perjantai 2. huhtikuuta 2010

Pitkäperjantai


On niiin kevät, ei mitään rajaa. Lirisee ja lorisee ja torpan mäen pinnalla on vesipatja ;-)
Koirat nuhjaavat sisällä koskapa litimärkä nurmikko lentelee taivaan tuuliin kopisevien koiransorkkien kaahailuissa.

Ihan ensimmäinen pihatyö onkin sitten polkujen ja pihan kulkureittien salaojitus, pohjustus ja soraaminen. Muutama polku kaipaa astinkiviä, osa vaatii soraa. Täytyy nyt miettiä vielä.

Takaovelle ei kannata peruuttaa autoa märänmaan aikaan ;-) Järjetön velli jäi jälkeen...
Ihan vakavissaan ollaan harkittu pitkospuiden käyttöönottoa, on nimittäin useita senttejä vettä.

Pulkat, sukset ja muut talvivempeleet on nyt siirretty varastoon. Kahlasin aittaan tutkimaan ruukkuvarastoja ja ihmettelin pälvipaikkojen salamannopeaa laajenemista. Kohta pääsee leikkaamaan vattupuskia!

Paisti uuniin ja takaisin aurinkoon *tra-la-laa*
Rauhallista pyhäpäivää!

19 kommenttia:

 1. Yhdyn ihan täysillä kevätfiiliksiin. Kevät hyökkää jokaisen aitinelimen kautta sisuksiin!

  Lintulaudalta bongattu eka peippo. Jo viikko sitten kuulostelin että peippo laulelee rantaleipikossa, vaan oli vähän outo murre.

  Mun kultasade on ehkäpä hengissä! Vähänkö repeän jos näin oikeasti on, eikä se kuivahda kun sulaa...

  Pompin sekopäisenä keväästä mittaamaan pitkällä rautanaulalla roudan syvyyttä.... hulluilla on halvat huvit.

  Mies kelkkoo loskaa traktorin kanssa. On vähäsen loskaa ja kuraa pihalla.

  VastaaPoista
 2. Se on kohta perillisten ryhdyttävä pitämään uimakoulua kanalan väelle! Sulamistahti on nyt niin hurja, että vedet jää seisomaan.

  Rauhallinen pyhänvietto sai harmillista häiriötä kun miehet tulivat sisään mesomaan naulainten ja muiden listoitusvehkeitten kanssa. Onneksi sahaavat ulkona ;-)

  Äitikulta kouli ensimmäisiä taimiaan ja nyt alkaa olla melkoinen purkkiviidakko siellä sun täällä.

  Miksi sitä vuodesta toiseen kylvää liikaa ja kun ei raaski heittää hyviä taimia haaskuun, kasvaa purkkimäärä järjettömiin mittoihin??

  Heh, Kultasateet ovat yllättävän sitkeitä ;-) -monessakin mielessä.

  -> takaisin kevääseen -> *loikkisloikkis*

  VastaaPoista
 3. Niin tosiaan, sitkeitä ovat - kultasateet :D

  Minä kipaisen vähän kylille ihmisten pääsiäisrauhaa häirihtemään.

  Hyytävän kylmää hylkeen pierua pukkaa meren päältä. Lämpötila suorastaan romahti hetkessä. Joutaa siis pihalta ihmeitä etsimästä auton rattiin.

  VastaaPoista
 4. Viikolla jo koulutin taimia sanomalehtipotteihin ja kävin ostamassa Olesonilta minikasvihuoneen (19 euroa). Kasvihuone seisoo olohuoneessa ikkunan edessä. Neuvoa Antavan silmäykset oli paheksuvia kun pystytin sen olohuoneeseen. :D)))
  Siinä on neljä hyllyä ... Salkoruusuja, punaisia ja mustia, Palturin tupakkaa, Iltahelokkia, Vaaleanpunaista isoa Unikkoa, Hajuhernettä, Ruusunätkelmää, Maksimiliani yms. Vielä en ole edes kaikkia siemenpusseja avannut. Säästän kaikki lihalaatikon pohjat, niihin on hyvä laittaa sanomalehti tötsät vieri viereen, pysyvät nätisti pystyssä ja voi huoletta kastella.
  Kuningasajatukseni on kasvattaa kaikki isoihin ruukkuihin tarvittavat kesäkukat itse.
  Näyttää vain siltä että en hallitse taimien määrää ...

  Kesällä kasvihuoneessa sitten kukoistaa pari tomaattia! :D) Mutta kesällä se seisoo ulkona seinän vieressä.

