perjantai 3. joulukuuta 2010

Komiasti!


Tähän olisi nyt oikein naseva lykätä joku riimi tähkänlaurilta mutta kun ei heru niin ei heru. Osuvampaa kuin Palava rakkaus, eksyneenä tai karanneena ei voi olla. Siellä vain tontin rajalla helotti koiranputkien ja muiden kesäheinien keskellä kuin huutomerkki. Love is in the air!

Aamulla lähtee torpalta Ryhmä Romu kohti lakeuksia. Oikeasti näitä häitä on odotettu. Sulhanen on meidän kylän poikii, melkein. Esikoisperillisen kummisetä ja Iso-J:n "broidi". Ei siis silleen virallisesti mutta henkisesti. Tärkeä ja rakas meille kaikille. 

Kovan kautta on elämänsä elänyt, enemmän kuin tarpeeksi on yhden kannettavaksi annettu. Mutta tolokun mies, tolokun mies hyvinnii. Ja kaiken onnen ansainnut. Hurraa ja hejaa hääparille!
Odotettavissa on jonkinasteinen itä-länsi -matsikin, sanontojen suhteen. Meillon ässä hihassa :-)
 
Sunnuntaina joskus myöhään kurvataan takaisin kotipihaan. Äitikulta ja vankka vahtijoukko jää pitämään torpalla jöötä.

Tämän perjantain saldoksi voidaan kirjata vallan muikeata kaupankäyntiä, perillisten ponikerhoa ja juhlavaatteiden silitystä. Tammalla on muuten jo melko vaikuttava vyötärönseutu, se hyvin erityinen hevosenpoikanen on jo alamittaisen joulukinkun kokoinen!

Muutenkin oli hienonhieno talvipäivä, kaikkine ihanine kaamoksen värisävyineen. Harmi vain, ettei työmatkalla ole aikaa pysähtyä fotaria leikkimään. Joki on just nyt vähän lumen ja ohuen jään aikaan niin villinhieno. 

Viisas vetäytyy nyt yöunille, aamu tuloo äkkiä. Niin jykevä on rakkaus! Puspus, see you sitten!11 kommenttia:

 1. Nuo pinkit kukkaset ovat muuten heinäkuulle kukintaansa siirtäneitä ranunculuksia, leinikkejä. Yksi lempikukistani. Vallan ihana kukka, oikukas (minun hoidossani) ja lyhytikäinen (minun hoidossani), yksivuotinen (minun hoidossani) ja muutenkin suloinen.

  VastaaPoista
 2. Upeita kuvia, liiankin herkistäviä.

  Tahtoo joulupukilta kunnon digijärkkärin!!! Yks Canon EOS1000 + zoomi on Anttilan tarjouksessa ja toisaalta kaveri myy 550D:tä putkineen.....

  Se "verosuunnittelu on jotain semmoista, mikä on lain puutteissa sallittavaa ja mitä jokaisen ihan palkkatyöläisenkin pitäis osata, puhumattakaan yrittäjästä. Veronkierto taasen on rikos". (suora lainaus duunin juristilta kaffel´päydässä)

  Olin ihan tyytyväinen viime vuoteen, olin osunut arvaamaan palkkatyön ja tuon ennalta-arvaamattoman sivubusineksen tuotot suht kohdilleen. Verojutut meni pienellä lisämaksulla kohdilleen.
  Tuo hevosala on niin ennalta-arvaamaton. Koskaan ei tiedä, kuka potkii kenenkin traikun korjattavaksi :D

  Iso-nokkainen KoiranPoika kasvaa ja on edelleen niin kakara et en tiedä mitä siitä tulee. Ei kenttätöissä kommentoi edes herkkupäiviään viettäviää kaveriaan. Lieneekö jälkeenjäänyt, myöhäisherännäinen vai laumanjohtajaa kunnoittava työ/kisakoira? Tiedä häntä, nyt on joulukuun treenitauko, tekee hyvää myös emännälle. Onhan tässä tullut ajeltua ympäri maakuntaa ja ulkopuolellakin ihan kiitettävästi mustiin pukeutuvien äijien perässä ;)
  Tää tarkoittaa sitä, että mulla on viikonloppuaamuja, jolloin ei tarvi laittaa herätyskelloa soimaan. Mä aion nukkua! Kunnes tulee nokka nassuun, et nyt tarttis päästä ulos.....

