maanantai 20. joulukuuta 2010

Joulusiivous

Tämä on niin helmi, että vaatii päästä jakeluun myös blogin kautta.
Kiitos vain Tuula-Annelille :-)

Otetaan ihan rennosti vain, Joulu kyllä osaa tulla ilman etukäteisahdistusta. Valoja vain vähemmäksi niin eivät ne mahdolliset fengshuin virtauksia tukkivat kasat, keot ja muut muodostelmatkaan näy niin selvästi. Ja glögiavusteinen rentoutus ei tee kenellekään kehnoa, näillä pakkasilla.


Joulusiivoilua kaikille energisille!

1. Luo omalle tietokoneellesi uusi kansio

2. Anna kansiolle nimeksi "Kodin pölyt ja sotkut".

3. Ota lasi viiniä.

4. Klikkaa oikealla hiirinäppäimellä uutta kansiota.

5. Valitse "Poista"

6. Tietokoneesi kysyy nyt: "Haluatko poistaa Kodin pölyt ja sotkut lopullisesti?"

7. Klikkaa "kyllä".

8. Nosta jalat pöydälle, juo viini, nauti ja anna Joulun tulla... !!!

13 kommenttia:

 1. Jahas - auto on siis kirjanpitäjästä kiinni. Omalleni soitin Outbackia mieliessä ja kirjanpitäjän sanoi, että tyhmää ostaa auto. Pitää ostaa tuotantovälineitä. Ostin auton. Kun halusin.

  Ja toi joulusiivous juttu oli tosi loistava!

  Nyt takaisin kaupunkiin - tytöt pitää viedä joulushoppailuun

  VastaaPoista
 2. Läählääh, vuoden myyntiennätys tahkottu! Nyt olen kotona ja päivän merkinnän ohjeistuksen mukaisesti on lasillinen viiniä edessä. Ihan kohta teen sen klikitiklik-siivouksen.

  Juu, mulle kirjanpitäjä sanoi, että se nyt vaan on tyhmää maksaa maksimaaliset verot kun niitä voi ihan laillisin keinoin vähentääkin. Mulla kun on kulurakenne niin yrittäjäystävällinen ettei juurikaan muita kuin palkka- ja tietoliikennekulut edes ole. Että pitäisi siis tuhlata enemmän!

  Jeessöör, kyllä mä nyt voin korteni kekoon kantaa ja yhtyä kulutusjuhliin yhden Subattimen verran :-)
  Itse asiassa, assan valoissa vasemmalle kääntyessäni lähti nykybiili kintaasta ja komealla sivuluisulla lipsuttelin valoista läpi. Pysyin radalla ja jatkoin matkaakin mutta kyllä hiotti. Voi perhana että tuntui taas ikävältä. Että kyllä mie sen auton laitan, ihan vain luontaisetuna issellein. Turvavälineistä ei tingitä ;-)

  Huomenna on ostospäivä. Ja viimeisten postipakettien toimituspäivä. Titalle on tulossa pikkuinen nyytti, rohkenisko matkahuoltoa kysäistä? Mitä veikkaa hän? Posti vai ÄmHoo kiitää sukkelammin?

  Nyt koetan elvyttää itseni ja haalia jotain ajatusta kasaan Joulun ruokalistasta.

  Puuh.

  Ai niin, Nemppaakin on tänään nähty, oli kiva!

  Ja meitä onnenpossuja ei lumisateet tänäänkään piinanneet. Lumipeite paksuni kolmisenttisellä pakkaslumihötöllä jonka voi periaatteessa lakaista pois pihalta. Se on toi Iso Vesi kun jättää sateet vastarannalle. Ekat kevätauringon säteet ja tadaa, meillon kylvökausi käsillä...

  VastaaPoista
 3. Nemppa on kotiutunut lumen keskeltä, sitä oli paljon ja se oli valkoista, joskin onnistuin onneksi pysymään pientareiden välissä, kiitos aina luotettavan Rakkaan P...autoni. Auton tulee olla omistajansa hansikkaaseen, mielenlaatuun, persoonallisuuteen ja tyyliin sopiva ja Hirnakka se oli hieno. Nemppa antaa kaiken tukensa projektille. Joulusiivous-juutu on mainio, toimiikohan se kirjahyllyyn, artikkelipinoihin, työpöytään ja makuuhuoneessa majaileviin lehtiin?? nyt kiidän kokeilemaan,hugs, hugs!:))

  VastaaPoista
 4. Jee! Pian voidaan onnitella uudesta menovehkeestä! Pidä nyt kieli keskellä suuta, kun luistelet menemään. Joku on ainakin täällä käynyt kiilloittamassa risteysten pinnat suht liukkaaksi.

