keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Tupakissanpäiviä


Niitä näitä, kissanpäitä! Eihän sitä ihminen paljoa muuta tarvitsekaan kuin leipää ja lämmintä. Ja kissan. Jotkut eivät opi kahdestakaan viiksinaamasta vaan tuplaavat kattiensa määrän... ja nokittavat vielä yhdellä. Näin kävi myös torpalla.

Wanhat näyttelyveteraanit, Eurooppa Championiksi asti missiurallaan yltäneet mummokissat viettävät lokoisia eläkepäiviä ja nuori polvi mellastaa täydellä forssilla. Kirjaimellisesti.

Kuvassa Veli Milton kurittaa Veli Winstonia, tapansa mukaan ja pienestä pitäen.
Winston ei ole Einstein, lähinnä luokkaa next to normal. Ja Milton on seikkailuidensa takia usein Tilt-on. Kissa jolle sattuu ja tapahtuu. Aina kun jostain kuuluu vieno helinä ja heti perään outo kolina, paikalta pakenee häntä pörheänä Veli Milton.


Ei mummo-Justiinakaan ole ihan penaalin terävin kynä. Muut kissat juovat vetensä samasta kiposta koiran kanssa ja virallisesta kissojen vesiastiasta, mutta fiinimmällä väellä on vesikannu.
Justiina on se, joka käy yöllä juomassa vesilasini tyhjiin. En oikeastaan ole aikoihin ajatellutkaan juovani yöpöydän lasista, huokaisten laahustan tupaan janoani sammuttamaan. Mutta joka ilta uskollisesti otan lasillisen vettä mukaani kun kipuan yläkertaan. Ihminen on tapojensa orja. Tai kissan.

Patsymummo nukkuu, nuokkuu ja nukkuu. Kissa jolla oli kutsuntapäivä ilmavoimien kissaprikaatiin jo Kiirastorstaille. Mutta joka pakkasi hiekkavessansa ja muutti mummolaan, Äitikullan kinkkuleikkelevalikoimien pariin.

Vaativassa ja pitkässä kinkkutastingissa kissan suosikeiksi ovat tulleet Snellmanin lihatalon tuotteet. Äitikulta ehdotti, että pitäisi vielä näyteleikkeet hakea kauppahallin kauppiailta. Joku roti se on oltava kissanlellimisessäkin.

Nyt näyttää jo siltä, että Patsyn taival alkaa olla maalisuoralla. Loppukiri voi alkaa tänään. Tai se alkoi jo eilen. Kuumia kyyneleitä vuodatamme tilkkutäkkimollamaijamme takia lähiaikoina. Väistämättä. Sellaista elämä on. Ja kissoilla piirun verran helpompaa, aina.Kukas se sitten onkaan torpan kattilauman newbie, uutuus, nyhet? No Ellipä Elli, Rimpselessa Sössönhössön. Minä menin sinistä purjehäntäkollia hakemaan ja mitäpä lootaan laitettiin, no söpönokka sininen purjehäntäneiti tietenkin.

Elli se osaa olla oikea mamselli. Kissa jolla on villahousut, tekee tyylikkään uu-käännöksen ilmassa ja juoksee längistä läpi, sisätiloihin, mikäli ulosheittäjä yhtään vitkastelee kissojen ulosmenoruuhkassa.

Kyllähän Elli metsästää osaa, myös ulkona. Mutta paaaljon helpommalla pääsee kun parkkeeraa pyrstönsä jääkaapin eteen. Kohta sataa kinkkua ja muuta mannaa Ellin kitaan. Etenkin jos Hellämieli Iso-J osuu tupaan. "Hyvänen aika, täälläkö se pikkuinen istuu massu kuristen ja nälissään, tuu papan kanssa, pappa antaa kinkkua"  OMG! Siis OMG!