  Vain yhden turhan heräteoston (3,5 euroa) tein kiirastorstaina. Neljän sipulin krokusruukku on pienessä pläkkiämpärissä etuoven vieressä. Vastaavalla summalla ostin 50 sipulia viime syksynä ... mutta ne ei edes näy vielä lumen alta.

  Eikö kuulostakin kovin harkitulta ja säästäväiseltä? Hurjaa, vasta ollaan huhtikuun alussa. :D))))

  VastaaPoista
 5. Voi Tuula - minä käräytän 3.50 euroa joka päivä taivaan tuuliin. Niin että hyvällä omallatunnolla voit ostaa muutaman kymmentä pläkkiämpäriä vaikka jonoksi tielle asti... kaikella säästämälläsi rahalla tässä vuosien mittaan.

  Hirnakka - oletko varma, etteivät kanat vain ilahdu mahdollisuudesta kylpeä oikein sielun pohjasta? Ainahan orsilla on kuiva nukkua :)

  Meillä sauna lämpiää - menemme nauttimaan sielun pohjasta lämpöisistä, lempeistä löylyistä. Ipanoille on limpparipullot varttu saunajuomaksi. Minulle on varattu pulleamahainen lasi ja siihen liraus kullankeltaista.

  Sukellankin nyt talliin huoltamaan hevoset, ettei tarvi saunan jälkeen paljoa evää liikauttaa! Tamma näyttää lähinnä kapiselta, kun on siellä täällä tupsuja talvikarvaa tumman kesäkarvan seassa. Sangen erikoisen näköinen tällä hetkellä... Tamma päästi ns. kerralla karvan irti. Sitä oli paljon. Ikinä en ole tavannut tuollaista karvanlähtöä ja sentään aika monenlaista olen nähnyt.

  VastaaPoista
 6. Ihan ekaksi, missä luuraa Sarkka??? Laita kiltti edes piippariviesti kännyyn jotta tiedän edes henkien puhuvan.

  Ja sitten, tuo 3,50 € päivässä savuna ilmaan juttu onkin ihan unohtunut. Pitääpä tsekatakin paljonko meitsin röksyt nykyään maksavat, yli 4 € oli viime kesäkuussa askin hinta. Ei paljoa taimikaupoilla ahista kun lasken pelimerkkeihin savuttomuudesta kertyneet säästöt ;-) Eikä minusta ole edes käsilaukkujen keräilijäksi. Kovasti uhosin mutta siihen se sitten jäi. Sekin.

  Ja sitten vielä kotikatsaus: yksi perillinen potee hämärää kuumetautia, Vilustus auttaa ja tuli muuten tarpeeseen. Toinen luikahti Sähkö-Harrin kyydissä Joensuun kaupunkiin, pikkuserkun Leopardigekkot kiinnostavat enemmän kuin pitkäperjantai kotona ;-)

  Taidan suosiolla rojauttaa luuni perillisten petiin, oma on kansoitettu. Siellä on jo kissa ja kuumeinen lapsi. Patsymummo jäkittää yhtä kantoboksissa, reissukissa kun on...

  VastaaPoista
 7. Jahas, unohtui taas...
  Kyllähän kanaset osoittavat hurjaa mielenkiintoa vettä kohtaan. Melkein epäilen, että joku huikentelevainen hurmurisorsa on käynyt sörkkäämässä kantaemokanaa joskus kauan sitten, sen verran sukeltajasorttia kanarouvat ovat. Minä luulin, että tuhkakylvyt tekevät kanan autuaaksi. Näköjään olin väärässä. Taas.

  Olen muuten ihan härskin tyytyväinen, ettei tänä keväänä tarvitse haravoida hevosenkarvaa takahampaiden väleistä. Karvanlähtö sucks.

  VastaaPoista
 8. Tuulalle vielä...
  minä kertakaikkiaan olen unohtanut salkoruusut!!! Onko vielä liian myöhäistä kylvöksille? *hakkaa päätä kantolankkuun*

  VastaaPoista
 9. Hmmm... kantoLANKKU voi olla pykälää kovempi vastus...
  * koittaa visioida kannosta töröttävää paksua lankkua *

  Mutta Hirnakalla on kyllä kova pää, kyllä Jellona yhdestä lankusta selviää ja jäljelle jää vain kasa hammastikkuja :D Käytettyjä...