  MelkeinViimeiset jouluostokset on hankittu. Ennen kaikkein helpointa oli ostaa lapsille lahjoja. Vaan nykykakakaroilla on niin paljon kaikkea ja siitäkin vähän enemmän.

  Onneksi omat ipanat on helppoja tapauksia, vaikka tavaramäärää täältäkin löytyy. Harrastusten parista hyötylahjoja ja jotain pientä neitimäistä turhaketta kääräistään pakettiin. Potkukelkkaa on kyllä vaikea paketoida... ei taida viitsiä edes yrittää...

  Pitää lähteä vaeltamaan liiteriä kohti. Puiden kanto näyttää välttämättömälle.

  VastaaPoista
 5. Olen elpynyt! Sauna sen teki. Ja itse asiassa, koin kanojen seuran varsin virkistäväksi.

  Piipahdin kanaliassa vesitankkauksen merkeissä ja jäin ihmettelemään helttapäiden touhuja pidemmäksi aikaa. Yksi valkoinen silkkikana istui niin tärkeänä orrella. Yleensä ne eivät juurikaan lattiatasosta lehahtele mihinkään ja nyt huimapää killui metrin irti maasta!

  Perillistenkin lahjatoivelista lyhenee vuosi vuodelta. Mutta toivelahjat ovat jo läppäri-uusi versio kännykästä -linjalla. Ratsastuskamppeilla täytän pukin konttia mielelläni mutta noi härpättimet menee vähän överiksi. Sanoo saita äiti joka haalii roposia autonsa käsirahaan :-)

  Potkukelkka olisi kyllä oiva menopeli lehdenhakureissuille. Pitäisköhän ilahduttaa Äitikultaa aidolla mummokiihdyttimellä? *pohtii*

  Ilma on lauhtunut, nihkeät -10 ja ta-daa: luntahan se sataa meilläkin. Onneksi hyvin hyvin maltillisesti. Tupa on lämmin ja kunhan saan kutrit letille voin siirtyä jahtaamaan Nukku-Mattia.

  Adios!

  VastaaPoista
 6. Ai niin... jäi vastaamatta selvään kysymykseen, kun niin vakavasti otin osaa The Auton hankintaa. Päivälläkin pohdin, että minkähänlaisen ratkaisun Hirnakka tekee. On muuten tosi juttu. Subarun ostoa ei vain tarvi katua. Muuta vikaa siinä ei ole kuin se, että n. 10 vuoden päästä peltiin tulee ruostekukkia. Sekin on paljon hoidosta kiinni. Mikään ei ole ikuista. Mutta tekniikka kestää ja ketää. Mun yli 300 000 ajettuun Subaruun ei ole vaihdettu edes pakoputkea.

  Niin ja vastaus - jos vain mahdollista, niin posti toisi perille asti. Kiitos ja silleen :D

  VastaaPoista
 7. Huomenta tännekin.
  Yöllä tuli lunta ja nyt Iso-J saa aamuliikuntansa kolahommissa. Pehmeää puuterilunta joka pöllähtelee somasti. Kissoilla on lystiä umpihankihyppelöissään. Ellikin on kuin orava.

  Minä pidän puolivapaan aamupäivän. Joskin sen joutuu uhraamaan kauppakierrokselle. Vielä ei ole kalsarivapaiden aika.

  VastaaPoista
 8. Pikainen kysely; EIKÖ TEILLÄ OLE POTKUKELLKKAA ???????????????????

  TÄH !

  VastaaPoista
 9. Juuei riitä energia (eikä aika) päiväkirjamerkintään. Ostoksille lipsahti repullinen rahhaa ja monta tuntia tehokasta työaikaa... onneksi mulla on luottopakki Iso-J joka viihdyttää kaupungin rouvia (ja saa rouvat hölläämään lompsiaan) ihan antaumuksella.

