sunnuntai 26. joulukuuta 2010

Tapani tunnetaan


Täten julkisesti tunnustan rajallisen tekniikan omaksumiskykyni kauheat puutteet. Tässä sitä nyt ollaan. Maailman ykkösihanin läppäri, aito Omenakirja sylissä, järkkärillä otetut kuvat käytössä ja muutenkin pitäisi olla kaikessa olla vain ja ainoastaan vanhaa kunnon hyvyysvikaa.

Ja sitten blogin kuvituksena on niin nähty hikinen helleborus, uusintana. Häpeän!

Mutta tästä sitä noustaan kuin usva paskasta ja tulettepa vielä ällistymään väläytyksiäni. Joskus. Kun se sokea kana jyväsen löytää.

Ihanaa Joulunaikaa tässä on saatu viettää. Torpan mäellä on temmeltänyt kaikkiaan 11 henkilöä ja entisenlainen nuppiluku niitä eläinmaailman edustajia.

Ruoka on ollut tuhtia ja sitä on syöty yölläkin. Pyjamanhousuissa on juuri riittävän anteeksiantavainen joustokuminauha. Tänään tosin kokeilin varovasti farkkujen (stretch) pukemista. Ja kyllä ne vielä ylös asti nousivat yhden kynttilöiden vientikeikan ajaksi. Mutta kiireenvilkkaa sipaisin raappahousut takaisin ylleni kun kotiin palattiin.

Pakkanenkin lauhtui, nyt on semmoiset -11.
Sitä minä vaan en älyä, että missä se itäisen Suomen paksu lumipeite oikein on? Ei meillä ainakaan.

Huominen tuo tullessaan arjen, alennusmyynnit ja perillisten ponileirin. Oli ihan järisyttävän ihq joulun päätöslahja tuo ponipuuhapäivien lahjakortti ja leiriohjelma. Toivottavasti pakkanen pysyy maltillisissa lukemissa seuraavat kolme päivää. Perjantaina olisi ihan normaali heppakerhopäivä joten hevosvoimien parissa lapsoset lomaansa viettävät. Tosi kiva. Ja äiti on hyvin hyvin kateellinen.

Taidanpa pestautua paikalliselle tallille satunnaiseksi karsinanputsariksi, terapiaahan se olisi, minulle.

Ja koskapa kuvamateriaali on niiiiin nähty, ei tällä erää heru enempää. Laitan ihan nolouden huipentumaksi tuon saman yrtin vielä uudelleen, kas näin:


Tapani tunnetaan ja kenties tulevana vuotena uusiakin opitaan. Onhan mulla pelit ja vehkeet nyt niin huippua, niin huippua. Vaan kun mikään tekninen vehje ei peitä sitä faktaa että taidot ei riitä, ei niin millään ;-)

Hauskaa loppuvuotta, älä tikahdu torttuun! Eikä mitään rumia temppuja aleryysiksissä.

8 kommenttia:

 1. Oho, ahkeruus palkitaan ja päivitetyn iPhoton myötä vanhat räpsyt ovat nyt ihanasti järkässä myös Omenakirjalla. Yli 6000 kuvaa kestää siirtyä mutta nyt se on tehty, kiitos ja ylistys Macin tehoille.

  Seuraavaksi agendassa lukee Sunnuntaisauna joten sinne siis.

  VastaaPoista
 2. Jahas jahas... joku toinenkin on vaipunut epätoivoon manuaalien kanssa. Mullakin on luettuna vajaa 400 sivua kameran manuaalia. Lakkasin ymmärtämästä mitään noin puolessa välin. Päätin sitten yrittää opetella asia kerrallaan käytännössä. Muutenhan minä olen kuin Porchen omistaja, joka ajaa kolmeakymppiä kerran viikossa kirkkoon. No way.

  Eli Hirnakka - asia kerrallaan letkutettuna selkäytimeen kapasiteetin mukaan. Mutta ajan kanssa selätetään kaikki haasteet. Nih.

  Kyllä me pystytään siihen!

  Huomenna pitää selättää langattoman verkon pykääminen pystyyn. Pieni reissu laitekaupoille... toivottavasti niillä tyrkkää ale.

  VastaaPoista
 3. Tita, ehkä eniten maailmassa ikinä vtuttaisi os löytäisi Joululahjansa
  -50% alesta. Ei kai nyt niin voi meille käydä??

  Kyllä laatutavaran arvo säilyy! Katso vaikka peilistä ;-)

  VastaaPoista
 4. Mmfff... peilissä... nooohh... nööööy... sanoisin -75% alessa ja sekin väärää kokoa....

  Mutta relax vain... takuu on mennyt umpeen jo ajat sitten. Joten jatketaan entisillä eväillä tyylikkäästi purjehtien aallokosta toiseen!

  Uusi vuosi tuo uudet kujeet. Ja haasteet. Viime vuosi ei mennyt ihan putkeen, liian paljon tekemistä ja vaivaiset 24 h vuorokaudessa. Hei... sillä ei ihmeitä tehdä! Mutta päästiin sentään johonkin.

  Maestro on muuttunut pikkupojaksi jälleen. Nallekarkkien sijaan se alkaa huomisesta lähtein hamstraamaan ilotutulitusraketteja. Minä voisi elää täysin ilman, mutta perheraadilla minut on äänestetty ehdottomaan vähemmistöön. Ihan turhaa rahan räiskimistä taivaalle. Vaan ei mua kuulla... Onneksi tää on vain kerran vuodessa ja enää ei ole räiskettä pelkäävää koiraa ja hevosia. Räiskikää siis penteleet!

