tiistai 1. tammikuuta 2019

Ken ajaa, hän näkee


Oikein hyvän ja onnellisen alkaneen vuoden toivotukset täältä Torpan mäeltä !
Olkoon alkanut vuosi meille kaikille reilu ja oikeudenmukainen. Rikkauksia ja rakkauksia en pyydä, lottovoiton toki huolin jos semmoinen kohdalle osuu.

Kun nyt edes terveyttä piisaisi kaikkeen tarvittavaan toimintaan.

Vuodet vaihdoimme Iso-J:n kanssa kaksisteen. Perikunta oli jo omissa menoissaan. Nuorempi likosi paljubileissä ja Vanhempi vietti aikaansa poikkiksen kanssa. Niin se maailma muuttuu ja tilanteet samoin. Pysyisipä vaan itsekin muuttuvien tilanteiden kelkassa ja jos vielä saisi pyytää, olisi kiva joskus päästä kelkan ohjaimiin eikä vain roikkua kyydissä.

Rattia pääsin pyörittämään oikein urakalla vuoden viimeisinä päivinä. Koska Tampere oli meille ystävällinen ja myötäinen, palaan mielelläni reissun tunnelmiin.

Nekala tutuksi
Mukavassa säässä ja kirkastuvassa päivässä oli matkanteko letkeää ja kivaa.  Maisemat vaihtuivat Karjalan kunnaista Järvi-Suomen kautta Pirkanmaahan. Hotelli löytyi näppärän kartta-appsin avulla vain yhdellä stiplulla. Tampereen ratikkatyömaat jallittavat nokkelintakin appia koskapa kaikki liikenneratkaisut eivät tietenkään ehdi päivittyä sinne.

Koska meillä oli jokunen tunteroinen aikaa tapettavana, suuntasimme Stockmannin alennusmyynteihin. Sain mitä tarvitsin ja ekstrabonuksena uuden pitkän untuvatoppiksen. Semmoisen joka menee rykimättä kiinni ja jossa on hyvä ja lämmin olla.

Valmentajatapaamisessa vierähti tunti ja toinenkin, minä vietin luppoaikaa samaisella salilla koska yhtään ei houkuttanut lähteä ajelemaan ylimääräisiä kilometrejä.

Sittenhän se jo nälkä tulikin. Oltiin jo lähdössä kaupungille evästä etsimään, kun napero hokasi jotta nuohan syövät tuolla hotellin ravintolassa. Minä luulin, että se olisi sunnuntaisin kiinni.
Jo vain meille maistui poronkäristys ja hampurilainen. Viinikin oli erinomaista.

Käytiin vielä koeponnistamassa hotellin kattokerroksen sauna, sieltä näki vaikka minne.

Hirveän kauaa ei sängyssä tarvinnut heittelehtiä kun uni jo tuli.


Aamiainen oli runsas, raikas ja sopivan erilainen. Kahvi erinomaisen maukasta.

Koska meillä oli taas useampi tunti aikaa, kirjauduttiin hotellista ulos ja otettiin auto alle. Kohtuullisen helposti löytyikin Koskikeskuksen parkkihalli ja kaikki naperon nimeämät kohteet olivat aivan äärellään.

Ostoskeskuskierrosten jälkeen auto alle ja etsimään Kahvila Siilinkaria. Sitä etsiessä tulikin useampi hutiajo ja stiplu. Lopulta parkkipaikka löytyi ja kohde oli oikealla. Niinpä reissumme sponsori Iso-J sai tuliaisiksi Siilinkarin pärämätsit (peremec) neljänä kappaleena.

Me kurvasimme jo melkein tuttuja reittejä Nekalan mörkökellarille. Tamperelaisten kunniaksi on sanottava joustavuus liikenteessä. Vaikka joku reittivalintani tai ajolinja ei ollut ihan oppikirjasta, kukaan ei hyökännyt hakkaamaan konepeltiä eikä repimään törppöä turistia turpakäräjille.

Ilmeisesti siellä on jo tuskastuttu ratikkatyömaan tuomiin haasteisiin, että kanssaliikkujillekin annetaan muutama kömmähdys anteeksi. Moro vaan ja matka jatkuu.

Sillä aikaa kun Perikunnan nuorempi otti selkäsaunaa valmentajan opeilla, minä kurvailin navigaattorin ohjeiden mukaan tolkuttoman pitkää tunnelia pitkin Pispalan kautta Plantagenin myymälään. Ja takaisin.

Kotimatkalle päästiin lähempänä klo 17. Viimeinen satanen ajettiin sakenevassa lumipyryssä ja aika kovassa sivutuulessa. Kurvailin Torpalle kl 22 jälkeen. Väsytti ja silmissä vilisti.

Vuosi vaihtui hillitysti ja kahden skumppalasillisen jälkeen olinkin jo ihan valmis vuodelepoon.


Vuoden 2019 aamu oli niin myrskyisä, että nakkasin tallissa poneille heinät eteen ja siirsin ulosmenoa parilla tunnilla. Ne tunnit käytin visusti hyväkseni nukkumalla vielä vähän lisää.

Tänään olin jo huomaavinani valoisan ajan lisääntyneen, jippii, sieltä se kevät tulee !