  Kieltämättä kaipasin nelivedon riemuja kun ulvotin moottoria parkkihallin rampeissa (tasolle 7 on pitkä matka) ja joka hemmetin valoissa mulla oli neljä sutivaa pyörää. Ja on sentään upouudet continentalin nastatassut alla.

  Vielä muutama kortti postiin, muutama nyssäkkä liikenteeseen (Titalla postilaatikko kolisoo torstaina) ja pari lahjusta kääreisiin. Sitten pääseekin puuhaamaan ruokien kanssa. Se on enempi mun laji.

  Ja Nita, vastaus on EI, ei ole jamespotkukelkkaa eikä ketkupolkkaa :-( ... -vielä!

  VastaaPoista
 10. Voi sentään, potkukelkka on niin must ettei mikään! Kokeilepas itse, kuinka saa mahtavasti selkälihakset jumiin potkuroimalla... :D Ei kun oikeesti se on sangen sutjakka kapistus liikkua paikasta toiseen. Meidän potkuri on myös oivallinen kantojuhta liiterin ja pirti välillä. Kepeästi kulkee puut!

  Lahjat on paketoitu. Satuin lurkkimaan tulevaa joululahjaani - Canon D60 digijärkkäriä ja tykkäsin näkemästäni... tuskin maltan odottaa aattoon ja kiroan sitä, etten hokannut ladata akkua ennen paketoimista! No honeymoon siirtyy joillakin tunneilla vain.

  Nyt nukkumaan ja sassiin. Ipanoilla alkaa huomenna joululoma. Käyvät hakemassa todistukset vain koulusta. Sitten aletaan viettämään pitkiä, leppeitä, löysiä ja laiskoja aamuja. Kaikki suorittaminen, aikataulut sun muut on kielletty. Syödään hyvin ja maataan pitkään koko porukka - mitään aktiivilomaa ei ole kukaan tilannut.

  VastaaPoista
 11. No tulihan se vastaus kun vähän potki... ; )

  Siis potkukelkka on Titaa mukaillen ihan MUST !

  Seija-täti muisti meidän mukuloita joskus taannoin ihanalla lahjoituksella (kiitos, kiitos, kiitoooos) ja tästä syystä meillä on niitä peräti kaksin kappalein.

  Ei ole mitään mukavempaa kuin potkia menemään kylätietä näillä keleillä kun Tiehallinto ei ole vielä keksinyt hiekoittaa teitä.

  Meidän naapurin neito ulkoiluttaa toisinaan potkukelkan kanssa niin koiransa kuin hevosensa ! On kieltämättä aika villi näky kun iso suokki ravaa potkukelkan vieressä : ))) On kuitenkin tottunut touhuun eikä lähde lapasesta.

  Meillä isäntä hurruutteli laitsapelloille urat traktorilla ja junnu kävi siellä liikuttamassa V-R:n. Pikku Sittiäinen juoksi perässä minkä kintuistaan pääsi : )

  Kyllä tällainen kunnon talvi on tuhat kertaa parempi kuin se vesisade/jääkeli vaihtoehto.

  VastaaPoista
 12. Nemppalassa on teemana kuusi ja broileri. Tulin kotiin kera kuusen ja broilerin ja totesin että Mr. Biird varmaan nauraa partaansa kun näkee meikäläisen kiitämässä paikasta A paikkaan B minuuttiaikataululla. Kuusi on toivottavasti tänään ainakin jalassaan ja broileria aion syödä, hokasin nimittäin Mestarin Herkun aamuisen taistelun jälkeen, että minulla ei kuitenkaan ole mitään ns. arkiruokaa tälle päivälle, joten kauppias auttaa aina ja saalis odottaa vain kaverikseen risottoa tai salaattia. Kyllä tämä varmaankin vielä Jouluksi muuttuu... Mukavia valmisteluhetkiä kaikille ja hugs Torpalle!

  VastaaPoista
 13. Kunhan vain Nemppa saa broilerin kuusenjalkaan ja kuusen uuniin :-) Vai miten se oli? Mr. Bird puistelee päätään ja pidättelee nauruaan.

  Kyllä joudun tunnustamaan vakavan puutteen torpan logistiikkaosastolla. Puuttuu sekä neliveto että potkukelkka.

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com