  Ja ilman muuta ynnäät koko savuttoman ajan säästöt ja itseäsi palkiten sijoitat ne johonkin järkevään. Kuten kukkiin. Käsilaukut on aika turhia jos vain yksikään pysyy sen verta kasassa että lompuuki pysyy mukana.

  Jos tämä ei vielä riitä, niin sitten ynnäät juomatta jääneet punaviinit. Jos vielä jää saldo miinukselle, niin otat ja lasket puuttuvat tallinvuokrat ja muut hevoshöppeet. Jää sitten saldoa tulevillekin hankinnoille.

  Tää matematiikka on vain niin julmetun yksinkertaista, ettei yhdenkään miehen järki riitä tähän...

  VastaaPoista
 10. Noni, ja kun on seitsemäs vuosi täys savuttomana niin saa ostaa herätteitä ... sen krookusruukun lisäksi sorruin Pepe-patukoihin kun ne oli tarjouksessa, 6 kpl 1 euro, ostin tuplasti. Ja ehdin syödä ne ennenkuin yhtään trullia on tullut, joten tänään kiirehdin kauppaan ostamaan lisää.

  Sokerihumalasta seuraa aina rangasitus, kahtena yönä on jalat krampannu oikein kunnolla.

  Piti oikein lukea uusiksi mitä kirjoitin edellä, en osannut oikein kertoa jotta olisin tullut ymmärretyksi! ÄH, niinkuin nuukuuttani manaisin 3.5 euron menetystä. Tarkotin että nyt se alkoi, kasveihin satsaaminen. Kevättä rinnassa!

  Särkän listalla saan kaksisataa rikki ennenkuin kesä on edes alkanut. Tilaus pitää hakea Arkkukarista ja samalla käyttää vääntynyttä runkoa Majakarilla huollossa.

  VastaaPoista
 11. Sitä me Maestron kanssa meinattiin, että se kintusta vetäminen teki sulle hyvää. Pitäis useammin toistaa...

  Lämmin vesisade... tekee selvää hangista. Kesä tulee rysähtämällä. Tai ainakin kevät! Eka västäräkki on bongattu. Wheee!

  VastaaPoista
 12. Angina alkaa pikku hiljaa helpottaa, kiitos penis-illiinin ; )

  Tulin kipeeksi torstaina. Kissankulman isännän häissä alkoi kurkkua kivistää ja kuume nousi huikeisiin lukemiin. Onneksi sain lääkityksen hetimitten kohilleen, eikä tarvitse riutua montaa päivää puhumattomana ; )

  Nyt vaan pitäis laittaa tärkeysjärjestykseen mäjen työt, sulanut lumi paljastanut kivoja ylläreitä tuolta heppojen tarhasta...

  VastaaPoista
 13. Tärkeä kysymys sivuutettu, ihan vain puolustus puheenvuoron takia ... Salkoruusut ehtii hyvin, laita siemenet heti multiin!

  VastaaPoista
 14. Jääkiekon naisen silmin ...

  Tämä on erään naisen kertomus jääkiekon ihmeellisestä maailmasta:


  Koska olen perehtynyt Jääkiekkoon, haluan jakaa tietonimuiden kanssa.
  Voit luottaa asiantuntemukseeni, sillä olen perehtynyt aiheeseen varsin laajasti.
  Kävin 70-luvun lopussa yhdessä Jääkiekko-ottelussa Helsingissä ja heti perään toisessa Tampereella 90-luvun alussa.

  Lisäksi olen nähnyt Jääkiekkoa useita kertoja Urheiluruudussa sulkiessani televisiota.
  Jääkiekko on kamppailu-urheilua. Lajissa kamppaillaan perimmiltään istumapaikoista.
  Pelissä on kaksi joukkuetta ja paljon numeroituja pelaajia. Heille ei kuitenkaan ole varattu numeroituja paikkoja.

  Paikkoja on vähemmän kuin pelaajia. Osa pelaajista joutuukin istuimen vapautumista odotellessaan säntäilemään aidatulla kentällä.
  Aitauksessa olo on tehty mahdollisimman vaikeaksi:
  kenttä on jäädytetty vaarallisen liukkaaksi ja pelaajien jalkoihin on sidottu metalliterillä varustetut kengät.
  Lisäksi toisen joukkueen pelaajat tönivät koko ajan.
  Istumapaikkoja vartioi kunkin joukkueen Capo di tutti capi. Hän on se huonosti istuvaan ja räikeään pikkutakkiin sonnustautunut yrmy mies, joka jauhaa koko ajan purukumia. Hän häätää muutaman pelaajan kerrallaan aitaukseen tuupittavaksi. Penkeille jääneet eivät haluaisi päästää ketään lähtijöiden tilalle, vaan he hakkaavat aitauksesta tulijoita isoilla hanskoillaan ja käyräpäisillä kepeillä, eli mailoilla.
  Pelaajan on mahdollista saada istumapaikka yksityisaitiostakin, mutta siitä joutuu tappelemaan.

