sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Asetusten mukaisesti

No niin, nyt voivat EU-tarkkailijat sun muut virkaatekevät henkäistä helpotuksesta. Kanalauman ennenaikainen ulkoilu on lopetettu torpankin mäellä.

Ei tullut paluumuuttajan mieleen, että kanasten ulospäästäminen olisi kiellettyä ellei peräti rikollista. Kuka näinä tuhkasateiden ja sikaflopp...flunssien aikana jaksaa muistaa monen vuoden takaista tipunuhaa.? Noh, meillä ei riskeerata joten nyt loppui Rouwasväen terassikausi. Seuraavan kerran ulkorampin poistumisluukku aukeaa 1.6.2010.

Asia tuli tänään ilmi kun saatiin päiväkahviseuraksi aikaansa seuraava ja valveutunut ihminen. Äkkiähän se tieto sitten Maa- ja metsätalousministeriön ohjeistuksesta löytyikin. Pitääpä lisätä MMM:n tiedotteet ns. seurattaviin sivustoihin.


Aivan asetusten mukaisella hartaudella emme ole pyhäpäivää viettäneet. Otettiin nyt vihdoin se tapetinpoistourakka työn alle. Nuorimman perillisen huoneen seinistä löytyi vanhaa paperitapettia kahdessa kerroksessa ja oli kieltämättä varsin työläs se kitkuttaa irti, hioa seinä maalattavaan kuntoon ja tasoitella skrubut. Mitkään ns. normaalit konstit eivät näitä tee-se-itse -liisterillä seinään juntattuja tapetinriekaleita poista. Minullakin oli aseena erikokoisia lastoja, omat kynnet ja ällistyttävät pitkät hermot.

Lattialla oleva kyseenalaisen kuosinen muovimattokin lähtee samassa poistossa. Valitettavasti tuossa huoneessa ei ole vanhaa lankkulattiaa, joudutaan toistaiseksi tyytymään laminaattiin.

Huoneessa ei lisäksi ole yhtään ns. ehjää tai säännöllisen muotoista seinää joten aikamoisia luovia ratkaisuja saa pähkäillä mm. vaatesäilytyksen suhteen. Satu T:n luona käydessäni älysin rekki-idean... voisi vaikka toimiakin. Joka tapauksessa, kaikki standardikalusteet voi unohtaa.

Päivä on suosinut sisähommia. Aamulla maa oli valkea kuin ensilumen aikaan. Yhtään ei mieltä kohottanut. Koko päivän on väliin satanut, paistanut, tuiskunnut, pyrynnyt ja sulanut. Ja nyt vaihteeksi tuulee. Ilmeisesti tuuli työntelee sateet syrjemmälle mutta tuo sen sijaan kylmää ilmaa, *puistatus*

Onneksi autossa on vielä talvikumit, en lähtenyt hötkyämään renkaiden vaihdossa kun vähän veikkailin näitä yllärisäitä tulevan.
Jeh, nyt voi kohtuullisen hyvällä omalla tunnolla keskittyä pyhäillan puuhiin. En tosin vielä tiedä kuinka pystyn kohtaamaan kanalan väen syyttävät katseet kun terassin luukku pysyy aamulla kiinni....
Laki on laki ja kaikille sama.

9 kommenttia:

 1. Nuo kuvat aivan suorastaan maistuvat työlle... Pohjatyöt on aina yhtä ikäviä, mutta kun ilman ei tule kunnon jälkeä. On se niin epistä! Toisaalta valmiin, siistin työn katsominen on aina niin mukavaa.

  Ja kyllä direktiivit on syvältä! Kanalenssua ei ole kukaan nähnyt.

  VastaaPoista
 2. Mun niin tekisi mieli olla kapinallinen ja vapauttaa kanat ulkoilemaan -ihan vaikka eläinten oikeudesta raittiiseen ulkoilmaan.