  VastaaPoista
 3. Ai niin, piti vielä sanomani jotta ONNITELUT POHOJAMMAALLE, pitäkää kunnon häät joita muistellaan ja muistetaan vielä ensi vuosikymmenelläkin.

  VastaaPoista
 4. Nemppa lähettää onnittelut häähumuun, sulhasen joskus ohimennen tavannutkin. Toivottavasti Pohjanmaalla on edelleen yhtä mykistävän kaunista kuin torstaina. Vihkikirkko on kuin postikortista, oikea unelma ja häät ovat aina kivoja juhlia. Nemppalassa keskitytään kodinhoitoon ja feng shui-hengessä paikkojen järjestämiseen. Mukavaa Itsenäisyyspäivän viikonloppua blogin lukijakunnalle, Torpan väelle ja nelijalkaisille, erityisesti Nasse-sedälle pontta kissojen kurissa ja järjestyksessä pitämiseen.

  VastaaPoista
 5. Häät on aina niin liikuttava juttu... varsinkin kirkkohäissä pitää olla aina varattuna nestyyki nopeisiin pyyhkäisyihin maskaraa varoen. Ja kirkon jälkeen on kiva vetäistä kannat kattoon ja juhlia heti kunnolla.

  Pohjanmaalla kun tuppaa oleen otetta juhlimiseen :D

  Nemppaa toistan tässä myös itsenäisyyspäivää toivotellen!

  VastaaPoista
 6. Torppa kuittaa Seinäjoelta!
  Törnävän kirkko on ihana, aivan suurenmoinen pieni kappeli jylhän kuusikon keskellä.

  Sulhanen oli komea, morsian kaunis kuin enkeli ja hääväki istui kirkossa silmät hioten. Tunnelma oli niin lämmin ja läheinen. Yksinlauluesityksen aikaan ainoatakaan kuivaa silmäkulmaa ei ollut. Pappikin niiskutti, ei sentään alban hihaan.

  Hienolla Hummerilla Herra ja Rouva Ikonen kurvasivat yhteiselle taipaleelleen ja me muut heilutettiin tähtisadetikuilla säihkettä pimeään iltaan.

  Pitopaikkana toimiva Uppalan Kartanokin on oikea helmi. Voin vain arvailla mitä aarteita puutarhassa uinuu lumen alla.

  Iso-J jäi edustamaan meitä, minä poistuin alaikäisten kanssa hyvissä ajoin. Hääohjelmaan näytti kuuluvan jotain häjyjä tai mitälie junkkareita, kunhan eivät ihan duudsoneita olisi olleet?

  Pitkä päivä vaatii kuitenkin nyt pyjamahoitoa ja velttoilua hotellisängyissä kylmän valkkarin ja irtokarkkien kanssa. Arvatkaa vain miten perillisten kanssa teimme em. nautintoaineiden jaon ;-)

  Majapaikkanamme on ihana pieni hotelli nimeltä Alma. Aivan kaupungin ytimessä, asemalla. Tämä on ollut rautatieläisten juhlatalo joskus rautateiden loiston aikaan. Kauniisti entisöity paikka.

  Meillä on ihana wanhan ajan sviitti ja morsiuspari tulee yöksi yläkertaan :-) Hakataan harjanvarrella kattoon jos melskaavat liiaksi...

  Ainoa kauneusvirhe tässä idyllissä on ikkunaan loimottava Halpa-Hallin kirkuvan keltainen kyltti.

  Leppoisaa lauantai-iltaa kaikille! Ja terveisiä täältä pohojammaalta!

  VastaaPoista
 7. Piti sanomani kameroista. Ensi viikolla marssin kyllä kamerakauppaan ja ostan jytysalaman. Hermo mänöö kun pitää säätää ja veivata! Tänään totesin taas kerran kalustoni rajallisuuden. Onneksi edes jotain säilyttämisen arvoista tarttui kortille, ei pelkkää suttua ja sekundaa. Tarkkana sai olla ja käden vakauttakin vaadittiin kun käsivaralta räpsin menemään.

  Seija, anna palaa vain sen kamerahankinnan kanssa. Minä ottaisin sen 550:n ja putkisetin. Jos olisin sinä :-)

  Ja Nempalle vilkutettiin vimmatusti Rantaväylällä, näitkö?

