maanantai 19. huhtikuuta 2010

Motkotusta


Tässä Urho Kukkosen tuima tuijotus sinne, missä typeriä asetuksia veivataan.

Kanalassa käy pulina ja mäkätys on melkoinen kun sinne yrittää huoltohommiin mennä. Parasta on varata pullaa mukaan, koska rouwia ei niin vain kauranjyvillä lepytelläkään. Munaavat onneksi entiseen tahtiin ja niitä käänneltäviä munasiakin on jo yhdeksän jemmattuna. Kymmentä aion paapoa povellani kunnes se hautova kana saapuu, vaihdan vain aina tuoreempiin sitä mukaa kun niitä pikkuisia Alholaisen munia pesistä löytyy.

Kaunis kevätpäivä melkein koko päivän, nyt saatiin ihan vähäpätöinen roiskaus lumihiutaleita, muistukseksi varmaankin kevään kuuluisasta oikuttelusta.


Sirkkukin lähettää terveisiä!

Äitikultaa piti oikein hillitä, oli niin kovin tuohtunut kanojen puolesta. Mutta on se toki ymmärrettävä, ettei zoonoosien ja muiden tarttuvien tautien kanssa ole pelleileminen. Jos tästä torpanmäeltä lähtisi pandemia jylläämään, ei kukaan muistaisi iloita siitä, että kanaset saivat nauttia kevätauringosta.

Jostain syystä en tuota äskeistä lausetta pysty vakavalla naamalla edes loppuun kirjoittamaan, omalla tavallaan varsin utopistinen skenaario. Vai mitä?

Tuotantoeläimet, ne jotka päätyvät lyhyen elämänsä jälkeen marinaadiliejuun ja asiakasomistajien lautasille, onkin syytä suojata mahdollisimman hyvin. Ruokamyrkytyksiä aiheuttava tauti voi tulla salmonellana rehuista tai huonon hygienian takia jälkikäsittelylaitokselta ja se on valitettavasti todennäköisempää kuin todennettu lintuinfluenssa.

Yksityisten kananpalvojien terapiakanat, lemmikit ja kotikotkottajat eivät ole mielestäni kansallinen terveysriski.

Noh, tämä on pelkkää jupinaa ja arvelua.
Siirryn remppa-avustajaksi tuonne pientä pintaremonttia -osastollemme. Kohta alkaa klikitiklik -laminaatin klikkailu. Kunhan maalit on ensin sudittu seiniin ja kattoon. Ihana vaaleansininen unelma ;-)
Vi hörs, moi!

5 kommenttia:

 1. Minä fanitan aina vain enemmän äitikultaasi :D Siinä on terveellä maalaisjärjellä varustettu ihminen, jolla on intoa kaiken maailman hullutuksiinkin. Jo pyllötystekniikka pensaiden juurella kertoo sisäisestä innoituksesta.

  Teille on tulossa vähän yhteistä hullutusta, jos et ala mustasukkaisesti varjelemaan matkahuollon tuomaa pionipakettia... se lähtee huomenna. Laitetaanko mukaan muuta kuin juurakot ja Särkän katalogi?

  VastaaPoista
 2. Ahas, ollaan taas Titan kanssa kierretty toistemme ohi, minä just kävin sun Päiväkirjallasi.

  Laita herrantähden sitten jonkinlainen pionit for dummies manuaali siihen juurakoitten mukaan. Jemmaanko minä ne kesän ajaksi jonnekin kylmännihkeään pimeään loukkoon? Sillanaluseen? Ja vasta syksyllä penkkiin? Eihän mulla ole vielä sitä peijoonipenkkiäkään.

  Ei äitikulta mun pioneitani ryövää, se hankkii omat -jahka saadaan mummo nettiin.

  Tietoliikenne on joskus haastellinen viriteltävä mutta Äitikullan ja muiden hyperaktiivisten seniorikansalaisten kannalta oikeastaan mitään kiirettä ei ole. Ehtii hän vielä visaa ulvottamaan kasvitilauksissa useaan otteeseen.

  Pitäisi vissiin vähän leperrellä Iso-J:n kanssa joutavia, The Sopimus on kohta nimiä vaille valmis... ja häkellyttävä pionilaskukin lankesi maksuun *viheltelyä* Saitko Tita muuten ikinä meilini sopparia koskien??

  VastaaPoista
 3. Jees, sain meilin, ei huomautettavaa tällä ymmärryksellä. Go for it vain! Peukutusta. Mistä tulikin mieleeni, että Nitalassa jännitys taitaa kans kivasti tiivistyä.

  Ohjeet pionien käsittelystä on päiväkirjassani. Olen sen varmaan hoksannutkin, kivasti cruisaillaan ristiin säännöllisesti.

  VastaaPoista
 4. Täh. Mihin se mun aamuinen viesti katosi ?!

  No, vastaisin Titalle notta kyllä. Pikku hiljaa alkaa kutitella. Vatsan pohjasta ; )

  Tämäkin lomapäivä on mennyt ihan totaalisesti på pihan. Sain jopa auton kuurattua sisä-ja ulkopuolelta.

  Vasta äsken palauduin sisälle, näin keväällä voisi itsekin ryhtyä kotipiiaksi. Tekemisen puutetta ei ainakaan tarttisi valitella...

  Teini ratsasti nyt illan kahussa molemmat pollet. VeeÄrrä oma söötti itsensä ja toi frissa : ) Meni hienosti kangilla.

  Jos rupeaa edes murto-osan osamisestaan esittelemään kisoissa, niin voi olla että pyörrän puheeni...

  VastaaPoista
 5. Ähähhääh, totta kai frissa nyt esittää parhaintaan. Ja kääntää veistä haavassa.

  Jos en ihan huti muista, minun annettiin ymmärtää taannoisella tallivisiitillä että joku heidän sidosryhmäänsä jollain tavalla kuuluva etsii puskareitin kautta nimenomaan frissaa. Tahtooko Nita, että tiedustelen asiaa tarkemmin?

  Jotain bugia näissä kommenteissa muuten on. Välillä ne elävät ihan omaa elämäänsä. Saattaa näyttää siltä, että kommentteja on tasan 0 mutta sitten siellä kuitenkin on kuitti jos toinenkin.

  Olikos kellään Savun meiliosoitetta? Minä olen sössinyt sen johonkin semmoiseen osoitteistoon etten löydä mistään :-/

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com