kehrää täydellä teholla. Aivan käsittämätön kumieläin. Rentoa elämää sinullekin, moikka!

9 kommenttia:

 1. Majakarin kuuselle kävi kuten Torpallakin. Tosin sitä pystyyn kuivanutta karahkaa ei edes viety kokonaisena ulos. Oksin sen paikallaan ja kannoin oksat sanomalehtiaukean päällä ulos. Sitten siivottiinkin...

  Muuten joulu ja uusi vuosi näyttävät sujuvan syömisen, lepäämisen ja elämän nautintojen parissa. Ei edes kyläileminen innosta. Olis monta paikkaa käydä visiitillä, mutta ei vain saa irti. Kotona perheen keskellä on niin hyvät fiilikset.

  Talvikelit pohjanmaalla on edelleen leppeät. -11 pakkasta ja pari lumihiutalettä yrittää sataa alas asti. Sais tulla enempi lunta, mutta tietenkin hesalaiset vetää taas välistä!!!

  VastaaPoista
 2. Jahas, ihan samat aktiviteetit ne on muillakin. Lepoa ja rauhallista lököttelyä ja siinä sivussa ne akut ja patteritkin latautuvat. Loppiaiseltahan ne taitavat työntäyteiset härkäviikot alkaa? Eikä juuri mitään virallisia pyhiä ennen Pääsiäistä?

  Onneksi jonkinlaisia talvilomia useimmille järjestyy, omastani en muuta tiedä kuin että viikolla 10 piipahdan etelässä.

  Talvikelit kertakaikkiaan ihanat. Ulkona olisi niin kiva toljailla vähäpätöisiä kinoksia potkimassa mutta kun niitä ei tänne meillekään taida kertyä niin ei sitten. Ja sitten taas huilimaan, köhköh...

  VastaaPoista
 3. Meillä juntattiin joulukuusi ulkoterassille, ihan käytännön syistä. Minen raaski kieltää hännänhuiskuttajien iloja....

  Onkohan näitä nopeita kauppakielen pikakursseja? Asiakkaita on uutistietojen mukaan tulossa kilometrijonoittain.

  Paranemisia ja tsemiä puotiin!

  Ponit kuuluu Torpalle, tietty. Sen komian suokkiorhin lisäksï ;)

  Toisaalta, uupumista hepojen pitämisestä tulee kuultua, mutta jos pitää lauman pienenä ja on apuvoimia, niin siitä vaan!

  VastaaPoista
 4. Nyt on näre pihalla ja neulasmatto imurin nielussa.

  Ällistyttävää, yksikään pallo ei kuusen alimmiltakaan oksilta päätynyt kissojen leluksi. Meillä oli ilmeisesti tarpeeksi sinnikäs vesipyssytulitus silloin kuusen tulopäivänä. Pari tömäkkää vesisuihkua kissansilmään (siihen hännänalaiseen) pitää höntimmänkin miukulaisen näköjään pois kuusen kimpusta.

  Nyt ne hömelöt ihmettelee mihin se iso vihreä juttu on kadonnut. Ja Ellin villahousut on ruopattu karstalla, viimeiset pentukarvat alkavat olla karstassa. Hieno siniharmaa villahousu.

  Iso-J kuntoilee pihalla lumikolan kanssa, sitä nyt sitten satelee, hiljaksiin. Vähän koristeeksi.

  VastaaPoista
 5. Joo... tänä vuonna kuusi tuotti ihmetystä. Mutta nyt se on kuopattu ja dööd ihan vaakatasossa, eikä vain pystyssä. Kaikkea sitä pitää nähdäkin.

  Sen verran saatiin irti Maestron kanssa, että käytiin tyrnimehukaupoilla tyrnimummon luona. Istuttiin jonkin aikaa jutellen. Paljon muitakin paikkoja olis käydä... yksinäisiä ihmisiä tervehtimässä.

  Toipumisia Torpalle!!!

  VastaaPoista
 6. Meilläkin vävykokelaan tuoma kuusi koki kovia ja päätyy pihalle nyt viikonloppuna.

  Nuista poneista piti sanomani, että ajoponit rulettaa : )))

  Shettis, jolla ei voi ajaa on täysin turhake. Se ei ole minkään väärtti eli jos joskus maailmassa sellaisen aiotte ottaa niin varmistakaa, että pihhaan tulee luotettava ajettava.

  Lapset kasvavat nopeasti ohi shetukan ratsastusiän, joten ajaminen on sen jälkeen liki ainoa järkevä liikutusmuoto.

  Toki ponilaisen kanssa voi käydä lenkillä ja juoksuttaa sitä, mutta ei sellaista jaksa iän kaiken tehdä. T. nimim. kokemusta on ; )

  Nyt talven tullen hauskaksi shettiksen liikutusmuodoksi on kehkeytynyt lumihankihilluminen.

  Tytöt ratsastavat laitumella V-R:llä ja pikku poni pinkoo perässä. Kaksi pääpästä yhdellä iskulla ; )

  VastaaPoista
 7. Hyvää Uutta Vuotta kaikille niin kaksi- ja nelijalkaisillekin blogin asianosaisille täältä Nemppalasta. Kuusi pönöttää vielä paikoillaan ja saa olla Loppiaiseen saakka. Taitavasti ulkoistin aamulla sen ulosviemisen seuraavalle viikolle. Hirnakalle paranemisia! Ponittimet olivat hauskoja kuvissa, lieneekö sama paikka, joka jää tien varteen Joensuuhun tultaessa.

  VastaaPoista
 8. Hello all you darlings!
  Tänään taitaa olla jo lähestulkoon tolkun päivä. Siis kuumekidutuksen kannalta. Tyrkkään jossain välissä päiväkirjamerkintääkin mutta tulinpa pikaisesti kuittaamaan pari kommenttia.

  Nita, vain ja ainoastaan monitoimiponeja meille. Jos niitä nyt yleensä tulee. Yhden asian hevosia ei oikein ole järkeä kotitallissa seisottaa. Kärryponi on ihankin jees.

  Nemppa, ei näy tämä poniparatiisi millekään valtaväylälle, on melkoisen peltotien takana kaukana kaikesta.

  Äitikulta pyörii torpan mäellä ihan toimettomana. Eilisen istui pasianssia lyömässä ja tänään yrittää olla vähän nohevampi. Täällä oli niin paljon elämää ja hulinaa Joulun aikaan joten onhan tämä taas uusi tilanne. Tämä normaali rauha ja hiljaisuus.

  Nyt perillisille evästä ja sitten tallille.

  VastaaPoista
 9. Virallinen toivotus:

  HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2011!!!!

  Vuodet vierivät, taas yksi saatetaan kunniakkaaseen loppuun juhlien ja raketteja katsellen!

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com