maanantai 26. huhtikuuta 2010

Sirkku Homecoming Party feat. Kullervo Kukko


Tätä on odotettu koko päivä, kuka issekseen kuka äänekkäämmin tunteja laskien. Nyt Sirkku kuuluu virallisesti torpan muonavahvuuteen *partypartyparty* Annoin tänään yhden Avioerokanoista Sirkun vapautusrintaman puolesta. Munikoon siellä, meillä on munia nytkin yli oman ja sukulaisten tarpeen.

Kanalasta on ajettu 15 kottarikeikkaa purua ja sitä ihtiään tuleviin kasvilavoihin polttoaineeksi. Uudet puhtaat purut, puhtaat pesäheinät ja pestyt ikkunat. Kyllä nyt kelpaa Kanalan rouwain aloitella kesäkautta. Ja uuden kukon valtakautta... *partypartyparty*

Vielä eilen Kullervo veti vatsaa sisään ja näytti järjettömän laihalta. Tänään rintafileet pullottavat ja laiha kukonruippana kajautti komeat fanfaarit kevään kunniaksi. Ja näytti oikeasti paljon miehekkäämmältä *partypartyparty*

Näin sitä lakia rikotaan ja kanalaumaa ulkona pidetään... Sori hei oikeesti, ei tule toistumaan (en ota kuvia kanalan tarhasta lähiviikkona). En minä oikeasti valtakunnan vapaiden kansalaisten terveyttä tahdo riskeerata. Tässä oli kuitenkin pienoinen poikkeustilanne päällä, Kullervon saapuminen ja Urho Kukkosen lähtö oli parasta suorittaa kahdessa eri tilassa.

Urho Kukkosen parven oikea omistaja oli ihastellut laumansa kuntoa ja oli kehunut hyvin pidetyiksi kanoiksi. Eipä aloitteleva kananpitäjä voisi parempaa palkintoa saada. Kiitoksella elää kauan. Ja iloisena.

Mutta näkeehän sen nyt jumaliste sokea otsallaan, milloin eläimellä on asiat hyvin ja milloin ei ihan niin ihanasti hommat rullaa.

Ja tässä meidän musta rouva. Kaunis, vihreänhohtoinen musta kana. Hieno kuin suhupieru ;-)
Sirkku, Kullervo ja Suhis ovat nyt Hirnakan Torpan Alholaisen kanalauman perustajajäsenet. Lisäksi meillä on 7 ruskeaa tehotyttöä (Wanhan liiton kanat sekä Avioerolauma) sekä Tres Blondes, kolme laihaa blondia (Britneyt).

Näillä mennään, hyvällä sykkeellä ja aina ilon kautta! *partypartyparty*

Sää on suosinut ja jokainen sisätiloissa/autossa vietetty hetki tuntuu hukkaan heitetyltä ajalta. Olo on kuin leskenlehdellä, sitä vaan kuikkii kohti aurinkoa eikä saa kyllikseen. Ei vaikka nassunahkaa punottaa ja kiristää, aika julma terdebruunis tästä vielä tulee... älkää kiltit valistako minua uv-säteiden ihoa rypistävistä ominaisuuksista. Sielu kaipaa valoa!

Voi kehno miten iloiseksi sitä voi vähäpätöinen paluumuuttaja tulla, jälleennäkemisestä kana kanssa *partypartyparty*

Tässä vielä Kullervon tämän päivän ryhtiä:

Mikäli lukijoiden sekalaiseen seurakuntaan osuu ketään kulottamisen piirinmestaria tai palokuntaan kuuluvaa, voi ottaa yhteyttä... meillä sitä olisi melkoinen pläntti käräytettävää. Itse en osaa enkä uskalla.

Iso-J alkaa kohta lähestyä kotitorppaa, aivan salettiin kiertää kanalan kautta tsekkaamassa Sirkun ;-)
Jotain häikkää Sirkun nokkaan on reissussa tullut, aivan kuin se olisi jotenkin sälöillä... täytyypä guugletella nokkahoitajaa, eiköhän semmoinenkin ammattikunta jostain löydy.

Nyt ihan muihin puuhiin, palataan illemmalla. Adios.

9 kommenttia:

 1. Sirkku näyttääkin ihan eri kanalta kuin niissä ekoissa kuvissa! Pulleampi ja heltatkin jotekin paremmassa kuosissa. Onnellisen näköinen kananen. Onko sekin oikeasti alholainen? Joko olet alkanut säilyttäjäksi?

  Julmetun hieno päivä - pelkkää aurinkoa ja lämmintä keliä! Tein koko päivän pihahommia, mutta pakollinen keskeytys tuli kun piti käydä rengaskaupoilla, auton pesetyksellä ja kaupassa. Sitten ruoanlaitto tuhrasi hyvää aikaa, mutta varmistin selustan huomiseksi ja laitoin kahden päivän ruoat kerralla. Taktikointia!

  VastaaPoista
 2. Pulleina lähtivät Urhon rouvat eikä kukkojenkaan massaa selitellä tarvinnut ;-) Heltat muuttuivat kaikilla kanoilla paljon terveemmän näköisiksi (punaisemmiksi) talven aikana. Vaikka voisi ehkä äkkinäisenä luulla, että kaamosaika syö värin heltasta.

  Kyllä mulle on sanottu Sirkunkin olevan alholainen, samasta pesästä kuoriutunut kuin mustat. Valalle en mene ja koska eivät ole säilyttäjäohjelmasta, en tietenkään voi mennä vannomaan. Ihan olen hyvässä uskossa niitä alholaisina pitänyt. Kun näkee Sirkun ja mustat, on ruumiinrakenne, kanan muoto ja pyrstökin aivan identtinen.

