sunnuntai 20. tammikuuta 2019

#winterwonderlandSosiaalinen media on ollut tänään varsin tylsää selattavaa. Kaikki postaavat kuvia jäätyneestä maailmasta ja vähintään joka toisessa on #winterwonderland. Joo, olihan tänään vallan komia päivä. Pakkasta täällä meillä rapsakat -20°, tuulta ei onneksi ollenkaan. Ihan riittävän purevalta tuokin suht normaali pakkaslukema tuntui, siihen ei todellakaan kaivannut yhtään tuulenviriä. Puhelin hyytyi ensimmäisen videoklipin jälkeen, kamerakin oli hieman hitaalla.

Maailma on niin hiljainen, pehmeä ja kristallinkirkas. Lumi niin puhdasta ja kevyttä, että sen pystyi puhaltamaan pois. Tämä on meille vielä arkea, tulevina vuosikymmeninä ei ehkä ihan niin itsestäänselvää.Lumi on tehnyt hassuja hattuja lähes kaikkialle.Valo oli iltapäivän alkutunteina varsin vilkkaasti vaihtuva. Päivä on kuitenkin vielä niin lyhyt, että jo kymmenessä minuutissa varjot pitenivät, sävyt muuttuivat ja taivaan kirkas sini muuttui utuisemmaksi.

Kaikenkaikkiaan, valtavan kaunis talvipäivä takana.
Lämmittäminen on lähes puolipäivätyötä ja silti Torpalla saa vetää villaista jalkaan ja harteille. Että viluisat päivät olisivat tulevaisuudessa vähempänä, aloitin tänään kunnianhimoisen islantilaisneuleen neulomisen. Pikkuisen joutuu pohtimaan mitoitusta ja pitkän neulomistauon jälkeen saa olla muutenkin aika vihmeränä, ettei mitään perustavanlaatuista virhettä heti alkutaipaleelle tekisi. Aloitussilmukoitakin loin kolmeen kertaan, sitten alkoi sujua.

Iltatallista tullessani ihastelin täyttä kuuta ja maiseman upeaa sinisyyttä. Aivan mainiosti tuolla pelloilla nytkin pärjäisi, kuunvalossa.

Aamulla pitäisi muistaa kurkkia taivaalle kuunpimennystä, kuulema jotain erityislaatuista olisi luvassa.

Nyt vielä muutama kierros islanninvillaa ja sitten yöpuulle.
Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle !


6 kommenttia:

 1. Hienot ja kylmät kuvat! Vanhanaikaiseen talveen kuuluu lumi ja pakkanen - kyllä minä niistä tykkään. Kohtuudella kumpiakin siis. Tänään pakkanen narisi mukavasti kengän alla lenkillä kävellessä. Sitä kuunteli ihan ilokseen.

  Polttopuita raahatessa ja niitä pesissä poltellessa kuluu kummasti aikaa. Onneksi Maestro on niillä töin, niin aina on lämmin pirtti. Se onkin yhtä juhlaa, kun aurinko alkaa taas lämmittämään, eikä koko ajan tarvi juosta pirtin ja liiterin väliä. Silloin tuntuu, että aikaa on ihan tuhottomasti. Ilmalämpöpumppu olis minusta tosi kiva vähän tasaamaan tuota hullunlaukkaa.

  VastaaPoista
 2. Kiitti, yritin jotain päivän kirkkaasta kylmyydestä kuvatakin. Mukava kuulla, että jotain tavoitin.

  Vanhanaikaiset talvet ovat näinä maailmanaikoina rikkaus. Minä tosin voisin tästä armosta jo vähän jakaa osattomille, ei ihan näin pitkää talvea jaksaisi... ei ole edes Hipsaanian matkaa varattuna. Tänä keväänä reissaan Tamperetta tutuksi, ehkä joskus kesemmällä sitten pääsen piipahtamaan etelämpänä.

  Meillä on vain tuvassa nämä puilla lämpiävät, enemmänkin ruokkisin jos olisi. Täältä on remonttien tiimellyksessä purettu ainakin yksi tulisija, hormit sentään on vielä rakenteissa jäljellä. Tuolla salongin puolella olisi kyllä kiva olla takka tai pönttis.

  Mitä, eikö teillä ole ilmaria? Meillä semmoinen on ollut alusta asti ja on ihan mahdottoman näpsä apuri. Se vatkaa lämmintä ilmaa yläkertaan ja kesäisin viilentää todella tehokkaasti. Ilman en osaisi ollakaan.

  VastaaPoista
 3. Kylymee on. Kässäpiiriin kun kirkolle eilen ajelin -25* suon laiteilla auton mittar näytti. Tänäuamuna jo -27* meillä. Pakkaset kuuluu tammikuuhun kuhan ei ihan mahottomaks mäne. Toivottavasti ei vahinkuu tie. Muatilalla kun konneita pittää käyttee, ol keli mikä hyvväänsä ja rauta on kylymee samon hydraulikkaletkut jäykkiä.
  Verikuuta miekin rahtasin nyt kahtomassa ulukona.
  Hieno tulloo siun villapaijasta, kuhan on valamis. Näillä keleillä on tarpeen.
  Meillä kovilla pakkasilla joka toinen päivä leivinuunii lämmitetään, maalämpö pittää lämpimänä, vaan sähkyy vähän siästetään, kun puita poltetaan. Saunakin puulla lämmitetään ussein!
  Laitoin siulle sähköpostii, liekkö tullu perille!
  Mukavoo alakavoo viikkuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. -24° oli tänään, mikäli oikein tulkitsin. Siitä ihmekuusta en nähnyt aamutallin aikaan vilaustakaan, kaipa se oli pimetossa ja pilvet edessä. Pakkanen kuuluu talveen -ja valitettavasti pakkasvahingotkin tulevat siinä kylkiäisenä.
   Meillä on pakkanen halkonut vesiputkia, onneksi ei talosta sentään. Harmittihan se silti korjauslaskuja maksella.

   Nyt pitäisi aloittaa ensimmäinen kuviokerros, helmassa onkin hyvä harjoitella ja verestää taitoja, kahdella värillä ensin.

   Tänään arvelin lämmittää vain klapihellaa, huomenna sitten heti aamusta leivinuuni tulille.

   Minäpä kipaisen postilootalle !

   Poista
  2. Enhän minä enää sen gmailin tunnuksia muista ja muutenkin on ihan sekaisin koko homma. Nyt kun bloggerin kommentointi pelittää, en tohdi vaihtaa tiliä. Mistäs sähköpostista sinut saisi kiinni? Voisin ilmoittaa sen oikean ja virallsien tilini sinne niin saadaan yhteydet pelaamaan.

   Poista
  3. Kyllähän miullakin aina mielessä on kovilla pakkasilla ne vesjohotkin. Tähän asti ollaan vältytty jiätymisiltä, muatilalla kylymäkasvattamossa lämpimissä juomakupeissa, jos yl -25* asteen ja tuulenkanssa männään, jouku kuppi pittää sitten sulatella.

   Miun sähköposti on Ulla.kinnunen@gmail.com

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com