tiistai 1. toukokuuta 2018

Vappumarssille ? No ei.

Vappuaamuna kello 8. Ei.Vaikka kanalasta kömpii ulkoilemaan sangen punasilmäistä ja väsyneen näköistä kansalaista, tämä musta Fatima on ihan yliveto ja kaikkein nätein. Höyhensarjalaisissa ylivoimaisia ykkösiä ovat vitivalkeat Lumppa ja Hömppä. Ne ovat aina niin pirteän näköisiä, ettei vappuaamuun semmoinen sovi, nyt saa olla väsynyt ja nuhjuinen, etenkin jos joku huima painaa samoilla silmillä läpi yön.

Nämä isot Orpingtonit ovat valtavan kivoja kanoja. Melko ahkeria työläisiä, kukko tosin vaan elostelee ilokseen, rouvat munivat ja vanhemmiten kuulema hautovatkin. Rauhallisia ja mukavia, eivät hötkyä turhaan.

Fatimalla ja Sinikalla on kaksi kolleegaa. Kauheita vosuja, ei sovi näyttää kuvia edes vappuna, edustavat sitä turmelusta mistä varoitellaan. Laventeli on oikealta nimeltään Kurppa Rupinen ja Splash on tuttavallisesti Horo. Nimi kertoo ulkonäöstä. Ovat ilmeisesti Kukkosen lempirouvia, Fatima on niin hieno fröökynä, ettei Kukkonenkaan tohdi lähennellä, ainakaan julkisesti. Sinikka on väkivahva vanhapiika, kiukkuinen ja estoinen. Fatima on kuitenkin omaa luokkaansa, kaikilla meillähän on se ystävä joka näyttää aina hyvältä. Jopa vappuna :D

Vappubrunssi, what the heck??
Ei. No. Nej. 
Sinikka sentään miettii 

Joo, kyllä meillä vappuna marssitaan kuokka olalla pihahommiin, ei jouda mitään aatetta julistamaan saati kansanedustajia torille tapaamaan.

Vappu poikkeaa muista päivistä sillä, että mukana touhuissa saattaa hyvinkin kulkea skumppapullo (piccolo) ja kristallilasi. Sateen sattuessa sulkeudun kasvihuoneeseen.

Oikein keväistä Valpurin päivää kaikille lukijoille, missä lienettekin!12 kommenttia:

 1. Hauskoja luonnekuvauksia ja upeita yksityiskuvia! Kiva blogi sinulla, liityn lukijaksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kommentistasi ja tervetuloa mukaan. Käväisen visiitillä pian, nähdään.

   Poista
 2. Mukavaa vapunpäivää myös sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä parempi tästä päivästä tuli kun läpivalaisin hautomakoneen kultamunat, siellä on todella monta munausta jossa sätkii pikkuinen tipun alku.

   Poista
 3. Minun vappu on mennyt oikeastaan kontaten, eli pihan siivous on vauhdissa. Jätän perennapenkit siivoamatta syksyllä, joten rupinen urakka on lumien lähdettyä. Mutta voi sitä iloa, kun penkistä löytyy elon pöhinää vaikka millä mitalla!

  Komeat on kanaset! Meillä maatiaiset on nätteinä, mutta Hy-Linet sulkasatoisia. Niistä ei ilkeäisi kuvia ottaa - pyrstön virkaakin toimittaa pari nuhjaantunutta sulkaa.

  Kevät etenee kovin kiivaasti. Merellä ei tänään näkynyt jäätä kuin rantakivien päällä vähän. Isolahti purkaa jäitä lauttoina kanavaa pitkin merelle. Minulla olikin kevättä kova ikävä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että, penkeissä konttaaminen on ihan parasta keväässä. Viispiikkisellä kun varovasti haraa, löytyy kaikenlaista sievää ja ihan uutta. Minä kyllä löysin myös monta liljakukkoa, ne eivät ole ihania ensinkään. Kylmästi litistin jokaisen. Kevään varjopuolia tuommoinen massamurhaaminen.

   Poista
  2. Nyt jo liljakukkoja! Yäks. Niille ei armoa jaeta, vaikka kuinka olisivat korean näköisiä.

   Minä olen löytänyt kolme elävää kotiloa ja siinä toistaiseksi kaikki. Kuolivat nekin.

   Poista
  3. No siellähän niitä ryömi, niin helakanpunaisina ja pontevina *grrrr*

   Poista
 4. Oikein mukavaa Vapunpäivän iltaa sinne teille!

  Olipa pirteän näköisiä Vappukansalaisia siellä teillä, kanalassa en käynyt ollenkaan - isäntä on kanalan kunkku vielä toistaiseksi, kunnes toipumisaika on ohi, äänestä päätellen siellä kukko kanoineen vappuiloittelivat!

  Skumppa ja kristallilasi kasvarissa on varmaan hyvin piristävä, minulla se on tulevaisuutta, kunhan saan kaikki napapiikit pisteltyä ja kipulääkkeet naftaliiniin!

  Ihanaista toukokuun alkua! Aurinkoa ja lempeitä kelejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, alkaa tämä Vapun päivä käydä vähiin, justiinsa tulin saunasta.

   Minä muuten unohdin sen skumpan ja kristallit, ulkona satoi eikä kasvarihommia ollut niin paljoa että olisi jano tullut.

   Napapiikkien pistely on ällöttävää hommaa, muistan niin hyvin. Se oli meillä etänapero joka piikit minuun pisti, itse en kyennyt. Aika taitavaksi kehittyi, pari viikkoa niitä muistaakseni piti laittaa.

   Aurinkoista loppuviikkoa sinullekin.

   Poista
 5. Kiva blogi sinulla minne eksyin sattumalta:) Komeita asukkaista sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hilu. On täällä kissoja, koiria ja hevosiakin :D

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com