maanantai 12. huhtikuuta 2010

Niin pihalla

Jos tästä kevätpäivä kaunistuu, on se jo absurdi. Ja täysin yliampuva. Tänään oli kaikki balanssissa. Aurinko, leuto tuulenviri, lämpö. Muutama rento nokkosperhonen lepatteli pihalla ja sai iltapäivään mennessä paljon kavereita. Ja mikä sirkutus pihapuissa. Oj då! Ihahhhaanaa ;-)

Koskapa juniori oli kipeänä ja poissa koulusta, voin keskittyä oikein tarmolla pihahommiin. Junnu retuutti simalekkereitä työmaalta toiselle ja avusti milloin missäkin. Kas kun kuumetta ei ollut ja mieli pirteä, miksi istuttaa lasta sisätiloissa dsliteä takomassa? Valohoidossa elpyi niin, että huomenna on jo koulukuntoinen.

Äitikulta kuritti vadelmarivistöjä, minä reuhasin turvepaalien ja kompostikärryjen kanssa ja Nasse, tuo koirista mainioin, hääräsi uutterana. Kuvassa koira on hanhikkipuskan juuristossa, siellä oli joku pelästynyt hiiri kotikolossaan ja sinnikäs koira kyttäsi vieressä häntä heiluen. Kettutytön sielu kettukoiralla... niin Nassea.

Iso-J piti kansliapäivää -ja hengaili kahvitörppönsä kanssa pihalla. Ilmeisesti harmitti kun kukot saivat lekotella auringossa ja hän joutui paperipainiin.

Turha Kakkosella on pientä inflaatiota peräsulissa mutta se ei nuoren kukon harteita paina. Usko omiin kykyihin on vankkumaton ja sehän on terve piirre nuoressa kukossa.

Pihatarhaan ei montaakaan kortta vihreää ehdi kasvaa, niin ponnella kanarouvat kuopivat maankamaraa.

Ja se on nyt sillä lailla, että torpan tyttö hinaa turpeella kuorrutetun ja kompostilla koristetun habituksensa saunan lämpöön. Iso-J lähtee aamuneljältä puskemaan maamme poikki kohti Seinäjokea.
Pitäisi rauhoittaa torppa yöunille ihan ihmisten aikaan.


Ai joo, sen verran on nuorempi perillinen jo metsittynyt, että hauskuutti itseään pitkät tovit pihakoivun alla ja pyydysti mahlapisaroita kielelleen. Muutama lumenränsistämä oksa oli pakko leikata ja se mahlahan ryöpsähti ulos. Luonto on huikea!
Tuota matkamittarin lukemaa ei voi kuin epäuskoisena katsoa. Käsittämätön lukema.... Onkohan Hirnakan torppa niin nolo blogilukemisto, että moisesta hämärähommasta tietyissä piireissä visusti vaietaan... ;-) Blogien seiskapäivää, kukaan ei tunnusta lukevansa mutta myyntiluvut kertoo jotain ihan muuta... Touché!

Mutta eihän se auta, kiva kun tätä jaksetaan seurata -vaikkei mitään kirjallisuuden Nobelia olekaan näillä eväillä luvassa. Nyt kuitenkin vaikuttaa siltä, että päivitystahti hieman hidastuu, ihan pihalla on niin kiva olla. Mutta kassellaan... Heippa tältä päivältä.

5 kommenttia:

 1. Tuula, nuo kuvat ovat niin isoja (pari megaa ja siitä ylöspäin) ettei montaa voi sähköpostilla laittaa. Pitäiskö sulle polttaa ihan oma kana-cd josta voit hakea inspiraatiota? Tai Titahan voisi hakkeroida täältä haluamasi kuvat.

  VastaaPoista
 2. Osaa Tuulakin hakkeroida - soon ammattilainen. Tai oli. Niin kuin minäkin olin. Mutta tarvittaessa avitan kyllä. Ihan helposti ne kuvat saat.

  Ikäviä ilmoja lupasi ilmatieteenlaitos. Toivottavasti ne kylmät rintamat kiertävät Raahen. Ihan tosi virtuaalinen toivehan se on... Jos takatalven pitää tulla, niin kiitos juuri nyt se sopii. Kasvit eivät ole lähteneet kasvamaan.

  Viime yönä oli kummalliset revontulet. Normisti reposet loimuaa pohjoistaivalla, nyt länsi-luoteesta taivaankannen yli etelään.

  VastaaPoista
 3. No mutta, katosi mun juttuni bittiavaruuteen...
  Lyhyesti uusiksi. Tuula osaa varmaan itsekin napata kanakuvat. Mutta tarvittaessa avustan kyllä, ollaanhan me kumpikin Entisiä it-ammattilaisia :)

  Ihania kevätilmoja on ollut, ilmatieteenlaitos ikävästi pilaa povaamalla takatalvea. Pöh. Mutta jos nyt tulee takatalvi, niin ei haittaa - kasvit ei ole vielä kasvussa.

  VastaaPoista
 4. No mutta kappas... ensin se häipyi, eikä tullut näkyviin. Ei ollut näkösällä kun kirjoitin toista... ja sitten se onkin täällä.

  Niinpä niin, olen siis tosi entinen It-ammattilainen...

  * jännittää ja painaa "lähetä kommentti"

  VastaaPoista
 5. Hyvä hyvä hyvä! Olen TOSI iloinen, en ollutkaan minä ainoa joka tumpuloi näiden uusien systeemien kanssa, :D)

  Tuskin (o)saan kuvia hakkeroitua itselleni ... ottaisin mieluiten sähköpostilla, vaikka yksi kerrallaan (=kaksi kuvaa), sellaset joissa on Urho Kukkonen esillä. Sirkkukin on kaunis, nilkan ojennus-kuva on huikea!

  Oikein pelkään Haapajoen tulvaa. Mitähän se vielä tuo tullessaan tässä päivän parin sisällä.

  Nassen kuva on just tyypillinen kuva bortsusta. Otin aikanaan Rokesta mielestäni HIENOJA kuvia mäntymetsässä ... niistä tuli sellasia 'etsi kuvasta koira', niin hyvin bortsu naamioitui männyn karikkeeseen.

  Tulikukka aloitti jo kasvamisen seinän vieressä!

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com