  Mutta kun siellä salavan latvassa voi lymytä nuhainen maahanmuuttajalintu. Aina niistä mamuista on harmia.... ;-)

  Ja tiedoksi, jos pipo tai pikkarit kiristää tuon mamu-sanan takia, ole hyvä ja poistu blogistani. Tämä on ihan yhden vähäpäisen paluumuuttajan nettinakuilua, ei mitenkään poliittisesti suuntautunutta. Minä olen kallellani vain yhteen liikeeseen, meidän pankkiin. Pakosta. Mutta hyvässä hengessä. Linnut on sitäpaitsi mamuja jos ketkä.

  Huomenna meillä heiluu pensselisetä, päästään hiontasession jälkeen maalaamaan katto ja seinät. Hieno siitä tulee. Lapsi osti jo kesällä kolibrilintusabluunan jolla tehdään kuulema monta hienoa kuvaa. No tehdään tehdään.

  Lapsikulta on hyvä ja maalaa seuraavan kerran itse huoneensa -ja sabluunoi vaikka kanoja seinälle. Lastenhuoneita ei kannata tapiseerata juuri tästä syystä. Väri vaihtuu viikottain.

  Ja säästyneillä rahoilla materialistisuuteen taipuvainen äiti voi pistää hösseliksi vaikka Laura Ashleyn tapettivalikoiman äärellä :-)

  Nyt iloinen velvollisuuteni on kirjoittaa puhtaaksi The Sopimus! Nita saa aamulla luettavaa -ja kommentoitavaa. Tahtooko Seijakin nähdä? Tita? kaikki kommentit otetaan kiitollisuudella vastaan. Laittakaa viestiä hirnakka@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Uskoisin ettei Sinun ihan sananmukaisesti tarvitse noudattaa 1.6. aikarajaa. Eiköhän järkikin lueta asetuksiin kuuluvaksi, kun ruoho alkaa vihertää niin aukaise luukku. Siinä vaiheessa on maahanmuuttavat linnut varmasti kaikki tulleet ja nopeimmat muuttavat siloin jo takaisinpäin.

  MAMU on meilläpäin ihan käytössä oleva lyhenne. Työväenopiston kurssilistassakin listallakin lukee Mamu-Suomen kurssi ... ja ovessa oli isoilla kirjaimilla MAMU.

  Kokkolassa on vahva edustus somaleista ja sudanilaisista.
  Olen ollut auttamassa sudanilaisissa kihlajaisissa seurakuntasalilla Ykspihlajan kirkolla. Siellä naiset olivat valmistelleet ruoat jo edellisenä päivänä, ruokaa oli valtavasti! Ja ne naiset oli kaikki huippu naisia, hiukset laitettu viimisen päälle, rohkeita värejä puvuissa ... ja ja ja huokaus!!! kaikilla upeat korkokengät jalassa. Tunsin olevani todella maalainen suomalainen läskipohjakengissä (kippurat reumavarpaat) suorassa villapaidassa (sopivan peittävässä), hiukset vain kammattuina. Vaikka naiset olivat huikeita kaunottaria, niin kyllä miehet myös oli komeita, hoikkia, pitkiä, kohteliaita ja kaikilla nuorimmaisillakin (1vee) oli kirkkaan valkoinen paita!
  Myös meidät pyydettiin syömään, ruoka oli herkullista, ohueen leipään käärittiin lihakastiketta jota söin rintapielet suttuisina.

  Käyttäkää naiset esiintyessänne korkkareita ja hameita! Nainen saa näyttää naiseutensa.

  VastaaPoista
 4. Kuten Tuulan kokemuksesta hyvin ilmenee, kulttuurierot ovat joskus erittäin konkreettiset. Valitettavasti meidän kulttuuriimme kuuluu turhan usein vaatimattomuus, kursailu ja vähättely. Ja toisineläviä pidetään riikinkukkoina ;-)

  Mutta toisaalta, kyllä oma mukavuus on myös aika hyvä mittari. Jos varpaat hyvällä mielellä pysyäkseen vaativat mukavat kengät, miksi survoutua spittareihin.

  Pahaa pelkään, että Äitikullasta -jos ei kuoriudu, niin ainakin vapautuu seniorikettutyttö. Aikoo vapauttaa kanat. Piti oikein kieltää ettei tehnyt sitä heti.

