maanantai 14. tammikuuta 2019

Taas myö käytiin


Niin se vaan taas alkaa olla tämäkin tammikuu hyvässä vauhdissa, puolivälissä ollaan sangen vankasti.

Ihan suunnattoman iloinen olen lisääntyvästä valoisan ajasta, etenkin iltapäivisin sen huomaa. Sininen hetki ennen sysipimeää tulee viikko viikolta myöhemmin. Ja vaikka en mikään lumen suurin fani olekaan (ihan vaan koska sitä on täällä Suomen lumisimmassa kolkassa aina liikaa), tekee se kaikesta vielä vähän puhtaampaa ja kirkkaampaa. Myös pilvisinä päivinä. Muutenhan täällä olisi pimeää kuin mörrin persiissä jos lunta ei olisi.

Männäviikkoon ei mitään mainetekoja mahtunut. Ihan perussettiä kaikessa.

Lauantaiaamuna minä ja Perikunnan nuorin suunnattiin nokka kohti Tamperetta.
Hyvä oli ajella vaalenevassa aamupäivässä.


Ensimmäinen pidempi stoppi tehtiin Muuramessa jossa pääsimme kahvittelemaan Caffitellassa Nemppakuoman kanssa ja marhaamaan superkivassa Annival Interiorissa. Saman katon alla ovat molemmat kohteet ja lämpimästi suosittelen. Hyvästä alesta nappasin mukaani joka suuntaan venyvät ja paukkuvat Laurien housut. Oli kiva treffata, vaikkakin niin pikaisesti. Matkaa oli vielä jäljellä.

Tampereelle tultiin ihan hyvissä ajoin ja treenien jälkeen majoituttiin jo tutuksi tulleeseen Lapland Hotelliin. Aikainen aamuherätys ja kohtuullisen pitkä ajomatka vaativat veronsa. Nälkä lähti nepalilaisella lamb kofta -annoksella ja uni tuli kyselemättä muhkeassa sängyssä.

Tuosta nepalilaisesta sen verran, että vaikka paikka olikin aika karu ja kliseinen, ruoka oli hyvää ja kohtuuhintaista. Nälkä lähti ja homma toimi. Tampereen mielenkiintoisten liikennejärjestelyiden vuoksi Söpö Himalayaan oli kätevintä siirtyä kävellen. Älysimme kätevän oikoreitinkin (Tullikamarin pihan poikki) joka lyhensi matkaa hotellilta huomattavasti.

Sunnuntaina viivyttiin aamiaisella pitkään ja syötiin tukevasti koska edessä olisi pitkä päivä.
Hotellista lähtiessä koin vielä iloisen yllärin, Lapland Hotel jäseneksi liittyessäni sain parkkihallimaksun puoleen hintaan.

Auto ajettiin Ratina -kauppakeskukseen, siellä on 2 ensimmäistä parkkituntia ilmaisia.

Koska sää oli hyvä ja aikaa tapettavaksi asti, käppäilimme kaupungilla. Pari alelöytöäkin tehtiin ja tyytyväisinä kahviteltiin Cafe Siilinkarissa. Pärämätsejä pakattiin vain yksi tuliaiseksi.

Tälläkin stopilla tuli iloinen yllätys parkkihallissa, koska 2 ekaa tuntia olivat ilmaisia, pysäköinnin hinnaksi jäi huimat 0,50 cnt. Edelliskerralla auto oli suunnilleen saman ajan Koskikeskuksen parkissa ja lasku teki 8,50 €.
Kilpailutilanteessa hyödyn kuittaa asiakas.

Tällä kertaa en tietääkseni aiheuttanut kanssa-autoilijoille harmia tai harmaita hiuksia vaan ihan sallittuja reittejä luovittiin tiemme valmentajien luo Nekalaan. Reitti alkaa käydä tutuksi.

Kotimatkalle päästiin neljän maissa ja se tiesi taas kerran pitkää ja pimeää iltapuhdetta auton ratissa. Asia josta en niin hirveästi nauti, mutta ajamallahan siitä selviää. Ysitie on inhottava ajettava pimeällä, vastaantulijoita on jonoksi asti ja tie on kamalan kapea. Lisäksi tuntui siltä, että ajettiin jatkuvasti jyrkkää alamäkeä ja jostain syystä se oli kaikkein kurjinta.

Kotitorpalla oltiin vähän ennen iltakymmentä, ainoa pysähdys tehtiin Hankasalmen Jari-Pekassa joka on ihan ok stoppipaikka, siisti ja monipuolinen.

Seuraava keikka on edessä helmikuun alussa joten silloin taas on tilaisuus tutustua uusiin parkkihalleihin ja kahvipaikkoihin. Voi kun vielä joskus ehtisi sinne Muumimuseoon ja Finlaysonin alueelle ! Tammelan torin antiikki- ja second hand -liikkeet kovasti kiehtovat myös.

Alkavalle viikolle ei ole mitään ihmeempää ohjelmaa, lumitöitä pääasiassa. Kovasti saa taas itseään hillitä koskapa menin ja ostin pari pussillista kylvösiemeniä eikä vielä edes ole oikein mullanvaihdon aikakaan. Postikin on tuomassa lisää tilattuja siemeniä. Talveen kuuluu Tampereen reissujen lisäksi makoisista tomaateista ja ihanista yrteistä haaveilu, ei hullumpaa!

