keskiviikko 24. helmikuuta 2010

Munien muotovaliot

Ei tämä maalaiselämä yksitoikkoista ole. Teen päiväni käänteistä viiltävän analyysin tuonnempana. Ensin keskitymme olennaiseen.

Kuvassa kanalan tuotoksia eilispäivältä. Rouwasväellä ON huumorintajua. Harmillisesti unohdin laittaa kuvaan stidiaskin vertailukohteeksi. Vasemmanpuoleinen ruskein on painava kuin lyijystä tehty ja kokoa kuin strutsinmunalla. Keskellä on varsinainen vitsi, pitkä beige. Alholaisen kanarouvan päkistämä venytetty malli. Voisi periaatteessa olla Sirkunkin tuotos. Ja mikä ihmeen maailmanlopun minimuna tuo valkoinen? Kanaväen tietotoimiston mukaan kukkopoikia tulee suipoista munista, rouwia pyöreistä. Joten ei liene epäselvää missä panoksessa komea kukko luuraa.

Aamulla tuskin uskalsin ulos vilkaista. Lunta oli niin järjettömästi. Äitikulta mesoi jo lumileikeissä ja oli tehnyt sen verran  polkua, että sain toimitettua perilliset opin tielle aikanaan ja hyvässä järkässä. Traktoripoika oli toki oman hommansa hoitanut anivarhain. Mutta nuo meidän pihakäytävät, voi jessus miten olivat tuiskunneet tukkoon.

Kyllä sitä lapioitavaa, äyskäröitävää ja kolattavaa riitti mullekin. Pari tuntia kun jaksoin raataa helmi otsalla, oli tölli taas kaivettu esiin kinoksesta. Kieltämättä osasi Iso-J valita päivän työmatkalleen...

Nyt on sitten rauha maassa ja taivaalla nappikauppa auki komeassa kuunvalossa. Ei tuiskua eikä tuiverra. Iloitkaamme siitä.

Päivällä meinasi tulla uskon puute, bloggerpalvelu jumitti jotenkin ja epäilinkin päässeeni bannatuksi. En ole aivan selvillä onko se yleensä mahdollista. Eihän sitä tiedä jos joku vaikka ryystää herneen nokkaan sanomisistani ja valittaa johonkin Yli-Googlen kansliaan.

Nyt pitäisi vielä kirittää Tanja maaliin hyvällä ajalla, sitten saa kisat tältä illalta olla. Hiihdoissa mielenkiintoisin osio on aina se "mikäs nyt meni pieleen" -selitysosasto. Mulla on hivenen vino asenne maastohiihtoon, ihan samanlainen se on kyllä potkupalloonkin nähden. Siis siihen jossa ylipalkatut äijät löntystelee epämääräisellä logiikalla nurtsilla masentavan pitkän ajan. Joku aina malliksi vähän liikuttaa palloa, sitten taas hölkätään. Ja yleisö mölisee järjettömänä kuorona taustalla. Ainoa hyvä juttu jallistipallissa on Victoria Beckham ;-)

No hurraa, nyt ne Suomen mieshiihtäjät menevät tuonne ladulle toisten jalkoihin pyörimään, viesti tai jotain. Niillä on kuitenkin viestikapula hukassa.

Tällä peruspositiivisella ja kivalla asenteella onkin hyvä jatkaa...;-)
Oikeesti vain väsyttää ihan järjettömästi. Teinix tulee kohta hiihtolomailemaan, tikut silmiin ja hereille.
Että ei sitä sitten tämän viiltävämpää analyysiä herunut, tänäänkään. Life is good. Todella <3

4 kommenttia:

 1. Merde, ranskalainen maastohiihtotasohan on Ihme. Miraculo.

  Ja kieltämättä, ihan uskottavasti suomenpojatkin lykkäävät. Kunhan nyt eivät ihan uupuisi loppurutistuksessa. Venäjällä ei vissiin osunut lääkitys kohdilleen näihin hiihtoihin.

  Nälkäkin tuli toisten raadantaa katsoessa mutta sitten muistin muffin topin ja ruokahalu katosi.

  VastaaPoista
 2. Eihän tästä nyt nukkumaan pääse kun puikkaa siirrettiin sumun takia. Taidanpa lepuuttaa ruotoa piikkimatolla ja suorittaa uuden tilannearvion. Kello on kyllä soimassa ruokottoman aikaisin... jää unet vähiin.

  VastaaPoista
 3. Että sää edelleen jaksat! Ylikuntoa pukkaa pian tosissaan moisesta urheilun seuraamista. Maitohapoilla katsomon rääkissä :D Vaatii viikon loman ja lepuutuksen selvitä olympialaista.

  Hauskoja munasia, design mallistoa. Tyyli on vapaa! Käsittääkseni kun alkaa tulla kaksoiskeltuaisia munia ja pitkää mallia, niin kanasen tuotantoikä alkaa olla lopuillaan. Ihan mutu-tietoa, jostain aivolohkon kätköistä tuollainen putkahti. En voi varmasti vakuuttaa paikkansapitäväksi.

  Kärhöluento ver. seiskan powerpointilla on työvoittoa. Alkaa olla lopuillaan. Viimeistelen huomenna, vasta toukokuussa sitä tarvitaan. Onpahan jotakin valmiina!

  Nyt yöpuulle. Työpäivä se on huomennakin. Tänään toimistopäivänä olisi pitänyt olla tuotteliaampi. Vaan kun ei irronnut. Viikonlopun pirskeetkin vaatisivat vähän taloudenhoitajan vankkaa otetta vaikka siivoustoimissa. Ehkä huomenna...

  VastaaPoista
 4. Mulle sopisi oikein hyvin lauma eläkeläiskanoja jotka munivat tsägällä munan viikossa. Työstä käy tuo munavirtojen hallinta.

  Kesäksihän helpottaa kun talvehtijat lähtevät omiin koteihinsa.

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com