  Onhan se kiusaamista pitää tirppalan rouvia koppileirityksessä kun aurinko helottaa ja keli on mitä ihanin. Varmasti vtuttaa kanaakin kuopia purukasaa muhevan mullan sijaan...

  Pitää nyt koettaa elää asian kanssa. Kumpi on tärkeämpää, lain kirjaimen orjallinen noudattaminen vai eläimen iloinen mieli ja hyvä elämä?

  Kunhan kanalaa korjaamme, tehdään sinne katollinen talvitarha jossa on maapohja ja luonnonvaloa maksimaalinen määrä. Kesätarha on sitten tuo salavien siimeksessä oleva nykytarha.

  VastaaPoista
 5. Hyvä rebel-muori !

  Mun työmeili tökkii rankasti, luukku.com toimii...

  Siis itse asiassa olen "talvilomalla" kun vihdoin pystyn lomani pitämään. Ohjelmassa enempi ja vähempi kotihommeleita, liikkumista ja keskiviikkoinen kampaaja : )

  VastaaPoista
 6. Kanalassa ollaan syystäkin myrtsinä. Ei mieli mettä keitä eipä ei. Kova pulina ja vuorollaan joku optimisti käy nokalla koputtamassa luukkuun. Ei aukene ei.

  Harmittaa kun ajattelemattomuuttani päästin lauman jo ulkoilemaan. Ei vain tullut mieleen, että ensin olisi pitänyt guuglettaa senkin asian luvallisuus.

  Hampaat irveessä ja harmia nieleskellen pidetään lauma sisällä ja ollaan lainkuuliaisia. Ollaan kuitenkin silmälläpidon alaisia, pienellä kylällä paluumuuttaja erottuu kuin syylä nenästä.

  Niinkuin oikeasta elämästä itse kukin tiedämme, aina on joku joka sormi pystyssä meille opettaa missä meni pieleen ja miten teimme väärin. Nettiaikana on myös äärimmäisen helppoa tehdä nimettömiä ilmiantoja, näitäkin on nähty.

  Nita, saitko sen meilini??? Mulla ei ole muita osoitteita sulle kuin duunimeili. Ja asiahan on äärimmäisen tärkeä.

  Nyt kauppaan ja sitten maalarihommiin.

  VastaaPoista
 7. Olet varmasti silmälläpidon alaisena, siksi sinua jo valmiiksi varoitettiin ... sellainen tapa maalla on, hienovaraisesti kautta rantain 'annetaan ymmärtää'. Hämäläiset ovat näissä asioissa todella hienovaraisia, eivät kiusaa, vaan panevat toisen ajattelemaan omilla aivoillaan. Sanomatta jättäminen on taidetta Hämeessä! Rivien välissä on asian ydin.

  Olen Äitisi kanssa samaa mieltä, kanojen pitäisi olla ulkona. Luukun kiinni pistäminen on kiusaamista! Lintuflunssasta puhuttiin kohta 5 vuotta sitten, ei olisi edes talvilintuja saanut syöttää ... sen leviäminen loppui yhteen kevääseen. Ruokin silloinkin lintuja ja teen niin edelleen.Samanlaista ylireagoimista on vahvasti näissä Islannin pölypilvissä.

  Päästä kanat irti joskus toukokuun puolessa välissä, anna naapureiden nyt rauhottua.

  VastaaPoista
 8. Voi kanarouvia, kannattanee kuitenkin noudattaa lakia ja asetuksia. Mikään ei ole niin mukavaa kuin naapureiden *tarkkailu*...
  Nemi, melkein valmis juristi, vilkaisi sopparin ja kommentoi sitä mailiin. Eräs rouva Joenkaupungista oli hukannut puhelinnnumerosi ja lähetin sen hänelle uudelleen. Blogiin oli ihastunut.

  VastaaPoista
 9. Heipähei Nemiseni. Sain kommenttisi ja arvostan lain-melkein-oppineen lausuntoa ;-) Eikös se niin ole, että asiat on parasta pitää yksinkertaisina? Jää vähemmän jossiteltavaa.

  Tuulakin on aivan oikeilla jäljillä mitä tulee ihmisten asenteisiin. Tämä minua valistanut rouva tosin oli kaupunkilaistunut maalainen :-)

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com