sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Tänään näkyi tähtiä ;-)

Että osaa olla kaikkensa ulkoilmaelämälle antanut olo. Autuas.
Aamukahvit sain nautiskella pihan keinussa ja seurata kanatarhan touhuja, siellä olivat rouvat rampilla jonossa odottamassa ulospääsyä. Ja kauhealla hosulla ja tohotuksella sitten marssivat päivän hommiin.

Yllättävä kaupunkireissu siirsi iltapäivän tähtitapaamista *tyrsk* tunnilla. Mutta reissulta toin tänne yhden lapsen, kaksi kasvuturvepaalia ja yhden vikkelän borderipojan juoksemaan. Lapsi ja koira on jo palautettu oikealle omistajalleen.

Nelisen tuntia ärrieriähinää ja järjetöntä kaahausta pihalla takaavat Nasselle makoisat yöunet.

Päivän tähtitapaamiseen lähdin oikein luottavaisin mielin. Ajatuksen siemen näytti uppoavan melko otolliseen maaperään. Pikkuisen kun vielä työstää, voidaan odottaa varsin kannustavaa lopputulemaa. Ja päästään sitten niihin varsinaisiin siemenhommiin. Eräänlaisia kevätkylvöjä siis suunnitteilla. Pidemmän kaavan mukaan idätellään ja katsotaan millainen taimi sieltä ilmiintyy, joskus. Ehkä. Jos tuulet ovat suotuisat. Ja miksipä ne eivät olisi kun näin päättömästä suunnitelmasta on kysymys?

Mutta annetaanpa Iso-J:n ensin keksiä ja oivaltaa asian edut. Se on sitten niin kiva päästä toteuttamaan miehen kuningasideaa ;-)

Äitikulta työsti tänään oksasaksien ja sahan kanssa pihan pensaita. Lumipalloheisi sai oikein tyylikkään muotoilun alimpien oksaturjakkeiden osalta, pari ruusua nuorentui roimasti eikä saksilta tainnut säästyä syreenitkään. Valkoinen syreeni on hankintalistalla.

Nuorempi perillinen on nyt kipeänä joten kiertävästä pöpöstä taitaa olla kyse. Nuhakuume ja järjetön limainen yskä, aivan kuin raskasvetoruuna yskisi.

Nyt tämä raskasveto suuntaa kohti saunaa. Lupailin kyllä Hannalle niitä kanala-asioita tässä osiossa mutta jäänee huomiseen. Ja Hannahan on toki tervetullut piipahtamaan tänne katsomaan...

5 kommenttia:

 1. Minä luulen, että ennenkun rupian tuolle tämän talon rakennus/remontti vastaavalle puhumaan mitään mistään peto-varman-kanaosaston nikkaroinnista, tulee ensi kesän kattoremontin olla ohi ja ehkä myös ajan kultaama. Sen verran tuntuu työmäärä isäntää jo etukäteen ahistavan.
  Mutta heti, kun tämä kevään loppurutistus, eli jatkuva autonratissa istuminen Kitee-Snl-Kitee väliä on ohi, lupaan käydä Hirnakan kanoja rapsuttamassa.
  Juu, ja ne iisopit alkaa muuten vihertää vähitellen ;-)

  VastaaPoista
 2. Tähtiainesta. Kertakaikkiaan. Eiku tumasta toimeen, ajatuksessa on hyvinkin itua ; )

  Kaverit muuten ottivat sen koirakokelaan kahdeksi viikoksi "hoitoon". On jo reilu vuotinen sakemannityttönen ja jos hyvin menee, niin jää sijoitusnartuksi.

  Ans kattoo ny.

  Meillä kevät edennyt jo niin, että heppakenttä aivan loistavassa kunnossa ja pääsin jo pihaakin kuopsuttelemaan.

  Nurmikkoa en vielä uskaltanut haravoida, mutta vähemmän aroista paikoista saattoi jo lehtiä ja muuta kuonaa putsata pois.

  Son kevät ny : )

  VastaaPoista
 3. Aivan huikean ihana päivä, aurinko on paistanut ja melkein 10 astetta varjossa lämmintä.

  Aloitin uuden kukkapenkin tekemisen, mutta se pohja ei ollut ihan kaikin osin sula. Runsaasti sain siitä kynsittyä irti nokkosen ja vatun juuria kuitenkin.

  Että on hyvä mieli ja kynsien alla multaa!

  VastaaPoista
 4. Ihsn on samat "vaivat" kuin Titallakin, multaa kynsien alla ja vallan mainion hyvä mieli. Hyrinää.

  VastaaPoista
 5. Hanna, voit olla varma, ettei meiltä lähdetä ilman munasettiä ;-) Ilmoittele vain milloin olisit tulollasi. Ota perilliset mukaan. Ja minä kyllä änkeän iisoppiharvennukseen mielelläni.

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com