torstai 3. tammikuuta 2019

Valo valo valo


Jippii, nyt on kevät !
Ai ei vai. No minulle kevät koitti tänään, kun heräsin aamunokosiltani (tallihommien aikaan on vielä ihan pimeää) kirkkaan räikeään auringonpaisteeseen.

Tinttiherrakin paistatteli salavan oksalla varsin pontevana enkä minä jäänyt tinttiä kummemmaksi. Ma olen aurinkohaukka !

Pakkasta tosin oli roimat -16° joten se vähän keväthuumaani jäähdytteli ja muistutti varsin napakasti, että eletään kuitenkin vasta tammikuun kolmatta päivää ja edessä on vielä pari-kolme talvikuukautta. Valoisan aika on kuitenkin lisääntynyt, tänään vielä 15.30 maissa oli sinisen hämärää, ei sysipimeää niinkuin muutama päivä sitten vielä oli.

Ihan vaan auringosta virkistyneenä kurvasin taas kerran tapettihyllylle ja nappasin mukaan myös pari uutta sävyliuskaa leivinuunin muurin maalausta ajatellen. Näyterullia makuuhuoneen tapetointia varten on vähän enemmän. Aivan valtavan ihania tapettikuoseja olikin tarjolla. Eikä edes tarvinnut alkaa selailemaan painavia tapettikirjoja. Myyjä tosin näytti Harald Glööckler -tapettimallistoa ja mm. tähän minä välittömästi rakastuin:


Oi miksi täällä on niin vähän seiniä ?
Ja mitä tulee leivinuunin uuteen väriin, perjantain päivänvalo näyttäköön onko sävy mulperi vaiko kalla. Vaalea kuitenkin vaan ei vitivalkoinen.

Kuten näistä tämän päivän ponikuvistakin näkee, valo todella yllätti valokuvaajan. Kameran säädöt ovat yleensä tähän vuodenaikaan aivan jotain muuta kuin kirkasta auringonvaloa silmälläpitäen asetellut.




Tämä viikko on vähän sellainen enpä tiiä -viikko. Mitään ei oikein osaa aloittaa ja osittain on vielä vähän joulusäädöillä itsekin. Ei pelkästään kamera. Nyt tosin innostuin taas kerran hellimään remonttihaaveita kun tuo ihanainen valo antaa aivan erityistä energiaa.

Perjantaille on vaihteeksi luvassa lumisadetta. Juuri nyt nurkissa napsuu ennätyskylmä, ainakin -22° on tätä kirjotettaessa ja vielä kylmenee. Yön aikana lauhtuu ja lumipeite paksunee. Minun makuuni lunta olisi jo riittämiin. Tyytyväisenä merkillepanin, että kaikki ruusuistutelmani ovat visusti lumen peitossa, köynnösruusujen alaslaskettu vyyhti suojineen on sekin lumen suojassa.

Rusakon ryökäleet tiivistävät kierroksiaan, nyt niitä loikkajälkiä on ihan liian lähellä pihaa ja istutuksia. Varmisteltiin tässä muutamana päivänä, että puuvartisia on suojattu tolkusti. Tuurenpihlaja sai niskaansa vielä ylimääräisen verkon, samoin Taisto Tammi. Hortensioitakin suojasin yhdellä verkolla.

Eikä tehty turhaa työtä, roistot ovat liikkeellä. Vahingoniloisena bongasin myös ketun ja ilmeisesti supin jäljet risteämässä näitä loikkaheppujen jälkiä.

Tästä sitä kuitenkin vääjäämättä edetään kevättä kohti. Kummasti se aina kohottaa mielialaa kun saa talvella siristellä silmiään auringon mahtivoiman edessä.

Häikäistyneenä kohti viikonloppua !












8 kommenttia:

  1. Ihana oli aurinko täällä myös, kun se eilen pitkästä aikaa näyttäytyi! Pakkasta eilen meilläkin 15 astetta, tänään vähemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin kuvitella jälleennäkemisen riemun ! Jotenkin minua nuo 15-20 ° pakkaset viiltävät syvemmältä kuin 25°. Kaipa se tuulistakin riippuu miten pakkanen puree, tänään on onneksi paljon vähemmän ja aika tyyntäkin.
      Kivaa viikonloppua sinulle.

      Poista
  2. Kyllä nyt on sää hellinyt - myrskyn jälkeen on poutaa, aurinkoakin ihan siristelyyn asti. Joulusäädöt ovat täällä historiaa :D, kevät kutkuttaa jo niin kovin vaikka pakkanen paukkuu nurkissa! Lauhaa viikonloppua luvattiin, toivotaan ettei tulisi ihan suojakelejä! Mukavaa alkavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se kevättä tietää ;-)

      Eilen kolahti sähköpostiin ensimmäiset puutarhojen mainoskirjeet koskien kevättä ja kesää. Klikkasin molemmat vielä roskiin, ehtii se mopo keulia vähän myöhemminkin.

      Oikein mukavaa viikonloppua sinullekin.

      Poista
  3. No ohhoh - varmaan ollut ihana treffata Auringon kanssa. Meillä mennään vielä melko pimeissä tunnelmissa, mutta jossain taivaanrannan yläpuolella aurinko jo pilkistelee. Ei se kyllä yllä puiden latvojen yli, mutta aavistus taivaan rannassa on. Me kuitenkin tullaa lujaa taas perässä, kunnes harpataan eteläisiä leveyksiä pitempiin päiviin. Näin se vuoden kierto kuljettaa.

    Lupsakkaa Loppiaista Torpalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä se nähdään miten pitkä maa meillä on. Pelkästään meidän läänissä päivän valoisan/pimeän ajan pituuden välillä on nyt minuuttien ero, saati sitten tästä keskikantilta sinne peräpohjolaan.

      Oli kieltämättä muikean mukava (joskin pahuksen kylmä) kohtaaminen.

      Loppiaista vietetään Torpalla toivottavasti maalisiveltimien suhinassa. Kuusi päätyy ponitarhaan jälkijalostukseen. Siinäpä sitä, pientä puuhaa.

      Loppiaisen iloja myös sinne teidän Majakarille !

      Poista
  4. Minä ensin jääräpäisesti mietin, että eipä tuo valoisuus hetkauta minua mitenkään. Kummasti on kuitenkin tänään hymyilyttänyt tuo erilainen, kirkkaampi valo. Tiedä vaikka siitä saisi lisäenergiaakin! Ponikuvat ovat muuten upeita. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei suotta valohoidon hyötyjä kiitellä ;-)
      Tänään meillä oli taivaalla pinkki värikartta, aivan ihania sävyjä aamusta auringonlaskuun. Ja toki vanha kunnon Suulberi paistoi oikein kauniisti. Vielä se ei lämmitä.

      Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com