Meillä on jo kaksi seuraavaa Tampereen reissua kalenterissa. Silloin panostamme luppoaikana mm. Tammerkosken seutuun, Finlaysonin alueeseen ja ainakin Muumimuseoon.

Kovasti paljon olivat meille kaikki ystävällisiä ja iloisia.

Tampere on 6/5 🙏Krediitit:

Hotel Lapland, Yliopistokatu, Tampere
Ravintola Dabbla, Hotel Lapland
Kahvila Siilinkari, Tampere

Erityiskiitos tamperelaisille autoilijoille ja jalankulkijoille


14 kommenttia:

 1. Vieraissa paikoissa törttöilevänä autoiljana minäkin voin siis uskaltautua manselaiselle ratikkatyömaalle. Kiva, että vinkkaat myös kokemuksiasi tamperelaisista palveluista. Niistä on hyötyä varmasti monelle muullekin, kuin minulle.
  Oikein hyvää alkanutta vuotta sinulle! Ja vaikka se lottovoittokin kaiken päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekaan vaan! Ihan yhtä pihalla ne paikalliset kuulema on kuin me satunnaiskävijätkin.
   Kiva jos vinkeistä on apua, olen saanut itse niin paljon hyviä vinkkejä, että mielelläni hyödylliseksi kokemiani jaan etiäpäin.
   Kivaa vuotta sinullekin !

   Poista
 2. Kävin viimeksi siellä muumimuseossa, se oli kiva.Suosittelen sitäkin. Yhdistin siihen syömisen Tampere-talon raflassa.
  Se ratikkatyömaa on karsea.

  Olkoon tuleva vuosi entistä parempi,

  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muumimuseoon siis ! Aika valtava kolosseumi se Tampere talo näyttäisi olevan, nappasin hotellista läjän esitteitäkin. Hyviä konserttejakin siellä pitävät.

   Toteemieläimesi ja minä toivomme sinulle oikein muikean mukavia hetkiä vuoden varrelle.

   Poista
 3. Vauhdikkaasti päätitte vuoden ja uusikin alkoi melkoi tuulisesti. Onnea ipanan treenihaaveille toivotan myös. Olkoon vuosi hänellekin antoisa. Sinulle, ystäväni, toivon roppakaupalla hyviä, terveitä päiviä ja jaksamista arjen käänteissä! Be Well!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vauhtia riitti. Ihan kiva, että minunkin sarakkeessani perhekalenterissa on jotain muitakin merkintöjä kuin lääkäritapaamisia.
   Ipanalla on ekat kisat lokakuussa ja niitä kohti mennään tiukassa valmentajan ohjauksessa.

   Voi hyvin sinäkin, olisipa kaltaisiasi ihmisiä enemmän !

   Poista
 4. Nonni, Tampere tuli hetkessä tutuksi, hieno juttu ja kyllä tuolla kaupungilla auton kanssa pärjää, jos ei nyt ihan keskelle kylää eksy. Monta hyvää parkkihallia - lämmintä vielä - on siinä keskustassa. Hyvä että saitte pärämätsit mukaan ja itsellennekin maukasta ruokaa jotta jaksoitte. Pitkä oli ajotaival! Vai kävit sinä Plantsussa, toivottavasti löysit jotain. Siitä ei olekaan meille enää kuin kymmenisen kilometriä :D. Hyvä, että Tampere otti teidän lempeästi vastaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavan leppoisa kaupunkihan se on. Minä kyllä eksyin ihan ytimeenkin kun piti sinne Hämeenkadulle päästä ;-)

   Plantsusta löysin pari ruukkua ja muutaman tummansininen hyasintin poistoalesta.

   Ihan ilolla odotan jo seuraavaa reissua.

   Poista
 5. Meillä on täällä silleen joviaalia väkee :) :D -Marra

  VastaaPoista
 6. No niin, kommentti purjehti cyber-taivaalle:(! Next time, hugs from Nemppa

  VastaaPoista
 7. Inhottava Blogger:(, olin vain sanomassa että Tampester on kiva kaupunki. Raituovaunutyömaa on joka kerta yllätys, vähän kuin onnenkeksi kiinalaisessa...Kuitenkin kohtuullisen paljon autoilevana viimeksi suunnatessani Hatanpäälle onneksi olin varannut aikaa, koska homma oli vähän kuin pajatsossa, piti miettiä mihin yrittää tähdätä. Hope pian landaat tänne reissulla tai mieluusti liityn seuraksi seikkailulle. Hugs from Nemppa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogger on ollut harvinaisen inhottava minullekin jo pidemmän aikaa. Oma sisäänkirjautumiseni ei 'pysy' vaan joudun aina kommentoimaan anonyyminä. Lisäksi tuo typerä 'en ole robotti' -kuvatesti herjaa milloin mitäkin.

   Minä en ole Tampereella autolla ajellut tätä ennen juuri lainkaan, joten en edes muista millainen kaupunki oli ajaa ennen. Minulle vaan tuli selväksi, että paikalliset ovat ihan tympiintyneet jatkuvaan remppaan. No ehkäpä siellä vähäksi aikaa pistetään kaivinkoneet muihin hommiin ja liikenne rullaa taas ilman ylimääräisiä koukeroita.

   Mielelläni sen sijaan teen koukeron Jypinkylässä ja jään sinne puolimatkan krouviin.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com