Ostin Elmolle tuliaiseksi hienohelman, ei kelpaa. Elinajanodote ko. kasville pidentyi siis huomattavasti.

Kivaa viikkoa, missä lienetkin !










6 kommenttia:

  1. Alkaa Tree tulla tutuksi. Toivottavasti ehdit seuraavilla reissuilla vähän pätsäillä ympärillesikin.

    Hienohelmalla pitäisi olla hyvä elinajan odote, sillä se ei kelpaa kissapedoille.

    Ja lumitöitä täälläkin. Mukavaa kun tulee uutta lunta ennen pakkasta. Lööpit kirkuvat jotain arktista hönkää, mutta ennusteen mukaan vain noin -20. Siis tosi vähän, kun sattuu olemaan talvi. Ei mitään uutta maan pinnalla, paitsi jälleen kerran hymyt lööppien rustaajille. Ajatella - talvella on pakkasta ja lunta!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän Tampereesta tule muutkin kulmat tutuksi kevään ja kesän mittaan.

      Hieno homma kun ei näytä maistuvan hienohelma viiksivalluille, jopa Felix irvisteli sille. Ja sehän on pieni ihme.

      Lööppitoimittajat lienevät jotain hyvin nuorta sukupolvea, sillä jonnet ei muista 80-luvun hyytäviä talvia. Tokihan se -20° on kova lukema Helsingin niemellä, jossa meri vielä tekee ilman hyisemmäksi. Mutta eikös noiden pitäisi kuitenkin valtakunnallisesti suhteuttaa nuo hehkutuksensa?

      Poista
  2. Miulla on nyt joku lipsahtanu ohi! Mitä perikunnan nuorin treenaa? On pitkä matka körötellä Tampereelle. Tuosta ysitiestä tul kokemuksii toissasyksynä, palattiin käsityömessuilta pimmiillä ja vielä vettä sato. Eikä lunta ollu valasemassa maisemoo. Suorastaan pelotti.
    Lunta alakas olla omiks tarpeiks. Pekka on ihmetelly kun suvipäiviä ei oo ollu ensinkään koko talavena!
    Tuo siun ja Titan ruusuinnostus nosteloo piätään tiälläkin ja jo kirjastosta ruusukirjan lainasin, muistiinpanoja on tullu jo laitettuu ja kaikki ihanuuvet ovat kiehtovia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kai ole täällä edes ihmeemmin hehkuttanutkaan, Perikunnan nuorin pääsi Pro Elite Academyyn, fitness -lajien kanssa varsin menestyksellä mestaroivat. Ekat kisat on lokakuussa. Saa nähdä miten pitkälle vielä menee, varsin päämäärätietoinen epeli kun on kyseessä.

      Ysitie on kieltämättä aika kuumottava, en edes tohdi ajatella sitä sateisena syysiltana. Ihme, että se on liikennemäärään nähden niinkin kapea.

      Se tässä suvettomassa talvessa on hyvä, että keväällä lumi sulaa humahtamalla. Ei ole niitä kovia hankikerroksia välissä. Taisi olla kevät 2010 kun viimeksi oli täysin suveton talvi. Lumet lähti reiluun viikkoon.

      Oi kuule, tule vaan katsomaan ruusuja tännekin jos osuu kohdalle semmoinen tapaus jota itsellesi mieluilet ja joka minulta sattuisi löytymään. Ja varmasti myöhemmin poikasia heruu monestakin ruususta. Pitäisi vihdoin laittaa nimet kullekin yksilölle sikäli mikäli niitä vielä muistan.

      Ruusut ja pionit, niitä mahtuu pihaan aina !

      Poista
  3. Jahas, meidän kulmilla poikkesit jälleen! Ratinassa on kyllä kivaa, kun parkkiaikaa on pari tuntia ihan ilmaiseksi - se ilmainen on harvinaista herkkua nykyisin. Melkoinen ajomatka sieltä teiltä tänne rintamaille on kyllä!

    Lunta on tullut meilläkin. Aloitin hiihtoharrastuksen ja pyllähdin oikein kunnolla, nyt olenkin sitten saikulla. Hyvää aikaa seilailla siemensivustoilla haaveilemassa, jotain siis tilattukin jo, juurakoita ei vielä mutta kai niidenkin aika vielä tulee.

    Mukavaa, että päivä on pidentynyt jo - kevättä kohden mennään melkoista vauhtia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo niin käytiin ja vaikka matka on pitkä, sinne ja takaisin, reissun anti etenkin Pk:n nuorimmalle on supertärkeä.

      Harmi kaatumistasi, mutta nyt on oivallinen tilaisuus plärätä siemenkuvastoja ja netin saitteja. Minä olen tietoisesti välttänyt avaamasta yhtään pionisivustoa. Toistaiseksi. Toivottavasti pyllähdyksestä toivut kuitenkin ennen hiihtokelien loppumista. Tosin vastahan ne alkoivat ja lunta lienee luvassa lisää sinnekin.

      Valoa kohti !

      Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com