keskiviikko 9. toukokuuta 2018

Käki ja kaikki muutkin muuttolinnut ja espanjalainen seireeni


Ennen päivän muihin aktiviteetteihin ryhtymistä kuittaan päiväkirjaan muuttolintujen saapuneen.
Pääskynen on nähty ja kuultu ja käki on kukkunut ensimmäiset äänenavauksensa. Eipä tästä taida enää muita puuttuakaan kuin satakieli ja kottarainen. Se viimeviikon mysteerinakuttaja on edelleen anonyymi, nakutus toki on kuulunut.

Palokärki ja korppi, nuo murheen mustat linnut ovat nekin ilmoittaneet olevansa kulmilla. Haukka on naukaissut pari kertaa yläilmoista, kanatarhaan on syytä asentaa verkot tänäkin kesänä. Eiväthän ne pysäytä, edes vähän kuitenkin jarruttavat.

Jokunen muuttolintuparvi on lentänyt Torpan ilmatilan yli, taitavat lentää nyt eteläisempiä reittejä kun pohjoisessa on ollut kylmä.

Tiistaina täälläkin oli viileää, mutta aurinkoista. Melko kova tuuli viilensi ilmaa tehokkaasti, tänään on tyynempää ja sopii toivoa lämpenevää. Vihreän määrä lisääntyy huimaa vauhtia ja ihan kohta voinkin alkaa touhuamaan ensimmäistä laidunlohkoa josta Ponstereitten sopii nyppiä ensiherkut ahneisiin kitoihinsa.

Iltaisin olen syötellyt kumpaistakin ennenkuin vien ne talliin, yöksi en jätä ulos. Koskaan ei nimittäin tiedä mitä Polle Ponsteri keksii yön pitkästyttävinä tunteina. Sitä en missään nimessä halua, että jonain aamuna löydän Pollen valkoisena, kipeänä pallona laitumelta, semmoista voi sattua jos hotkii tuoretta vihreää liian paljon liian nopeassa tahdissa. Vihreään pitää totutella joka kevät uudelleen.


Tiistaista valtaosa meni ihan tyhmiin juttuihin, Etänaperon reilu viikko sitten pöllitty puhelin teki 'ilmestyksen' ja pian sain messengerviestiä henkilöltä joka ilmoitti 'löytäneensä' puhelimen. Kun mainittiin, että asia on rikostutkinnassa ja hänen nimensä tullaan siinä mainitsemaan 'löytäjänä', hän aloitti rukoilun ja anelun. Eipä mennytkään kauaa, kun sain linkin, jota kautta olisin voinut ilmoittaa mistä puhelimen haluamme noutaa. Olisi vain pitänyt kirjautua omilla tunnuksilla ja salasanalla. Melkein menin halpaan, aika hyvä yritys, kieltämättä:

Onneksi tuo ` -merkki e:n päällä kiinnitti huomioni, ei ollut aito asia tuo kirjautumissivu.

Ehdin kirjoittaa tuohon kenttään sähköpostiosoitteeni kunnes huomasin kolttosen ja siitä seuraavan tunnin ajan sähköpostiani pommitettiin jostain windows -käyttöjärjestelmän koneesta, kehotettiin vaihtamaan annetun linkin kautta salasana. No enhän minä enää tuommoisia usko.

Meillä on Etänaperon kanssa screenshotteja kaikista messengerkeskusteluista tämän 'löytäjätyttösen' kanssa, aina siihen viimeiseen asti jossa kehotimme häntä jättämään puhelimen Policialle. Tyyppi iski blockit päälle meille molemmille.

Oli miten oli, tämän 'tytön' facebookprofiili on myös kuvattu ja kaikki viestit, pyynnöt ja muut toimitetaan Policia Nationalille.

Ovat ne perhana härskejä ja viekkaita. Uudenkarhean isomuistisen iPhone 8:n arvo on varmasti houkutteleva ja ärsyttäähän se jos ja kun eivät saa laitetta käyttöön. Kun rikosilmoitus on kirjattu, laitteen imei-koodi menee kansainväliselle mustalle listalle. Ja se meinaa, ettei mitään liittymää ko. imeikoodin laitteelle saa käyttöön. Toisin sanoen ihan turhaan pöllivät koko vehkeen. Eiköhän tuo päädy välimeren pohjaan.

Napero oli SOS-tilanteita varten tallettanut ICE (in case of emergency) -numeroihin äidin ja isän, siksi rosmot kääntyivät puoleeni, halusivat edes murtaa minun tilini ja saada luottokorttitiedot. Kun sekään ei onnistunut, kiitos tuon pienen heittomerkin, ovat aloittaneet viestien lähettämisen Iso-J:lle.

Uusi puhelin ja uusi sim-kortti ovat tällä haavaa Nempan veskassa tallessa ja matkaavat iltayöllä Hipsaaniaan, huomenna Etänaperon pitkä someton piina päättyy ja saa taas sosiaalisen elämänsä takaisin.

Aika moni saattaa tuommoisiin viesteihin haksahtaa, tilanne on aina vähän uusi ja erikoinen ja yhtään kehnommalla kielitaidolla saattaa uskoakin. En edes viitsi ajatella, minkä mörköviruksen olisin siirtänyt omaan puhelimeeni klikkaamalla linkin sisältävää ID-numeroa.

Ovat ne penteleitä! Nykyajan torakoita.

