tiistai 7. joulukuuta 2010

Hätäisesti, pikaisesti ja ihan nopsaan vaan


... mutta lyhytsanaisuutta en ole oppinut vieläkään :-) Se, että päiväkirjamerkintään ei teknisesti mene pitkää aikaa, ei todellakaan tarkoita minun kohdallani lyhyitä lauseita tai tiivistettyä tekstiä. Ei myöskään punnittua puhetta eikä juuri muutakaan oleellisen tärkeää viestinnän ytimekkyyden kannalta.

Se on kuitenkin jo tiistai, eilinen Itsenäisyyspäivä teki todellakin arjesta juhlan ja yksi maanantai on pois pelistä. Sopii mulle hyvin. Tämmöinen tynkäviikko kelpaa hienosti. Toki voi olla, että pientä painetta kiireiden suhteen loppuviikolle kertyy mutta sitä surraan sitten. Sain kuitenkin eilen ihan älyttömästi aikaiseksi sellaisia "pitäis hoitaa" -askareita.

Rekkusen trimmausaika puuttuu vielä, toki oman kampaaja-ajan sain hoidetuksi. Soitettavien puheluiden lista senkun kasvaa.


Talvinen torpan piha on niin idyllinen. Lunta ei ole mahtipontisen paljoa eikä juuri tarvittaiskaan. Nyt on oikein hyvä tuo 15-senttinen kerros.  Pehmentää ja vaimentaa ja eläinlauman tassut pysyvät puhtaina. Niitä kun sen 16 kipaletta (tassuja) rynnistää sisään samalla avauksella, toivoo kaikkien olevan kohtuullisen kurattomia. Ja näillä keleillä ovat. Iloitkaamme asiasta asiaankuuluvalla hiljaisella kiitoksella!

Jopa Elli kiiruhtaa aamuisin ulos, on kyllä myöskin ekana tinkimässä takaisin sisälle. Jotain kehitystä Ellissä on kuitenkin tapahtumaisillaan, ei ole enää aivan niin pöyristynyt ulkoilusta kuin vielä pari viikkoa sitten. Eipä pakkastakaan ole nyt kuin vajaat 10. Joten ilmeisesti villahousukissakin tarkenee.

Tämän päivän hohtohetket lienevät vielä edessä, nyt työkiireet painaa päälle ja eräs iso lähetys pitäisi saada maailmalle vielä tänään. Enää en tee sitä virhettä että tilaan kuljetuksen valmiiksi. On nähkääs aika tympeää pakata keikkaa kun kuski huokailee vieressä... Nää on täällä niin nopeita!

Kivat sulle ja kaikkea ihanaa! Tää menis taas, moi!

ps. Titalle leppoisaa toipumisvapaata

8 kommenttia:

 1. Kiitos toivotuksista! Kävin tänään yhden asiakkaan hoitamassa, ei vaivaa miltään kantilta enää.

  Ja kadettaa jos teillä tulee kaikki otukset sisään YHDELLÄ oven avaukselle! Meillä joudutaan avaamaan ja sulkemaan kaksi ovea jokaista kissaa kohti. Varmasti eivät mene eivätkä tule yhdessä toistensa kanssa.

  Suloisia maisemia ompputarhastanne! Pysykööt puput kaukana niistä!

  VastaaPoista
 2. Tita, eivät ne nyt kaikki aina yhtä aikaa ryysää sisään mutta melko usein kumminkin. Nasse-setä johtaa joukkoa ja jätkät loikkaa hophop-komennolla riihestä pihan poikki kotiin. Koiramaisia kavereita, kissoiksi. Nassehan menee hop-hop-komennolla melkein mihin vaan. Oppi vissiin nuorena poikana tallilla kummallisia käskyjä.

  Ilta taas jotenkin lipesi näpistä. Mukamas ihan vaan hetkeksi syvennyin rapistelemaan papereita ja kas, kello kalahti ysiin. Pikainen kanalakierros lämpimän veden tankkauksineen ja nyt hiillosta vahtiessa menee tovi. Ei pääse vielä hetikään unille.

  Kuvaaminen jää niin vähiin nykyisin. Valoisan tunnit vietän töissä ja aamutkin ovat jo niin sinisiä, ettei tuolla mun kalustolla (tai mun taidoilla) oteta ihania hämykuvia. Tai niistä tulee toooosi hämysiä :-)

  Pitänee syventyä torpan pieneläimistön kuvailuun, Nassen naama tosin on sensuroitu trimmaukseen saakka. Mutta ainahan meiltä löytyy illisteleviä kissanlärvejä... eikä sovi unohtaa kanoja! Otan teemaksi ryhtiliikkeen ja pyrin hankkimaan uusia räpsyjä kanalanväestä. Jep! Deal!