  Sirkku on jotenkin oudon hohdokas. Aivan outo likaahylkivä kana, toki roiskeita tulee ja kukon polkiessa likaantuu. Mutta ei semmoinen suttuinen blondi kuin Britneyt 1-3. Inte alls.

  Onkohan Sirkku joku radioaktiivinen tsernobyl-kana? Pimeässä hohtava?

  Säilyttäjähommiin en tällä tiedolla ryhdy. Koetan pitää oman lauman elossa ja jokusen tipusen silloin tällöin.

  Isa Browneja voisi pitää muutaman ihan munantuotannon takia, mutta Britneyt eli Hy-Linet saavat jäädä noihin kolmeen blondiin. Sitäpaitsi ruskeat rouvat ovat älyttömän seurallisia ja uteliaita. Kainaloisia. Ja niillä on kyllä kaikki kanan vaistot tallella, osaavat touhuta, kylpeä ja hengailla aivan katu-uskottavasti. Hautomisesta en tiedä. Vielä.

  Kanoista piisaa juttua ;-)

  VastaaPoista
 3. "...osaavat touhuta, kylpeä ja hengailla aivan katu-uskottavasti" Taas repes hyvät naurut! Ja näitä sun juttuja lukiessa kanakuume nostaa päätä pahasti. Onkohan se sitä lintuinfluenssaa?

  Naamaa vallan kuumottaa päivän auringonloiste. Pahus vieköön kun tulee ilta ja pimeys. En muuten malttais lopettaa ensinkään.

  VastaaPoista
 4. Tita, se on just sitä influenssaa ;-) Kanakuume tosiaan! Tuommoinen pikku parvi voidaan lukea ihan terapiaksi, ihminen rentoutuu ja hymy punkee esiin väistämättä kun saa katsella kanasten tohinaa ja kukon tepastelua.

  Illalla koko lössi nökötti yläorrella sulassa sovussa. Paitsi Nilkku-Lotta joka majailee munintapesässä. Sirkku oli Kullervon kylkimyyryssä ja Suhis siinä viekussa. Onkohan Sirkku nyt niinku Silvia?

  Jos aurinko olisi ns. paljaana, täällä olisi kevään lämpöennätys koetuksella. Ihanan lämmin ilma.

  Radiossa speukoidaan onko suklaan runsas syöminen masennuksen syy, seuraus vai lääke. Joku yhteys niillä kuitenkin uuden tutkimuksen mukaan vaikuttaisi olevan. Hmmmm....viimeksi taisin jouluna syödä suklaata. Satunnaisia irtonamusiahan ei lasketa.

  Päivään on taas tungettu kaikenlaista ohjelmaa. Kahvivieraitakin luvassa... eikä tuloaikataulusta tietoakaan :-/ Jos en ole kotona kun tulevat, jäävät ilman kahvia. So simple.

  VastaaPoista
 5. ... speukoidaan on tietysti SPEKULOIDAAN.... joskus ajatus kiitää nopeasti eikä 10-sormijärjestelmällä pysy perässä. Tsorge.

  VastaaPoista
 6. Eilen paistoi juu komiasti täälläkin. Ja tämä ääliö unohti aurinkolasit kun läksi tallille. ja nyt sitten ollaan migreenissä kotona, tyhmästä päästä kärsii koko kroppa on osuva vanha viidakon sanonta.

  aivan ihania kanajuttuja, jos miulla olis semmonen paikka jossa vois pitää niin pari kanasta olis asustanu täällä jo kauan.

  VastaaPoista
 7. Osanotto Savun katalaan kohtaloon! Onneksi se menee ohi ja aurinkolasikotelo parkkeeraa vakipaikan käsilaukusta.

  Minä sain eilen rengaskauppojen kylkiäisenä miehekkäät Michelin-aurinkolasit. Wheee :D

  Meillä sataa muuten räntää. Vähänkö epistä taas. Silti jos ehdin, niin laitan eilen ostamalleni pursulle istutuskuopan valmiiksi. Mutta priorisointina ekan käsittelyvuoron saa auton katsastus. Himpun verran jännää meneekö nuo eilen ostetut renkaat katsastusmiehen arvioinnista läpi. Ne on sentin leveämmät kuin entiset - jotka nekin ovat aika hiton karsean leveät.

  Syöksyn päivän aktiviteetteja päin, palaamme illalla tutkimaan Torpan ja Hirnakan sanallista ynnä kuvallista antia!

  VastaaPoista
 8. Piti tulla välikahville sisälle. Olen puuhannut pihalla, ensin räntäsateessa ja sitten auringonpaisteessa.

  Kuovi, lokit, rätsät, järripeipot ja viherpeipot ovat palanneet! Voi tätä linnunlaulun määrää!

  VastaaPoista
 9. Onko Titalla jo västäräkkejä? Minä en ole vielä yhtään varmaa bongia saanut mokomasta. Enkä ekaakaan kottaraista!

  Savulle lähetän erittäinkin myötätuntoiset vertaistukiterveiset, ehkä se aurinkolasikotelo on nyt betonoitu käsväskysi pohjaan?

  Tästä tulikin mieleen, kohtahan alkaa lätkän mömmömskabat ja mulla on vieläkin ne siniristihurmoslasit hukassa. Ei ihme, että olympiaskabat meni niinkuin meni... Pakko kääntää torppa ympäri niiden lasien takia. Sarika ainaskin ymmärtää tuskani ;-)

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com