Napero olisi varmasti ollut erityisen varuillaan, mikäli tungoksessa hänen tuntumassaan olisi pyörinyt mieshenkilöitä silloin laitteen katoamisiltana, tämä henkilö oli nuori hento tyttönen, ainakin kuvien perusteella. Ja vaikka ketään ei saisi tuomita ilman varmaa faktaa, henkilön nimi viittaa vahvasti gitanoihin. Heidän sanotaan (ja tiedetään) elelevän lähinnä viekkauksia ja vääryyksiä tehtailemalla.

Mutta se siitä.

Never trust a hispanogitano.

Parempaa päivänjatkoa sinulle, missä lienetkin.

Otto toimii taas kuin ajatus. Kuva Taru K.

MUOKS:
Saimme kuulla, että kyseisillä kaupunkijuhlilla, Ferioilla, on tehty lukuisia rikosilmoituksia erityisesti nuorten skandinaisten laukuista pöllityistä puhelimista ja lompakoista.  Hakusalla on tietty liiga johon kuuluu joukko nuoria (gitanoita) ja heidän taktiikkansa on ollut erityisesti nuorten, sinänsä harmittomien naisten ujuttaminen juhlakansan joukkoon. Siellä käsi käy aika vikkelään eikä samanikäistä samansukupuolista osaa ehkä niin varoa kuin isoa karvaista ukkoa. Noh, meillä on ihan hiton hyvät tiedot ainakin yhdestä ryökäleestä, meni törppö paljastamaan itsensä.  Ei pitäis alkaa leikkimään ihan kaikkien kanssa heidänkään *kjähkjäh*

8 kommenttia:

 1. Ohhoh, ompas melkoisen härskiä touhua! Tosi harmillista!! Hyvä, että kiinnitit ylimääräiseen e-Hen huomion. Hiton tarkkana saa nykyään olla :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa älä muuta, härskiksi on mennyt.

   Onneksi oma työhistoria ja valveutunut perikunta pakottavat pysymään hereillä näistä nettitorakoista.

   Terve epäluulo ei ole rasismia tahi skitsoilua turhasta, omaansa saa puolustaa.

   Poista
 2. No jopas on viekkaita nuo somemaailman torakat! Meikäläisen maalaismamman ajatuksenjuoksu olisi tyrehtynyt jo aikoja sitten, mutta sen verran olen oppinut, että s-postilla tuleviin kyseilyihin en ole ottanut kantaa ja vastaillut, paitsi poistamalla kaikki epäilyttävät. Huh, sanon minä! ...piti kuuklettaa tuo gitano :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kamalaksi on tosiaan maailma tässä mielessä mennyt, kaikkea pitää, saa, on syytä epäillä kunnes toisin todistetaan. Minulla onneksi on muutama juttu mitä osaan työni puolesta seurata ja Perikunta on enemmän kuin etulinjassa nettielämän suhteen.

   Ihmeesti muuten aina aaltoina tulee sähköpostiin meilejä nigerialaisilta sukulaisilta, en tiennytkään, että minun jalot karjalaiset sukujuureni johtavat varsin vikkelästi kuninkaalliseen nigerialaiseen sukuhaaraan. Perintöä on tarjottu useaan otteeseen ;-)
   Nyt on ollut hiljaisempaa perintöjen suhteen, samoin amerikkalaisten leskimiesten osalta, mihinköhän ne kaikki katosivat?

   Me bloggaajat ollaan kuulema niin retroja, että ollaan ihan kohta uudelleen trendsettereitä.

   Gitano on aika nätti nimitys tietylle osaporukalle. Just niitä koiranhirttäjiä ja muita nilv... torakoita.

   Poista
 3. Romaanit ovat ihan ylikansallinen ilmiö. Tunnen joitakin, ja ovat hyviä tyyppejä. Mutta maine on muutamien tahrimaa, ikävä kyllä. Ja maailmalla sattuu osaavallekin, saati sitten kokemattomalle.

  Onneksi Otto toimii taas sujuvasti! Yksi huoli vähemmän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu. Mulla on muutama luottomanne (itse pyysi kutsumaan Manneksi) mutta nämä espanjaan pesiytyneet torakat ovat jopa romaneiden keskuudessa alinta pskasakkia.

   Naapurista löytyi #mietuun apuhenkilö, sos-tilanteiden tulkki joka auttoi Etänaperoa tekemään netissä rikosilmon ja sen suhteen kaikki onkin mallikkaasti. Jääkiekossa ei muuten mene ihan yhtä vahvasti :(

   Otto on ihana, oli maastossa johtohevosena <3

   Poista
 4. Huomenta! Kiva kun tulit lukijaksi Pihakuiskaajan matkassa -blogiin. Mukava kuulla, että asustelet täällä Pohjois-Karjalassa. - Harmillista tuo kuvaamasi touhu. Mutta kiva blogi sinulla! Aurinkoista ja mukavaa helatorstaita.

  VastaaPoista
 5. No heipä hei, ei meitä paikallisia kamalasti ole.

  Kiva jos tykkäät lukea :D Leppoisaa arkipyhää.

  VastaaPoista

Tip of the day:
Kannattaa tallentaa vaivalla väsätty kommentti ctrl-c komennolla ja mikäli julkaisuvaiheessa tekstisi lehahtaa taivalle, sen voi palauttaa ctrl-v komennolla takaisin.

Ja nyt sitä kommenttia väsäämään. Saa lähettää terveisiäkin!