Semmoista kissanelämää torpalla vietetään. Tupakissahan se taitaa tittelinä olla jokaisella vaikka hiirikissoiksi toiveikkaasti heitä alussa tituleerattiin. Kuten olen jo monessa aiemmassa päiväkirjani merkinnässä täällä todennut, ei mopolla mahottomiin. Meidän kissojen lahjat ovat ilmeisesti söpöilyn ja seurustelun vaativissa kiemuroissa. Agrista saa hiirenloukkuja ja rotanrautoja *huoh ja hmhph*


Kuviahan olisi vielä monenmonta ja tusina päälle lisäksi. Ehkä joskus Kattilan kakkososa, kera kolinan!

Torpan elämään kissat kuuluvat olennaisesti. Olisi sangen hiljaista, siistiä ja yöt tylsistyttävän rauhallisia ilman kissantassujen tepsutusta, hämäräperäisiä mätkähtelyjä ja outoja ääniä. Sitä pysyy pientilallinen pirteänä öisinkin kun kitgangsterit paiskivat hommia.

Joskus tosin joutuu jäähylle, sille nyt ei oikein voi mitään. Mikä oli rötös ennen saapasrengiksi joutumista? Joku kolttonen kuitenkin.

Hirnakan torpan vintiöt hyrrittävät lämpimät, kissanhöngänhajuiset terveisensä kummitädeille, sukulaisille ja muille kissakansalaisille. Kissakaveria ei jätetä!

Hauskaa viikon jatkoa sinnekin, minä lähden kohta paperitöihin kotitoimistoon ja saan varmasti pari ahkeraa assistenttia tositelajitteluun.

Ja sen jälkeen saanen apupoikia saunanlämmitykseen. Kyllä kelpaa!

Peeääs:
Torpan virallinen Koira, Nasse-Setä on ansainnut kunniamaininnan, ansioristin, nakkimakkarakäädyt ja pussillisen puristeluurinkilöitä täyspäiväisestä kattilauman vartijan, koutsin ja opettajan roolistaan. Ilman Nassen mittavia ponnisteluja, kissamme olisivat täysin hunningolla!

11 kommenttia:

 1. Nemppa nakuttelee Delliä länsirannikolla. Täällä on ihastuttavat postikorttimaisemat, kauniimpaa ei juuri voi olla. Keltainen matkalaukkukin saapui kotiin maanantaina hyvässä järjestyksessä, nythän syyllinen ei ollut Finnair, Finnavia...vaan ihan allekirjoittanut itse. Patsy-mummosta on pienen pieni huoli, toivottavasti mummeli jaksaisi vielä. Huomenna kotiin! Terkkusia kaikille. p.s kai Hirnakka sai CC infon maanantaina.

  VastaaPoista
 2. Kyllä noi kissankuvat vain lyö jalat alta. Onneksi istuin valmiiksi pärssiilläni täsä koneen ääressä.

  Patsymummolle voi jo toivottaa hyvää matkaa, se päivä vain tulee. Patsyn elämänkaari on ollut rikas ja runsas. Ja luopumista on ollut moneen otteeseen. Se takaraja on itse kullakin jossain.

  Mutta Nitaa komppaan - marraskuu on on nyt selätetty! Whee! Tulkoon Joulu!

  VastaaPoista
 3. Juuri itse matolääkkeet kissojen suuhun jälleen kerran laittaneena tulin miettineeksi Torpan vastaavia bileitä... Onko siellä jokin velhokonsti tämän taistelun sujuvaan voittamiseen?

  Käys Hirnakka kurkkaamassa toisaalla autenttista valokuvaa teemalla "annetaan kissalle yksi pilleri"

  VastaaPoista
 4. Ihanat kissulit : )

  Hymyilytti niin vietävästi tuo teidän isännän Elli-paapoilu. Meillä ihan sama. NIIN sama ; ) Jotain sanonee sekin, että minä en enää osta maukujalle kaupasta ruokaa, Pappa betalar. Parasta pöytään... OMG täältäkin.

