perjantai 16. huhtikuuta 2010

Perjantai, eikä tunnu missään


Tuommoista nupikkaa pukkaa aitan nurkalla. Tuosta kehkeytyy äärimmäisen nopeasti kolmatta metriä korkea ruttojuurikasvusto. Ja tämä kuva on otettu männäviikon keskiviikkona, nyt nupikoita on paljon ja ne ovat venyneet kymmensenttisiksi.

Eikä muuten ollut mitätön havaintoni viime syksyltä; missä ruttojuuri siellä ei myyriä ;-)

Tänään ei sää suosinut, vettä on tihuutellut ja muutenkin ankeanharmaata. Just sellainen päivä, joiden takia huhtikuuta moititaan julmaksi kuukaudeksi. Oikeastaan ankeudesta puuttui vain se, että taivas olisi työntänyt viheliäistä tuhkasaastetta kurjien kulkijoiden niskaan.
 Ja mikäpä osuvampi päivä hammashuollon vuositarkastukseen. Totuuden nimissä on tunnustettava, että edellinen vuositarkastus oli joitakin vuosia sitten. Joten sielläpä sitä taas palattiin synnintuntoon kun hammashoitaja otti aina vaan järeämpää raspia käyttöönsä. Käykää hyvät ihmiset avaamassa kitanne hammashoitajalle ennenkuin tarvitaan timanttiporaa hammaskiven poistoon.

Suuresti katuvaisena varasin ajan isoon röntgeniin jossa hankalimman viisaudenhampaan asento tutkitaan *UIKS* leikkausta silmälläpitäen *UIKS* Ja kesäkuussa kiskotaan pois toinen viisuri *UIKS* Mikä hitto mua oikeasti vaivaa? Kuka hullu menee vapaaehtoisesti oireettomien viisureiden poistoon?? Ilman nukutusta??

Noh, onhan se kaikki kotiinpäin kun leegot tulee taas kuntoon. Seuraavaksi varmaan jo proteesia sovitellaan. Iso-J on jo vuosia veikannut, että meitsin proteesit louskuttavat iltaisin tyhjäkäynnillä, vesilasissa käy loiske ;-)Ennen ja jälkeen kuvasarja kertoo karua tarinaa avohakkuista. Olen muka-tunnistanut tuon puskan rusopajuangervoksi. Noh, netistä luin että se sietää voimakasta alasleikkuuta. Saas näkee oliko netti tällä(kään) kertaa oikeassa vai miten tässä mahtaa käydäkään. Toisaalta, tuossa on niin julppea kukkanpenkin paikka pilattu villiintyneellä rytöpuskalla että sietääpä vähän avohakkuuta suorittaakin.

Tuo välikuva omentarhan reunasta antaa suuntia herukkapensaiden muodonmuutoksesta sekä myyräkekotilanteesta :-/ Äitikultahan se siellä ahkeroi.

Kyllä tämä kohta alkaa perjantaita muistuttamaan -kunhan pääsee ensin saunaan huuhtomaan päivän tuskanhiet pois. Yksi perillinen lähtee Joensuuhun yökylään ja Nassekin nukkuu makoisasti, oli taas sikajuoksun iltaravit ;-)

Heipati!

4 kommenttia:

 1. Minunkin pitäisi hävittää parit puskat. Yksi rusopajuangervo ja yksi viitapihlaja-angervo. Siinä kaksi pensasta, mitä EI saisi istuttaa pihoille. Liian äkäisiä leviämään ja vaikeita tappaa.

  Pohjanmaata on piinannut ihana kevätpäivä auringoinpaisteineen... ehdin minäkin vähän käydä ulkona puutarhaa katselemassa.

  Nyt minä jatkan huomiseen päivään valmistautumista.

  VastaaPoista
 2. Phuuuh, helpotti tuo Titan antama kommentti noille kahdelle angervolle. Meillä on molempia ;-)
  En siis olekaan vielä tärvännyt perinnepihamiljöötä niittämällä nurin "mittaamattoman arvokasta perinnekasvia" *asiallista tuuletusta*

  Pihasaunan löylyt helpottivat sekä kivistäviä niskoja että rasittunutta mieltä.

  Perilliset kävivät tänään katsomassa uuden Winx Club -leffan. Hesari antoi sille yhden pisteen... Mitään taidepläjäystä tuskin kannattaa odottaa, mutta noille vielä lapsille se on kuitenkin jonkinlainen Tapaus. Jokos Titalan junnut ovat menossa katsomaan?

  Ja missäs vaiheessa ne Matin Siniset näkevät päivänvalon?

  VastaaPoista
 3. Saa kaivaa juurineen nuo angervot. Ei ne mitään kaunistuksia ole - paitsi paikassa jossa ei tosiaankaan suostu kasvamaan mikään muu. Puutahamaa on tuhlausta noille.

  Winx club ei ole rantautunut Raaheen. Elokuvissa pitäis käydä taas joskus, edellisestä onkin taas aikaa...

  Ja joku ON malttamaton. Ei sillä emokatilla edes maha roikkunut,joten menee vielä viikkoja kärvistellä jännityksessä. Ja Jellonalle odottaminen on niiiiiin helppoa. Lähes yhtä maltillinen odottaja on Oinas. Kas... sattuiko kaksi yhdellä iskulla?

  Vetäydyn petiin ja valmistaudun olemaan valtavan väsynyt huomenna illalla.

  VastaaPoista
 4. Tita, ai että malttamaton??! :-D never!
  Tässä pitäisi asennoitua noin vuoden venaukseen muiden kylvöprojektien suhteen joten tämä miukuhomma on ihan pullanpala *GNNNNH*

  Ihanan aamuauringon kuikistellessa ikkunasta, oli aivan pakko siirtyä aamukahvimukin kanssa pihakeinuun. Väkisin vetää suuta korviin kun saa istuksia kaikessa rauhassa ja seurata kanaparven aamunavausta. Kukoilla on niin heleä ääni ;-)

  Aamukasilta maa oli vielä vähän kohmeinen mutta lämmintä päivää tästä on lupa odottaa. Kivakiva.

  Muutaman tunnin päästä ihmetellään "kylvösopimuksen" teknisiä yksityiskohtia, OMG!

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com