  Ja nyt sitten vajuttamaan laskupinoa. Pohja näkyy jo, myös pankkitilillä :-/

  VastaaPoista
 3. Nemppa onkin pohtinut miksi Kummikoira on loistanut blogista poissaolollaan, joten tässä selitys:) Kaveri on jäähyllä jääkiekkotermein trimmaukseen saakka. Jepjep! Terveiset tervakaupungista, aivan maanantai-fiilis vaikka on tiistai. Perille pääsin vaikka päivä oli pitkä ja takkuinen, niin se joskus tuppaa olemaan. Nyt pitänee keskittyä Mr. Dellin nakutteluun muutoinkin kuin blogin kommentoinnin tiimoilta.

  VastaaPoista
 4. Haa Nemppa - minä arvasin syyn kun katsoin Nassen perävoittoista lumessapiehtarointikuvaa...! Saa se ärrieri ollakin pitemmässä karvassa talvella, eihän se ole mikään parrasvaloja kiertävä DonJuan!

  Kyllä se on ihanaa, kun Torpallakin eläimet saavat siirtyä ihan itse sisältä ulos ilman kahlitsevia riimuja. Se on luksusta niin Torpan väelle kuin eläinystävillekin. Vapaata askartelua raittiissa ilmassa. Ja mummolan välipalat... niitä nyt mitenkään väheksymättä.

  Meillä kuopus piinaa isäänsä koiran hankinnalla. Maestro kun ainoana vastustaa ihan täpöllä koiran hankkimista. Annoin kuopukselle vapaat kädet työstää isäänsä. Siinä on sitten kaksi toooosi kovapäistä vastakkain. Keväällä vain viimeistelen hegemonian kaatumisen hankkimalla sen bordercollien pennun...
  Mutta ei huudella siitä vielä tämän isommin...

  VastaaPoista
 5. Jipsii ! Titalaan bortsu : ) On sitä odotettukin...

  Meillä on täällä eteläisellä rannikolla talvi. Lunta liki puoli metriä, pakkasta -12 ja aurinko koettaa kurkoitella taivaanrannalle valaisemaan.

  Kaikki puut lumivalkean huuruisia. Kaunista.

  Saisi pitää tämän kelin ainakin jouluun saakka. Sitten vaihdetaan moodi kevään odotukseen.

  Juu, juu. Tiedän. Tammi, helmi ja vielä maaliskuu menee talvea pitäessä mutta sitten. On varmaankin jo kevät.

  Talven taittumiseen antaa oman mausteensa pikku ukkelin kotiutuminen. Alkaa jo jänskättämään ! Se on meinatenkin melkostalailla pian. Hui.

  Monsterin kotitallilla oli tässä jokin aika sitten suuri suru. Pitkätukka Mofa-ori siirtyi ilmavoimiin marraskuun loppupuolella.

  Asia oli tiedossa, mutta silti. Toisaalta, se sai lähteä "saappaat jalassa".

  Kuin Kari Tapio ikään.

  VastaaPoista
 6. Nita, veit taas kerran sanat suustani. Teillä on mielenkiintoinen kevät odotettavissa kun Mofan perillinen jatkaa kunniakasta Hyvien Hevosten ketjua.

  Tita, hiljaa mielessäni huudan hurraata Mission BC:llenne. Kyllä se Maestrokin siitä vielä taipuu, keväällä viimeistään. Ja teidän kuopus kyllä varmasti tietää mistä narusta nykäistä. Kuopuksilla on semmoinen taito luonnostaan :-)

  Laitanpa päiväkirjamerkintään pari kuvaa, päiväntuoreita!

  VastaaPoista
 7. Nassepossu on jäähyllä, linssiluteen virastaan. Eksyin juuri tänään hauvakone.com sivulle ja borderterrierin kuvaukseen. Suttuisen näköinen pikkurakki, niin siellä taisi lukea :-) Meillon ihan just semmoinen!

  VastaaPoista
 8. Haa, Hauvakone.com kuullostaa hyvälle, taidan liittää sen favoritseihin esim. vaikka jonkun sale...alkuisen tilalle. HUOM! tämä ei tarkoita S. Niinistön fanittamaista vaan jotain ihan muuta, joka liittyy käsitteeseen työ ja sen mukanaan tuomat velvollisuudet. Suosittelein tänään muuten bortsua puhelimitse eräälle ystävistäni kun spekuloimme koirajuttuja. Tervakaupungissa on talvista mutta nyt ei jaksanut hurvittelukaan (kaupoissa)innostaa, kotona on niin kivaa että mieluusti olisin vaikka siellä. Hotellit ovat oikeasti aika tylsiä, tuumii Nemppa.

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com