  Patsylle hyvää matkaa kun sen aika on. Hyvän elämän mymmeli on viettänyt ja jossain vaiheessa edessä on arvokas lähtö.

  Meillä ilmavoimien lähtöselvityksen portilla norkoileva labbis-papparainen huitaisi eilen kitusiinsa Tallinnan risteilyn tuliaispussukasta mm. vodka-konvehteja ja lakupiippuja !

  Ukkeli taisi olla pienessä hiprakassa kun tulin kotiin ; )

  Ottaa kaiken ilon irti tästä "viimeisestä" talvestaan. (Saa nähdä onko viimeinen. Taannoisen hoitohevosen kanssa vietettiin viittä viimeistä laidunkesää... Että sillai).

  Iloista talvipäivää : ))))

  VastaaPoista
 5. Hei vaan ystäväiset! Jedi se taas yllätti ;-) Raikkahasti väkijuomille haiskahtava labbis on erittäin OMG! Mutta ei mitenkään outoa, onhan kyseessä aito labbis. Niiltä voi odottaa ihan mitä vaan.

  Meillä lauhtui jo eilisiltana ja melkein shortsikelissä tääläkin nyt talvipäivää vietetään. Parkkihallin rampit olivat lauhtumisen myötä superliukkaat ja veikkanpa, että rännissä kolisee tänään vielä moneen kertaan. Minulla vanhana hallikettuna ei ollut isompia ongelmia mutta paikallisten hallitavat tuntien peltipajoille pukkaa keikkaa...

  Mutta onhan se kieltämättä aika kuumottavaa kun tuliterät continentalit sutii tyhjää hallin nousurampilla ja niitä nousuja on kuitenkin useampi sinne omalle planille.

  Tita, hihittelin sille madotuskuvallesi ;-) Niin kuvaava.

  Nemppa, CC-raportti tuli, Todella Upeeta!

  VastaaPoista
 6. Voi argh ja gnnnh sentään. Olen kamppaillut töideni ohessa myös matkalaskun kanssa. Se tilitoimiston täytettävä excel-lomake on itsessään niin typerä ja joustamaton ja vielä siihen päälle printterin jumiongelmat. Hermo mänöö justiinsa!

  Mitenköhän ne työkseen matkustavat pienyrittäjät oikein klaaraavat nuo matkalaskunsa? Rutiinilla?

  Muuten menee mukavasti enkä tee tänään päiväkirjamerkintää. Katsellaan kissannaamoja vielä tänään :-)

  VastaaPoista
 7. Kerran vuodessa teen koko vuodelta matkalaskuselvityksen. Selviää yhdellä hermojen repimisellä ja kalenterin läpi plaraamisella.

  Mä olen nyt jo tylsistynyt. Se kävikin suorastaan ihmeteltävän äkkiä. Etumus on täynnä teippiä ja sidenharsoja. Noiden teippien repimisestä tulee tuskainen operaatio vielä... mutta olen päässyt ylimääräisestä kyhmystä erilleen ja hyvä niin.

  VastaaPoista
 8. Matkalaskuista puheen ollen...pitäisi nakuttaa ko dokumenttia varmaankin seuraavat noin 3 tuntia ja huomenna vielä vähän lissää. Excel-lomake oli vielä TAIVAALLINEN verrattuna Amerikkalaiseen versioon internet-pohjaisesta laskusta. Nempalle nyt vähän myötätuntoa, pls!
  Mukavaa häähumua Torpan väelle, ko kulmilla oli tänään mykistyttävän kaunista. Toivottavasti sää ei lauhdu ennen h-hetkeä ainakaan liian nopsaan. Weekendiä!

  VastaaPoista
 9. Hui kamalaa, amerikkalaisversio aikaansaa kakomista ja yökkimistä. Vaikka excel-lomake on haasteellinen, amerikkalaisten versio on varmasti vaikeusasteeltaan infernaalinen.