  Yksityisen istumapaikan myöntää yleensä näkövammainen, mustavalko-paitaan sonnustautunut mies, kutsumanimeltään Mulkku.
  Jos Mulkku ei ole päässyt aitaukseen, häntä saattaa tuurata myös Dorka tai Pelle.
  Pelaaja saa istua privaattiaitiossa kuitenkin vain pari minuuttia kerrallaan. Sitten hänen on taas lähdettävä takaisin aitaukseen tönittäväksi ja kampitettavaksi.
  Pelissä on kaksi pelaajaa, joita ei päästetä ollenkaan istumaan. He seisoskelevat aitauksen eri päissä verkosta rakennettujen laatikoiden eli maalien edessä. Heitä kutsutaan maalivahdeiksi. Aitauksessa vuorollaan olevat pelaajat koettavat osua näihin raukkoihin mustalla kumikiekolla, jota lyödään em. mailoilla.

  Jäähallissa soitetaan usein kivaa jumppamusiikkia.
  Katsojilla on kaksi tärkeää tehtävää. Ensinnäkin katsojien on tarkasti seurattava em. mustaa kiekkoa. Jos aitauksessa oleva pelaaja ei osu kiekolla maalivahtiin, vaan kiekko livahtaa maaliin, on katsomon reagoitava salamannopeasti.
  Mikäli katsoja kannattaa sitä joukkuetta, jonka maaliin kiekko osuu, hänen on huudettava mahdollisimman kuuluvasti 'paitsio'. Mikäli katsoja kannattaa
  toista joukkuetta, hän voi huutaa mitä tahansa, kunhan huutaa kovalla äänellä. Esimerkiksi 'Öööh-haa-möää-haa' on suositeltava huuto.
  Katsojien toinen tehtävä on tunnistaa pelissä mukana olevia vähemmistöjen edustajia. Lajin fanaattisimmat kannattajat ovat tosi päteviä tunnistamaan esimerkiksi joukkueisiin kuuluvia
  homoseksuaaleja. Pelin edetessä useaa pelaajaa tervehditäänkin katsomosta iloisilla ja reippailla 'homoo-o-o'-huudoilla.

  Nyt vain seuraamaan Jääkiekkoa! Se on todella mielenkiintoista, kun ymmärtää pelin juonen.

  VastaaPoista
 15. Ja kolmantena päivänä...

  VastaaPoista
 16. ...nousi taivaisiin...

  Väliaikatiedotus puolipitkävillaisen, sinisen emokissan tilasta. Tiine. Pentuja on tosin jo tilattu.

  * heittää tosi kaukaa tulitikkuja *

  Emokissa on kyllä somista somin, aivan uskomattoman hieno sinisenharmaa pörröturkki. Ei liian pitkä turkki, kuten meidän Q:lla, samaa pituusluokkaa kuin meidän Welholla. Ja kasvot ihan nappisomat, kuten Welholla. Mutta Welhomme onkin samaa sukulinjaa. Huippuluonne.

  Harvoin näkee maatiaisissa noin upeaa siniharmaan sävyä. Sitä ei osaa edes kuvailla... vaaleansiniharmaa? On niissä pennuissa samaa sävyä, aina on ollut...

  Tule jo Hirnakka esiin kolostasi, tai pitää soittaa ja tarkistaa onko kaikki kunnossa...

  VastaaPoista
 17. TITA!!!!! Varaisin oitis yhden jos mitenkään mahdollista!!!!

  VastaaPoista
 18. heh, ootte kyllä mainoita ;-)
  Tuo jääkiekkojuttu on niin hyvä.

  Voi kun tuli ikävä Kissankulman isäntäväkeä, näin jonkun pienen seurapiiriuutisen lehdessä. Oli varmasti tunnelmalliset häät. Pitäisi ehkä vihdoin toteuttaa ne vuosikausia suunnitellut treffit vihreiden parasollien alle, sinne Kissankulman terdelle?

  Ja Tuula, anna palaa vaan -kun ei enää edes pala, silkkaa säästöä!

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com