  Arki koittaa heti alkuvuodesta.... :D

  VastaaPoista
 5. Nemppalassa on zen-tila, nyt pitäisi ryhdistäytyä matkalaskun laadintaan, huoh...! Pitkä huokaus. Tämä viikko aikaa laatia uudenvuodenlupauksia ja nauttia kotona olosta. Nyt kaivan kuitit esiin ja ryhdistäydyn. Mukavia pakkaspäiviä ja kohti vuotta 2011!

  VastaaPoista
 6. Joulu tuli, oli ja meni. Huiskis.

  Töihinkin jo ehdin eli arki alkoi ennen kuin juhlapyhiin ehti edes tottua.

  Titalle piti sanomani, että heitin kysäsyn sulle meiliin. Jos nääs jossain vaiheessa sitä lueskelet ?

  VastaaPoista
 7. Juu, oli varsinainen pikajoulu, minä jumitan vieläkin pyhissä. Oleskelin käsittääkseni tämän päivän valoisat tunnit työni ääressä mutta henkisesti olin kotona. Joskus vain laiskurimoodi jurahtaa ns. pykälään.

  Perilliset palasivat ponipuuhistaan erittäin poninhajuisina joten sain syytä epäillä, että yksi poninryökäle olisi tungettu reissukassiin. Ei sentäs.
  Huomiset ponipuuhat ilmeisesti siirtyvät leudommalle päivälle kuin myös pahalta näyttää keskiviikkoisen suhteen. Vähän kurjaahan se on mutta säitä ei voi valita.

  Nempalle kiitokset mainioista tervehdyksistäsi!

  Nyt vielä pikainen vilkaisu social networkin maailmaan ja sitten sinne minne valo ei paista, peiton alle. Tv-huone on kansoitettu viimeistä istumapaikkaa myöten, Iso-J, siskonpojat x 3 ja siskolikka itte palvovat isoa näyttöä... olisi siellä jotain piippuhyllypaikkoja vielä vapaana mutta mua ei illan leffa kiinnosta. Travolta ei ole onnistunut sitten Pulp Fictionin.

  Huomenna kenties onnistuneita aleostoksia (ratsunurkan ale on pakko tarkistaa) ja ehkä illasta liikene sininen hetki valokuvaukselle.

  Vanhan läppärin kuvat on ilmeisen onnistuneesti siirretty ulkoiselle levylle. Voikohan se olla todella plug and play? Liian helppoa ollakseen nörttihommia. Mikäli näin todella on, aion imaista kaikilta pöytäkoneiltamme (2) kuvat ulkoiselle ja ottaa PowerMacin käyttöön.

  Mikäli joku esittää riittävän hyvät perusteet miksi tarvitsisi vanhan pöytämäccini, kuuntelen mielelläni. Siinä on paljon paljon kaikenlaisia kivoja ohjelmia kuvanveivaukseen ja muihin mainosmaailman hämärähommiin.

  AI joo, tiedättekö miten nörtti saa raitista ilmaa? No hän avaa tietty windowsin *aaahhhaahhhaaa*

  Ja nyt tämä nörtti pyyhkii rillit huuruista ja siirtyy brains off -asentoon. Adios amigos!

  VastaaPoista
 8. Avasi windowsin saadakseen tuulahduksen muualta päin Suomea.... (linkitetty vitsi, hehehe)

  Tämä on riehunut lumilapion ja -kolan kanssa, lunta on tullut ihan riittävästi,kiitos paljon. Paras aika vuodesta odotella lumilinkoa takaisin takuuhuollosta, josta se ei tule kai ikinä takaisin, prk. Olkapää, kyynärpää ja ranne alkavat jo muistuttaa, että riitti homma, talliaikoina tätä lappamista tuli tehtyä ihan tarpeeksi, jotta vieläkö pitää?

  Katselin päivälenkillä kaunista maisemaa, rikkoutumatonta syvää hankea riitti. Eikä jälkeäkään toissapäiväisestä tarpomisesta eli ei siitäkään hikiurakasta ollut hyötyä. Tai no oli siis kalorien hävittämisessä, joita on kertynyt uhkaavasti. Toisaalta, ainakin koirat nauttivat, varsinkin PojuPieni, joka rakastaa temmeltämistä hangessa. Emäntä ei...

  Emäntä nauttii talvilomasta ja viettää harvinaista aikaa netin ääressä iltamyöhään. Nykyisin kun voi pitää monta ohjelmaa auki samaan aikaan, kuten kirjanpito, nettiradiot ja FB. Ja aamulla saa nukkua pari tuntia myöhempään. Elukkaherätys on oikeastaan ihan kiva ;)

  Uutta pikkukameraa testaillaan, todisteita lumitalvesta on jo laitettu esiin. Jahka sää paranee, rohkaistun kokeilemaan vanhojen putkien sopivuutta uuteen runkoon.

  Uusi vuosi tekee tuloaan, kaikesta huolimatta aion käydä ostamassa ne jokavuotiset ampiaiset (vai-mitä-ne-nyt-onkaan) ilmaan pärryytteltäväksi. Muutama kaunis taivaalle kiitävä ehkä.... joka tapauksessa seuraavan viikon ohjelmaan kuuluu lähipelloilla koirien kanssa riekkuminen, jolloin käytän niitä törkeästi hyväkseni. Saavat noutaa kaikki kyläläisten ampumat rakettikepit!

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com