  Veroilmoitusta varten pitäisi vielä tehdä ajopäiväkirjaa varten tulkintoja sekalaisista lipuista, lapuista ja taulukoista... onneksi sitä ehtii pähkimään joskus ensi vuoden puolella.

  Niin, se matkalasku on nyt punnerrettu, tositteet nipussa ja koko höskän voin kiikuttaa huomenna tilitoimistoon analysoitavaksi.

  Parisuhdetta hoidettiin yhteisellä kanalakierroksella ja sitten tepsuteltiin vielä iltakävelykin. Iso-J harppoi ja minä puolihölkällä vieressä ;-) varmasti vinkeä näky, kaksi pipopäätä, iso ja pieni.

  Huomenna minulla on puolikas työpäivä ja toivottavasti erittäin kaupallinen sellainen. Huomaa kyllä, että asiakkailla on ns. Joulukuun ostosmoodi jo päällä *hyrrhyrrhyrr*

  VastaaPoista
 10. Ojjjoij kuinka ihania kisumirrikuvia! Tuli oikein ikävä omia taivaskissoja. Mummokissa näyttää kuvissa siltä, että jonakin aamuna hän vain on nukahtanut ja siirtynyt sinne toiseen ulottuvaisuuteen.

  Vanhassa talossa asuvana olen välillä (lue:usein) pohdiskellut hiirimestarin kotiuttamista, mutta nykyisen PojuPienen kanssa saattaisi olla Mission Impossible. Ei lajien välissä mitään ongelmaa, mutta saalisvietti ja puruvoima (ja sen opittu käyttö) voi saada hyväntahtoisenkin leikin surulliseen päätökseen. Mutta jos pikkuruisen toisi... Ei, ei.

  Edes 3/4-velisähveripoikaa 3 kk eivät meille anna, kun leikit voi olla liian rajuja.

  Ex- ja osittaisen nyky-yrittäjän mieltä lämmittää Torpan Emännän touhut. Aika on nyt rajallinen käsite, kuten olet varmaankin huomannut. Hienoa, että olet ulkoistanut paperisodan! Johon kuitenkin joudut osallistumaan edes excel-taulukoimisessa(hihitystä). Ja tutustut (sanonko ääneen, joo sanon) Verosuunnitteluun!

  Torpan talvi näyttää kauniilta mutta kaunis on myös Inkoon talvi tänään. Koko päivän on satanut höyhenen kevyttä puuterilunta, joka laskostaa maisemat joulun odotukseen. (ja minäkylläostansendigijärkkärin)

  Tapaamisiin, kai vielä landaat välillä eteläiseen.

  VastaaPoista
 11. Hohoo Seijaseni! Kiitos kirjailuistasi, usein olet mielessäni ;-)

  Ja toki vain minä landaan etelään jatkossakin, seuraavalla keikalla on kuulema pizzaa luvassa siellä osulan baarissa, kysele Nitalta mistä kyse. Ja liity seuraan sitten kun ajankohta on käsillä. Menee väistämättä ensi vuoteen, kenties viikko 10 jolloin meillä hiihtolomaillaan.

  Ei muuten ole helpot oltavat saati leppoisat päivät teidän torpan hiirillä. Jäbätin varmasti tuhistaa nokkansa kanssa kaikki hiirenkolot? Ja pelottaa hiiret naapuriin.

  Verosuunnittelu on ehkä hivenen ylimitoitettu termi meitsin bisneksiä ajatellen. Mutta jos verosuunnittelu vaatii vähennyskelpoisia kuluja, mie joudun ehkä uhrautumaan ja laittamaan sen auton :-) Mennään sitten Inkooseen peltorallaamaan!

  Ja nyt on aivan pakko poistua höyhensaarille, vain hetkeksi, aamu koittaa justiinsa.

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com