  VastaaPoista
 8. Taitaa uupunut juhlajoukko jo olla takaisin Torpan lämmöissä? Juhliminen on niin mukavaa - mutta rankkaa.

  Pitikö harjanvarrella hakata kattoon?

  * menee jatkamaan kaappien siivoamista *

  VastaaPoista
 9. Ihan pikainen kuittaus, kotona ollaan! Sauna lämpeni vähän turhan kipakaksi joten nyt on tuhannentattis olo. Nempalle vilkutettiin tulomatkallakin, näitkö?

  Huomenna lisää, nyt on aika puhallella kaksi adventtikynttilää sammuksiin ja dyykata petiin. Omaan ihanaan petiin.

  Ai joo, reissulta tarttui pari kylpyhuoneideaakin mieleen, Iso-J oivalsi sen mitä olen yrittänyt selittää jo vuosia... miehet on vähän hitaita :-) Enää puuttuu aika ja varat märkätilarempan tekoon. Jääpähän aikaa suunnitella huolella.

  Nyt suunnittelen itseni oikein huolella peiton alle ja posotan suorin sorkin aamuun asti. Moi!

  VastaaPoista
 10. Hyvää Itsenäisyyspäivää itse kullekin säädylle !

  Täällä tupruttaa lunta, ei ihan tupaan, mutta pihaan oikein huolella. Hyvä kun sain aamuvarhaisella tallin oven auki kun pellolta oli tuiskuttanut kinos siihen eteen.

  Tällaisena päivänä ei voi kuin huokaista tyytyväisyydestä, että talossa on traktori. Toivottavasti se lähtee käyntiin, akku oli satulahuoneessa lämmittelemässä : )

  Kivoja tämmööset kolmen päivän viikonloput. Voisivat olla ihan lakisääteisiä muutenkin. Lauantai meni enempi ja vähempi töitä tehdessä, joten pari "huilivapaata" sen päälle tekee eetvarttia.

  Eilen kävin teinin, tai mikä teini tuo enää on, täysi-ikäisen esikoiseni kanssa kummitäti vierailulla opinto-ohjausta saamassa.

  Rehtoris-nainen on ollut syksyn mekoisessa myllytyksessä oman elämänsä taholta, mutta nyt alkaa valoa näkyä senkin tunnelin päässä.

  Käytiin läpi opiskelijan tulevaisuudensuunnitelmia ja tapoja, jolla tavoitteet voi saavuttaa. Välillä on hyvä päivittää näitäkin asioita, etenkin kun kirjoitukset häämöttävät nyt keväällä.

  Näin se menee. Lapset kasvaa ja silleen.


  Nyt täytyy sytyttää kynttilä itsenäisen Suomen kunniaksi.

  Samalla käsi lähtee lippaan veteraanien kunnioituksesta.

  Mun luottoveteraani kohtasi viimeisen iltahuutonsa pari viikkoa sitten. Meillä oli vuosikausia voimassa yhteinen sopimus "halataan kun tavataan" teemalla.

  Sitä toteutettiin aina ja joka paikassa : )

  Viimeinen halaus vaihdettiin syyskuun lopussa kun Eero kävi treffaamassa meitä töissä. Vielä silloinkin iloisella veitikalla oli pilkettä silmäkulmassa ja tarinaa piisasi, vaikka sairaus jo söikin miestä.

  Häneltä opin paljon ja tämä minun "veteraanien veteraani" jää ikuisesti sydämeeni : )

  VastaaPoista
 11. Nemppalasta Hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille. Jollakin tavalla tämä on aina hyvin erityinen päivä, Finlandia, Tuntematon Sotilas ja suuri kiitollisuus veteraaneille. Pariinkiin otteeseen paikallisessa tavaratalossa törmäsin veteraaniherroihin puvut päällä myymässä joululehteä, ostan sen vielä ennen joulua. Siitä tulee Joulun tunne. Kynttilät syttyvät ikkunalle vielä nyt palavien lisäksi kuudelta. Huomenna kohti Kainuuta ja pohjoisen tervakaupunkia... Hirnakan vilkutukset kuitattu. Suuret Hugsit Torpalle!

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com